ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Καμία δημόσια υπηρεσία των Σαπών δεν καταργείται

Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Υφυπουργός Εσωτερικών και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Βουλευτής Ροδόπης κ. Γιώργος Πεταλωτής, με τον Δήμαρχο Μαρωνείας – Σαπών κ. Ηλία Ιωαννάκη, τον διαβεβαίωσε τα εξής:

Μετά από προσωπικές του ενέργειες, αφουγκραζόμενος τις ανησυχίες της τοπικής κοινωνίας  των Σαπών, για πιθανή κατάργηση κομβικών δημοσίων υπηρεσιών, έλαβε την διαβεβαίωση ότι καμιά υπηρεσία δεν πρόκειται να καταργηθεί ή να μεταφερθεί στην έδρα του νομού.

Συγκεκριμένα τόσο η Δ.Ο.Υ. Σαπών, το παράρτημα ΙΚΑ, το γραφείο ΟΑΕΔ και το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Σαπών, δεν θα υποστούν καμία μεταβολή.

Ο Δήμαρχος κ. Ηλίας Ιωαννάκης ευχαρίστησε τον υπουργό για την αποτελεσματικότητα των ενεργειών του και τον διαβεβαίωσε ότι “οι πολίτες των Σαπών αλλά και της ευρύτερης περιοχής δέχονται αυτή την εξέλιξη με πολύ θετική διάθεση και την θεωρούν ως πράξη αναβάθμισης της περιοχής, σε μια κρίσιμη χρονική συγκυρία, όπου η αποκέντρωση είναι το ζητούμενο για τις τοπικές κοινωνίες και τους δήμους του Καλλικράτη”.

Διαφήμιση
Σχολιάστε
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γραβάνης: Ανάγκη αλλαγής θεσμικού πλαισίου για Τειρεσία και φορολογική ενημερότητα

Στη Γενική Συνέλευση της ΚΕΕΕ μίλησε ο πρόεδρος του ΕΒΕ Ροδόπης – Αποδεκτές αμφότερες οι προτάσεις του

Δημοσιεύθηκε

στις

Στη Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, που πραγματοποιήθηκε το διήμερο 26 και 27 Νοεμβρίου στην Αθήνα, παραβρέθηκε ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης Αντώνης Γραβάνης, παρουσία εκπροσώπων της κυβέρνησης, της αντιπολίτευσης και των παραγωγικών φορέων της χώρας.

Κατά την διάρκεια της γενικής συνέλευσης ο κ. Γραβάνης προέβη σε δύο σημαντικές για το σύνολο του επιχειρηματικού κόσμου της χώρας παρεμβάσεις.

Ειδικότερα υπογράμμισε την ανάγκη άμεσης αλλαγής του θεσμικού πλαισίου για το πρόγραμμα Τειρεσίας που σήμερα λειτουργεί εξοντωτικά για μεγάλη μερίδα των επιχειρήσεων. Ο ίδιος στάθηκε στην ανάγκη εκσυγχρονισμού του υφιστάμενου θεσμικού πλαισίου υπογραμμίζοντας πως αυτό ανταποκρίνεται στις ανάγκες τουλάχιστον μίας δεκαετίας πριν που είχαν ως κύριο στόχο την ενίσχυση του τραπεζικού συστήματος, προτάσσονται την ανάγκη προτεραιοποίησης της βιωσιμότητας των ελληνικών επιχειρήσεων.

Στο ίδιο μήκος κύματος ο πρόεδρος του ΕΒΕΡ υπογράμμισε και την ανάγκη αλλαγής θεσμικού πλαισίου για την έκδοση φορολογικής ενημερότητας των επιχειρήσεων, προκρίνοντας την ανάγκη αλλαγής των κριτηρίων με βάση τα οποία μια επιχείρηση κρίνεται σήμερα φορολογικά ενήμερη.

Μάλιστα στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης ο κ. Γραβάνης είχε τη δυνατότητα να συναντηθεί και να συνομιλήσει με εκπροσώπους της κυβέρνησης και να ανταλλάξει απόψεις για τα ζητήματα της επιχειρηματικότητας, μεταξύ των οποίων και με τον διοικητή της ΑΑΔΕ κ. Γιώργο Πιτσιλή ο οποίος του δήλωσε την σύμφωνη γνώμη του ως προς την ανάγκη αναθεώρησης του θεσμικού πλαισίου σε σχέση με την φορολογική ενημερότητα των επιχειρήσεων.

Αξίζει να σημειωθεί πως αμφότερες οι παρεμβάσεις έγιναν αποδεκτές από την γενική συνέλευση της ΚΕΕΕ η οποία δεσμεύτηκε για την άμεση ανάληψη πρωτοβουλιών για την κατάθεση ολοκληρωμένων προτάσεων προς την κυβέρνηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Διαμαρτυρία πρακτόρων του ΟΠΑΠ για τον αποκλεισμό των ανεμβολίαστων

Κατέθεσαν τα αιτήματα τους στην Περιφέρεια ΑΜΘ – Ζητάνε να επιτραπεί η είσοδος των ανεμβολίαστων με την επίδειξη αρνητικού τεστ και να μετακυλιστεί η ευθύνη τήρησης των μέτρων στους πελάτες

Δημοσιεύθηκε

στις

Επαγγελματίες πρακτορείων ΟΠΑΠ από τη Ξάνθη και την Κομοτηνή επισκέφθηκαν το πρωί της Τετάρτης (24/11) την Περιφέρεια ΑΜΘ διαμαρτυρόμενοι για τα μέτρα στα πρακτορεία.

Πρόθεση τους ήταν να συνομιλήσουν με τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ Χρήστο Μέτιο και να καταθέσουν τα αιτήματα τους χωρίς αυτό να καταστεί δυνατό αφού ο Περιφερειάρχης απουσίαζε λόγω υποχρεώσεων στη Χαλκίδα.

Παρόλα αυτά οι ιδιοκτήτες Πρακτορείων ΟΠΑΠ κατέθεσαν τα αιτήματα τους ενώ την Παρασκευή θα έχουν συνάντηση με τους Βουλευτές Τσιλιγγίρη και Στυλιανίδη έτσι ώστε να μεταφέρουν τους προβληματισμούς τους και να βρεθεί μια λύση σε ένα κλάδο που, όπως τονίζουν, έχει υποστεί μεγάλη οικονομική ζημιά ειδικά μετά τα τελευταία μέτρα της Κυβέρνησης.

Τα αιτήματα τους είναι:

 • Πρόβλεψη εναλλακτικών τρόπων λειτουργίας για τα καταστήματα (π.χ. play away) που θα επιτρέπουν την είσοδο και εξυπηρέτηση γρήγορων συναλλαγών με όλους τους πολίτες.
 • Να επιτραπεί στα καταστήματα του δικτύου του ΟΠΑΠ η παραμονή όσων διαθέτουν βεβαίωση αρνητικού εργαστηριακού ελέγχου, όπως συμβαίνει και σε άλλους κλάδους.
 • Να μετακυλιστεί το βάρος της ευθύνης τήρησης των μέτρων (π.χ. κατοχή και επίδειξη πιστοποιητικών εμβολιασμού) στους πελάτες-καταναλωτές.

Να υιοθετηθούν επίσης μέτρα στήριξης του κλάδου, όπως:

 • Άρση της υποχρέωσης περί επιστροφής οποιοδήποτε ποσού από τις ενισχύσεις που έχουν εισπράξει με τη μορφή των προκαταβολών.
 • Επιδότηση ενοικίου.
 • Αναστολή φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων (εισόδημα και ρυθμίσεις).
 • Ένταξη του κλάδου σε πρόγραμμα χρηματοδότησης ΕΣΠΑ.
 • Κάλυψη του δώρου Χριστουγέννων, λαμβανομένων υπόψη των επιπρόσθετων μισθολογικών αναγκών που δημιουργούνται λόγω των επιβληθέντων μέτρων.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Επαγγελματιών Πρακτόρων Παιχνιδιών Πρόγνωσης ΟΠΑΠ Α.Ε. αναφέρει στην ανακοίνωση της:

«Όλοι γνωρίζουμε ότι ο κλάδος μας συγκαταλέγεται στους πλέον δοκιμασμένους και πληττόμενους στις συνθήκες που δημιούργησε η πανδημία. Παρ’ όλα αυτά η κατανόηση, η ανταπόκρισή μας σε κάθε κυβερνητική οδηγία, αλλά και η πρωτοβουλία μας για την προστασία της δημόσιας υγείας, ήταν (και είναι) κατά γενική ομολογία παροιμιώδης.

Δυστυχώς όμως και παρά τους προφορικούς επαίνους για όλα τα παραπάνω, ο κλάδος μας βρέθηκε αντιμέτωπος με κάθε αδικία πάσης φύσεως, είτε αυτή είναι οικονομική είτε είναι επαγγελματική, ακόμη και σε όρους λειτουργίας.

Αποκορύφωμα δε υπήρξε η νέα υπουργική απόφαση η οποία και αποκλείει στους πελάτες μας που διαθέτουν πιστοποιητικό rapid test (σε αντίθεση με άλλους ομοειδείς κλάδους και καταστήματα της αγοράς) το να εισέλθουν από την Δευτέρα στα καταστήματα μας.

Συσσωρευμένων των αδικιών που υφίσταται ο κλάδος μας -παρ’ όλες τις αμέτρητες συναντήσεις με αρμόδιους φορείς- τα τελευταία δύο χρόνια, αποφασίστηκε έκτακτη σύγκληση του Δ.Σ της ΠΟΕΠΠΠ σήμερα Σάββατο 20 Νοεμβρίου.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης συζητήθηκαν προτάσεις μέσα στο κοινά αποδεκτό πλαίσιο για την απαραίτητη αντίδραση του κλάδου και πάρθηκαν οι εξής αποφάσεις:

Προειδοποιητική στάση εργασίας την Τετάρτη 24 Νοεμβρίου από το πρωί έως και τις 3 μ.μ.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας συναδέλφων έξω από το Yπουργείο Οικονομικών το πρωί της ίδιας μέρας.

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας των συναδέλφων όλης της χώρας έξω από κτήρια κυβερνητικών φορέων σε διάφορες πόλεις (τις οποίες και θα οργανώσουν τα κατά τόπους σωματεία), το πρωί της ίδιας μέρας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στις 10 το πρωί θα ανοίγουν από τη Δευτέρα τα καταστήματα της Κομοτηνής

Η απόφαση δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ και η αλλαγή ώρας έναρξης λειτουργίας είναι υποχρεωτική – «Η μεταβολή αυτή δεν είναι ούτε λειτουργική ούτε εύκολα εφαρμόσιμη», σημειώνει ο Εμπορικός Σύλλογος Κομοτηνής

Δημοσιεύθηκε

στις

Στις 10 το πρωί θα ανοίγουν υποχρεωτικά, από τη Δευτέρα 22 Νοεμβρίου, τα καταστήματα της Κομοτηνής, σύμφωνα με απόφαση που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ το Σάββατο 20 Νοεμβρίου.

Για την υποχρεωτική αλλαγή ώρας έναρξης λειτουργίας των καταστημάτων, ο Εμπορικός Σύλλογος Κομοτηνής ενημερώνει σχετικά:

«Σύμφωνα με το ΦΕΚ Β 5401 Δ1α/Γ.Π.οικ.72486 που εκδόθηκε σήμερα 20 Νοεμβρίου 2021, για το θέμα της αλλαγής της ώρας έναρξης λειτουργίας των καταστημάτων στο λιανεμπόριο από την Δευτέρα 22 Νοεμβρίου στην πόλη της Κομοτηνής, ενημερώνουμε τους συναδέλφους και καταναλωτές ότι έχει υποχρεωτική ισχύ και παραθέτουμε ακριβώς το απόσπασμα από την απόφαση:

Στην Περιφέρεια Αττικής, πλην της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων, στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης, καθώς και στους Δήμους Πατρέων, Ηρακλείου Κρήτης, Λάρισας, Βόλου, Ιωαννιτών, Τρικκαίων, Χαλκίδας, Σερρών, Αλεξανδρούπολης, Ξάνθης, Κατερίνης, Αγρινίου, Καλαμάτας, Καβάλας, Χανίων, Λαμίας, Κομοτηνής, Ρόδου, Δράμας, Βέροιας και Κοζάνης, για τις ημέρες Δευτέρα έως Παρασκευή έναρξη λειτουργίας στις 10:00 και δυνατότητα διευρυμένου ωραρίου έως τις 21:00.

Ως Εμπορικός Σύλλογος Κομοτηνής γνωρίζουμε ότι η μεταβολή αυτή στο ωράριο δεν είναι ούτε λειτουργική ούτε εύκολα εφαρμόσιμη.

Γνωρίζουμε επίσης ότι η Κομοτηνή αν και είναι αστικό κέντρο, δεν παρουσιάζει μεγάλο πρόβλημα συνωστισμού στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Καθώς όμως είναι ξεκάθαρα υποχρεωτικό να γίνει αυτή η αλλαγή του ωραρίου βάση της παραπάνω νομοθεσίας και οι καιροί που ζούμε δεν επιτρέπουν πρόστιμα και αναστολή λειτουργίας στις επιχειρήσεις μας, προτείνουμε στα καταστήματα-μέλη μας, προκειμένου να μην αλλάξει ο ημερήσιος αριθμός ωρών εργασίας, λόγω της έναρξης λειτουργίας στις 10:00 το πρωί, το εξής ωράριο:

ΔΕΥΤΕΡΑ-ΤΕΤΑΡΤΗ-ΣΑΒΒΑΤΟ
10:00-15:00

ΤΡΙΤΗ-ΠΕΜΠΤΗ-ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ:
10:00-15:00 και 17:30-21:00

Εάν θα υπάρξει οποιαδήποτε αλλαγή θα σας ενημερώσουμε με νέα ανακοίνωση».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εκδήλωση για το δίκτυο διανομής φυσικού αερίου στο ΕΒΕ Ροδόπης

Τη Δευτέρα 22 Νοεμβρίου – Η ενημέρωση αφορά επιχειρήσεις εστίασης (εστιατόρια, καφέ μπαρ, καφενεία, κέντρα διασκέδασης), αρτοποιεία, ζαχαροπλαστεία κ.α.

Δημοσιεύθηκε

στις

Το Επαγγελματικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Ροδόπης διοργανώνει εκδήλωση στην Κομοτηνή με θέμα την επέκταση του δικτύου διανομής αερίου στην Περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Η ενημέρωση αφορά επιχειρήσεις εστίασης (εστιατόρια, καφέ μπαρ, καφενεία, κέντρα διασκέδασης), αρτοποιεία και ζαχαροπλαστεία κ.α.

Στελέχη από τη ΔΕΔΑ θα παρευρίσκονται στον χώρο για να βοηθήσουν τους ενδιαφερόμενους με τη διαδικασία για την άμεση σύνδεσή τους με το δίκτυο του φυσικού αερίου της ΔΕΔΑ.

Η εκδήλωση θα λάβει χώρα την Δευτέρα 22 Νοεμβρίου στο Επαγγελματικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Ροδόπης (Καβείρων 12) και ώρα 17.00-20.00.

Όλοι οι παρευρισκόμενοι που ενδιαφέρονται για σύνδεση θα πρέπει να φέρουν μαζί τους τα παρακάτω δικαιολογητικά:

 • Φωτοτυπία ταυτότητας αιτούντος.
 • Υπεύθυνη Δήλωση για το ιδιοκτησιακό καθεστώς του ακινήτου (βλ. Επισυναπτόμενα αρχεία)

Οι Υπεύθυνες Δηλώσεις για το Ιδιοκτησιακό Καθεστώς αφορούν τους Ιδιοκτήτες των Ακίνητων και όχι των Επιχειρήσεων

Προσωπική εταιρεία (ΟΕ & ΕΕ)

 • Επικυρωμένο αντίγραφο του καταστατικού σύστασης της εταιρείας (ή του τελευταίου εν ισχύ κωδικοποιημένου καταστατικού αν αυτό έχει τροποποιηθεί).
 • Γενικό πιστοποιητικό ΓΕΜΗ και Πιστοποιητικό ισχύουσας εκπροσώπησης, που έχουν εκδοθεί εντός των δύο (2) τελευταίων μηνών.

IKE

 • Επικυρωμένο αντίγραφο του καταστατικού σύστασης της εταιρείας (ή του τελευταίου εν ισχύ κωδικοποιημένου καταστατικού αν αυτό έχει τροποποιηθεί).
 • Γενικό πιστοποιητικό ΓΕΜΗ και Πιστοποιητικό ισχύουσας εκπροσώπησης, που έχουν εκδοθεί εντός των δύο (2) τελευταίων μηνών.

Ανώνυμη Εταιρεία (ΑΕ)

 • Επικυρωμένο αντίγραφο του καταστατικού σύστασης της εταιρείας (ή του τελευταίου εν ισχύ κωδικοποιημένου καταστατικού αν αυτό έχει τροποποιηθεί).
 • Γενικό πιστοποιητικό ΓΕΜΗ και Πιστοποιητικό ισχύουσας εκπροσώπησης, που έχουν εκδοθεί εντός των δύο (2) τελευταίων μηνών.

Λόγω των έκτακτων μέτρων κατά την εξάπλωση του κορωνοϊού η πρόσβαση επιτρέπεται μόνο σε όσους έχουν ολοκληρώσει τις απαιτούμενες δόσεις του εμβολιασμού ή έχουν νοσήσει (έως 6 μήνες από τη διάγνωση).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ58 λεπτά πριν

Βιβλία στη Βιβλιοθήκη Ξυλαγανής πρόσφερε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ1 ώρα πριν

Γραβάνης: Ανάγκη αλλαγής θεσμικού πλαισίου για Τειρεσία και φορολογική ενημερότητα

ΡΟΔΟΠΗ2 ώρες πριν

Εορτάστηκε στην Κομοτηνή η επέτειος της Εθνικής Αντίστασης κατά του φασισμού

ΡΟΔΟΠΗ3 ώρες πριν

Νέος πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης ο Δημήτρης Ερελιάδης

YΓΕΙΑ5 ώρες πριν

Κορωνοϊός: 57 κρούσματα στη Ροδόπη

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ2 ημέρες πριν

Ροδόπη: Τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων την επόμενη εβδομάδα

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ2 ημέρες πριν

Ροδόπη: Αλλοδαποί διακινητές μετέφεραν 12 παράνομους μετανάστες

ΠΑΙΔΕΙΑ2 ημέρες πριν

Η Τσικνοπέμπτη έγινε… Chikno Thursday σε βιβλίο αγγλικών της Γ’ Γυμνασίου

ΠΟΛΙΤΙΚΗ2 ημέρες πριν

Γιώργος Μανανάς: «Πάμε μαζί μπροστά με τον Νίκο Ανδρουλάκη»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ2 ημέρες πριν

Τις ελλείψεις στο ΕΚΑΒ Ροδόπης κατέγραψε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης

ΡΟΔΟΠΗ2 ώρες πριν

Εορτάστηκε στην Κομοτηνή η επέτειος της Εθνικής Αντίστασης κατά του φασισμού

ΡΟΔΟΠΗ3 ώρες πριν

Νέος πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης ο Δημήτρης Ερελιάδης

ΠΟΛΙΤΙΚΗ3 ημέρες πριν

Λοβέρδος: «Είναι η τελευταία μας ευκαιρία, αν ο ΣΥΡΙΖΑ καθιερωθεί τελειώσαμε»

YΓΕΙΑ3 ημέρες πριν

Κορωνοϊός: Σκέψεις για επαναφορά της χρήσης μάσκας παντού

ΕΒΡΟΣ3 ημέρες πριν

Αφίχθησαν στην Αλεξανδρούπολη 375 Αμερικανοί στρατιώτες

ΕΛΛΑΔΑ3 ημέρες πριν

Απογραφή 2021: Παράταση έως τις 13 Δεκεμβρίου για την αυτοαπογραφή

ΕΒΡΟΣ3 ημέρες πριν

Έβρος: Αίθουσες ρομποτικής σε σχολεία από την Ένωση «Μαζί για το Παιδί» και τη Skroutz

ΒΟΥΛΗ3 ημέρες πριν

Φίλης: «Ο φράχτης στον Έβρο διαχωρίζει τη Θράκη από την υπόλοιπη χώρα»

ΒΟΥΛΗ5 ημέρες πριν

Χαρίτου: «Το πόρισμα του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να δώσει την ελπίδα στη Θράκη»

ΒΟΥΛΗ6 ημέρες πριν

Στυλιανίδης: «Τραγικός ο ισχυρισμός Ζεϊμπέκ ότι η Ελλάδα δεν είναι κοσμικό κράτος»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2021 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x