ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΜ-Θ

Δεν αγγίζουν τον τουρισμό της ΑΜ-Θ τα επεισόδια, τονίζει ο Παπακοσμάς

fonirodopis.gr

Την πεποίθηση του ότι τα επεισόδια της Αθήνας δεν θα επηρεάσουν την τουριστική κίνηση στην Περιφέρεια μας και δη στην ενότητα της Καβάλας, εξέφρασε με δηλώσεις του στο ραδιόφωνο «Ενήμερος» ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης τουρισμού και πολιτισμού στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη Κώστας Παπακοσμάς.

«Σίγουρα τα όσα είδαμε μέσα από τα τηλεοπτικά δίκτυα μας προβληματίζουν έντονα, μας θλίβουν, κυρίως λόγω της δυσφήμισης της χώρας στο εξωτερικό. Λίγο –πολύ εντός των τειχών όλα αυτά τα έχουμε συνηθίσει, όσο κι αν αυτό ακούγεται κυνικό. Αυτό που βγαίνει όμως προς τα έξω είναι ότι χειρότερο. Σε αυτό θα έλεγα υπάρχει μια υπέρμετρη σπουδή, κυρίως από τα μέσα του εξωτερικού, συνεπικουρούμενα και από τα μεγάλα μέσα ενημέρωσης της χώρας μας. Η Ελλάδα όμως δεν είναι έτσι. Βεβαίως σε κάποια τετράγωνα στο κέντρο της Αθήνας συνέβησαν αυτά τα γεγονότα. Πιθανόν στη γενικότερη εικόνα της χώρας να έχουμε κάποια ζημιά, χωρίς να ξέρουμε το μέγεθος της. Αυτό όμως που μπορώ να επισημάνω είναι η καρτερικότητα, αλλά και η μεγάλη αγάπη που δείχνουν οι ξένοι για τη χώρα μας.

Μου έκανε εντύπωση η συμπάθεια των τουριστών, οι οποίοι επέλεξαν να επισκεφθούν τη χώρα μας. Δυστυχώς δεν ξέρω κατά πόσο εμείς ανταποδίδουμε αυτή την αγάπη, ή κάνουμε ότι είναι δυνατό να τους διώξουμε μια ώρα αρχύτερα. Το ζήτημα μπορεί να επικεντρώνεται σε λίγα τετράγωνα στην Αθήνα και να μην έχει σχέση με το τι γίνεται στις παραλίες της Θάσου κι άλλων περιοχών. Αυτός όμως που βλέπει ειδήσεις στο εξωτερικό στοχοποιεί τη χώρα μας γενικότερα και νομίζω ότι αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα. Μέχρι στιγμής πάντως δεν έχουν παρατηρηθεί ακυρώσεις ή ματαιώσεις αφίξεων. Σε αυτή τη φάση θα πρέπει να μπούμε επιθετικά, με την έννοια της προβολής, ότι οι περιοχές ανά την Ελλάδα παρέχουν ασφάλεια, υπηρεσίες ελκυστικές για τους επισκέπτες κι ότι τα επεισόδια περιορίζονται σε ένα μικρό γεωγραφικό κομμάτι της χώρας κι όχι στο σύνολο της», επισήμανε στις δηλώσεις του ο Κώστας Παπακοσμάς.

Ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης τουρισμού και πολιτισμού της ΑΜΘ, εμφανίστηκε αισιόδοξος, ότι η εικόνα αυτή θα αντιστραφεί λέγοντας: «Η εντύπωση μου είναι ότι θα το ξεπεράσουμε. Αυτοί που έχουν αποφασίσει να κάνουν διακοπές στην Ελλάδα δεν θα τις ματαιώσουν και πιστεύω ότι σε αυτό θα συνδράμουμε όλοι. Τα μηνύματα για φέτος ήταν και είναι αισιόδοξα, κάτι που φαίνεται και από τις αφίξεις των επισκεπτών μας. Είναι κρίμα να χαλάσουμε την εικόνα αυτή. Πιστεύω ότι όλα γρήγορα θα ξεχαστούν και αισιοδοξώ ότι τουλάχιστον για την περιοχή μας, η ζημιά από τα επεισόδια θα είναι ελάχιστη έως καθόλου».

Ερωτηθείς για το αν η τουριστική κίνηση στην περιοχή μας θα κινηθεί φέτος ανοδικά, ο Κώστας Παπακοσμάς υπογράμμισε: «Νομίζω ότι πάμε καλύτερα από πέρυσι. Πρέπει να έχουμε συγκρατημένη αισιοδοξία, διότι το καλοκαίρι τώρα μόλις αρχίζει. Βρίσκομαι σε συνεχή επαφή με τους ανθρώπους του τουρισμού και βλέπω ότι είναι αισιόδοξοι κρατώντας όμως «πισινή», όπως λέει κι ο λαός μας. Θεωρώ ότι θα πάμε καλά. Οι αφίξεις έχουν πολλαπλασιαστεί, όπως και οι διανυκτερεύσεις. Έχουμε πολλές αφίξεις από τις βαλκανικές χώρες και από τη γειτονική Τουρκία. Νομίζω ότι είμαστε σε καλό δρόμο. Πρέπει να δώσουμε καλές και ελκυστικές υπηρεσίες στους ξένους επισκέπτες, καλές τιμές.

Πρέπει να λύνουμε προβλήματα, κυρίως υποδομών, να στηρίζουμε τις προσπάθειες. Είναι κρίμα να χαλάσει αυτή η προσπάθεια από γεγονότα και μεμονωμένες συμπεριφορές. Κάνω έκκληση σε όλους να είμαστε φιλόξενοι, με το χαμόγελο κι αν ικανοποιηθούν οι επισκέπτες μας θα έρθουν ξανά. Θέλει προσοχή και μεθοδικότητα. Έχουμε μια όμορφη περιοχή με καλές υποδομές και δεν χρειάζεται να μεμψιμοιρούμε. Να επισημαίνουμε τις παραλείψεις χρειάζεται και να τις διορθώσουμε. Αν συνεργαστούμε ο απολογισμός θα έχει θετικό πρόσημο για την περιοχή μας στο τέλος της τουριστικής περιόδου».

«Ενήμερος»

Σχολιάστε

ΓΡΑΨΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ