ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανέβαλε το Περιφερειακό Συμβούλιο υπό το φόβο επεισοδίων ο Άρης Γιαννακίδης

fonirodopis.gr

Με μια ανεξήγητη απόφαση ο Περιφερειάρχης, Άρης Γιαννακίδης, και το προεδρείο αποφάσισαν την προηγούμενη εβδομάδα την αναβολή της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου που ήταν προγραμματισμένη να γίνει την Πέμπτη (30/6) για την ερχόμενη Τετάρτη 6/7.

Ο λόγος της απόφασης αυτής, αν και δεν δόθηκε καμία επίσημη εξήγηση, έχει να κάνει με το γενικότερο πολιτικό κλίμα που επικρατεί στη χώρα και αφορά το φόβο των επεισοδίων που ενδεχομένως θα γίνουν από αγανακτισμένους πολίτες, οι οποίοι και θα επιχειρήσουν να δώσουν το παρόν στη συνεδρίαση.

Αν και μέχρι στιγμής στην Κομοτηνή δεν έχουνε παρατηρηθεί αντίστοιχα φαινόμενα με αυτά που βλέπουμε να συμβαίνουν σε διάφορες περιοχές της Ελλάδος, ο κ. Γιαννακίδης έκρινε ότι ήταν σκόπιμο να αναβάλει τη συνεδρίαση, χωρίς όμως να δώσει καμία σαφή εξήγηση.

«Αντιδημοκρατική και αυθαίρετη αναβολή του Περιφερειακού Συμβουλίου»

Έντονη ήταν η αντίδραση του συνδυασμού Περιφερειακή Αναγέννηση, ο οποίος χαρακτήρισε την απόφαση αυτή ως «αντιδημοκρατική και αυθαίρετη». Στην ανακοίνωση του σημειώνεται πως «Το μνημόνιο και το νέο σκληρό πρόγραμμα λιτότητας, που βάπτισαν  «μεσοπρόθεσμο», αναβάλλουν συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου. Αυτοί που ως πρώτη έκφραση τους χρησιμοποιούν το «συναποφασίζουμε», αποφάσισαν και διέταξαν  – κατά πρωτοφανή τρόπο- την αυθαίρετη αναβολή του Περιφερειακού Συμβουλίου της 30ης Ιουνίου 2011, χωρίς κανέναν απολύτως λόγο. Για μια ακόμη φορά έπεσαν, προφανώς, γιατί ανησύχησαν ή φοβήθηκαν  για αντιδράσεις της κοινωνίας κατά του μνημονίου και των συνοδοιπόρων του. Άλλο τι θα δούμε…

Η διοίκηση του κ. Γιαννακίδη γενικώς «καινοτομεί». Περιμένουμε πολλές «εκπλήξεις», μέσα στο γενικό κατήφορο. Οι θεσμοί και τα όργανα τους δεν καταξιώνονται με τέτοιες πρακτικές. Τα υπόλοιπα τα αφήνουμε στην κρίση του πολίτη».

«Το Περιφερειακό Συμβούλιο δεν έχει τίποτα να φοβηθεί»

Στο ίδιο μήκος κύματος και η συνδυασμός της Αριστερής Οικολογικής Συνεργασίας. Ο επικεφαλής, Δημήτρης Χαρίτου, σε ανακοίνωση του σημειώνει ότι «Το Περιφερειακό Συμβούλιο δεν έχει τίποτα να φοβηθεί από τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων και της νεολαίας, που νοιώθουν τη ζωή τους να ισοπεδώνεται, που βλέπουν το δημόσιο πλούτο να εκποιείται. Το αντίθετο μάλιστα, όφειλε να συνταχθεί μαζί τους, τη στιγμή που και η αυτοδιοίκηση, δηλαδή οι πολίτες, και η περιφερειακή ανάπτυξη είναι «θύμα» των περικοπών του μνημονίου και του «Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος».

Ως εκ τούτου η απόφαση του κ. Περιφερειάρχη να αναβάλλει την προγραμματισμένη για αύριο συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για προληπτικούς λόγους – μήπως τυχόν συναντηθεί με τη λαϊκή δυσαρέσκεια – είναι πολιτικά λαθεμένη. Καταγράφεται ανεξάρτητα από προθέσεις ως έκφραση ενοχής για αντιλαϊκές κυβερνητικές επιλογές που θα έχουν οδυνηρές συνέπειες για τη ζωή των εργαζομένων και την πορεία της χώρας. Δυστυχώς μετατρέπεται ένας νέος θεσμός ως μέρος του προβλήματος ενός πολιτικού συστήματος, που καταρρέει στα μάτια της κοινωνίας.

Θα ζητήσουμε εξηγήσεις στην πρώτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου».

Σχολιάστε

ΓΡΑΨΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ