ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΜ-Θ

Διαμαρτυρία του Δημήτρη Χαρίτου για το Γραφείο Τύπου και την ιστοσελίδα της Περιφέρειας

fonirodopis.gr

Μετά τη διαμαρτυρία του επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Χρήστου Τρέλλη, για διαστρέβλωση των θέσεων του από το Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας, ήρθε η σειρά του επικεφαλής της Αριστερής Οικολογικής Συνεργασίας, Δημήτρη Χαρίτου, να προβεί σε νέα διαμαρτυρία.

Συγκεκριμένα, ο κ. Χαρίτου διαμαρτύρεται για το γεγονός ότι αποσιωπήθηκε από το δελτίο Τύπου της Περιφέρειας το γεγονός της αποχώρησης της παράταξης του από το Περιφερειακό Συμβούλιο για το θέμα των διοδίων αλλά και για το γεγονός ότι στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας δεν αναφέρονται πουθενά οι υπόλοιπες παρατάξεις. Στο κείμενο που απέστειλε στον Περιφερειάρχη και στον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου σημειώνει :

«Θέλω αν σας κάνω γνωστό ότι παραβιάζεται συνεχώς κάθε έννοια δημοκρατικής δεοντολογίας και αντικειμενικής ενημέρωσης των πολιτών της περιφέρειας αλλά ακόμη και του υφιστάμενου, όπως λέτε, κανονισμού λειτουργίας του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Στα Δελτία Τύπου που εκδίδονται από την περιφέρεια  μετά τις συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου δεν αναφέρονται οι τοποθετήσεις των επικεφαλής των παρατάξεων, ούτε με την έννοια της πολιτικής θέσης, που παίρνουν κατά την ψηφοφορία στα μείζονα θέματα που συζητούνται. Αντίθετα, παρουσιάζονται μόνο οι τοποθετήσεις του Περιφερειάρχη.

Ιδιαίτερα αποκαλυπτικό και απαράδεκτο ήταν το Δελτίο Τύπου της τελευταίας συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου στις 30/5/2011, στο οποίο αποσιωπήθηκε η αποχώρηση περιφερειακών παρατάξεων της αντιπολίτευσης για το θέμα της εγκατάστασης των ΔΙΟΔΙΩΝ στην Εγνατία Οδό. Στη συνέχεια, αφού αποκρύφτηκε αυτό το γεγονός κατά παράβαση κάθε δεοντολογίας εμφανίστηκε η παράταξη μας να έχει υπερψηφίσει το λεγόμενο πρόγραμμα “Δημιουργίας θέσεων απασχόλησης σε τοπικό επίπεδο….” πράγμα που αποτελεί επί της ουσίας ωμή διαστρέβλωση της πολιτικής μας θέσης επί του θέματος.

Αν συμφωνείται ότι το Γραφείου Τύπου είναι της Περιφέρειας, και όχι της εκάστοτε πλειοψηφίας ή προσωπικά του ίδιου του Περιφερειάρχη, οφείλεται να λάβετε όλα τα μέτρα ώστε με αντικειμενικό τρόπο, όπως επιβάλει η στοιχειώδης δημοκρατική δεοντολογία, να ενημερώνονται οι πολίτες της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Το ίδιο ασφαλώς ισχύει και για την ιστοσελίδα της Περιφέρειας όπου δεν υπάρχουν πουθενά οι περιφερειακές παρατάξεις με τις θέσεις τους στα μείζονα ζητήματα που συζητούνται, τις ερωτήσεις, τις επερωτήσεις κ.τ.λ.

Τέλος, θέλω να σας κάνω γνωστό ότι θα θέσω το ζήτημα στην πρώτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου».

Σχολιάστε

ΓΡΑΨΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ