ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Στις 9 Ιουλίου ξεκινάνε οι εκδηλώσεις του «Προφήτη Ηλία» στον Ίασμο

fonirodopis.gr

Το Σάββατο 9 Ιουλίου ξεκινάνε οι εκδηλώσεις του «Προφήτη Ηλία» που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ιάσμου.

Τη Δευτέρα (4/7) ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου, Κυριάκος Μόσχος, και ο Δήμαρχος Ιάσμου, Καδή Ισμέτ, παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου όπου παρουσίασαν το πρόγραμμα των εκδηλώσεων.

Ο κ. Μόσχος αναφερόμενος στις φετινές εκδηλώσεις σημείωσε ότι «κόντρα στο βαρύ κλίμα των ημερών που όλους  μας έχει επηρεάσει σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό δηλώνουμε ως Σύλλογος ότι στεκόμαστε δυνατοί απέναντι στην κρίση και έτοιμοι για μια ακόμη χρονιά για τη διοργάνωση του «Προφήτη Ηλία».

Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα το Δήμο Ιάσμου και την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, κορυφαίους συμπαραστάτες μας σε αυτή την προσπάθεια, αφού υποστηρίζουν τόσο οικονομικά όσο και τεχνικά τη φετινή διοργάνωση. Ειδικότερα το Δήμαρχο Ιάσμου κύριο Ισμέτ Καδή για την πολύ καλή συνεργασία.

Ευχαριστούμε ξεχωριστά όλους τους υποστηρικτές και χορηγούς των εκδηλώσεων, χάρη στους οποίους, ο σημαντικός αυτός θεσμός παραμένει ζωντανός και δυναμικός».

Στη σπουδαιότητα των εκδηλώσεων του «Προφήτη Ηλία» για την περιοχή του Ιάσμου στάθηκε ο Δήμαρχος, Καδή Ισμέτ. «Οι εκδηλώσεις «Προφήτης Ηλίας» είναι ο μακροβιότερος κι από τους σημαντικότερους θεσμούς πολιτιστικής έκφρασης και δημιουργίας στην ευρύτερη περιοχή.

Για περισσότερα από 20 χρόνια, ο θεσμός αυτός προβάλλει συστηματικά, την ιστορία, την παράδοση και την πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας. Ο Δήμος Ιάσμου, μεριμνά και ενεργεί στην κατεύθυνση της ενίσχυσης του τοπικού πολιτιστικού έργου. Παρά τη δύσκολη συγκυρία,  την κρίση που επηρεάζει δραματικά τα οικονομικά της τοπικής αυτοδιοίκησης, η έμπρακτη υποστήριξη του έργου των τοπικών  πολιτιστικών φορέων είναι για το δικό μας Δήμο,  βασική προτεραιότητα.

Επιδιώκουμε με κάθε δυνατό τρόπο την συνεχή αναβάθμιση  αυτών των γιορτών και του περιεχομένου τους, στη βάση του ανοιχτού και μόνιμου διαλόγου με τη διοίκηση του Πολιτιστικού Συλλόγου Ιάσμου.

Θέλω να συγχαρώ, ιδιαίτερα τον Πρόεδρο  Κυριάκο Μόσχο και τα μέλη της Διοίκησης, για την φετινή διοργάνωση όπως και για την διαχρονική δράση του Συλλόγου που αναμφισβήτητα συμβάλλει στην προαγωγή του τομέα του  πολιτισμού.  Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ιάσμου επιβεβαιώνει με τις δράσεις του, το ρόλο ενός από τους σημαντικότερους πολιτιστικούς φορείς του νομού Ροδόπης.

Καταλήγοντας θέλω να εκφράσω τη βεβαιότητα μου  ότι οι δημότες κι οι επισκέπτες της περιοχής μας θα αγκαλιάσουν με πραγματικό ενδιαφέρον τις γιορτές του Προφήτη Ηλία οι οποίες αισιοδοξούμε ότι θα χαρίσουν ένα ξεχωριστό «χρώμα» στον Ίασμο και φέτος» τόνισε ο κ. Ισμέτ.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του «Προφήτη Ηλία»

Σάββατο 9 Ιουλίου :

20:30 μ.μ. Λαμπαδοφορία – Γραφεία Συλλόγου
21:00 μ.μ. Θεατρική παράσταση «Το λουρί του Σωκράτη» – Προαύλιο δημοτικού σχολείου

Κυριακή 10 Ιουλίου :

10:30 π.μ. Σκάκι – Scrable
19:00 μ.μ. Αγώνες δρόμου
21:00 μ.μ. θεατρική παράσταση «Οι γραμματιζούμενοι»

Σάββατο 16 Ιουλίου :

21:00 μ.μ. Παραδοσιακοί χοροί από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ν. Περάμου Καβάλας και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Παραδημής και Φίλων

Κυριακή 17 Ιουλίου :

19:00 μ.μ. Ποδηλατοδρομία – Ηρώων Ιάσμου
21:00 μ.μ. Χορωδία ΚΑΠΗ Δήμου Ιάσμου

Δευτέρα 18 Ιουλίου :

21:00 μ.μ. Συναυλία με τον Μανώλη Μητσιά και με το συγκρότημα «Βόρειος Ήχος»

Τρίτη 19 Ιουλίου :

07:00 π.μ. Κουρμπάνι από τον Χριστιανικό Σύλλογο «Άγιος Νικόλαος» – Γραφεία Πολιτιστικού Συλλόγου
19:00 μ.μ. Πανηγυρικός εσπερινός, αρτοκλασία, παραδοσιακοί χοροί από το χορευτικό τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Ιάσμου

Τετάρτη 20 Ιουλίου :

08:00 π.μ. Θεία Λειτουργία στο εξωκλήσι του Προφήτη Ηλία
21:00 μ.μ. Φιλαρμονική ορχήστρα Δήμου Ιάσμου

Κυριακή 24 Ιουλίου :

21:00 μ.μ. Λαϊκό γλέντι με τον Θύμιο Γκογκίδη

Σχολιάστε

ΓΡΑΨΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ