ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Ένστολη διαμαρτυρία πραγματοποίησαν στην Κομοτηνή οι αστυνομικοί της Ροδόπης

fonirodopis.gr

Συλλογή υπογραφών και παράδοση ψηφίσματος στον Περιφερειάρχη

Γιαννακίδης : «Μην περιμένετε τίποτα, οι παρεμβάσεις μας είναι ελάχιστες»

Δε θα γίνουμε η προμετωπίδα της κυβέρνησης απέναντι στο λαό που διαμαρτύρεται δίκαια, απάντησε η Σταυρούλα Τζατζανά

Ετοιμάζονται για κάθοδο στην Αθήνα

Ένστολη διαμαρτυρία πραγματοποίησαν την Τρίτη (21/6) στην Κομοτηνή οι Αστυνομικοί της Ροδόπης διαμαρτυρόμενοι για την επικείμενη ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου και την περικοπή ποσών που αφορούν το μισθό τους, πρόσθετες παροχές και προμήθεια υλικοτεχνικού εξοπλισμού.

Οι αστυνομικοί της Ροδόπης πραγματοποίησαν νωρίς το πρωί ένστολη διαμαρτυρία μπροστά στο Αστυνομικό Μέγαρο Κομοτηνής, όπου η πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης, Σταυρούλα Τζατζανά, διάβασε το ψήφισμα στους συγκεντρωμένους αστυνομικούς, ενώ στη συνέχεια κατευθύνθηκαν με πορεία στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ όπου και παρέδωσαν ψήφισμα στον Άρη Γιαννακίδη.

Φωτορεπορτάζ από την ένστολη διαμαρτυρία των αστυνομικών δείτε ΕΔΩ

«Μην περιμένετε τίποτα»

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ μεταξύ αντιπροσωπείας της Ένωσης Αστυνομικών Ροδόπης και του Περιφερειάρχη, ο κ. Γιαννακίδης αφού άκουσε τα αιτήματα των αστυνομικών, ήταν απόλυτα σαφής στην απάντηση του. «Μην περιμένετε τίποτα. Η χώρα είναι σε τραγική κατάσταση, τα ελλείμματα δεν μπορούν να κλείσουν με τίποτα και δεν υπάρχουν λεφτά. Ας μη γελιόμαστε, εγώ δεν μπορώ να κάνω τίποτα. Οι παρεμβάσεις μου είναι απειροελάχιστες».

«Δε θα γίνουμε η προμετωπίδα της κυβέρνησης»

Η πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης κ. Σταυρούλα Τζατζανά ακούγοντας την απάντηση του Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ, επεσήμανε ότι υπάρχουν και άλλα ζητήματα, για τα οποία δεν απαιτούνται χρήματα για την υλοποίηση τους, όπως η αναβάθμιση των Σχολών Αστυφυλάκων και η ίδρυση Αστυνομικού Πανεπιστημίου ενώ αναφερόμενη στα άλλα αιτήματα είπε χαρακτηριστικά πως «έχουμε φτάσει στο αμήν. Δεν αντέχουμε άλλο. Και εννοείται ότι σε λίγο καιρό θα πάψουμε να αποτελούμε την προμετωπίδα της κυβέρνησης απέναντι στο λαό που διαμαρτύρεται με το δίκιο του για τα αντιλαϊκά μέτρα».

Τέλος, η κ. Τζατζανά διαβεβαίωσε τον Περιφερειάρχη ότι οι κινητοποιήσεις των Αστυνομικών θα συνεχιστούν μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματα τους.

Συμμετοχή στην πανελλαδική διαμαρτυρία της Πέμπτης

Η Ένωση Αστυνομικών Ροδόπης με ανακοίνωση της σημειώνει ότι μέλη της θα συμμετάσχουν στην πανελλαδική ένστολη διαμαρτυρία που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 23/6 στις 18:00 στην πλατεία Κολοκοτρώνη στην Αθήνα.

Για το λόγο αυτό καλεί τους αστυνομικούς να συμμετάσχουν. Λεωφορεία θα αναχωρήσουν από το Αστυνομικό Μέγαρο Κομοτηνής την Τετάρτη 22/6 στις 24:00 το βράδυ ενώ η επιστροφή είναι προγραμματισμένη για την Παρασκευή 24/6. Τα έξοδα μετακίνησης καλύπτονται από την Ένωση.

Το ψήφισμα

Στο ψήφισμα της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης που παραδόθηκε στον Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ αναφέρεται πως :

«Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης με αφορμή τη δημοσιοποίηση των νέων δυσβάσταχτων και άδικων οικονομικών μέτρων σε βάρος τους, ανέλαβε την πρωτοβουλία συγκέντρωσης υπογραφών, τόσο των συναδέλφων της, όσο και των οικείων αυτών, ως ύστατο μέτρο πίεσης με στόχο τη διεκδίκηση από την Πολιτεία της αυτονόητης υποχρέωσης της, της κατοχύρωσης της ασφάλειας ως αναγκαίας προϋπόθεσης για την ανάπτυξη και την ευημερία του τόπου μας.

Εδώ και ένα χρόνο περίπου αποφασίσθηκε και επιβλήθηκε η μείωση των μισθών και των επιδομάτων των εργαζομένων στα Σώματα Ασφαλείας, οδηγώντας αυτούς σε κατάσταση φτώχειας.

Με τα νέα εξαγγελθέντα προς ψήφιση μέτρα – σοκ του λεγόμενου Μεσοπρόθεσμου, ήτοι την επικίνδυνη περιστολή του προϋπολογισμού της Ελληνικής Αστυνομίας με :

Μείωση 12,6% του ποσού που αφορά την καταβολή των μισθών

Μείωση 49,2% του ποσού που αφορά την καταβολή πρόσθετων παροχών, όπως πενθήμερα, νυχτερινά

Μείωση 28,6% του ποσού για την προμήθεια υλικοτεχνικού εξοπλισμού κ.α. οδηγούν απευθείας :

Στη μη λειτουργία του θεσμού της Αστυνομίας ως μηχανισμού ανάπτυξης ευνομούμενου κράτους

Στερούν το δικαίωμα της ασφάλειας των συμπολιτών μας

Θέτουν άμεσα σε κίνδυνο τη ζωή του Αστυνομικού

Δημιουργούν τη δυσάρεστη για όλους μας κατάσταση της αδυναμίας στοιχειώδους ανταπόκρισης στο κάλεσμα της κοινωνίας

Ανατρέπουν το πρόγραμμα ζωής των Αστυνομικών και

Επιδεινώνουν το βιοτικό επίπεδο αυτών.

Λαμβάνοντας υπόψη τα ανωτέρω δημιουργούνται αυτονόητα πλήθος προβληματισμών και ερωτημάτων εκ των οποίων παραθέτουμε τα κατωτέρω :

Άραγε δεν αντιλαμβάνονται οι κυβερνώντες καθώς και οι τεχνοκράτες της τρόικας, ότι με ελαττωματικές και ελλειμματικές αστυνομικές υπηρεσίες δεν αντιμετωπίζεται το διαρκώς αυξανόμενο έγκλημα;

Δεν τους ενδιαφέρει η εύρυθμη λειτουργία της Ελληνικής Αστυνομίας, η οποία είναι υποχρεωμένη να παρέχει το αγαθό της ασφάλειας σε όλους τους Έλληνες και τεχνηέντως την αφήνουν να μαραζώνει, ιδιωτικοποιώντας και εκχωρώντας την υποχρέωση για την παροχή του κοινωνικού αγαθού σε τρίτους;

Θέλουν τον Αστυνομικό ικανό και έτοιμο να αντεπεξέλθει στα καθήκοντα – υποχρεώσεις που απορρέουν από την αποστολή του ή επιθυμούν την ανικανότητα αυτών με την αποδιοργάνωση των Υπηρεσιών του, τη στέρηση υλικοτεχνικού εξοπλισμού και τη δημιουργία οικονομικού προβλήματος;

Τους ικανοποιεί η σημερινή εικόνα λειτουργίας των Αστυνομικών Υπηρεσιών ή μήπως επιβάλλεται εκσυγχρονισμός αυτών με τα καινούρια εγκληματολογικά δεδομένα, την επαγγελματικά κατάρτιση των Αστυνομικών, την αναπτέρωση του χαμένου ηθικού και την οικονομική ανταμοιβή για την παροχή των υπηρεσιών του;

Θέλουν τον Αστυνομικό επαγγελματία ή ταπεινό εργαζόμενο να προσπαθεί να επιβιώσει στο χώρο εργασίας του;

Επειδή όλοι μας πιστεύουμε στον κοινωνικό ρόλο και στις πολύτιμες υποχρεώσεις της Ελληνικής Αστυνομίας

Επειδή όλοι μας πιστεύουμε στον κοινωνικό ρόλο και στις πολύτιμες υποχρεώσεις της Ελληνικής Αστυνομίας

Επειδή το φιλότιμο και η συνείδηση του καθήκοντος υπάρχουν ακόμη στις καρδιές των Αστυνομικών και δεν πρέπει να προσβάλλονται από κανέναν

Επειδή ο κίνδυνος των παραβατικών συμπεριφορών έχει πλέον φθάσει στην πόρτα μας

Επειδή η Ελληνική Αστυνομία είναι απαραίτητο να λειτουργεί σωστά.

Επειδή στο αγαθό της ασφάλειας δεν χωρούν εκπτώσεις και περικοπές

Γι’ αυτό σας καλούμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, απαιτώντας άμεσα από την κυβέρνηση και τους τροϊκανούς συμβούλους να μην οδηγήσουν την Ελληνική Αστυνομία στο εκτελεστικό απόσπασμα, διότι αυτή θα είναι η τελευταία πράξη και του δικού τους μνημονιακού δράματος. Ανασφαλής Αστυνομικός ίσον Ανασφαλής Πολίτης».

1 Σχόλιο

1 Σχόλιο

ΓΡΑΨΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ2 ημέρες πριν

Επενδύσεις στη ΒΙΠΕ Κομοτηνής ζήτησε από τους Αμερικανούς διπλωμάτες ο Γιάννης Γκαράνης

ΕΒΡΟΣ5 ημέρες πριν

Μητσοτάκης: «Ο φράχτης στον Έβρο είναι το λιγότερο που μπορούσε να κάνει η κυβέρνηση»

ΒΟΥΛΗ1 εβδομάδα πριν

Συκοφαντίες και λάσπη μέσα στη Βουλή εις βάρος μειονοτικών δημοσιογράφων της Κομοτηνής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ1 εβδομάδα πριν

Υφαντές: Ελλείψει πεζοδρομίου μαθητές περπατάνε καθημερινά πάνω στον κεντρικό δρόμο

ΠΟΛΙΤΙΚΗ1 εβδομάδα πριν

Θωράκιση του Νοσοκομείου Κομοτηνής ενόψει πιθανής έξαρσης της πανδημίας, ζητάει ο Δ. Χαρίτου

ΡΟΔΟΠΗ1 εβδομάδα πριν

Ελένη Χατζηγεωργίου: «Νιώθουμε προδομένοι σαν λαός»

ΡΟΔΟΠΗ1 εβδομάδα πριν

Το παράνομο άνοιγμα των Βαρωσίων καταδίκασαν Κύπριοι φοιτητές στην Κομοτηνή

ΡΟΔΟΠΗ2 εβδομάδες πριν

Πορεία διαμαρτυρίας από Αρμένιους και Έλληνες στο τουρκικό προξενείο Κομοτηνής

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ