ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στα καλά χέρια του «λαμπρού νέου» βρίσκεται η Περιφέρεια ΑΜ-Θ

Τελικά ο χρόνος είναι αυτός που δίνει την ευκαιρία να μάθουμε αυτά που γίνονται στο παρασκήνιο κι αφορούν το βόλεμα «των δικών τους παιδιών». Πολλοί αναρωτήθηκαν ποια ήταν τα καθήκοντα και οι αρμοδιότητες του λαμπρού νέου που υπέγραψε προηγούμενη σύμβαση με τη Γ. Γ. Περιφέρειας κ. Κόκλα, ώστε να θεωρείται στέλεχος εργαζόμενος της ΠΑΜΘ με αρκετά μεγάλο μισθό χωρίς να προσφέρει εργασία, χωρίς να έχει ωράριο και χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανέναν. Φαίνεται όμως ότι άλλο τι λεν οι κακόπιστοι κι άλλο το τι συμβαίνει στην πραγματικότητα.

Οι φωτογραφίες που δημοσιεύονται δείχνουν τον ευγενή και λαμπρό νέο να κάθεται στο ίδιο πάνελ με τον πρόξενο της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη, τον αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και τον θεματικό αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού και Τουρισμού, οι οποίοι από κοινού έδιναν συνέντευξη τύπου για την χρησιμότητα της έκθεσης που έγινε στην Κωνσταντινούπολη.

Τώρα ησυχάσαμε αφού το μέλλον της Περιφέρειας βρίσκεται σε καλά χέρια αφού ο λαμπρός νέος θα προσφέρει τις εμπειρίες του για την ανάδειξη του τόπου μας. Τελικά όλα τα λουλούδια ανθούν στον πράσινο κήπο του ΠΑΣΟΚ. Αλίμονο σε όσους περιμένουν αξιοκρατία, ισότητα και δικαιοσύνη.

Τουριστική ανάπτυξη και προβολή της Περιφέρειας ΑΜ-Θ

Στόχος της ΠΑΜΘ είναι η προσέλευση Τούρκων τουριστών και για το σκοπό αυτό αποφάσισαν ότι πρέπει να πραγματοποιήσουν μια εκδήλωση για την τουριστική προβολή στην Κωνσταντινούπολη από τις 17 – 21 Ιουνίου.

Ο νέος αντιπεριφερειάρχης πολιτισμού και τουρισμού κ. Παπακοσμάς, έχοντας φιλόδοξα σχέδια αναφέρει ότι στόχος είναι η ανάδειξη του συγκριτικού πλεονεκτήματος του τουριστικού προϊόντος και την εκμετάλλευση της εγγύτητας της περιοχής με την Τουρκία. Όλα ωραία και καλά για τον κ. αντιπεριφερειάρχη, ο οποίος καταγόμενος απο την Καβάλα πιστεύει ότι υπάρχουν αξιόλογες προοπτικές για την ανάπτυξη του τουρισμού και στις άλλες περιοχές άσχετα αν αυτές είναι ιδιαίτερα υποβαθμισμένες τουριστικά. Αναφέρεται στην ανάπτυξη του ορεινού, τουριστικού ρεύματος που μπορεί να αναδείξει τις ομορφιές της ορεινής Ροδόπης, αναφέρεται βέβαια και στις όμορφες παραλίες της νότιας Ροδόπης.

Όμορφα λόγια που ακούγονται επίσης όμορφα σε ανθρώπους που δεν γνωρίζουν την πραγματικότητα και τις δυνατότητες της περιοχής μας, γιατί όταν μιλάνε κάποιοι για τον ορεινό τουρισμό πως καταλαβαίνουν την προσέλκυση τουριστών από την γειτονική Τουρκία όταν δεν υπάρχει η ελάχιστη υποδομή και πως θα προσελκύσουν τουρίστες στις όμορφες παραλίες μας όταν δεν υπάρχει τίποτα οργανωμένο σ’ αυτές;

Εάν επιχειρήσουμε να συγκρίνουμε τις τουριστικές περιοχές της Τουρκίας με αυτές της Ελλάδας θα μας πιάσει κατάθλιψη αλλά και οργή γιατί στα τόσα χρόνια παρά τις βαρύγδουπες δηλώσεις και ανακοινώσεις των θεσμικών μας παραγόντων, την ίδρυση επιτροπών ανάπτυξης Ροδόπης, την εκπόνηση μελετών, την πραγματοποίηση προγραμμάτων για την ανάδειξη αξιόλογων περιοχών δεν έγινε τίποτα ουσιαστικό. Φυσικό και επόμενο είναι το οποίο τουριστικό ρεύμα διαμορφωθεί για την περιοχή Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, να κατευθύνεται προς τις ομορφιές της Καβάλας και της Θάσου. Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν.

Διαφήμιση
10 Σχόλια
Subscribe
Notify of
guest
10 Comments
Νεότερα
Παλαιότερα Δημοφιλή
Inline Feedbacks
View all comments
ulichris
ulichris
9 έτη πριν

Τι λέτε ρε? Ο Νίκος έτρεχε σαν αποκεφαλισμένο κοτόπουλο από το πρωί ως το βράδυ. Με την έννοια αυτή, έχει δουλέψει περισσότερες ώρες από ότι κάποιοι που εργάζονται περισσότερα χρόνια.

Όσον δε αφορά την αγωγή και διαπαιδαγώγησή του έξ οικογενείας και σπουδής, αμφιβολία δεν μπορεί να υπάρχει ούτε και στον πιο κακόπιστο. Ίσως κάποια ζήλια μόνο, από κάποιους που γεννήθηκαν σε “βάρκα”. Και δη… μη ναυτικούς! Αλλά, τι να κάνει κι ο Θεός? Δεν μπορεί να τα δώσει όλα σε όλους. Πρέπει να διαλέξει !!!

ΦΩΝΗ : Το έθεσες πολύ σωστά. Παιδιά και αποπαίδια. Παιδιά ενός κατώτερου Θεού (οι άλλοι) !!!

Aγανακτισμενος
Aγανακτισμενος
9 έτη πριν

Νικολακη προχωρα και υλοποιησε ολο τον προγραμματισμο σου.

αγανακτισμενος
αγανακτισμενος
9 έτη πριν

Νικολακη,εσυ να κανεις την δουλεια σου, μονο αυτη θα σε δικαιωσει.Απο τωρα να κανεις τις εισηγησεις σου και για τον χειμερινο τουρισμο.

Κική Αποστολίδου
Κική Αποστολίδου
9 έτη πριν

Ο Δημοκρατικός λαός κύριε Γλερίδη σχολιάζει ακόμα για το 2006, τον πραγματικό ένοχο και τις αιτίες. Νάσαι καλά Δήμαρχε !!!

ΦΩΝΗ : Οι πραγματικές αιτίες της τότε ήττας βρίσκονται αλλού και όχι εκεί που νομίζεις ή σε βολεύει να νομίζεις. Οι αλαζονικές συμπεριφορές, η οικογενειοκρατία, ο οξύθυμος χαρακτήρας μερικών, η άσχημη αντιμετώπιση των πολιτών, η αδιαφανής διαχείριση των οικονομικών (για τα οποία σήμερα κάποιοι κυκλοφορούν ελεύθεροι με εγγύηση) οδήγησαν τον κόσμο μακριά από την παράταξη. Κανένας αντάρτης από μόνος του δεν θα μπορούσε να προκαλέσει την ήττα, ειδικά από τη στιγμή που υπήρχε και το ΤΕΡΑΣΤΙΟ αβαντάζ της εκλογής με το ποσοστό του 42%. Εξάλλου, σε κάθε εκλογικές αναμετρήσεις υπάρχουν οι “λυκοφιλίες”, οι συμμαχίες και τα υπόγεια χτυπήματα ένθεν και ένθεν. Σταματήστε επιτέλους να κυνηγάτε φαντάσματα και κάντε μια φορά αυτό που θα ήθελε να δει και ο λαός. ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ !

Κική Αποστολίδου
Κική Αποστολίδου
9 έτη πριν

Γύρνα και δες την καμπούρα σου και άσε όλα τα λουλούδια να ανθίζουν και προπαντός τα νέα παιδιά που ελπίζουν για ένα καλύτερο αύριο. Δεν σε τιμά αυτό που γράφεις και λες.

ΦΩΝΗ : Ότι πεις Κική. Ή μήπως Βασίλη; Ή μήπως Περικλή; Καταντάει κουραστικό, δε νομίζεις;

Περικλής
Περικλής
9 έτη πριν

Τα άξια στελέχη τα έχει ο Πετρίδης “Αγανακτισμένε” γι΄αυτό ο Δήμος Κομοτηνής πάει από την εποχή Κοτσάκη μέχρι και τώρα, από το κακό στο χειρότερο. Αφήστε τον Γιαννακίδη και στρωθείτε εκεί στο Δήμο στη δουλειά, γιατί δεν σας βλέπω και τόσο καλά για την άλλη φορά. Δεν χρειάζετε μόνο επικοινωνιακά σαν τον Κοτσάκη, χρειάζετε δουλειά, εμπερία, τρέξιμο………….και πολλά άλλα ξέρετε εσείς από αυτά.

ulichris
ulichris
9 έτη πριν

Αν ο σημερινός Κομοτηναίος είχε “μπάλλες”, ο Κοτσάκης θα είχε εξαφανιστεί οικειοθελώς, για να μη εξαφανιστεί δια της βίας.

ΦΩΝΗ : Εσύ που έχεις “μπάλες” τι περιμένεις;;; Τους “προσωρινά ηλίθιους” να μπούνε στην πρώτη γραμμή κι εσύ να ακολουθήσεις;

Περικλής
Περικλής
9 έτη πριν

Και βέβαια κύριε Γλερίδη, λαμπρός νέος χωρίς τα εισαγωγικά. Ένα παιδί ενός άξιου Δημάρχου που πέρασε από την πόλη μας. Ένας Δήμαρχος που μπήκε στην πολιτική “πλούσιος” σε αισθήματα για την πόλη του, με εμπειρία, ήθος, ύφος, αξιοκρατία………, το λέει και το βροντοφωνάζει όλη η πόλη του- που μπορούσε να τακτοποιήσει όχι μόνο τα παιδιά του αλλά όλο του το σόϊ δεν το έκανε, γιατί έβλεπε την πολιτική με άλλο βλέμμα- και έφυγε με άπειρη αξιοπρέπεια και με ψηλά το κεφάλι. Όλοι το ξέρουμε στην πόλη που ζούμε.

Γιατί κύριε Γλερίδη όλοι γνωριζόμαστε τόσο καλά σ΄αυτόν τον τόπο. Τα νέα παιδιά, γιατί έχετε και εσείς πιαδιά και ξέρετε πάρα πολύ καλά σ΄αυτήν την χρονική περίοδο η νεολαία μας σε τί κατάσταση βρίσκεται. Δεν πρέπει να ομιλείτε εσείς προπαντός. Και κυρίως γι’ αυτήν την οικογένεια, που δεν πρέπει να την πιάνετε στο στόμα σας. Κοιτάξτε να ασχοληθείτε με άλλους “φίλους σας” οι οποίοι βρίσκονται εν ενεργεία στο χώρο της αυτοδιοίκησης και σε άλλους χώρους. Η οικογένεια αυτή με τον λαμπρό νέο και με τον άξιο πατέρα, έδειξε δείγματα τόσο καλά που μετά από χρόνια πολλά, θα είναι περίφανοι όλοι οι απόγονοι. Κύριε Γλερίδη φωνάζουν οι κλέφτες για να φοβηθούν οι νοικοκύρηδες.

ΦΩΝΗ : Ή ο ίδιος είσαι ή εκτός τόπου και χρόνου είσαι. Δεν εξηγείται αλλιώς. Προσλήψεις, συμβάσεις ανέκαθεν και πάντα ΕΚΤΟΣ διαγωνισμών ΑΣΕΠ… μόνο για τα “ευνοημένα” παιδιά (είτε είναι πράσινα είτε γαλάζια). Όσο για τα άλλα δεν μπαίνουμε στον κόπο να σχολιάσουμε. “Σχολίασε” μια και καλή ο λαός της Κομοτηνής το 2006.

ulichris
ulichris
9 έτη πριν

Αν ο λαός της Κομοτηνής είχε τα καλά του τα μυαλά, θα είχαμε μαζικές αυτοκτονίες μετά τις εκλογές του 2006!!!

Το ότι 45.000 νοματαίοι (ή τουλάχιστον περίπου οι μισοί) αποδείχθηκαν έστω και προσωρινά ΗΛΙΘΙΟΙ, σημαίνει (αν μη τι άλλο) ότι κάθε αναφορά σε αυτούς είναι για να ΑΔΥΝΑΤΙΣΕΙ ένα επιχείρημα κι όχι το αντίθετο!!!

ΦΩΝΗ : Καλό, πολύ καλό. Γελάσαμε και σήμερα. Τι άλλο θα ακούσουμε;;; “Όταν μας ψήφιζαν ήταν έξυπνοι όταν ψήφισαν τον άλλον έγιναν προσωρινά ηλίθιοι” !!!!! Κάτι τέτοια βέβαια κάνατε και μπήκατε στο χρονοντούλαπο. Υποτιμούσατε τη νοημοσύνη του λαού !!!

Aγανακτισμενος
Aγανακτισμενος
9 έτη πριν

Ευτυχως που ηταν ο Νικολακης,και πηγε αριστα η επισκεψη στην Κωνσταντινουπολη.Τοσες σπουδες στο εξωτερικο,τοσα σεμιναρια που ηταν εισηγητης για τον τουρισμο της Θρακης,αυτον επρεπε να ειχε ο κ.Πεταλωτης,οταν ηταν υπευθυνος στην τουρισμου στην Ν.Α Ροδοπης.Θυμαμαι εκεινα τα χρονια ειχε βουλιαξει η Ροδοπη.Ηρθε η ωρα που θα ζησουμε παλι τετοιες στιγμες στον Νομο μας,και αυτο το ωφειλουμε σε μερικα αξια στελεχη,που εχει ο Αρης ο Γιαννακιδης.

ΒΟΥΛΗ

Υπερψηφίστηκε με τις 158 ψήφους της ΝΔ το εργασιακό νομοσχέδιο

Χατζηδάκης: «Ρεσιτάλ πολιτικής τρικυμίας και υποκρισίας από τον ΣΥΡΙΖΑ» – ΣΥΡΙΖΑ: «Η ΝΔ ψήφισε μόνη της την καταστροφή της ζωής των εργαζομένων»

Δημοσιεύθηκε

στις

Με τις 158 ψήφους της κυβερνητικής πλειοψηφίας ψηφίστηκε, επί της αρχής, το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας. Κατά της αρχής του νομοσχεδίου τάχθηκε σύσσωμη η αντιπολίτευση, η οποία καταψήφισε επίσης τον σκληρό πυρήνα των διατάξεων για τα εργασιακά. Αρκετές διατάξεις, κυρίως αυτές που σχετίζονται με την ενσωμάτωση των Οδηγιών και των Συμβάσεων του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας, έλαβαν θετική ψήφο από την αντιπολίτευση, με εξαίρεση το ΚΚΕ που έχει καταψηφίσει την αρχή, τα άρθρα και το σύνολο του νομοσχεδίου.

Με την ονομαστική ψηφοφορία ολοκληρώθηκε στην Ολομέλεια η τριήμερη συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου του υπουργείου Εργασίας για την «Προστασία της Εργασίας – Σύσταση Ανεξάρτητης Αρχής “Επιθεώρηση Εργασίας” – Κύρωση της Σύμβασης 190 της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας για την εξάλειψη της βίας και παρενόχλησης στον κόσμο της εργασίας – Κύρωση της Σύμβασης 187 της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας για το Πλαίσιο Προώθησης της Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία – Ενσωμάτωση της Οδηγίας (ΕΕ) 2019/1158 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 20ής Ιουνίου 2019 για την ισορροπία μεταξύ της επαγγελματικής και της ιδιωτικής ζωής».

Τη διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας επί της αρχής, όλων των άρθρων και στο συνόλου του νομοσχεδίου ζήτησε η κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ όπως είχε προαναγγείλει νωρίτερα και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας επί της αρχής, ορισμένων άρθρων που αφορούν -όπως θεωρούν- τον πυρήνα του σχεδίου νόμου και επί του συνόλου κατέθεσαν και οι κοινοβουλευτικές ομάδες του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΙΝΑΛ και του ΚΚΕ.

Κ. Χατζηδάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ υπερψήφισε περίπου τα μισά άρθρα αυτού του «τρισκατάρατου» νομοσχεδίου – Περιμένουμε μια στοιχειώδη εξήγηση, αν υπάρχει, γι’ αυτό το ρεσιτάλ πολιτικής τρικυμίας και υποκρισίας

«Η ονομαστική ψηφοφορία, που προκαλέσαμε, έκανε τα αποκαλυπτήρια της αντιπολίτευσης και ιδιαίτερα του ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ υπερψήφισε σχεδόν τα μισά άρθρα αυτού του “τρισκατάρατου” νομοσχεδίου» αναφέρει ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης, σε δήλωσή του, επισημαίνοντας ότι το νομοσχέδιο για την Προστασία της Εργασίας, που υπερψηφίστηκε σήμερα από την πλειοψηφία της Βουλής, είναι μια μεγάλη τομή στο εργατικό δίκαιο της χώρας.

Ειδικότερα, μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος της ονομαστικής ψηφοφορίας για τα άρθρα του νομοσχεδίου για την Προστασία της Εργασίας, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Το νομοσχέδιο για την Προστασία της Εργασίας, που υπερψηφίστηκε σήμερα από την πλειοψηφία της Βουλής, είναι μια μεγάλη τομή στο εργατικό δίκαιο της χώρας. Η Ελλάδα στα ζητήματα της αγοράς εργασίας ακολουθεί πια το δρόμο των προηγμένων ευρωπαϊκών κρατών. Ο νέος νόμος δίνει δύναμη στον εργαζόμενο. Δίνει δύναμη στην οικονομία.

Η ονομαστική ψηφοφορία, που προκαλέσαμε, έκανε τα αποκαλυπτήρια της αντιπολίτευσης και ιδιαίτερα του ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ υπερψήφισε σχεδόν τα μισά άρθρα αυτού του “τρισκατάρατου” νομοσχεδίου. Αποκλειστικά από τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας υπερψηφίστηκαν μόλις 42 από τα 128 άρθρα, ενώ τα υπόλοιπα 86 άρθρα υπερψηφίστηκαν και από βουλευτές της αντιπολίτευσης. 56 άρθρα συγκέντρωσαν πάνω από 200 ψήφους.

Υπογραμμίζοντας την πολιτική του σύγχυση, ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε το άρθρο 55 που κατοχυρώνει το 8ωρο!!

Καταψήφισε επίσης τις διατάξεις της Επιθεώρησης Εργασίας, περιλαμβανομένων των άρθρων 122 και 123, που προβλέπουν ευκολότερη διαδικασία επιβολής κυρώσεων και έκδοση διαταγής πληρωμής, ενώ:

– Ψήφισε ΠΑΡΩΝ στο άρθρο 14 που προβλέπει τη δυνατότητα του εργαζομένου να διεκδικεί σε περίπτωση βίας ή παρενόχλησης τα δικαιώματά του, μέσω της συνδικαλιστικής του οργάνωσης!

– Ψήφισε ΠΑΡΩΝ στο άρθρο 31 που ορίζει τη δυνατότητα του εργαζομένου γονέα να ζητήσει ευέλικτα ωράρια, μολονότι προέρχεται από την Οδηγία 1158/2019, που οι ίδιοι υπέγραψαν.

– Ψήφισε ΠΑΡΩΝ στα άρθρα 37 και 45 που ορίζουν την άδεια φροντίδας τέκνου και την άδεια για μονογονεϊκές οικογένειες.

– Ψήφισε ΠΑΡΩΝ στο άρθρο 56 που περιορίζει τη δυνατότητα των εργοδοτών να καταστρατηγούν το διάλειμμα, για να επεκτείνουν αυθαίρετα το ωράριο των εργαζομένων.

– Ψήφισε ΠΑΡΩΝ στο άρθρο 70 που προβλέπει τη δυνατότητα των παρόχων υπηρεσιών delivery να συνδικαλίζονται.

– Ψήφισε ΠΑΡΩΝ στο άρθρο 85 που απαγορεύει τη χρηματοδότηση συνδικαλιστικών οργανώσεων από τους εργοδότες και πολιτικά κόμματα.

Περιμένουμε μια στοιχειώδη εξήγηση, αν υπάρχει, γι’ αυτό το ρεσιτάλ πολιτικής τρικυμίας και υποκρισίας» σημειώνει ο κ. Χατζηδάκης.

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: «Η ΝΔ ψήφισε μόνη της την καταστροφή της ζωής των εργαζομένων»

«Η ΝΔ μόνη της κατέστρεψε το μέλλον και τις ζωές εργαζομένων και νέων», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, με την οποία απαντά σε αντίστοιχη ανακοίνωση του υπουργού Εργασίας, Κωστή Χατζηδάκη και προσθέτει: «Οι Ευρωπαϊκές οδηγίες δεν θα αποτελέσουν βολικό φερετζέ για το αντεργατικό έκτρωμα της ΝΔ».

Συνεχίζοντας υποστηρίζει: «Η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης νομίζουν ότι θα εξαπατήσουν τους πολίτες και τους εργαζόμενους όπως εξαπατούν τις τράπεζες φεσώνοντάς τους εκατομμύρια» και προσθέτει: «Σήμερα η ΝΔ ψήφισε μόνης της απομονωμένη από όλα τα κόμματα και από την ελληνική κοινωνία την κατάργηση του 8ώρου, τις απλήρωτες υπερωρίες, τις μειώσεις μισθών, την απελευθέρωση των απολύσεων ασχέτως δικαστικών αποφάσεων και τη μετατροπή της ζωής των εργαζόμενων και ειδικά των νέων σε λάστιχο».

Απαντώντας στην δήλωση του υπουργού Εργασίας αναφέρει: «Όσα ψέματα και να πει ο κ. Χατζηδάκης για να καλύψει αυτή την πραγματικότητα οι πολίτες τους έχουν πάρει χαμπάρι. Ο ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ καταψήφισε το αντεργατικό νομοσχέδιο! Ψήφισε, όπως και άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης, μόνο τις ενσωματώσεις των διεθνών συμβάσεων και της Ευρωπαϊκής Οδηγίας που είναι υποχρεώσεις της χώρας και θετικά μέτρα και εκκρεμούν με ευθύνη Μητσοτάκη από το φθινόπωρο του 2019 και καταψήφισε ένα προς ένα όλα τα αντεργατικά μέτρα που υπαγόρευσε ο ΣΕΒ στον κ. Μητσοτάκη».

Ακολούθως εξηγεί την θέση του: «Στο πλαίσιο αυτό, καταψήφισε το άρθρο 55 που υποκριτικά στην πρώτη παράγραφο αναφέρει το οκτάωρο, για να εισάγει στη δεύτερη παράγραφο τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας με τετραήμερη δεκάωρη εργασία χωρίς αύξηση αποδοχών, η πρώτη διάταξη που καταλύει το οκτάωρο και την πενθήμερη εργασία, που ολοκληρώνεται με το άρθρο 59 με την κατάργηση του 8ωρου με τη θέσπιση της ατομικής σύμβασης και την επιβολή της δεκάωρης εργασίας, με δύο ώρες απλήρωτη εργασία και πληρωμή σε ρεπό! Επίσης, καταψήφισε το άρθρο 69 που προβλέπει το απαράδεκτο τεκμήριο ότι οι εργαζόμενοι στις πλατφόρμες δεν είναι μισθωτοί, το οποίο ανέδειξε και με την ένσταση αντισυνταγματικότητας, και συνακόλουθα δεν ψήφισε το άρθρο 70 που τους αναφέρει ως «παρόχους υπηρεσιών» στη συνδικαλιστική τους οργάνωση, προκειμένου να μην έχουν την κάλυψη και εφαρμογή του εργατικού δικαίου και τα δικαιώματά των μισθωτών εργαζόμενων!».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: «Σφαγείο των εργασιακών δικαιωμάτων το νομοσχέδιο Χατζηδάκη»

Αιτία «πολέμου» για τον ΣΥΡΙΖΑ η κατάργηση του 8ωρου και των συλλογικών συμβάσεων εργασίας

Δημοσιεύθηκε

στις

Ενημερωτική δράση ενάντια στο εργασιακό νομοσχέδιο που ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή πραγματοποίησαν στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής μέλη του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει το νομοσχέδιο Χατζηδάκη ως «εργασιακό οδοστρωτήρα» με τα μέλη του να τονίζουν ότι  η κατάργηση του 8ωρου και των συλλογικών συμβάσεων εργασίας αποτελεί αιτία «πολέμου».

«Αυτή τη στιγμή κορυφώνεται η επίθεση της κυβέρνησης απέναντι στον κόσμο της εργασίας μέσω μιας οικονομικής κρίσης, ενός παρατεταμένου παγώματος της ζωής μας, με τις περισσότερες δουλειές και επιχειρήσεις να προσπαθούν να σταθούν στα πόδια τους και ενώ τα παιδιά δίνουν εξετάσεις», δήλωσε η Συντονίστρια ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης Αγγελική Κουγιουμτζόγλου.

«Σε όλο λοιπόν αυτό το χρονικό πλαίσιο επιλέγει κυβέρνηση με συνοπτικές διαδικασίες να πάει να ψηφίσει σήμερα το πιο ακραίο αντικοινωνικό και αντεργατικό νομοσχέδιο. Πάει και βάζει πάνω από τον εργαζόμενο την ατομική διαπραγμάτευση με τον εργοδότη, καταλύοντας τις συλλογικές συμβάσεις που το ίδιο το Σύνταγμα προστατεύει αυτή τη στιγμή. Αντί να θέτουμε θέμα προστασίας της εργασίας και αύξηση του μισθού ώστε να μπορέσει και η ίδια η οικονομία της χώρας μας να επανεκκινήσει, να μιλήσουμε για τα παιδιά των delivery, τον κούριερ, τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία και να μπει θέμα για τα βαρέα και ανθυγιεινά, σε όλους αυτούς τους ανθρώπους που ένα χρόνο τώρα βρίσκονται στην πρώτη γραμμή να θέσουμε θέμα για το 35ωρο όταν η εργασία πια βασίζεται στις νέες τεχνολογίες και έχει αυξηθεί η παραγωγικότητα, να μειώσουμε το χρόνο εργασίας χωρίς μείωση μισθού, που κι αυτό θα οδηγήσει σε νέες προσλήψεις.

Γνωρίζουμε ότι υπάρχει παραβατικότητα αυτή τη στιγμή στο στους χώρους εργασίας. Η κυβέρνηση με το νόμο αυτό έρχεται να νομιμοποιήσει αυτή την παραβατικότητα. Ο μεγαλύτερος σύμμαχος της κυβέρνησης αυτή τη στιγμή δεν είναι η πειστικότητα των επιχειρημάτων της, είναι το αίσθημα παραίτησης που έχουν οι εργαζόμενοι ότι τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει προς το καλύτερο για τον κόσμο της εργασίας. Μία ολόκληρη γενιά έχει μπει στην αγορά εργασίας κάτω από τραγικές συνθήκες χωρίς εμπειρίες δικαιωμάτων και συλλογικής εκπροσώπησης, δεν γνωρίζει ποια είναι τα δικαιώματα της για να τα διεκδικήσει. Αναφερόμαστε και περιγράφουμε έναν κόσμο δικαιωμάτων που χάνεται αλλά ένας νέος άνθρωπος δεν το αντιλαμβάνεται γιατί για αυτόν, αυτός ο κόσμος δεν υπήρξε ποτέ», πρόσθεσε.

Ο Οζγκιούρ Φερχάτ, αναπληρωτής Συντονιστής ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης, τόνισε με τη σειρά του ότι «βρισκόμαστε σήμερα εδώ απέναντι στο νομοσχέδιο – έκτρωμα που φέρνει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Με αυτό το νομοσχέδιο καταργούνται τα δικαιώματα που έχει αποκτήσει ο κόσμος του μόχθου και της εργασίας εδώ και δεκαετίες. Η κατάργηση του 8ωρου, η άνευ αποδοχών εργασία, η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, όλα αυτά αποτελούν τροχοπέδη στην ανάπτυξη και ανοίγουν το δρόμο στην ανεργία και σε ένα μαζικό brain drain. Η νέα γενιά, τα νέα παιδιά που έχουν ζήσει μνημόνια, εξαθλίωση, επισφάλεια, τον φόβο της οικονομικής μετανάστευσης σήμερα βρίσκονται αντιμέτωπα με ένα χάος, με ένα ‘’σφαγείο’’ των εργατικών δικαιωμάτων.

Με το νέο νόμο ο εργαζόμενος δεν θα έχει φωνή, δεν θα έχει δικαιώματα, δεν θα έχει τρόπο αντίδρασης. Ακόμα και οι απεργιακές κινητοποιήσεις δεν θα υπάρχουν πλέον. Όλα αυτά μας βρίσκουν αντίθετους. Ζητάμε η εργασία να περιορίζεται στο 35ωρο χωρίς μείωση αποδοχών, με καλύτερες συνθήκες εργασίας. Αυτές οι απεργιακές κινητοποιήσεις που πραγματοποιούμε δεν είναι το τέλος αλλά η αρχή του αγώνα που δίνουμε. Θα είμαστε παντού, στους δρόμους, στους χώρους εργασίας, στις συλλογικές κινητοποιήσεις και θα δυναμώσουμε τη φωνή μας με όλο τον εργαζόμενο λαό ώστε η επόμενη κυβέρνηση που θα σχηματιστεί να καταργήσει αυτό το νόμο».

Τέλος ο Αλέκος Σπανός, μέλος Γραμματείας Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης, χαρακτήρισε τη σημερινή ημέρα ως «αποφράδα αποφράδα μέρα τόσο για τον κόσμο της εργασίας όσο και για την κοινωνία».

«Μια χούφτα από κυβερνητικούς βουλευτές στέλνει στο απόσπασμα και καταδικάζει μια ολόκληρη γενιά. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν έχασε την ευκαιρία να περάσει μια σειρά από κοινωνιοκτόνα νομοσχέδια, όπως το πτωχευτικό νόμο. Από ένα κόμμα που εκτίναξε το χρέος του στο δημόσιο στα 324 εκ. ευρώ. Αυτή η κυβέρνηση βγάζει σήμερα στο σφυρί την πρώτη κατοικία. Ανοίγει το δρόμο στους χρυσοθήρες ενώ σήμερα αποκλείει 25.000 μαθητές από την ένταξη τους στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα λειτουργώντας ως ντίλερ των ιδιωτικών κολλεγίων. Για εμάς αποτελεί αιτία πολέμου η κατάργηση του 8ωρου, η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας. Πιστεύουμε ότι αυτό το πολιτικό σκηνικό θα πυροδοτήσει μια κοινωνική έκρηξη ούτως ώστε αυτό το σκηνικό να μετουσιωθεί σε Βατερλό της κυβέρνησης. Ευελπιστούμε ότι σύντομα η ελληνική κοινωνία θα κληθεί να διορθώσει τις επιλογές της ούτως ώστε να βάλει στις ράγες της ελευθερίας, της ισονομίας και της δημοκρατίας ολόκληρη την κοινωνία», πρόσθεσε ο κ. Σπανός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Γκαράνης: «Δεν μπορούμε να κάνουμε ασφαλτόστρωση επειδή δεν μας αφήνουν οι κάτοικοι»

Στο «λασπόδρομο» της οδού Χαλκοκονδύλη αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Κομοτηνής ύστερα από ερώτηση της Ελένης Λαφτσή

Δημοσιεύθηκε

στις

Μέσα από λάσπες και λακκούβες είναι αναγκασμένοι να περπατούν περίοικοι και περαστικοί από την οδό Χαλκοκονδύλη, που βρίσκεται πίσω από το Δικαστικό Μέγαρο στην Κομοτηνή, κάθε φορά που σημειώνεται έντονη βροχόπτωση.

Η εικόνα παραπέμπει σε τριτοκοσμικές περιοχές, όμως για την κατάσταση αυτή σύμφωνα με τον Δήμαρχο Κομοτηνής ευθύνονται οι ιδιοκτήτες, οι οποίοι δεν αφήνουν τα συνεργεία του Δήμου να επέμβουν καθώς ζητάνε να ολοκληρωθεί η διάνοιξη της οδού.

Φωτογραφία: Maron News

Το θέμα έφερε στο δημοτικό συμβούλιο Κομοτηνής η επικεφαλής της παράταξης «ΠΟΛΗ-τική Ανατροπή» Ελένη Λαφτσή, στην οποία ο Γιάννης Γκαράνης απάντησε επί λέξει:

«Στην οδό Χαλκοκονδύλη είναι ένα χρόνιο πρόβλημα το οποίο αφορά τις διανοίξεις που πρέπει να γίνουν. Εγώ δεν θα μείνω όμως στις διανοίξεις γιατί είναι μια κατάσταση που κάποια στιγμή πρέπει να γίνει, όμως θα μείνω στο εξής. Από την πρώτη μέρα που παρέλαβα, έστειλα την Τεχνική Υπηρεσία προκειμένου να ασφαλτοστρώσουν το κομμάτι εκείνο μπροστά στο μάρκετ όπου δημιουργούνται οι λακκούβες. Εκεί όμως δεν υπάρχει συμφωνία των πολιτών. Τόσο ο κύριος που έχει το μάρκετ όσο και κάποιοι άλλοι κύριοι που έχουν κατοικία στις πολυκατοικίες δεν άφησαν τα συνεργεία να κάνουν την ασφαλτόστρωση. Αυτό έγινε την πρώτη χρονιά. Την επόμενη χρονιά στείλαμε την Τεχνική Υπηρεσία να ρίξουν χαλίκι. Για ακόμη μια φορά όμως, οι ίδιοι άνθρωποι τους έδιωξαν. Αντιλαμβάνεστε λοιπόν ότι η διοίκηση για να κάνει κάτι θα πρέπει να έχει τη σύμφωνη γνώμη των ανθρώπων στους οποίους ανήκει το μέρος. Θα πρέπει και αυτοί να συμβιβαστούν με αυτό που τους προτείνουμε. Ότι προς το παρόν θα έχουμε την τσιμεντόπτωση και αργότερα όταν θα γίνει η διάνοιξη, θα ασφαλτοστρωθεί κανονικά ο δρόμος. Εμείς είμαστε εδώ, τα συνεργεία μας είναι εδώ».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Ζωντανά η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κομοτηνής

Συνεδριάζει αυτή την ώρα με εννέα θέματα ημερήσιας διάταξης

Δημοσιεύθηκε

στις

Με εννέα θέματα ημερήσιας διάταξης συνεδριάζει αυτή την ώρα το Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής.

Η συνεδρίαση πραγματοποιείται με τηλεδιάσκεψη μέσω ειδικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας και μεταδίδεται ζωντανά από το κανάλι του Δήμου Κομοτηνής στο Youtube.

Τα θέματα ημερήσιας διάταξης είναι:

  1. Έγκριση ή μη παράτασης σύμβασης ειδικού δεσμευμένου λογαριασμού στο πλαίσιο του άξονα  προτεραιότητας 4 “Αστική βιώσιμη κινητικότητα” του χρηματοδοτικού προγράμματος του Πράσινου Ταμείου “Λοιπές Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου 2016”.
  2. ΄Εγκριση ή μη δωρεάν παραχώρησης της χρήσης τριών (3) δημοτικών γηπέδων στην Οργανωτική Επιτροπή του 36ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας.
  3. Τροποποίηση ή μη της αριθ. 39/2019 Απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Κομοτηνής αναφορικά με την παραχώρηση κοινόχρηστου χώρου.
  4. Έγκριση  ή μη τροποποίησης της αριθμ. 2229/20-06-2018 απόφασης του Ν.Π.Δ.Δ ΚΕΜΕΑ προς  στην Διαχειριστική Αρχή περί τροποποίησης με ίδια μέσα του υποέργου (1), με τίτλο: «Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά Δήμου Κομοτηνής» της πράξης «Κέντρο Κοινότητας Δήμου Κομοτηνής» με κωδικό ΟΠΣ (MIS) 5002774 λόγω αλλαγής φορέα υλοποίησης του προγράμματος.
  5. ΄Εγκριση ή μη του αριθμ. 1/2021 πρακτικού της “Επιτροπής Αξιολόγησης χορήγησης υποτροφιών” του Δήμου Κομοτηνής που αφορά την εκμίσθωση μίας κατοικίας επί της οδού Κουντουριώτου 3 στην Κομοτηνή του κληροδοτήματος “Ν.Πίσσα” καθώς και ορισμός επιτροπής διεξαγωγής της δημοπρασίας.
  6. ΄Εγκριση ή μη του αριθμ. 2/2021 πρακτικού της “Επιτροπής Αξιολόγησης χορήγησης υποτροφιών” του Δήμου Κομοτηνής που αφορά την κατάρτιση και έγκριση των όρων διακήρυξης κλειστής πλειοδοτικής δημοπρασίας εκμίσθωσης μίας κατοικίας επί της οδού Κουντουριώτου 3 στην Κομοτηνή του κληροδοτήματος “Ν.Πίσσα”.
  7. ΄Εγκριση ή μη διενέργειας ηλεκτρονικού ανοικτού διαγωνισμού για τη σύναψη της δημόσιας σύμβασης με τίτλο: Προμήθεια γραφικής ύλης & λοιπών ειδών γραφείου, εντύπων-υλικών μηχ/σης & πολλαπλών εκτυπώσεων για τα έτη 2022 & 2023.
  8. Έγκριση ή μη μερικής αναμόρφωσης του εν χρήσει προϋπολογισμού του Δήμου, έτους 2021 για 5η φορά (υπ. αριθμ. 185/2021 ΑΟΕ).
  9. Ηλεκτροδοτήσεις ακινήτων σε περιοχές ευθύνης Δήμου Κομοτηνής.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΒΟΥΛΗ3 ώρες πριν

Υπερψηφίστηκε με τις 158 ψήφους της ΝΔ το εργασιακό νομοσχέδιο

ΠΟΛΙΤΙΚΗ6 ώρες πριν

ΣΥΡΙΖΑ: «Σφαγείο των εργασιακών δικαιωμάτων το νομοσχέδιο Χατζηδάκη»

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ8 ώρες πριν

Γκαράνης: «Δεν μπορούμε να κάνουμε ασφαλτόστρωση επειδή δεν μας αφήνουν οι κάτοικοι»

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ9 ώρες πριν

Ζωντανά η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κομοτηνής

ΒΟΥΛΗ9 ώρες πριν

Σύγκρουση Μητσοτάκη – Τσίπρα στη Βουλή: «Δεν είστε ο Παπανδρέου» – «Είσαι μπαταχτσής»

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ10 ώρες πριν

Κλειστά τα καταστήματα στην Κομοτηνή τη Δευτέρα 21 Ιουνίου

ΡΟΔΟΠΗ10 ώρες πριν

Κομοτηνή: Στους δρόμους οι εργαζόμενοι ενάντια στο εργασιακό νομοσχέδιο

ΡΟΔΟΠΗ11 ώρες πριν

Ασθενής τα έκανε γυαλιά – καρφιά στο Νοσοκομείο Κομοτηνής

ΕΛΛΑΔΑ4 ημέρες πριν

Θεσσαλονίκη: Νεκρός ένας άνδρας από την κακοκαιρία – Παρασύρθηκε από χείμαρρο

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ4 ημέρες πριν

Αναπτυξιακή Ροδόπης: Συνεργασία με τον Δήμο Ρακόβσκι της Βουλγαρίας για το πρόγραμμα LEADER

ΠΟΛΙΤΙΚΗ6 ώρες πριν

ΣΥΡΙΖΑ: «Σφαγείο των εργασιακών δικαιωμάτων το νομοσχέδιο Χατζηδάκη»

ΒΟΥΛΗ9 ώρες πριν

Σύγκρουση Μητσοτάκη – Τσίπρα στη Βουλή: «Δεν είστε ο Παπανδρέου» – «Είσαι μπαταχτσής»

ΡΟΔΟΠΗ10 ώρες πριν

Κομοτηνή: Στους δρόμους οι εργαζόμενοι ενάντια στο εργασιακό νομοσχέδιο

ΕΛΛΑΔΑ4 ημέρες πριν

Θεσσαλονίκη: Νεκρός ένας άνδρας από την κακοκαιρία – Παρασύρθηκε από χείμαρρο

ΔΗΜΟΣ ΙΑΣΜΟΥ4 ημέρες πριν

Ο Δήμος Ιάσμου δίνει αίμα και σώζει ζωές

TΟΥΡΚΙΑ4 ημέρες πριν

Απίστευτες εικόνες στην Τουρκία: Άνδρας δέρνει την έγκυο σύζυγο του στη μέση του δρόμου

ΠΟΛΙΤΙΚΗ5 ημέρες πριν

Άκης Σκέρτσος: «Μέτρα θα υπάρχουν μόνο για τους ανεμβολίαστους»

ΡΟΔΟΠΗ5 ημέρες πριν

Ευχές για καλή επιτυχία από τον Μητροπολίτη στους υποψήφιους των Πανελληνίων

TΟΥΡΚΙΑ5 ημέρες πριν

Ερντογάν σε αντιπολίτευση: «Αν λέτε ότι ο λαός πεινάει, να τους ταΐσετε εσείς»

ΒΟΥΛΗ5 ημέρες πριν

Κοινοβουλευτικό πραξικόπημα – Ο πρόεδρος της Βουλής φίμωσε τον Τσίπρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2021 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

10
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x