ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ


ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΜ-Θ

Τη συντονισμένη δράση της Περιφέρειας ΑΜ-Θ για την κρίση και τις συνέπειες της ζητάει ο Θανάσης Μακρής

Ο Περιφερειακός Σύμβουλος της Οικολογίας Αλληλεγγύης Θανάσης Μακρής  ζητάει την προ ημερησίας διάταξης συζήτηση για τη συντονισμένη δράση της περιφερειακής αυτοδιοίκησης στην κρίση και στις συνέπειές της στην τοπική κοινωνία και οικονομία στην επικείμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού  Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Η Οικολογία Αλληλεγγύη θεωρεί ότι ζούμε τη μεγαλύτερη οικονομική και κοινωνική κρίση μεταπολεμικά και τη βίαια μετάπτωση της ευημερίας καθώς όχι μόνο μειώνεται το εισόδημα της πλειοψηφίας των νοικοκυριών αλλά πολλά νοικοκυριά χάνουν την ίδια την πηγή του εισοδήματός τους, καθώς είτε κλείνουν καταχρεωμένες οι επιχειρήσεις τους είτε ως εργαζόμενοι χάνουν τη δουλειά τους. Ενδεικτικό είναι ότι επίσημα η ανεργία στην περιφέρειά μας έχει φτάσει το 20%

Η Οικολογία Αλληλεγγύη ζητάει να βάλουμε άμεσα σε εφαρμογή κάθε σχεδιασμό που θα μπορέσει να αναχαιτίσει την καθοδική πορεία της τοπικής οικονομίας. Χρειάζεται να δούμε τις τοπικές δυνατότητες για να απαντήσουμε στις ανάγκες μας. Να αναζητήσουμε μια τοπική,  κοινωνική και οικονομική διέξοδο από την κρίση, βάζοντας τα θεμέλια για μία βιώσιμη ευημερία.

Ο περιφερειακός σύμβουλος Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Θανάσης Μακρής έκανε σχετική δήλωσή λέγοντας: «Είναι υποχρέωσή μας ως περιφέρεια να συντονίσουμε τις επιμέρους τοπικές κοινωνίες και σε συνεργασία με τους Δήμους να αναπτύξουμε ένα δίκτυο αλληλεγγύης που δε θα επιτρέψει ούτε ένας πολίτης να  μείνει χωρίς τροφή, στέγη και θέρμανση, και θα βοηθήσει ώστε οι συμπολίτες μας να διατηρήσουν την αξιοπρέπειά τους. Είναι υποχρέωσή μας να αποκτήσουν οι πολίτες εμπιστοσύνη στην αυτοδιοίκηση ως θεσμό που ενισχύει τη μεταξύ τους αλληλοβοήθεια και αυτοοργάνωση, που προνοεί γι’ αυτούς και έχει ετοιμότητα να φροντίζει στα δύσκολα. Αποτελεί υποχρέωσή μας να ενεργοποιήσουμε τους πολίτες και πλέον με κοινωνική συνοχή να αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες της χρεοκοπίας, διαλύοντας έτσι την κουλτούρα του προσωπικού βολέματος που μας έφτασε ως εδώ.

Ο Θανάσης Μακρής κατέληξε «Δεν είναι εύκολο, ούτε και υπάρχουν μαγικές συνταγές. Η συνεργασία και η κοινή αφοσίωση στο στόχο της τοπικής κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας μπορούν να δυναμώσουν την κοινή μας προσπάθεια, η οποία σε κάθε περίπτωση θα είναι μια σημαντική συμβολή για τη  διέξοδο από την πολύπλευρη χρεοκοπία στην οποία βρισκόμαστε και την ακόμα πιο δραματική κατάσταση στην οποία οδηγούμαστε».

Διαφήμιση
Σχολιάστε
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΞΑΝΘΗ

Ξάνθη: Αγνοείται 21χρονος που βούτηξε στον ποταμό Νέστο

Ο νεαρός μετά από βουτιά παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά του ποταμού

Δημοσιεύθηκε

στις

Μεγάλη είναι η κινητοποίηση στην Ξάνθη για τον εντοπισμό 21χρονου νεαρού που αγνοείται στον Νέστο, μετά από βουτιά που επιχείρησε το απόγευμα της Τετάρτης. 

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες φαίνεται πως στον ποταμό υπήρχαν σήμερα ορμητικά νερά και μετά τη βουτιά του ο νεαρός παρασύρθηκε με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός. 

Στο σημείο κλήθηκε και έσπευσε η Πυροσβεστική, άνδρες της ΕΜΑΚ αλλά και εθελοντές ενώ ξεκίνησαν οι έρευνες με τη χρήση βάρκας για στον ποταμό για τον εντοπισμό του νεαρού. 

Όπως μεταδίδει η Αδέσμευτη, πρόκειται για 21χρονο από την Καβάλα που βρισκόταν μαζί με φίλους του στο πολυσύχναστο ποτάμι της Ξάνθης. 

Οι έρευνες για τον εντοπισμό του βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΜ-Θ

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για την Πέμπτη σε Έβρο και Καβάλα

Σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης της Πολιτικής Προστασίας – Απαγόρευση κυκλοφορίας σε δασικές εκτάσεις και δάση των Δήμων Αλεξανδρούπολης και Σουφλίου – Στην κατηγορία κινδύνου 3 (Υψηλός Κίνδυνος) η Ροδόπη

Δημοσιεύθηκε

στις

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, για αύριο Πέμπτη 5 Αυγούστου, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις Περιφερειακές Ενότητες Έβρου και Καβάλας.

Η Ροδόπη και οι άλλες περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης εντάσσονται στην κατηγορία κινδύνου 3, για την οποία προβλέπεται υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

Απαγόρευση κυκλοφορίας σε δασικές εκτάσεις στους Δήμους Αλεξανδρούπολης και Σουφλίου

Στις δασικές εκτάσεις στους Δήμους Αλεξανδρούπολης και Σουφλίου, για αύριο και κάθε φορά που ο δείκτης κινδύνου πυρκαγιάς είναι στο 4 ή και 5, θα είναι σε ισχύ η απόφαση απαγόρευσης κυκλοφορίας, του Περιφερειάρχη ΑΜΘ σε Δάση και Δασικές εκτάσεις.

Α) ΠΕΡΙΟΧΗ ΔΑΣΑΡΧΕΙΟΥ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ

Δάσος Κίρκης- Συκορράχης, Χώρος αναψυχής Συκορράχης, Αναδασώσεις Λουτρού – 22οχλμ Λουτρά- Πεσσάνης (Δρυμός Νίψας), Περιαστικό δάσος Νίψας, Περιαστικό δάσος Άβαντα, Χώρος αναψυχής Άβαντας – Αισύμης,  Αναδασώσεις Δικέλλων – Μεσημβρίας, Χώρος αναψυχής Μεσημβρίας, Αναδασώσεις Κομάρου – Ατάρνης, Αναδασώσεις Δερβένι – Σλίβα, Χώρος αναψυχής Λεπτοκαρυάς, Λεπτοκαρυά, Λεπτοκαρυά 1,  Χώρος αναψυχής Καλλιθέας, Περιαστικό Δάσος Ιάνας, Χώρος αναψυχής Ιάνας, Περιαστικό δάσος Παλαγίας Βόρεια, Περιαστικό δάσος Παλαγίας Νότια, Περιαστικό Δάσος Γήπεδο Παλαγίας, Χώρος αναψυχής Λουτρών, Δασική έκταση Αετοχωρίου-Πεύκων-Λουτρού, Χώρος αναψυχής Σιλός,   Κατασκηνώσεις Μάκρης, ΚΑΥ Μάκρης, Πλατανότοπος Μαίστρου, Περιαστικό Δάσος Πυλαίας, Περιαστικό Δάσος Μελίας, Περιαστικό Δάσος Φερών, Περιαστικό Δάσος Χώρας Σαμοθράκης και Χώρος αναψυχής Σαμοθράκης Αλεβάντζας.

Β) ΠΕΡΙΟΧΗ ΔΑΣΑΡΧΕΙΟΥ ΣΟΥΦΛΙΟΥ

Δασικό Σύμπλεγμα Δαδιάς– Λευκίμμης- Σουφλίου, Χώρος αναψυχής Κατρατζίδες και  Χώρος αναψυχής Τρείς Βρύσες.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου εφιστά στους  πολίτες να ακολουθούν τα  μέτρα πρόληψης και αυτοπροστασίας της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας:

Αν βρίσκεστε στην ύπαιθρο

 • Μην καίτε σκουπίδια ή ξερά χόρτα και κλαδιά κατά τους θερινούς μήνες.
 • Μην ανάβετε υπαίθριες ψησταριές στα δάση ή σε χώρους που υπάρχουν ξερά χόρτα το καλοκαίρι.
 • Αποφύγετε εργασίες που ενδέχεται να προκαλέσουν πυρκαγιά (π.χ. ηλεκτροκολλήσεις, χρήση τροχού ή άλλου εργαλείου που δημιουργεί σπινθήρες).
 • Μην πετάτε αναμμένα τσιγάρα.
 • Μην αφήνετε τα σκουπίδια στο δάσος. Υπάρχει κίνδυνος ανάφλεξης.
 • Σεβαστείτε τα απαγορευτικά πρόσβασης σε περιόδους υψηλού κίνδυνου.

Μόλις αντιληφθείτε μια πυρκαγιά

Τηλεφωνήστε ΑΜΕΣΩΣ στην Πυροσβεστική Υπηρεσία (τηλ.199) και δώστε σαφείς πληροφορίες για:
–  την τοποθεσία και το ακριβές σημείο που βρίσκεστε
– την τοποθεσία, το ακριβές σημείο και την κατεύθυνση της πυρκαγιάς
–   το είδος της βλάστησης που καίγεται

Αν η πυρκαγιά πλησιάζει στο σπίτι σας

 • Διατηρείστε την ψυχραιμία σας.
 • Μεταφέρετε όλα τα εύφλεκτα υλικά από τον περίγυρο του κτιρίου σε κλειστούς και προφυλαγμένους χώρους.
 • Κλείστε όλες τις διόδους (καμινάδες, παράθυρα, πόρτες κλπ.) έτσι ώστε να μην διεισδύσουν οι καύτρες στο εσωτερικό του σπιτιού.
 • Κλείστε τις παροχές φυσικού αερίου και υγρών καυσίμων μέσα και έξω από το σπίτι.
 • Μαζέψτε τις τέντες στα μπαλκόνια και στα παράθυρα.
 • Διευκολύνετε την πρόσβαση πυροσβεστικών οχημάτων ανοίγοντας την πόρτα του κήπου.
 • Τοποθετείστε σκάλα στην εξωτερική πλευρά του σπιτιού, αντίθετα από την κατεύθυνση της πυρκαγιάς ώστε να υπάρχει η δυνατότητα άμεσης πρόσβασης στη στέγη.
 • Συνδέστε τους σωλήνες ποτίσματος και απλώστε τους ώστε να καλύπτεται η περίμετρος του σπιτιού.
 • Αν η ορατότητα είναι μειωμένη, ανάψτε τα εσωτερικά και τα εξωτερικά φώτα του για να γίνεται ορατό μέσα από τους καπνούς.

Για τους αγρότες και μελισσοκόμους υπενθυμίζεται ότι απαγορεύεται:

 • Το κάπνισμα των κυψελών.
 • Το κάψιμο  των υπολειμμάτων των καλλιεργειών.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΞΑΝΘΗ

Καρδιολόγος στο νοσοκομείο της Κω διορίστηκε ο πρώην Βουλευτής Ξάνθης Μάντατζη

Ο Τσετίν Μάντατζη διετέλεσε βουλευτής Ξάνθης του ΠΑΣΟΚ την περίοδο 2007 – 2011, οπότε και ανεξαρτητοποιήθηκε αρνούμενος να στηρίξει τη κυβέρνηση Λουκά Παπαδήμου λόγω συμμετοχής του ΛΑΟΣ

Δημοσιεύθηκε

στις

Καρδιολόγος στο νοσοκομείο της Κω, διορίστηκε ο πρώην μειονοτικός βουλευτής Ξάνθης του ΠΑΣΟΚ Τσετίν Μάντατζη, ο οποίος φαίνεται πως άφησε πίσω του την πολιτική.

Ο Μάντατζη, διετέλεσε βουλευτής Ξάνθης του ΠΑΣΟΚ την περίοδο 2007 – 2011, οπότε και ανεξαρτητοποιήθηκε αρνούμενος να στηρίξει τη κυβέρνηση Λουκά Παπαδήμου λόγω συμμετοχής του ΛΑΟΣ. Τότε είχε αρνηθεί να ψηφίσει το μνημόνιο για τη νέα δανειακή σύμβαση. Στη συνέχεια επιχείρησε να προσεγγίσει τη Δημοκρατική Αριστερά χωρίς αποτέλεσμα.

Το 2015 ήταν υποψήφιος με το «Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών» του Γιώργου Παπανδρέου, που όμως δεν κατάφερε να πετύχει την είσοδο του στη βουλή. Τα επόμενα χρόνια αποστασιοποιήθηκε από την πολιτική, αλλά και από την ενεργό δράση στο χώρο της μειονότητας στη Θράκη.

Τον περασμένο Μάϊο με την απόφαση της της Γενικής Διεύθυνσης Υπηρεσιών Υγείας του υπουργείου Υγείας, ο κ.Μάντατζη διορίστηκε στη θέση ειδικευμένου ιατρού Καρδιολογίας, με βαθμό Επιμελητή Α’, στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο της Κω. Το νοσηλευτικό ίδρυμα του νησιού, παρουσιάζει σοβαρά προβλήματα και ελλείψεις στο ιατρικό προσωπικό, με τον διορισμό του πρώην βουλευτή να καλύπτει ένα σημαντικό κενό. Πριν από πέντε χρόνια ο κ.Μάντατζη είχε και πάλι εργαστεί στην Κω ως Αγροτικός Ιατρός για σχεδόν χρόνο.

Να σημειωθεί πως ως μειονοτικός βουλευτής Ξάνθης το 2011, είχε δραστηριοποιηθεί στις προσπάθειες της Τουρκίας ν’ αναδείξει μειονότητα στην Κω και στη Ρόδο, χωρίς αποτέλεσμα. Ο ίδιος τότε είχε επισκεφθεί τα Δωδεκάνησα, προκειμένου να συναντήσει: «ανθρώπους μας που μοιράζονται την ίδια γλώσσα, την ίδια θρησκεία, τον ίδιο πολιτισμό. Υπάρχουν οι Τούρκοι της Ρόδου και της Κω», όπως δήλωνε, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις και μέσα στη βουλή.

Ο κ.Μάντατζη σπούδασε ιατρική στο Πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης και πριν την Κω εργαζόταν ως καρδιολόγος στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης.

Πηγή: protothema.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΞΑΝΘΗ

Ξάνθη: Πρόστιμο 104.000 ευρώ επειδή μετέτρεψαν σχολικό κτίριο σε τζαμί

Το περιστατικό φέρεται πως συνέβη στο χωριό Μικρό Τύμπανο Ξάνθης – Για «πολιτικές εκφοβισμού» κάνει λόγο το ΚΙΕΦ

Δημοσιεύθηκε

στις

Πρόστιμο ύψους 104.000 ευρώ φέρεται πως επέβαλλε η Πολεοδομία στην εφορευτική επιτροπή του Μειονοτικού Σχολείου του οικισμού Μικρού Τύμπανου Ξάνθης, με την αιτιολογία ότι μετέτρεψαν το παλιό σχολικό κτίριο σε τζαμί.

Το περιστατικό κατήγγειλε το κόμμα των τουρκόφρονων ΚΙΕΦ, το οποίο στην ανακοίνωση του κάνει λόγο για «πολιτικές εκφοβισμού».

Στην ανακοίνωση του αναφέρει:

«Η Πολεοδομία επέβαλε 104 χιλιάδες ευρώ πρόστιμο στην εφορευτική επιτροπή του χωριού Μικρό Τύμπανο στο οποίο κατοικούν μόλις 10 οικογένειες, με την αιτιολογία ότι μετέτρεψαν το παλιό σχολικό κτίριο σε τζαμί.

Παρατηρούμε πως τον τελευταίο καιρό οι πιέσεις ενάντια στην Μουσουλμανική – Τουρκική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης αυξάνονται συνεχώς.

Θέλουμε να δηλώσουμε ότι τέτοιες πολιτικές εκφοβισμού βλάπτουν σοβαρά τη δημοκρατία της χώρας μας και τέλος απαιτούμε να βρουν ένα τέλος όλες αυτές οι πιέσεις ενάντια στην Μειονότητα μας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ58 λεπτά πριν

Τσίπρας: «Να μην προκαλούν με δηλώσεις αυτοθαυμασμού πάνω στα ερείπια»

ΕΛΛΑΔΑ1 ώρα πριν

Στη μάχη με τις φωτιές και ο Στρατός με περιπολίες από ξηράς κι αέρος

ΕΛΛΑΔΑ1 ώρα πριν

Κακούργημα και πάλι ο εμπρησμός – Τι ποινές προβλέπονται

TΟΥΡΚΙΑ2 ώρες πριν

Χάος στην Τουρκία με τις φωτιές: Με βάρκες φεύγουν οι κάτοικοι

ΠΟΛΙΤΙΚΗ2 ώρες πριν

ΠΑΜΘ: 602.500 ευρώ από το ΕΣΠΑ για το Αρχαίο Θέατρο Μαρώνειας

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ4 ώρες πριν

Επεισοδιακή καταδίωξη διακινητή μεταναστών στην Ε.Ο. Ξυλαγανής – Κομοτηνής

ΕΛΛΑΔΑ4 ώρες πριν

Έκτακτο δελτίο καιρού: Υποχωρεί ο καύσωνας – Ισχυρές καταιγίδες σε Μακεδονία και Θράκη

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ5 ώρες πριν

Συνελήφθησαν άλλοι δύο δράστες της απαγωγής των Πακιστανών στην Κομοτηνή

ΞΑΝΘΗ21 ώρες πριν

Ξάνθη: Αγνοείται 21χρονος που βούτηξε στον ποταμό Νέστο

ΡΟΔΟΠΗ21 ώρες πριν

Διακοπές ρεύματος την Πέμπτη σε οικισμούς της Ροδόπης

ΠΟΛΙΤΙΚΗ58 λεπτά πριν

Τσίπρας: «Να μην προκαλούν με δηλώσεις αυτοθαυμασμού πάνω στα ερείπια»

ΕΛΛΑΔΑ1 ώρα πριν

Στη μάχη με τις φωτιές και ο Στρατός με περιπολίες από ξηράς κι αέρος

TΟΥΡΚΙΑ2 ώρες πριν

Χάος στην Τουρκία με τις φωτιές: Με βάρκες φεύγουν οι κάτοικοι

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ4 ώρες πριν

Επεισοδιακή καταδίωξη διακινητή μεταναστών στην Ε.Ο. Ξυλαγανής – Κομοτηνής

ΕΛΛΑΔΑ24 ώρες πριν

Δραματικές ώρες στην Εύβοια: «Βοηθήστε μας, θα θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές»

ΕΛΛΑΔΑ2 ημέρες πριν

Πύρινος εφιάλτης στη Βαρυμπόμπη: Καίγονται σπίτια – Πληροφορίες για εγκλωβισμένους

ΠΟΛΙΤΙΚΗ2 ημέρες πριν

Μηταράκης: «Η Τουρκία προκάλεσε ναυάγιο βάρκας και εγκατέλειψε τους μετανάστες»

ΒΟΥΛΗ5 ημέρες πριν

Στους Έλληνες Βουλευτές ξένων Κοινοβουλίων μίλησε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης

TΟΥΡΚΙΑ5 ημέρες πριν

Η Τουρκία καίγεται γιατί δεν διαθέτει ούτε ένα πυροσβεστικό αεροσκάφος – Μπουγέλωσαν τον Τσαβούσογλου

ΚΑΒΑΛΑ5 ημέρες πριν

Εγκαταλείπουν άρον – άρον τη Θάσο οι Ρουμάνοι τουρίστες

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2021 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x