ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΡΟΔΟΠΗ

Με δύο συγκεντρώσεις οι απεργιακές κινητοποιήσεις στην Κομοτηνή

Με δύο συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν την προηγούμενη Τετάρτη (23/2) οι απεργιακές κινητοποιήσεις στην Κομοτηνή, μία της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΕΕ στο Εργατικό Κέντρο Κομοτηνής και μία του ΠΑΜΕ στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Ο Παντελής Μαγαλιός, πρόεδρος εργατικού κέντρου Κομοτηνής, τόνισε ότι «τα αιτήματά μας είναι η αβάσταχτη φορολογία στους εργαζόμενους, η μειώσεις των μισθών, η ανεργία, η αποβιομηχάνιση, το κόψιμο των συντάξεων και οι αποφάσεις που είναι έτοιμες να παρθούνε στον ιδιωτικό τομέα για τον 13ο και 14ο μισθό. Σε αυτήν την απεργία συμμετέχει και ο δημόσιος τομέας περισσότερο από τις άλλες φορές, διότι οι ενδείξεις που έχουμε είναι ότι ο ΟΑΕΔ, το ΙΚΑ, το ΤΕΒΕ και οι άλλες υπηρεσίες δουλεύουν με προσωπικό ασφαλείας. Στον ιδιωτικό τομέα στην Βιομηχανική Περιοχή Κομοτηνής, απεργεί, όπου τα μεγάλα εργοστάσια να είναι όλα κλειστά».

Η Παναγιώτα Βενετοπούλου, πρόεδρος των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ροδόπης, πρόσθεσε πως «η 48ωρη πανελλαδική πανεκπαιδευτική απεργία της ΔΟΕ/ΟΛΜΕ, την Τρίτη 22/1 στη Ροδόπη είχε ποσοστό 23,4%, ένα πολύ καλό ποσοστό γιατί ξέρουμε ότι οι 48ωρες απεργίες έχουν και κάποιες διαρροές. Περιμένουμε σήμερα μεγαλύτερα ποσοστά, περιμένουμε οι συνάδελφοι να ανταποκριθούνε στο κάλεσμα των ομοσπονδιών και των τριτοβάθμιων εκπαιδευτικών ΓΣΣΕ-ΑΔΕΔΥ. Όλα αυτά που ακούγονται περί συγχωνεύσεων και καταργήσεων σχολείων έχει επηρεάσει θετικά το αυξημένο ποσοστό της συμμετοχής στην 48ωρη απεργία, γιατί και οι συγχωνεύσεις εκτός του ότι θα κλείσουν κάποια σχολεία και θα ερημώσει η επαρχία, σημαίνει και μείωση διορισμών που έχουμε και ένα μεγάλο ποσοστό και στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση που δεν είχαμε μέχρι τώρα».

Ο Χρήστος Τσουκαλάς, πρόεδρος ΑΔΕΔΥ Ροδόπης, σημείωσε ότι «τα ασφαλιστικά ταμεία έχουν πάρα πολύ καλό ποσοστό συμμετοχής πάνω από 60%, στο τομέα της εκπαίδευσης είναι πάνω από το 15%,ενώ είναι χαμηλά τα ποσοστά στις υπηρεσίες του στενού δημόσιου τομέα όπως νομαρχίες και δήμοι. Πιστεύω πως κάθε απεργία είναι και αφετηρία, θα προσπαθούμε και θα είμαστε πάντα εδώ για να διαδηλώνουμε ενάντια στο μνημόνιο, στην περικοπή των μισθών, στην εξαθλίωση των εργαζομένων και νομίζω εάν καταλάβουνε όλοι οι συνάδελφοι ότι η δουλειά που κάνουν σήμερα τους ικανοποιεί και αύριο δεν ξέρουν αν θα δουλεύουνε ή όχι, καλό θα ήταν να σκεφτούν ότι αν θα έρθουν σήμερα ή στις επόμενες κινητοποιήσεις, θα βγει κάτι καλύτερο από αυτό που περνάνε σήμερα».

Ο Δημήτρης Ανθούσης, μέλος της γραμματείας ΠΑΜΕ Ροδόπης, αναφερόμενος στην απεργιακή κινητοποίηση δήλωσε πως «σήμερα νεκρώνουν οι τόποι δουλειάς, «βουλιάζουν» οι δρόμοι από τις αντιδράσεις και τις μαζικές διαδηλώσεις έκφρασης της οργανωμένης αγανάκτησης του καταπονεμένου ελληνικού λαού της εργατικής τάξης που προσπαθεί η κυβέρνηση να φορτώσει τα βάρη της κρίσης στις πλάτες του. Σήμερα στην Κομοτηνή, όπως και σε 72 πόλεις της χώρας μας, είναι μαζικότατες οι συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ. Σήμερα στην Κομοτηνή από τις πρώτες πρωινές ώρες οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ βρέθηκαν στη ΒΙ.ΠΕ Κομοτηνής όπου με την μαζική και δυναμική περιφρούρηση τους έδωσαν πολύτιμη συμβολή στην επιτυχία της σημερινής απεργίας.

Η σημερινή απεργιακή συγκέντρωση και πορεία του ΠΑΜΕ είναι μία αγωνιστική, αισιόδοξη κινητοποίηση που εμπεριέχει επαγρύπνηση, δίνει απάντηση στην κυβέρνηση, στην κεφαλαιοκρατία, στην ΕΕ, στην τρόικα, στα κόμματα της πλουτοκρατίας, δίνει απάντηση απέναντι στην πολιτική που χρεοκοπεί το λαό, που ξεπουλάει τον πλούτο και τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας και εξασφαλίζει με καλύτερη κερδοφορία στους επενδυτικούς ομίλους.

Σήμερα μαζί στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ εργάτες, αγρότες, αυτοαπασχολούμενοι, φοιτητές, μαθητές, νεολαία και γυναίκες, σφυρηλατώντας τη λαϊκή συμμαχία, σφυρηλατώντας την ταξική ενότητα αντιπαλεύουν την κυρίαρχη πολιτική που φορτώνει τα βάρη της κρίσης στις πλάτες μας. Είμαστε αποφασισμένοι και θα συνεχίσουμε στο δρόμο του αγώνα, στο δρόμο της ανυπακοής, της διεκδίκησης, των δικαιωμάτων μας. Αντιπαλεύουμε την κυβέρνηση, αντιπαλεύουμε και θα αντιπαλεύουμε τον εργοδοτικό και τον κυβερνητικό συνδικαλισμό που είναι πραγματικό δεκανίκι της κυρίαρχης πολιτικής».

Τέλος, ο Ηλίας Σαρηγιανίδης, μέλος του ΔΣ του εργατικού κέντρου Κομοτηνής και πρόεδρος του σωματείου ιδιωτικών υπαλλήλων Ροδόπης, σημείωσε πως «με τη σημερινή απεργιακή κινητοποίηση διατρανώνουμε την αντίθεσή μας στα μέτρα που πρόκειται να πάρει η κυβέρνηση, διατρανώνουμε την αντίθεσή επάνω στις απαιτήσεις του ΔΝΤ για την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας, για όσα μέτρα έχουν παρθεί και πρόκειται να παρθούν στα ασφαλιστικά συμφέροντα των ασφαλισμένων και είναι χρέος δικό μας απέναντι στην νέα γενιά να διατρανώσουμε αυτήν την αντίθεση και να δώσουμε ένα τέλος σε αυτό το κατήφορο τον οποίο έχει πάρει η χώρα μας με όλα αυτά τα μέτρα που έχει πάρει υ κυβέρνησή μας».

 

Διαφήμιση
Σχολιάστε
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βιβλία στη Βιβλιοθήκη Ξυλαγανής πρόσφερε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης

Ο Βουλευτής Ροδόπης πρόσφερε εκατοντάδες βιβλία για τα παιδιά του Δημοτικού, του Γυμνασίου και του Λυκείου

Δημοσιεύθηκε

στις

Τη δέσμευση που ανέλαβε την προηγούμενη βδομάδα, όταν ξεκίνησε ξανά μετά από χρόνια τη λειτουργία της η Παιδική και Εφηβική Βιβλιοθήκη της Ξυλαγανής, τήρησε ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στυλιανίδης.

Μαζί με τους συνεργάτες του, πρόσφερε εκατοντάδες βιβλία για τα παιδιά του Δημοτικού, του Γυμνασίου – Λυκείου αλλά και για τους ενήλικες του χωριού. Τα περισσότερα από αυτά ήταν νέοι και ιστορικοί τίτλοι των εκδόσεων ΜΙΝΩΑΣ, αλλά και βιβλία παλιότερης εποχής που αναφέρονται στη μυθολογία, την ιστορία, την Ελληνική επανάσταση, παιδικά μυθιστορήματα, σειρές εγκυκλοπαίδειας, σύγχρονα διηγήματα. Επίσης προσέφερε βιβλία με την ιστορία της Θράκης και φυσικά όλες τις δικές του μελέτες για την εκπαίδευση, την πολιτική, το Σύνταγμα και φυσικά για τη Θράκη.

Συνεχάρη το Σύλλογο Γυναικών Ξυλαγανής και τη δραστήρια πρόεδρο του κ. Παπαδοπούλου για την πρωτοβουλία και υπέγραψε μια συγκινητική αφιέρωση σε όλα τα δικά του συγγράμματα με το παρακάτω περιεχόμενο: «Αφιερωμένο στα παιδιά του χωριού μου με πολύ αγάπη. Ξυλαγανή 27.11.2021. Ευριπιδης Στυλιανίδης».

Η χαρά των παιδιών ήταν μεγάλη. Με ενθουσιασμό έσπευσαν να πάρουν στα χέρια τους τα καινούρια βιβλία, το ίδιο όμως έσπευσαν να κάνουν και οι μητέρες που τα συνόδευαν, διότι βρήκαν κι αυτές ενδιαφέρουσες εκδόσεις που θα ήθελαν να μελετήσουν.

Ο Σύλλογος ευχαρίστησε τον Ξυλαγανιώτη πολιτικό, διότι δεν ξεχνά το χωριό του και από που ξεκίνησε. Σε σχετικές δηλώσεις του προς τα τοπικά ΜΜΕ ο Ευριπιδης Στυλιανίδης τόνισε «τη σημασία της αναβίωσης της Βιβλιοθήκης ως χώρου συνάντησης και κοινωνικοποίησης των παιδιών, που τα αποσπά από τη μονομερή εξάρτηση από το διαδίκτυο και τα κάνει να αγαπήσουν το χωριό τους. Αυτές οι δράσεις ξαναμαζεύουν τη νεολαία στο χωριό και ίσως αποτελέσουν ένεση στήριξης των τοπικών σχολείων που δυστυχώς τα τελευταία χρόνια αδειάζουν λόγω της μετακίνησης των οικογενειών στην πόλη. Ας ελπίσουμε η μικρή μας βιβλιοθήκη να γίνει το σημείο για ένα νέο ξεκίνημα επιστροφής της νεολαίας στα χωριά μας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γραβάνης: Ανάγκη αλλαγής θεσμικού πλαισίου για Τειρεσία και φορολογική ενημερότητα

Στη Γενική Συνέλευση της ΚΕΕΕ μίλησε ο πρόεδρος του ΕΒΕ Ροδόπης – Αποδεκτές αμφότερες οι προτάσεις του

Δημοσιεύθηκε

στις

Στη Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, που πραγματοποιήθηκε το διήμερο 26 και 27 Νοεμβρίου στην Αθήνα, παραβρέθηκε ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης Αντώνης Γραβάνης, παρουσία εκπροσώπων της κυβέρνησης, της αντιπολίτευσης και των παραγωγικών φορέων της χώρας.

Κατά την διάρκεια της γενικής συνέλευσης ο κ. Γραβάνης προέβη σε δύο σημαντικές για το σύνολο του επιχειρηματικού κόσμου της χώρας παρεμβάσεις.

Ειδικότερα υπογράμμισε την ανάγκη άμεσης αλλαγής του θεσμικού πλαισίου για το πρόγραμμα Τειρεσίας που σήμερα λειτουργεί εξοντωτικά για μεγάλη μερίδα των επιχειρήσεων. Ο ίδιος στάθηκε στην ανάγκη εκσυγχρονισμού του υφιστάμενου θεσμικού πλαισίου υπογραμμίζοντας πως αυτό ανταποκρίνεται στις ανάγκες τουλάχιστον μίας δεκαετίας πριν που είχαν ως κύριο στόχο την ενίσχυση του τραπεζικού συστήματος, προτάσσονται την ανάγκη προτεραιοποίησης της βιωσιμότητας των ελληνικών επιχειρήσεων.

Στο ίδιο μήκος κύματος ο πρόεδρος του ΕΒΕΡ υπογράμμισε και την ανάγκη αλλαγής θεσμικού πλαισίου για την έκδοση φορολογικής ενημερότητας των επιχειρήσεων, προκρίνοντας την ανάγκη αλλαγής των κριτηρίων με βάση τα οποία μια επιχείρηση κρίνεται σήμερα φορολογικά ενήμερη.

Μάλιστα στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης ο κ. Γραβάνης είχε τη δυνατότητα να συναντηθεί και να συνομιλήσει με εκπροσώπους της κυβέρνησης και να ανταλλάξει απόψεις για τα ζητήματα της επιχειρηματικότητας, μεταξύ των οποίων και με τον διοικητή της ΑΑΔΕ κ. Γιώργο Πιτσιλή ο οποίος του δήλωσε την σύμφωνη γνώμη του ως προς την ανάγκη αναθεώρησης του θεσμικού πλαισίου σε σχέση με την φορολογική ενημερότητα των επιχειρήσεων.

Αξίζει να σημειωθεί πως αμφότερες οι παρεμβάσεις έγιναν αποδεκτές από την γενική συνέλευση της ΚΕΕΕ η οποία δεσμεύτηκε για την άμεση ανάληψη πρωτοβουλιών για την κατάθεση ολοκληρωμένων προτάσεων προς την κυβέρνηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΔΟΠΗ

Εορτάστηκε στην Κομοτηνή η επέτειος της Εθνικής Αντίστασης κατά του φασισμού

Πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων το πρωί της Κυριακής στο Μνημείο Υπέρ της Εθνικής Αντίστασης

Δημοσιεύθηκε

στις

Η επέτειος της Εθνικής Αντίστασης εναντίον των στρατευμάτων κατοχής το 1941-1944, εορτάστηκε στην πόλη της Κομοτηνής το πρωί της Κυριακής 28 Νοεμβρίου.

Στις 8 το πρωί πραγματοποιήθηκε επίσημη έπαρση της σημαίας στο χώρο του Ηρώου της πόλης, με απόδοση τιμών, ενώ αργότερα τελέστηκε δοξολογία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονος.

Ακολούθως, στις 11:30, πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Υπέρ της Εθνικής Αντίστασης από τον Βουλευτή Ροδόπης Δημήτρη Χαρίτου, τον Αντιδήμαρχο Κομοτηνής Δημήτρη Πολιτειάδη, τον Ανώτερο Διοικητή Φρουράς Κομοτηνής, τον Αστυνομικό Διευθυντή Ροδόπης, τον Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών ΑΜ-Θ κα.

Ο βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δημήτρης Χαρίτου αμέσως μετά την κατάθεση στεφάνων, ανέφερε σε δήλωση του:

«Σήμερα είναι ημέρα μνήμης για τους αγώνες του λαού μας στην Εθνική Αντίσταση ενάντια στο φασισμό και το ναζισμό και τιμής για όσους έδωσαν τη ζωή τους για να είναι σήμερα ελεύθερη η πατρίδα μας και να μπορούμε να προσδοκούμε και να διεκδικούμε μία καλύτερη ζωή.

Στις μέρες μας η ανθρωπότητα και η χώρα βρίσκονται αντιμέτωποι με έναν γνωστό μεν αλλά αόρατο εχθρό. Χρειάζεται και σήμερα με την ίδια ομόθυμη στάση ο λαός μας να αντιμετωπίσει την πανδημία μακριά από τις ωραιοποιήσεις της δύσκολης κατάστασης που επιχειρεί η σημερινή κυβέρνηση και να κινηθούμε με αποφασιστικότητα ώστε να προστατευτεί η υγεία του λαού μας, θωρακίζοντας πρώτα από όλα το δημόσιο σύστημα υγείας και αυτούς που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΔΟΠΗ

Νέος πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης ο Δημήτρης Ερελιάδης

Υπερψηφίστηκε από 142 συναδέλφους του έναντι 134 ψήφων που έλαβε η απερχόμενη πρόεδρος κ. Ιωάννα Χατζηαντωνίου

Δημοσιεύθηκε

στις

Νέος πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης εκλέχθηκε ο Δημήτρης Ερελιάδης κατά τις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 28 Νοεμβρίου στο Δικαστικό Μέγαρο Κομοτηνής.

Ο κ. Ερελιάδης, ο οποίος αναλαμβάνει τα καθήκοντα του από 1ης Ιανουαρίου και για τα επόμενα 4 χρόνια, υπερψηφίστηκε από 142 συναδέλφους του δικηγόρους έναντι 134 ψήφων που έλαβε η απερχόμενη πρόεδρος κ. Ιωάννα Χατζηαντωνίου ενώ υπήρξαν επίσης 11 λευκά ψηφοδέλτια. Αξιοσημείωτο των φετινών εκλογών ήταν η μεγάλη συμμετοχή των δικηγόρων της Ροδόπης καθώς ψήφισαν συνολικά 287 εκ των 329 εγγεγραμμένων μελών του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης.

«Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα όλους αυτούς που πίστεψαν στο πρόσωπο μου και με τίμησαν με τη ψήφο τους. Θέλω να συγχαρώ την κ. Χατζηαντωνίου για τον προεκλογικό της αγώνα και πιστεύω ότι θα την έχουμε πολύτιμο συνεργάτη στη νέα μας θητεία. Θέλω να ευχαριστήσω επίσης τα παιδιά μου που στάθηκαν δίπλα μου.

Τα προβλήματα είναι πάρα πολλά και πανελλαδικά αλλά και τοπικά. Αυτά μπορούμε να τα πούμε κάποια στιγμή, από τον Ιανουάριο που αναλαμβάνω θα μπορέσω να σας πω πιο αναλυτικά τις σκέψεις και τις απόψεις μου. Όλοι μαζί θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο», τόνισε στις πρώτες του δηλώσεις μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων ο νεοεκλεγείς πρόεδρος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ55 λεπτά πριν

Βιβλία στη Βιβλιοθήκη Ξυλαγανής πρόσφερε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ1 ώρα πριν

Γραβάνης: Ανάγκη αλλαγής θεσμικού πλαισίου για Τειρεσία και φορολογική ενημερότητα

ΡΟΔΟΠΗ2 ώρες πριν

Εορτάστηκε στην Κομοτηνή η επέτειος της Εθνικής Αντίστασης κατά του φασισμού

ΡΟΔΟΠΗ3 ώρες πριν

Νέος πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης ο Δημήτρης Ερελιάδης

YΓΕΙΑ5 ώρες πριν

Κορωνοϊός: 57 κρούσματα στη Ροδόπη

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ2 ημέρες πριν

Ροδόπη: Τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων την επόμενη εβδομάδα

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ2 ημέρες πριν

Ροδόπη: Αλλοδαποί διακινητές μετέφεραν 12 παράνομους μετανάστες

ΠΑΙΔΕΙΑ2 ημέρες πριν

Η Τσικνοπέμπτη έγινε… Chikno Thursday σε βιβλίο αγγλικών της Γ’ Γυμνασίου

ΠΟΛΙΤΙΚΗ2 ημέρες πριν

Γιώργος Μανανάς: «Πάμε μαζί μπροστά με τον Νίκο Ανδρουλάκη»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ2 ημέρες πριν

Τις ελλείψεις στο ΕΚΑΒ Ροδόπης κατέγραψε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης

ΡΟΔΟΠΗ2 ώρες πριν

Εορτάστηκε στην Κομοτηνή η επέτειος της Εθνικής Αντίστασης κατά του φασισμού

ΡΟΔΟΠΗ3 ώρες πριν

Νέος πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης ο Δημήτρης Ερελιάδης

ΠΟΛΙΤΙΚΗ3 ημέρες πριν

Λοβέρδος: «Είναι η τελευταία μας ευκαιρία, αν ο ΣΥΡΙΖΑ καθιερωθεί τελειώσαμε»

YΓΕΙΑ3 ημέρες πριν

Κορωνοϊός: Σκέψεις για επαναφορά της χρήσης μάσκας παντού

ΕΒΡΟΣ3 ημέρες πριν

Αφίχθησαν στην Αλεξανδρούπολη 375 Αμερικανοί στρατιώτες

ΕΛΛΑΔΑ3 ημέρες πριν

Απογραφή 2021: Παράταση έως τις 13 Δεκεμβρίου για την αυτοαπογραφή

ΕΒΡΟΣ3 ημέρες πριν

Έβρος: Αίθουσες ρομποτικής σε σχολεία από την Ένωση «Μαζί για το Παιδί» και τη Skroutz

ΒΟΥΛΗ3 ημέρες πριν

Φίλης: «Ο φράχτης στον Έβρο διαχωρίζει τη Θράκη από την υπόλοιπη χώρα»

ΒΟΥΛΗ5 ημέρες πριν

Χαρίτου: «Το πόρισμα του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να δώσει την ελπίδα στη Θράκη»

ΒΟΥΛΗ6 ημέρες πριν

Στυλιανίδης: «Τραγικός ο ισχυρισμός Ζεϊμπέκ ότι η Ελλάδα δεν είναι κοσμικό κράτος»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2021 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x