ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΡΟΔΟΠΗ

Τιμητική διάκριση για το Europe Direct Κομοτηνής η συμμετοχή σε εκδήλωση για τον εθελοντισμό

Ως μια τιμητική διάκριση για το έργο που επιτελείται στο Europe Direct Κομοτηνής, μπορεί να χαρακτηριστεί η πρόσκληση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να συμμετάσχει σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Γκάζι Τεχνόπολις στην Αθήνα, στα πλαίσια εορτασμού του «Ευρωπαϊκού Έτους Εθελοντισμού 2011».

Χαρακτηριστικό είναι ότι το παρών στη συγκεκριμένη εκδήλωση από τα Κέντρα Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης που υπάρχουν στην Ελλάδα έδωσε μόνο αυτό της Κομοτηνής, κάτι και το οποίο αποτελεί προϊόν αναγνώρισης της δουλειάς που γίνεται στο Κέντρο της Κομοτηνής για ζητήματα που αφορούν τον εθελοντισμό.

Το Κέντρο Κομοτηνής εκπροσώπησαν τέσσερις εθελοντές, οι οποίοι συμμετείχαν σε διάφορες δράσεις, παρουσίασαν το έργο τους, μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους, μίλησαν με το ευρύ κοινό και τους υπεύθυνους για τη χάραξη πολιτικής, έπαιξαν με παιδιά και εφήβους παιχνίδια που σχεδιάστηκαν και υλοποιήθηκαν από τους ίδιους και το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Κομοτηνής.

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε Ετήσια Συνάντηση του Ελληνικού Δικτύου Europe Direct. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για επίκαιρα θέματα από εκπροσώπους της ΕΕ, αλλά κι εκπροσώπους των ευρωπαϊκών Δικτύων καθώς και να  συνεδριάσουν για εσωτερικά θέματα του Δικτύου. Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Κομοτηνής εκπροσώπησαν η κ. Σαλτσίδου Λουίζα  και ο κ.Νάκος Σπύρος.

Η Θέτις Ιωακειμίδου, φοιτήτρια Νομικής στο ΔΠΘ και εθελόντρια στο Europe Direct Κομοτηνής, αναφερόμενη στη συμμετοχή της σε αυτή την εκδήλωση σημείωσε ότι «η Ελλάδα ήταν η 7η χώρα στο χάρτη της περιοδείας του Ευρωπαϊκού Έτους Εθελοντισμού. Εθνικός συντονιστικός φορέας ήταν η Γραμματεία Νέας Γενιάς και η εμπειρία που αποκτήσαμε ήταν μοναδική. Οι εθελοντικές οργανώσεις που συμμετείχαν είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τα επιτεύγματα τους, να κάνουν ζωντανές παρουσιάσεις, να γνωριστούμε μεταξύ μας και φυσικά να ευαισθητοποιήσουμε τους επισκέπτες στο θέμα του εθελοντισμού. Καθώς ήταν εφταήμερο το διδακτικό πρόγραμμα υπήρχαν εφτά θεματικές ενότητες που περιελάμβαναν ανθρωπιστική βοήθεια, αναπτυξιακή βοήθεια, φυσικές καταστροφές, διαγυναικεία αλληλεγγύη, ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Εμείς ήμασταν στις δύο πρώτες. Πήρα ένα σημαντικό μήνυμα από την εκδήλωση που έγινε. Ότι οι εθελοντές είναι αυτοί που αλλάζουν τον κόσμο σήμερα, το να είσαι εθελοντής είναι κάτι πολύ σημαντικό καθώς συνδυάζει πολλά σημαντικά πράγματα.

Τον έρωτα του ερασιτέχνη, την πειθαρχία του στρατιώτη, την εμπειρία και τη συνέπεια του επαγγελματία και φυσικά την ανιδιοτέλεια του ανώτερου ανθρώπου και αν πρέπει να στείλω ένα μήνυμα ως εθελόντρια είναι ας αφήσουν όλοι οι άνθρωποι τις καρδιές τους να πάλλονται στους ρυθμούς αυτών που πραγματικά μας έχουν ανάγκη».

Ο Κυριάκος – Δομίνικος Χρηστίδης, συντονιστής εθελοντών στην ομάδα ευαισθητοποίησης για κοινωνικά θέματα στο Κέντρο Κομοτηνής, τόνισε με τη σειρά του πως «η εμπειρία ήταν απίστευτη. Οι συζητήσεις οι οποίες διεξάγονταν και συμμετείχαμε είχαν θέμα από τη γυναικεία αλληλεγγύη μέχρι την κλιματική αλλαγή, δηλαδή με ότι ασχολούμαστε εδώ πέρα ως εθελοντές, οπότε διεξαγόταν ένας διάλογος ανάμεσα σε οργανώσεις και πολίτες, οι οποίοι γνώριζαν το έργο των εθελοντών και στην ουσία αυτό το οποίο προσπαθούσαμε να περάσουμε είναι ότι να είσαι εθελοντής, το να θέλεις να αλλάξεις τον κόσμο, είναι πολύ σημαντικό».

Συμμετοχή σε σεμινάριο στις Βρυξέλλες

Σε εκπαιδευτικό σεμινάριο στις Βρυξέλλες πρόκειται να συμμετάσχει το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Κομοτηνής από τις 4-6 Απριλίου, όπως αποκάλυψε ο υπεύθυνος Επικοινωνίας και Πληροφόρησης του Κέντρου κ. Σπύρος Νάκος. Το σεμινάριο, το οποίο οργανώνεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, έχει σαν στόχο την εκπαίδευση των στελεχών από τα Europe Direct σε θέματα γύρω από το Ευρωπαϊκό Έτος Εθελοντισμού.

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή γνωρίζοντας την προσπάθεια που γίνεται μέσα από τις εθελοντικές ομάδες του Europe Direct Κομοτηνής και την προσπάθεια του Κέντρου να προβάλει τον εθελοντισμό, επέλεξε το Κέντρο της Κομοτηνής ώστε να μπορέσει να συμμετέχει στο σεμινάριο. Στόχος είναι να μεταφερθούν καλές πρακτικές λειτουργίας εθελοντικών ομάδων καθώς επίσης και η ανταλλαγή πληροφοριών με συνεργάτες και συναδέλφους από τα υπόλοιπα κράτη της Ε.Ε.» σημείωσε ο Σπύρος Νάκος.

Διαφήμιση
Σχολιάστε
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βιβλία στη Βιβλιοθήκη Ξυλαγανής πρόσφερε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης

Ο Βουλευτής Ροδόπης πρόσφερε εκατοντάδες βιβλία για τα παιδιά του Δημοτικού, του Γυμνασίου και του Λυκείου

Δημοσιεύθηκε

στις

Τη δέσμευση που ανέλαβε την προηγούμενη βδομάδα, όταν ξεκίνησε ξανά μετά από χρόνια τη λειτουργία της η Παιδική και Εφηβική Βιβλιοθήκη της Ξυλαγανής, τήρησε ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στυλιανίδης.

Μαζί με τους συνεργάτες του, πρόσφερε εκατοντάδες βιβλία για τα παιδιά του Δημοτικού, του Γυμνασίου – Λυκείου αλλά και για τους ενήλικες του χωριού. Τα περισσότερα από αυτά ήταν νέοι και ιστορικοί τίτλοι των εκδόσεων ΜΙΝΩΑΣ, αλλά και βιβλία παλιότερης εποχής που αναφέρονται στη μυθολογία, την ιστορία, την Ελληνική επανάσταση, παιδικά μυθιστορήματα, σειρές εγκυκλοπαίδειας, σύγχρονα διηγήματα. Επίσης προσέφερε βιβλία με την ιστορία της Θράκης και φυσικά όλες τις δικές του μελέτες για την εκπαίδευση, την πολιτική, το Σύνταγμα και φυσικά για τη Θράκη.

Συνεχάρη το Σύλλογο Γυναικών Ξυλαγανής και τη δραστήρια πρόεδρο του κ. Παπαδοπούλου για την πρωτοβουλία και υπέγραψε μια συγκινητική αφιέρωση σε όλα τα δικά του συγγράμματα με το παρακάτω περιεχόμενο: «Αφιερωμένο στα παιδιά του χωριού μου με πολύ αγάπη. Ξυλαγανή 27.11.2021. Ευριπιδης Στυλιανίδης».

Η χαρά των παιδιών ήταν μεγάλη. Με ενθουσιασμό έσπευσαν να πάρουν στα χέρια τους τα καινούρια βιβλία, το ίδιο όμως έσπευσαν να κάνουν και οι μητέρες που τα συνόδευαν, διότι βρήκαν κι αυτές ενδιαφέρουσες εκδόσεις που θα ήθελαν να μελετήσουν.

Ο Σύλλογος ευχαρίστησε τον Ξυλαγανιώτη πολιτικό, διότι δεν ξεχνά το χωριό του και από που ξεκίνησε. Σε σχετικές δηλώσεις του προς τα τοπικά ΜΜΕ ο Ευριπιδης Στυλιανίδης τόνισε «τη σημασία της αναβίωσης της Βιβλιοθήκης ως χώρου συνάντησης και κοινωνικοποίησης των παιδιών, που τα αποσπά από τη μονομερή εξάρτηση από το διαδίκτυο και τα κάνει να αγαπήσουν το χωριό τους. Αυτές οι δράσεις ξαναμαζεύουν τη νεολαία στο χωριό και ίσως αποτελέσουν ένεση στήριξης των τοπικών σχολείων που δυστυχώς τα τελευταία χρόνια αδειάζουν λόγω της μετακίνησης των οικογενειών στην πόλη. Ας ελπίσουμε η μικρή μας βιβλιοθήκη να γίνει το σημείο για ένα νέο ξεκίνημα επιστροφής της νεολαίας στα χωριά μας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γραβάνης: Ανάγκη αλλαγής θεσμικού πλαισίου για Τειρεσία και φορολογική ενημερότητα

Στη Γενική Συνέλευση της ΚΕΕΕ μίλησε ο πρόεδρος του ΕΒΕ Ροδόπης – Αποδεκτές αμφότερες οι προτάσεις του

Δημοσιεύθηκε

στις

Στη Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, που πραγματοποιήθηκε το διήμερο 26 και 27 Νοεμβρίου στην Αθήνα, παραβρέθηκε ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης Αντώνης Γραβάνης, παρουσία εκπροσώπων της κυβέρνησης, της αντιπολίτευσης και των παραγωγικών φορέων της χώρας.

Κατά την διάρκεια της γενικής συνέλευσης ο κ. Γραβάνης προέβη σε δύο σημαντικές για το σύνολο του επιχειρηματικού κόσμου της χώρας παρεμβάσεις.

Ειδικότερα υπογράμμισε την ανάγκη άμεσης αλλαγής του θεσμικού πλαισίου για το πρόγραμμα Τειρεσίας που σήμερα λειτουργεί εξοντωτικά για μεγάλη μερίδα των επιχειρήσεων. Ο ίδιος στάθηκε στην ανάγκη εκσυγχρονισμού του υφιστάμενου θεσμικού πλαισίου υπογραμμίζοντας πως αυτό ανταποκρίνεται στις ανάγκες τουλάχιστον μίας δεκαετίας πριν που είχαν ως κύριο στόχο την ενίσχυση του τραπεζικού συστήματος, προτάσσονται την ανάγκη προτεραιοποίησης της βιωσιμότητας των ελληνικών επιχειρήσεων.

Στο ίδιο μήκος κύματος ο πρόεδρος του ΕΒΕΡ υπογράμμισε και την ανάγκη αλλαγής θεσμικού πλαισίου για την έκδοση φορολογικής ενημερότητας των επιχειρήσεων, προκρίνοντας την ανάγκη αλλαγής των κριτηρίων με βάση τα οποία μια επιχείρηση κρίνεται σήμερα φορολογικά ενήμερη.

Μάλιστα στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης ο κ. Γραβάνης είχε τη δυνατότητα να συναντηθεί και να συνομιλήσει με εκπροσώπους της κυβέρνησης και να ανταλλάξει απόψεις για τα ζητήματα της επιχειρηματικότητας, μεταξύ των οποίων και με τον διοικητή της ΑΑΔΕ κ. Γιώργο Πιτσιλή ο οποίος του δήλωσε την σύμφωνη γνώμη του ως προς την ανάγκη αναθεώρησης του θεσμικού πλαισίου σε σχέση με την φορολογική ενημερότητα των επιχειρήσεων.

Αξίζει να σημειωθεί πως αμφότερες οι παρεμβάσεις έγιναν αποδεκτές από την γενική συνέλευση της ΚΕΕΕ η οποία δεσμεύτηκε για την άμεση ανάληψη πρωτοβουλιών για την κατάθεση ολοκληρωμένων προτάσεων προς την κυβέρνηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΔΟΠΗ

Εορτάστηκε στην Κομοτηνή η επέτειος της Εθνικής Αντίστασης κατά του φασισμού

Πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων το πρωί της Κυριακής στο Μνημείο Υπέρ της Εθνικής Αντίστασης

Δημοσιεύθηκε

στις

Η επέτειος της Εθνικής Αντίστασης εναντίον των στρατευμάτων κατοχής το 1941-1944, εορτάστηκε στην πόλη της Κομοτηνής το πρωί της Κυριακής 28 Νοεμβρίου.

Στις 8 το πρωί πραγματοποιήθηκε επίσημη έπαρση της σημαίας στο χώρο του Ηρώου της πόλης, με απόδοση τιμών, ενώ αργότερα τελέστηκε δοξολογία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονος.

Ακολούθως, στις 11:30, πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Υπέρ της Εθνικής Αντίστασης από τον Βουλευτή Ροδόπης Δημήτρη Χαρίτου, τον Αντιδήμαρχο Κομοτηνής Δημήτρη Πολιτειάδη, τον Ανώτερο Διοικητή Φρουράς Κομοτηνής, τον Αστυνομικό Διευθυντή Ροδόπης, τον Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών ΑΜ-Θ κα.

Ο βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δημήτρης Χαρίτου αμέσως μετά την κατάθεση στεφάνων, ανέφερε σε δήλωση του:

«Σήμερα είναι ημέρα μνήμης για τους αγώνες του λαού μας στην Εθνική Αντίσταση ενάντια στο φασισμό και το ναζισμό και τιμής για όσους έδωσαν τη ζωή τους για να είναι σήμερα ελεύθερη η πατρίδα μας και να μπορούμε να προσδοκούμε και να διεκδικούμε μία καλύτερη ζωή.

Στις μέρες μας η ανθρωπότητα και η χώρα βρίσκονται αντιμέτωποι με έναν γνωστό μεν αλλά αόρατο εχθρό. Χρειάζεται και σήμερα με την ίδια ομόθυμη στάση ο λαός μας να αντιμετωπίσει την πανδημία μακριά από τις ωραιοποιήσεις της δύσκολης κατάστασης που επιχειρεί η σημερινή κυβέρνηση και να κινηθούμε με αποφασιστικότητα ώστε να προστατευτεί η υγεία του λαού μας, θωρακίζοντας πρώτα από όλα το δημόσιο σύστημα υγείας και αυτούς που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΔΟΠΗ

Νέος πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης ο Δημήτρης Ερελιάδης

Υπερψηφίστηκε από 142 συναδέλφους του έναντι 134 ψήφων που έλαβε η απερχόμενη πρόεδρος κ. Ιωάννα Χατζηαντωνίου

Δημοσιεύθηκε

στις

Νέος πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης εκλέχθηκε ο Δημήτρης Ερελιάδης κατά τις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 28 Νοεμβρίου στο Δικαστικό Μέγαρο Κομοτηνής.

Ο κ. Ερελιάδης, ο οποίος αναλαμβάνει τα καθήκοντα του από 1ης Ιανουαρίου και για τα επόμενα 4 χρόνια, υπερψηφίστηκε από 142 συναδέλφους του δικηγόρους έναντι 134 ψήφων που έλαβε η απερχόμενη πρόεδρος κ. Ιωάννα Χατζηαντωνίου ενώ υπήρξαν επίσης 11 λευκά ψηφοδέλτια. Αξιοσημείωτο των φετινών εκλογών ήταν η μεγάλη συμμετοχή των δικηγόρων της Ροδόπης καθώς ψήφισαν συνολικά 287 εκ των 329 εγγεγραμμένων μελών του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης.

«Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα όλους αυτούς που πίστεψαν στο πρόσωπο μου και με τίμησαν με τη ψήφο τους. Θέλω να συγχαρώ την κ. Χατζηαντωνίου για τον προεκλογικό της αγώνα και πιστεύω ότι θα την έχουμε πολύτιμο συνεργάτη στη νέα μας θητεία. Θέλω να ευχαριστήσω επίσης τα παιδιά μου που στάθηκαν δίπλα μου.

Τα προβλήματα είναι πάρα πολλά και πανελλαδικά αλλά και τοπικά. Αυτά μπορούμε να τα πούμε κάποια στιγμή, από τον Ιανουάριο που αναλαμβάνω θα μπορέσω να σας πω πιο αναλυτικά τις σκέψεις και τις απόψεις μου. Όλοι μαζί θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο», τόνισε στις πρώτες του δηλώσεις μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων ο νεοεκλεγείς πρόεδρος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ2 ώρες πριν

Βιβλία στη Βιβλιοθήκη Ξυλαγανής πρόσφερε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ2 ώρες πριν

Γραβάνης: Ανάγκη αλλαγής θεσμικού πλαισίου για Τειρεσία και φορολογική ενημερότητα

ΡΟΔΟΠΗ3 ώρες πριν

Εορτάστηκε στην Κομοτηνή η επέτειος της Εθνικής Αντίστασης κατά του φασισμού

ΡΟΔΟΠΗ3 ώρες πριν

Νέος πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης ο Δημήτρης Ερελιάδης

YΓΕΙΑ5 ώρες πριν

Κορωνοϊός: 57 κρούσματα στη Ροδόπη

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ2 ημέρες πριν

Ροδόπη: Τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων την επόμενη εβδομάδα

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ2 ημέρες πριν

Ροδόπη: Αλλοδαποί διακινητές μετέφεραν 12 παράνομους μετανάστες

ΠΑΙΔΕΙΑ2 ημέρες πριν

Η Τσικνοπέμπτη έγινε… Chikno Thursday σε βιβλίο αγγλικών της Γ’ Γυμνασίου

ΠΟΛΙΤΙΚΗ2 ημέρες πριν

Γιώργος Μανανάς: «Πάμε μαζί μπροστά με τον Νίκο Ανδρουλάκη»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ2 ημέρες πριν

Τις ελλείψεις στο ΕΚΑΒ Ροδόπης κατέγραψε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης

ΡΟΔΟΠΗ3 ώρες πριν

Εορτάστηκε στην Κομοτηνή η επέτειος της Εθνικής Αντίστασης κατά του φασισμού

ΡΟΔΟΠΗ3 ώρες πριν

Νέος πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης ο Δημήτρης Ερελιάδης

ΠΟΛΙΤΙΚΗ3 ημέρες πριν

Λοβέρδος: «Είναι η τελευταία μας ευκαιρία, αν ο ΣΥΡΙΖΑ καθιερωθεί τελειώσαμε»

YΓΕΙΑ3 ημέρες πριν

Κορωνοϊός: Σκέψεις για επαναφορά της χρήσης μάσκας παντού

ΕΒΡΟΣ3 ημέρες πριν

Αφίχθησαν στην Αλεξανδρούπολη 375 Αμερικανοί στρατιώτες

ΕΛΛΑΔΑ3 ημέρες πριν

Απογραφή 2021: Παράταση έως τις 13 Δεκεμβρίου για την αυτοαπογραφή

ΕΒΡΟΣ3 ημέρες πριν

Έβρος: Αίθουσες ρομποτικής σε σχολεία από την Ένωση «Μαζί για το Παιδί» και τη Skroutz

ΒΟΥΛΗ3 ημέρες πριν

Φίλης: «Ο φράχτης στον Έβρο διαχωρίζει τη Θράκη από την υπόλοιπη χώρα»

ΒΟΥΛΗ5 ημέρες πριν

Χαρίτου: «Το πόρισμα του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να δώσει την ελπίδα στη Θράκη»

ΒΟΥΛΗ6 ημέρες πριν

Στυλιανίδης: «Τραγικός ο ισχυρισμός Ζεϊμπέκ ότι η Ελλάδα δεν είναι κοσμικό κράτος»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2021 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x