ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ

Ορκίστηκαν οι οχτώ τελευταίοι απόφοιτοι της ΕΠΑΘ

fonirodopis.gr

Ορκίστηκαν οι οχτώ τελευταίοι απόφοιτοι της Ειδικής Παιδαγωγικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης (ΕΠΑΘ), στην τελετή αποφοίτησης που πραγματοποιήθηκε παρουσία του Διευθυντή της Ακαδημίας κ. Τάσου Μολοχίδη και του Διευθυντή του Γραφείου Πολιτικών Υποθέσεων Θράκης, Πρέσβη Αλέξη Αλεξανδρή.

Ως γνωστό, η ΕΠΑΘ από τη νέα χρονιά θα μετατραπεί σε πανεπιστημιακή σχολή κατόπιν απόφασης του Υπουργείου Παιδείας και αναφερόμενος στο γεγονός αυτό, ο Διευθυντής της Ακαδημίας κ. Μολοχίδης σημείωσε ότι «κάποιοι υπεύθυνοι του δημοσίου, χωρίς καν να κάνουν τον κόπο να ερευνήσουν, προέβησαν σε δηλώσεις σπιλωτικές για την ΕΠΑΘ χωρίς να αφήνουν κατά μέρος τις δικές τους προκαταλήψεις και τα μικροκομματικά τους συμφέροντα. Τέτοιου είδους τακτικές δυστυχώς αντιμετωπίζονται από τους πάντες  με δυσαρέσκεια σε ολόκληρη την χώρα. Όμως υπήρξαν και υπεύθυνοι του δημοσίου που στηρίζουν τις δραστηριότητές μας. Αυτοί αφουγκράστηκαν τις ανησυχίες μας σχετικά με το μέλλον της μειονοτικής εκπαίδευσης».

Μετά τον Μολοχίδη, παίρνοντας τον λόγο ο Διευθυντής του Γραφείου Πολιτικών Υποθέσεων Θράκης Πρέσβης Αλέξης Αλεξανδρής, με σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε συγχάρηκε τους νέους αποφοίτους, τους  ευχήθηκε επιτυχία στην νέα επαγγελματική τους ζωή και τους είπε ότι ως δάσκαλοι παραλαμβάνουν ένα ιερό καθήκον.

Ο Αλεξανδρής είπε συγκεκριμένα τα εξής: «Ο δικός μας στόχος  πάντα ήταν προς την  κατεύθυνση να βελτιωθεί η διδακτέα ύλη και η κατάσταση των δασκάλων. Εξαιρετικά σημαντικό  είναι η εκπαίδευση να είναι ολοκληρωμένη. Με την εκπαίδευση θα εξασφαλιστεί η ανάπτυξη της περιοχής. Ως οκτώ νέοι απόφοιτοι της χρονιάς είστε έτοιμοι να συμβάλετε στην εκπαίδευση της μειονότητας. Συνεχίστε  να αγαπάτε πάντα την χώρα σας, τις οικογένειές σας και το καθήκον σας».

Σχολιάστε

ΓΡΑΨΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ