ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

YΓΕΙΑ

Απλήρωτο το βοηθητικό προσωπικό του Νοσοκομείου Ξάνθης

fonirodopis.gr

Δύο μήνες είναι απλήρωτο το βοηθητικό προσωπικό του νοσοκομείου Ξάνθης, το οποίο απαριθμεί 84 άτομα  και τα οποία απασχολούνται στην καθαριότητα, ως τραπεζοκόμοι και γενικά ως βοηθητικό προσωπικό.

Όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενες οι οποίες και προχώρησαν σε στάση εργασίας,   ανέβηκαν στο γραφείο του Διοικητού κ. Μπαμπαλίδη Αθανάσιου, ο οποίος τους είπε ότι η ευθύνη βαραίνει το νοσοκομείο και τους ζήτησε να κάνουν υπομονή.

Φυσικά αντέδρασαν λέγοντας ότι “αυτό το πράγμα γίνεται συνέχεια”. Ο Διοικητής αιτιολογώντας, σύμφωνα με την καταγγελία των εργαζομένων, την καθυστέρηση ανέφερε ότι προηγούνται κάποιες άλλες υποχρεώσεις προς τους προμηθευτές. “Εμείς αντιδράσαμε και είπαμε ότι δεν είναι δυνατόν να καθυστερείτε τα δικά μας χρήματα για να πληρώνετε κάτι άλλο. Αν είναι δυνατόν με 380 ευρώ το μήνα να κάνουμε τα κουμάντα μας για δύο μήνες που είμαστε απλήρωτες”

Σύμφωνα με τις εργαζόμενες η Ιδιωτική εταιρεία καθαρισμού που υπέγραψε τη σύμβαση με το νοσοκομείο έχει έδρα την Αθήνα αλλά για να τους πληρώσει,  πρέπει πρώτα το Νοσοκομείο να στείλει τα χρήματα και το νοσοκομείο δυστυχώς τον τελευταίο καιρό καθυστερεί  να κάνει εκείνες τις ενέργειες που απαιτούνται.

“Μας απειλούνε ότι θα μας απολύσουν, έχουμε κουραστεί να παρακαλάμε για να πάρουμε τα 350 ευρώ το μήνα”.

agonas.gr

Σχολιάστε

ΓΡΑΨΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ