ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΕΛΛΑΔΑ

Αυτοκριτική για τα πεπραγμένα, αλλαγή και προοπτική για το μέλλον ζητά η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ

Αυστηρή κριτική και μάλιστα χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα κάνουν στον πρωθυπουργό οι βουλευτές της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, η συνεδρίαση της οποίας βρίσκεται σε εξέλιξη.

Επίσης, του ζητούν εξηγήσεις και εγγυήσεις ότι το νέο μνημόνιο θα πετύχει και θα εξασφαλίσει έξοδο της χώρας από την κρίση, ενώ κάνουν προτάσεις για τη μορφή που πρέπει να έχει η κυβέρνηση μετά τον ανασχηματισμό. Τονίζουν δε ότι απαιτείται ενίσχυση του ρόλου της ΚΟ στην διαμόρφωση πολιτικής.

Πυρά κατά του Γ. Παπανδρέου εξαπέλυσε η Βάσω Παπανδρέου η οποία του είπε χαρακτηριστικά «πρόεδρε, πρέπει να αλλάξουν πολλά και πρώτος πρέπει να αλλάξεις εσύ, δεν μπορείς να συνεχίσεις να λειτουργείς με παρέες».

Μάλιστα ζήτησε στο νέο κυβερνητικό σχήμα να λειτουργήσει κυβερνητική επιτροπή που θα ελέγχει τις δραστηριότητες των υπουργών και την υλοποίηση των αποφάσεων. «Διαφορετικά, θα συρθούμε σε εκλογές και ο βίος της κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ θα είναι σύντομος», είπε.

Η ίδια τόνισε ότι το Μνημόνιο Ι έχει αποτύχει, άποψη που συμμερίζονται πολλοί μέσα στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, και τον κάλεσε να το παραδεχθεί. Ζήτησε δε να αναλάβουν τις ευθύνες τους όσοι οδήγησαν την Ελλάδα σε τόσο μεγάλη ύφεση και τώρα με φόβο και εκβιασμούς θέλουν να περάσουν και νέα μέτρα, όπως είπε. Κατηγόρησε δε τον Γ.Παπανδρέου ότι «στήριζε συνεχώς» αυτό το οικονομικό επιτελείο που επί 18 μήνες κορόιδευε.

Να δοθεί προοπτική στον λαό, εξηγήσεις και εγγυήσεις ότι θα ξεπεραστεί η κρίση με το Μνημόνιο ΙΙ και να σταματήσει η κυβέρνηση να επενδύει στο φόβο και στην τρομοκρατία ζήτησαν σε έντονο και αυστηρό ύφος και άλλοι «αγανακτισμένοι» βουλευτές.

«Να κατέβει το σήριαλ τρόμου ”έλλειμμα και χρέος” και να ανέβει το ”ελπίδα, ανάπτυξη και προοπτική”» είπε χαρακτηριστικά ο Πάρις Κουκουλόπουλος.

Κριτική άσκησαν κάποια μέλη της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ και στους παραιτηθέντες βουλευτές χαρακτηρίζοντας τους «ριψάσπιδες» και «άτολμους». Ιδιαίτερα δε για τον κ. Φλωρίδη που είχε διατελέσει και υπουργός Οικονομικών επί Σημίτη ειπώθηκε «την κοπανάνε κάποιοι που φόρτωσαν βάρη στη χώρα ως υπουργοί».

Ωστόσο αρκετοί χαρακτήρισαν ανοησίες τα περί νέας αποστασίας που ακούστηκαν, παραλληλίζοντας την κατάσταση με το 1965.

«Όταν υπάρχουν παραιτήσεις από την ΚΟ να προβληματιστούμε. Να τελειώνουμε με τις “λογικές του 1965”» είπε χαρακτηριστικά η Τόνια Αντωνίου, προτρέποντας μάλιστα όσους διακινούν τέτοιες απόψεις να διαβάσουν το βιβλίο «Η δημοκρατία στο απόσπασμα» του Ανδρέα Παπανδρέου.

Βεβαίως να σημειωθεί ότι το επιχείρημα περί αποστασίας και υπονόμευσης της κυβέρνησης σε κρίσιμη στιγμή δεν το χρησιμοποίησε καθόλου στην ομιλία του ο Γ.Παπανδρέου, ο οποίος μάλιστα απέφυγε οποιαδήποτε αναφορά στις σημερινές παραιτήσεις των Γ.Φλωρίδη και Εκτ.Νασιώκα.

Οι τοποθετήσεις των βουλευτών

Η Βάσω Παπανδρέου απευθυνόμενη στον ενικό στον πρωθυπουργό υπενθύμισε πόσα χρόνια βρίσκεται στο ΠΑΣΟΚ για να τονίσει «είναι η πρώτη φορά που ανησυχώ για το ΠΑΣΟΚ και κυρίως για την χώρα. Η κατάσταση είναι πάρα πολύ κρίσιμη. Εξαρτάται από εμάς αν η χώρα θα έχει μέλλον όπως θα ήθελε η νέα γενιά».

Την ευθύνη δε για την πολύ δύσκολη θέση στην οποία έχει περιέλθει η κυβέρνηση, η κυρία Παπανδρέου απέδωσε σε συγκεκριμένες κινήσεις, πράξεις και παραλείψεις της κυβέρνησης τους προηγούμενους 18 μήνες. «Τα χθεσινά γεγονότα, αλλά και η πολιτική μας έφερε ως εδώ» είπε.

Η κυρία Παπανδρέου τόνισε στον πρωθυπουργό ότι η ΚΟ τον στήριξε όλο αυτό το διάστημα, παρά τη δυσλειτουργίες της κυβέρνησης και ψηφίζοντας εξαιρετικής σκληρότητας μέτρα και αμφίβολης αποτελεσματικότητας πολιτικές.

«Η ΚΟ, παρά τις απίθανες δυσλειτουργίες της κυβέρνησης, σε στήριξε και ψήφισε πρωτοφανούς σκληρότητας μέτρα για τον κόσμο. Μόνο η μείωση μισθών και συντάξεων υλοποιήθηκε. Απίθανη κοροϊδία του οικονομικού επιτελείου επί 18 μήνες και το στήριζες συνεχώς.»

»Εδώ και ένα χρόνο μετά το μνημόνιο πάλι στα ίδια. Μια χώρα πτωχευμένη δεν λύνει το πρόβλημα με δάνεια. Τι είδους διαπραγμάτευση είχαμε; Δεν ενημερωνόμαστε. Από το αποτέλεσμα φαίνεται ότι δεν διαπραγματευόμαστε αρκετά» τόνισε η κυρία Παπανδρέου για να προσθέσει:

»Ο Ομπάμα δεν μας αγάπησε ξαφνικά. Οδηγήσαμε την χώρα σε τρομερή ύφεση. Αντί να κινητοποιήσουμε τις υγιείς δυνάμεις της χώρας, καταφέραμε το σύνολο της κοινωνίας να στραφεί εναντίον μας. Υπάρχει πρόβλημα ασφάλειας συνολικά».

Εν όψει των νέων συμφωνιών, η κυρία Παπανδρέου είπε ότι μια χώρα πτωχευμένη δεν λύνει το πρόβλημά της με νέα δάνεια.

«Πρέπει κάποιοι επιτέλους να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Προσπαθούμε να περάσουμε μέτρα μόνο με τον φόβο και τον εκβιασμό. Η κυβέρνηση διατυμπάνιζε ότι βρισκόμαστε σε έκτακτες συνθήκες. Όμως δεν λειτουργούσε με τον αντίστοιχο τρόπο», σημείωσε η κυρία Παπανδρέου.

Απευθυνόμενη δε στον πρωθυπουργό είπε: «Πρέπει να αναλάβεις μέρος της ευθύνης. Κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας. Να αποφύγουμε τις εκλογές, αν μπορούμε. Στην κυβέρνηση που θα κάνεις, να αλλάξεις. Δεν μπορεί να συνεχίσεις να λειτουργείς με παρέες».

«Ο ανασχηματισμός να περιλαμβάνει άτομα με πολιτική οντότητα, προερχόμενα από την κοινωνία και όχι απαραίτητα από τον κομματικό μηχανισμό ή την ΚΟ» πρότεινε ο Οδυσσέας Βουδούρης, βουλευτής Μεσσηνίας.

Στο ίδιο πλαίσιο ο Ηλίας Καρανίκας (βουλευτής Ευρυτανίας) σημείωσε: «τα πρόσωπα της νέας κυβέρνησης να είναι πανελλαδικής εμβέλειας και αποδοχής».

Από την πλευρά του ο Ανδρέας Μακρυπίδης σημείωσε «η προσπάθειά μας δεν πρέπει να μείνει στα μισά, όμως πρέπει να αποβάλλουμε το “μικρόβιο” που κατατρώει την δημοκρατική παράταξη»

Δεν μπορεί το ΠΑΣΟΚ να ζητά ενότητα με άλλες δυνάμεις και αυτή να μην υπάρχει στο εσωτερικό του, πρόσθεσε.

Αναφερόμενος δε προφανώς στους παραιτηθέντες, αλλά και σε όσους ίσως σκέφτονται αυτό το ενδεχόμενο ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας είπε : «Φυγομαχούν οι άτολμοι και όσοι έχουν ενοχές, ενώ όσοι κάνουν σκληρή κριτική, να κάνουν πρώτα την αυτοκριτική τους, καθώς έχουν γίνει λάθη διακυβέρνησης τα προηγούμενα χρόνια».

Σε όσους εγκατέλειψαν το καράβι αναφέρθηκε και ο Θανάσης Οικονόμου(βουλευτής Ιωαννίνων): «την κοπανάνε κάποιοι που φόρτωσαν βάρη στη χώρα ως υπουργοί».

Συνέστησε δε «ψυχραιμία και ταχύτητα στις αποφάσεις. Πρέπει να εξυπηρετήσουμε τις δανειακές μας ανάγκες».

«Να δοθεί ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και στο Μεσοπρόθεσμο από σήμερα, ώστε να κυβερνηθεί ο τόπος», είπε ο βουλευτής Καβάλας Δημήτρης Παπουτσής. «Υπάρχουν διάφοροι που απεργάζονται σενάρια ακόμα και συνταγματικής εκτροπής» πρόσθεσε.

«Γιατί να χαρίσουμε τον όρο “επαναδιαπραγμάτευση” στην ΝΔ, αφού η επαναδιαπραγμάτευση είναι η μόνη σταθερά και θα κρατήσει μέχρι τέλους. Κανείς στην ΚΟ δεν μπορεί να αμφισβητήσει το πάθος, την εργατικότητα και την απόφαση του Γιώργου Παπανδρέου να σώσει την Ελλάδα» είπε ο Ντίνος Βρεττός (βουλευτής Αττικής).

«Δεν ξέρω πόσο μπορώ να κρατήσω στους ώμους μου, όρθια και στητή τα λάθη του παρελθόντος. Η λέξη “σωτηρία της χώρας” έχει καταντήσει στερεότυπο και τι σημαίνει άραγε; Να τρέχουμε πίσω από ένα Μνημόνιο; Έχω ψηφίσει όλα τα μέτρα με την ελπίδα να σώσω τη χώρα και βλέπω ότι εμείς είμαστε πιο αυστηροί με τα μέτρα από ότι οι δανειστές μας» είπε η Όλγα Ρεντάρη (βουλευτής Έβρου), που πρόσφατα είχε δεχθεί και επίθεση με πέτρες και αυγά.

«Θα ήθελα ουσιαστικό απολογισμό, και να μάθω ποιο υπουργείο δεν έχει κάνει καλά την δουλειά του. Είναι κακό που ζητάμε κάθε φορά ενημέρωση; Και όταν παίρνουμε μέτρα να μην έχουμε Κοινοβουλευτική Ομάδα;» πρόσθεσε.

Σε ό,τι αφορά τον ανασχηματισμό η κυρία Ρεντάρη είπε: «το νέο κυβερνητικό σχήμα πρέπει να είναι μικρό και αποτελεσματικό».

«Δεν συμμερίζομαι κριτικές της συμπολίτευσης που είναι πιο σκληρές από εκείνες των συναδέλφων της αντιπολίτευσης. Οι παραιτήσεις βουλευτών δεν βοηθούν, ο λαός θα κρίνει τους πάντες» είπε από την πλευρά της η Μαρία Μίχου (βουλευτής Πιερίας).

«Η χώρα χρειάζεται σταθερούς θεσμούς. Η χώρα αδειάζει από μυαλά και επιστήμονες. Έχουμε εντολή από τον ελληνικό λαό και πρέπει να σταθούμε όρθιοι. Η ελληνική κοινωνία δεν ήξερε ότι η ευημερία της ήταν πλαστή» τόνισε ο Πάρις Κουκουλόπουλος, βουλευτής Κοζάνης.

Ζήτησε δε «αλήθεια για τα δημοσιονομικά, δημοκρατία ως σταθερή επιλογή, αξίες για την ιδεολογία μας και τις αρχές μας. Οι συνδικαλιστές δεν είναι εχθρός λαός, ούτε οι δημόσιοι υπάλληλοι, αλλά το κράτος και η γραφειοκρατία. Καιρός να κατέβει το σίριαλ τρόμου “έλλειμμα και χρέος” και να ανεβεί το “ελπίδα, ανάπτυξη, προοπτική”».

Τόνια Αντωνίου (Φθιώτιδας): «Η κρίση θα μετεξελιχθεί, αν δεν προσέξουμε, σε πολιτική και θεσμική. Το σύστημα ήθελε αλλαγές αλλά δεν μπορεί να δίνεται αμνήστευση στην ΝΔ. Η κρίση δεν είναι στην ΚΟ, είναι η κρίση εμπιστοσύνης των πολιτών σε όλο το πολιτικό σύστημα» επισήμανε η Τόνια Αντωνίου (βουλευτής Φθιώτιδας).

«Πρέπει να πείσουμε ότι οι πολιτικές με το Μνημόνιο 2 δίνουν προοπτική κι αν αυτό δεν γίνει, η κοινωνία θα ανατρέψει το σάπιο πολιτικό σύστημα. Όταν υπάρχουν παραιτήσεις από την ΚΟ να προβληματιστούμε. Να τελειώνουμε με τις “λογικές του 1965″» πρόσθεσε η κυρία Αντωνίου.

«Ο ελληνικός λαός ρωτάει αν θα πάρουμε τον κλεμμένο πλούτο, αν θα αναμορφώσουμε συνολικά το πολιτικό σύστημα της χώρας. Ισορροπία ανάμεσα στην αποτελεσματικότητα του σχεδίου και στην δικαιοσύνη στην κατανομή των βαρών. Τότε θα διεκδικήσουμε συναίνεση από τον ελληνικό λαό» είπε στην τοποθέτησή του ο Ηλίας Θεοδωρίδης (βουλευτής Πέλλας).

«Ο τελικός απολογισμός της προσπάθειας έχει αρνητικό πρόσημο. Εξαντλούμε καθημερινά το πολιτικό κεφάλαιο που διαθέταμε και διαρρηγνύουμε κοινωνικές σχέσεις. Τα κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Η ΚΟ να πάρει αποφάσεις που θα κάνουν τους πολίτες της πλατείας να γυρίσουν σπίτι τους με αξιοπρέπεια» τόνισε ο κ.Δημήτρης Λιντζέρης (Β΄Πειραιά).

Ακόμη χαρακτήρισε «ανοησίες τα περί “Ιουλιανών”» και πρόσθεσε «Όλοι αυτοί επιβεβαιώνουν ότι τα πολιτικά ημερολόγια είναι πολύ πίσω».

«Ο λαός έδωσε εντολή στον Παπανδρέου και στην ΚΟ. Ο αγώνας κρίνεται στην πάλη κάθε μέρα. Ευθύνη να υπηρετήσουμε την πατρίδα με λύση στα προβλήματα. Ο καλύτερος σύμβουλος πρόεδρε πρέπει να είναι η ΚΟ. Να σχηματιστεί κυβέρνηση ορκισμένων σε αξίες» προέτρεψε ο Χρήστος Μαγκούφης (Τρικάλων).

«Υπάρχει πρόβλημα στην λειτουργία της ΚΟ και της Βουλής. Θα έπρεπε να συνέρχεται τακτικά. Πάσχουμε από αδράνεια και φοβικά σύνδρομα. Δεν έχουμε την δανειακή σύμβαση στη Βουλή εδώ και ένα χρόνο. Δεν ενημερωνόμαστε για το τι ψηφίζουμε. Χρειαζόμαστε καθαρή και διαυγή θέση εθνικού σχεδίου. Κάθε φορά που πάμε να μιλήσουμε οι ετικέτες είναι έτοιμες. Να σταματήσει η λάσπη στον ανεμιστήρα» είπε αυστηρά η Χρύσα Αράπογλου(Α΄Θεσσαλονίκης).

Διαφήμιση
Σχολιάστε
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Νεκρός ένας άνδρας από την κακοκαιρία – Παρασύρθηκε από χείμαρρο

Τραγικό τέλος έλαβαν οι έρευνες για το άτομο που βρισκόταν μέσα σε όχημα και παρασύρθηκε από χείμαρρο

Δημοσιεύθηκε

στις

Τραγικό θάνατο βρήκε άνδρας ο οποίος παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά στη περιοχή της Πολίχνης, στη Θεσσαλονίκη.

Το άψυχο σώμα του άνδρα εντόπισε πολίτης, ο οποίος προσέγγισε την άκρη του ρέματος και το ανέσυρε. Στη συνέχεια ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ και η αστυνομία. Διασώστες του ΕΚΑΒ για αρκετή ώρα προσπαθούσαν να επαναφέρουν τον άτυχο άνδρα στη ζωή αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφεραν.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της πυροσβεστικής «χωρίς τις αισθήσεις του εντοπίστηκε άνδρας στην περιοχή Πολίχνη της Θεσσαλονίκης και παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ».

Το όχημά του βρέθηκε 250 μέτρα από το σημείο της παράσυρσης, αλλά το σώμα του άνδρα εντοπίστηκε κάτω από το στρατόπεδο Καρατάσιου στο ρέμα Ξηροποτάμου στην Πολίχνη, μέσα σε κατοικημένη περιοχή.

Ανδρες του ΕΚΑΒ προσπαθούν να τον επαναφέρουν, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα, ο άτυχος άνδρας επιχείρησε να περάσει σημείο όπου περνούσαν ορμητικά τα νερά. Ωστόσο, η δύναμη των υδάτων ήταν τέτοια που τελικά παρασύρθηκε μέσα σε ρέμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΛΛΑΔΑ

Lockdown: Μουσική στην εστίαση και νέο ωράριο στην απαγόρευση κυκλοφορίας από σήμερα

Από σήμερα ξεκινά το επόμενο στάδιο χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων

Δημοσιεύθηκε

στις

Aπό σήμερα χαλαρώνουν περισσότερο τα περιοριστικά μέτρα για τον κορωνοϊό, με σημαντικότερο τη μείωση του ωραρίου στην απαγόρευση κυκλοφορίας αλλά και την επιστροφή της μουσικής στα καταστήματα εστίασης υπό προϋποθέσεις.

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης της Παρασκευής για την εξέλιξη της πορείας της πανδημίας του κορωνοϊού, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς σημείωσε ότι πλέον η επιδημιολογική εικόνα της χώρας επιτρέπει να γίνουν νέα βήματα για την ανάκτηση της ελευθερίας. Ωστόσο υπογράμμισε πως η πανδημία δεν έχει ακόμα τελειώσει. O κ. Χαρδαλιάς αναφέρθηκε αναλυτικά στο χρονοδιάγραμμα της άρσης του lockdown υπενθυμίζοντας ποιες αλλαγές θα σημειωθούν τις επόμενες ημέρες. 

Χαρακτηριστικά, όπως ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς:

Από το Σάββατο 12 Ιουνίου, επιστρέφει η μουσική σε μπαρ και εστιατόρια στους εξωτερικούς χώρους εστίασης στους οποίους φιλοξενούνται μόνο καθήμενοι πελάτες. Σε περίπτωση καταστρατήγησης του μέτρου, το πρόστιμο είναι 5.000 ευρώ στην πρώτη παράβαση και αναστολή λειτουργίας για 15 ημέρες σε δεύτερη παράβαση.

Από το Σάββατο 12 Ιουνίου παρατείνεται κατά μία ώρα το ωράριο κυκλοφορίας με την απαγόρευση να αρχίζει πλέον στη 01:30 μέχρι τις 05:00. Πρόκειται για την τελευταία αναπροσαρμογή που γίνεται καθώς από την 1η Ιουλίου, αίρεται εντελώς η απαγόρευση κυκλοφορίας, με γνώμονα πάντα τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Από το Σάββατο 12 Ιουνίου στις 6 το πρωί αυξάνεται το ποσοστό πληρότητας σε δραστηριότητες θεάματος-ακροάματος από 50% σε 75% όταν το θέατρο είναι χωρητικότητας έως 1.000 θέσεων, σε 70% όταν το θέατρο είναι μέχρι 5.000 θέσεις χωρητικότητας, σε 65% όταν είναι έως 15.000 και όταν είναι πλέον των 15 χιλ. θέσεων, ο μέγιστος αριθμός οριστικοποιείται σταθερά στα 10.000 άτομα με υποχρεωτική μάσκα για όλους (σε κάθε περίπτωση).

Από τη Δευτέρα 14 Ιουνίου ξεκινούν οι πρακτικές εργαστηριακές και κλινικές ασκήσεις όλων των φοιτητών όλων των εξαμήνων και των κέντρων δια βίου μάθησης των ΑΕΙ.

Σε καταστήματα κινητής τηλεφωνίας, θα επιτρέπεται ταυτόχρονα η παρουσία τεσσάρων (4) πελατών σε καταστήματα εμβαδού έως 100 τ.μ.

Από την Πέμπτη 1η Ιουλίου, το όριο για υπηρεσίες catering/δεξιώσεων αυξάνεται από 100 σε 300 άτομα.

Εμποροπανηγύρεις: Επανέναρξή τους σε περιφερειακές ενότητες όπου το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων, θα ξεπερνά το 50%.

Τι ισχύει στα καταστήματα τροφίμων

Επιπλέον, ο κ. Χαρδαλιάς υπενθύμισε κάποια μέτρα που αφορούν στην λειτουργία των καταστημάτων τροφίμων και παραμένουν σταθερά:

  • 1 άτομο ανά 25 τ.μ. στον κύριο χώρο του καταστήματος.
  • Απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ των ατόμων και 2 μέτρων μεταξύ των πελατών κατά το χρόνο αναμονής στα ταμεία.
  • Υποχρέωση ανάρτησης με έγγραφο ή ψηφιακό τρόπο του μέγιστου αριθμού καταναλωτών που επιτρέπεται εντός του καταστήματος.
  • Δυνατότητα – προαιρετικά – διευρυμένου ωραρίου από τις 7 το πρωί έως τις 10:30 το βράδυ.

Τι αλλάζει για πρακτορεία ΟΠΑΠ και φροντιστήρια

Ταυτόχρονα, το Υπουργείο Ανάπτυξης ανακοίνωσε πώς τα πρακτορεία ΟΠΑΠ -που είναι ήδη ανοιχτά- λειτουργούν πλέον από την Παρασκευή 11 Ιουνίου με τα εξής μέτρα:

  • Ένα άτομο ανά 10 τ.μ.
  • Επιτρέπεται ένας καθήμενος ανά τραπέζι με διάταξη τραπεζιών σύμφωνα με τους κανόνες της εστίασης.

Σε ό,τι αφορά τα φροντιστήρια, αποφασίστηκε η επανέναρξη από τη Δευτέρα 14 Ιουνίου της πλήρης λειτουργίας τους για όλους τους μαθητές με φυσική παρουσία και τήρηση των υφιστάμενων κανόνων προστασίας και υποχρεωτική χρήση rapid test ή self test μία φορά εβδομαδιαίως για όλους τους συμμετέχοντες (εκπαιδευτικούς και μαθητές).

Τι αλλάζει από Δευτέρα 14 Ιουνίου

Από τη Δευτέρα 14 Ιουνίου στις 6 το πρωί:

Επανεκκινούν οι πρακτικές εργαστηριακές και κλινικές ασκήσεις όλων των φοιτητών όλων των εξαμήνων, καθώς και των Κέντρων Δια Βίου Μάθησης των Α.Ε.Ι.

Επαναλειτουργούν τα φροντιστήρια με φυσική παρουσία για όλους τους μαθητές, πάντα με την τήρηση των προβλεπόμενων κανόνων προστασίας και υποχρέωση διεξαγωγής rapid test ή self-test μια φορά την εβδομάδα για όλους τους συμμετέχοντες, και για τους εκπαιδευτικούς δηλαδή και για τους μαθητές.

Επιτρέπεται η επανέναρξη εμποροπανηγύρεων στις Περιφερειακές Ενότητες που το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων θα ξεπερνά το 50%.

Τι αλλάζει από Τρίτη 15 Ιουνίου

Επαναλειτουργούν οι ερασιτεχνικές σχολές χορού, με την τήρηση των σχετικών υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Από την ίδια ημερομηνία, στις λαϊκές αγορές πλέον η απόσταση εκατέρωθεν των πάγκων πώλησης θα είναι 1 μέτρο.

Τι ισχύει από 1 Ιουλίου

Από 01/07 και πάντα με την προϋπόθεση ότι τα επιδημιολογικά δεδομένα το επιτρέπουν, η απαγόρευση κυκλοφορίας σταματά εντελώς.

Από 01/07 το όριο για τις υπηρεσίες catering – δεξιώσεων αυξάνεται σε 300 άτομα από 100 που είναι αυτή τη στιγμή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΛΛΑΔΑ

Επιστρέφει η μουσική στην εστίαση – Απαγόρευση κυκλοφορίας από τη 01:30

Την άρση περιοριστικών μέτρων από το Σάββατο 12 Ιουνίου ανακοίνωσε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας

Δημοσιεύθηκε

στις

Την άρση κάποιων επιπλέον περιοριστικών μέτρων μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας της λοίμωξης Covid-19.

Συγκεκριμένα, με δεδομένους τους δείκτες του τελευταίου 7ημέρου μετά και τις αποφάσεις που πήρε η Επιτροπή των Επιδημιολόγων στη σημερινή συνεδρίασή της μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα, αλλάζουν τα παρακάτω:

1. Από τη Δευτέρα 14 Ιουνίου επανεκκινούν οι πρακτικές, εργαστηριακές και κλινικές ασκήσεις όλων των φοιτητών όλων των εξαμήνων καθώς και των Κέντρων Διά Βίου Μάθησης των ΑΕΙ.

2. Από το Σάββατο 12 Ιουνίου η κυκλοφορία (curfew) επεκτείνεται κατά 1 ώρα. Θα ξεκινά, δηλαδή, στη 01.30 μετά τα μεσάνυχτα και θα διαρκεί -όπως και σήμερα- μέχρι τις 5 το πρωί, ενώ από την 1η Ιουλίου -και πάντα με την προϋπόθεση ότι τα επιδημιολογικά δεδομένα το επιτρέπουν- το μέτρο του περιορισμού της κυκλοφορίας σταματά να ισχύει.

3. Από το Σάββατο 12 Ιουνίου θα επιτρέπεται η μουσική μόνο σε εξωτερικούς χώρους εστίασης, στους οποίους φιλοξενούνται μόνο καθήμενοι πελάτες.

4. Επίσης, από το Σάββατο 12 Ιουνίου επανεκκινούν τη λειτουργία τους καταστήματα εστίασης που βρίσκονται σε αεριζόμενες στοές, και μόνο για εκείνες που έχουν δύο ελεύθερες διόδους, ώστε να διασφαλίζεται η διαφορετική είσοδος και έξοδος καθώς και ο φυσικός αερισμός.

5. Από την ίδια ημερομηνία -δηλαδή το Σάββατο 12 Ιουνίου, 6 το πρωί, αυξάνεται το ποσοστό πληρότητας σε δραστηριότητες ακροάματος-θεάματος από 50% σε 75%, όταν το θέατρο είναι χωρητικότητας έως 1.000 θέσεων. Σε 70% έως 5.000 θέσεων και 65% όταν είναι δυναμικότητας έως 15.000 θέσεων. Εάν είναι πλέον των 15.000 θέσεων, ο μέγιστος αριθμός οριστικοποιείται στα 10.000 άτομα, σε κάθε περίπτωση, με υποχρεωτική χρήση μάσκας για όλους.

6. Επίσης, για τα καταστήματα κινητής τηλεφωνίας επιτρέπεται πλέον η ταυτόχρονη παρουσία 4 πελατών σε καταστήματα εμβαδού έως 100τ.μ.

7. Επιπρόσθετα, από την 1η Ιουλίου το όριο για τις υπηρεσίες catering-δεξιώσεων αυξάνεται σε 300 άτομα από 100, που είναι αυτή τη στιγμή.

8. Τέλος, όσον αφορά τις εμποροπανηγύρεις, αποφασίστηκε η επανέναρξή τους μόνο σε περιφερειακές ενότητες που το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων θα ξεπερνά το 50%. Το σχετικό υγειονομικό πρωτόκολλο θα επικαιροποιηθεί τις επόμενες ημέρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Σοκαριστικό βίντεο από την εν ψυχρώ εκτέλεση 32χρονου στα Σεπόλια

Ο 32χρονος, σεσημασμένος για ληστείες και ναρκωτικά, πίνει καφέ σε κατάστημα της περιοχής όταν ξαφνικά ένας άνδρας τον πλησιάζει από πίσω και ανοίγει πυρ

Δημοσιεύθηκε

στις

Ένα βίντεο – ντοκουμέντο από την εν ψυχρώ δολοφονία που σημειώθηκε στα Σεπόλια την Κυριακή 30 Μαΐου ήρθε το φως της δημοσιότητας. 

Όπως φαίνεται σε αυτό, ο 32χρονος σεσημασμένος για ληστείες και ναρκωτικά πίνει καφέ σε γνωστό κατάστημα της περιοχής. Ξαφνικά, ένας άνδρας τον πλησιάζει από πίσω και ανοίγει πυρ.

Το θύμα δέχεται 8 σφαίρες σε διάφορα σημεία του σώματος του και ο δράστης τρέπεται σε φυγή. Στο βίντεο που έφερε στο φως ο ΑΝΤ1  – και το οποίο περιέχει σκληρές εικόνες – φαίνεται πως ο δράστης φορά ανοιχτόχρωμο παντελόνι και σκουρόχρωμη μπλούζα με κόκκινα γράμματα.

Οι θαμώνες του καταστήματος σκύβουν ενστικτωδώς για να μην χτυπηθούν. Ο 32χρονος, έχοντας ακόμα τις αισθήσεις του, σέρνεται και μπαίνει μέσα στο κατάστημα για να σωθεί, λίγα ωστόσο δευτερόλεπτα ακόμα σωριάζεται στο πάτωμα.

Όπως ανέφεραν αστυνομικές πηγές, o 32χρονος ανήκε την περίοδο του 2007 σε μία συμμορία διακίνησης ναρκωτικών, η οποία χωρίστηκε στα δύο και από τότε τα μέλη της έχουν μεταξύ τους βεντέτα. Μία βεντέτα με δώδεκα δολοφονίας και δέκα απόπειρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΒΟΥΛΗ2 ώρες πριν

Υπερψηφίστηκε με τις 158 ψήφους της ΝΔ το εργασιακό νομοσχέδιο

ΠΟΛΙΤΙΚΗ5 ώρες πριν

ΣΥΡΙΖΑ: «Σφαγείο των εργασιακών δικαιωμάτων το νομοσχέδιο Χατζηδάκη»

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ7 ώρες πριν

Γκαράνης: «Δεν μπορούμε να κάνουμε ασφαλτόστρωση επειδή δεν μας αφήνουν οι κάτοικοι»

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ8 ώρες πριν

Ζωντανά η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κομοτηνής

ΒΟΥΛΗ8 ώρες πριν

Σύγκρουση Μητσοτάκη – Τσίπρα στη Βουλή: «Δεν είστε ο Παπανδρέου» – «Είσαι μπαταχτσής»

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ9 ώρες πριν

Κλειστά τα καταστήματα στην Κομοτηνή τη Δευτέρα 21 Ιουνίου

ΡΟΔΟΠΗ9 ώρες πριν

Κομοτηνή: Στους δρόμους οι εργαζόμενοι ενάντια στο εργασιακό νομοσχέδιο

ΡΟΔΟΠΗ11 ώρες πριν

Ασθενής τα έκανε γυαλιά – καρφιά στο Νοσοκομείο Κομοτηνής

ΕΛΛΑΔΑ4 ημέρες πριν

Θεσσαλονίκη: Νεκρός ένας άνδρας από την κακοκαιρία – Παρασύρθηκε από χείμαρρο

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ4 ημέρες πριν

Αναπτυξιακή Ροδόπης: Συνεργασία με τον Δήμο Ρακόβσκι της Βουλγαρίας για το πρόγραμμα LEADER

ΠΟΛΙΤΙΚΗ5 ώρες πριν

ΣΥΡΙΖΑ: «Σφαγείο των εργασιακών δικαιωμάτων το νομοσχέδιο Χατζηδάκη»

ΒΟΥΛΗ8 ώρες πριν

Σύγκρουση Μητσοτάκη – Τσίπρα στη Βουλή: «Δεν είστε ο Παπανδρέου» – «Είσαι μπαταχτσής»

ΡΟΔΟΠΗ9 ώρες πριν

Κομοτηνή: Στους δρόμους οι εργαζόμενοι ενάντια στο εργασιακό νομοσχέδιο

ΕΛΛΑΔΑ4 ημέρες πριν

Θεσσαλονίκη: Νεκρός ένας άνδρας από την κακοκαιρία – Παρασύρθηκε από χείμαρρο

ΔΗΜΟΣ ΙΑΣΜΟΥ4 ημέρες πριν

Ο Δήμος Ιάσμου δίνει αίμα και σώζει ζωές

TΟΥΡΚΙΑ4 ημέρες πριν

Απίστευτες εικόνες στην Τουρκία: Άνδρας δέρνει την έγκυο σύζυγο του στη μέση του δρόμου

ΠΟΛΙΤΙΚΗ4 ημέρες πριν

Άκης Σκέρτσος: «Μέτρα θα υπάρχουν μόνο για τους ανεμβολίαστους»

ΡΟΔΟΠΗ4 ημέρες πριν

Ευχές για καλή επιτυχία από τον Μητροπολίτη στους υποψήφιους των Πανελληνίων

TΟΥΡΚΙΑ5 ημέρες πριν

Ερντογάν σε αντιπολίτευση: «Αν λέτε ότι ο λαός πεινάει, να τους ταΐσετε εσείς»

ΒΟΥΛΗ5 ημέρες πριν

Κοινοβουλευτικό πραξικόπημα – Ο πρόεδρος της Βουλής φίμωσε τον Τσίπρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2021 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x