ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΡΟΔΟΠΗ

Νέα παράταση για την Ενωμένη Κλωστοϋφαντουργία

Νέα παράταση χρόνου δόθηκε στο σχέδιο διάσωσης της Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας, αν και οι εξελίξεις δεν προδικάζουν ακόμη οριστική απεμπλοκή από το αδιέξοδο των πιστωτριών τραπεζών, των απλήρωτων εργαζομένων και της κυβέρνησης που έχει εκτεθεί με εξαγγελίες που δεν έχουν εφαρμοστεί.

Οι συναρμόδιοι υπουργοί Μ. Χρυσοχοΐδης – Λ. Κατσέλη και ο αναπληρωτής υπουργός Σ. Ξυνίδης επανατοποθετήθηκαν θετικά με ενιαία θέση επί του επιχειρηματικού σχεδίου αναδιάρθρωσης της επιχείρησης, από το οποίο εξαρτάται αν, πότε και ποιες μονάδες θα επαναλειτουργήσουν. Υπενθυμίζεται ότι το σχέδιο εξαγγέλθηκε από τον πρωθυπουργό στις 28 Μαΐου του 2010, αλλά πάγωσε μετά το βέτο νέας χρηματοδότησης που έθεσαν οι πιστώτριες τράπεζες.

Υπέρ του επιχειρησιακού σχεδίου, και επομένως σύμφωνη με τη χρηματοδότηση της επιχείρησης με ένα ποσό που θα δώσει τη δυνατότητα να ξεκινήσει η παραγωγή στα τρία βιώσιμα εργοστάσια, εμφανίστηκε η ΕΤΕ. Σε εκκρεμότητα παρέμενε η απάντηση της Αγροτικής, ενώ θετικά διακείμενη ήταν και η Eurobank. Στη σύσκεψη δεν μετείχε ο εκπρόσωπος της ΑLPHA, ενώ κομβικό σημείο και για την Εμπορική αποτελεί η τελική απάντηση της αρμόδιας Διεύθυνσης 25.

Απάντηση, που θα εξαρτηθεί και από την τεκμηρίωση των επιχειρημάτων του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης επί των 86 σημείων που συνοψίζονται σε τρεις ενότητες ενστάσεων. Η πρώτη αφορά την εγγύηση που παρέσχε το Δημόσιο το 2007 για τη χρηματοδότηση με 20 εκατ. ευρώ. Η δεύτερη ενότητα αφορά την πρόβλεψη της εγγύησης του Δημοσίου για προμήθεια 2% υπέρ του Δημοσίου και η τρίτη σχετίζεται με τις ευνοϊκές ρυθμίσεις για την καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών.

Επιστολή των εργαζομένων στους Διοικητές της Alpha Bank και της Εμπορικής

Εν τω μεταξύ, οι εργαζόμενοι στην ΕΝΚΩ απέστειλαν επιστολή προς τους διοικητές των τραπεζών Alpha Bank και Εμπορικής, μέσω της οποίας τους καλούν να απαντήσουν για ποιο λόγο δεν χρηματοδοτούν το επιχειρησιακό σχέδιο παρόλο που υπάρχει εγγύηση από το ελληνικό δημόσιο, αγνοώντας παράλληλα και νόμο του ελληνικού κράτους.

Στο κείμενο της επιστολής αναφέρεται αναλυτικά ότι : «Εμείς οι εργαζόμενοι στην ΕΝΚΛΩ πληροφορηθήκαμε ότι η πολυπόθητη συνάντηση Υπουργών και Τραπεζικών στελεχών πραγματοποιήθηκε χθες αλλά δεν ολοκληρώθηκε.

Ενημερωθήκαμε πως οι αρμόδιοι Υπουργοί είχαν ενιαία και θετική στάση για το θέμα της επαναλειτουργίας της ΕΝΚΛΩ. Παρόλο το ΦΕΚ το οποίο ψηφίστηκε, αφού θέσατε τους ποιο απίθανους όρους οι οποίο έγιναν αποδεκτο  καί εγκρίνατε το σχέδιο γιαι τη βιωσιμότητα του, τώρα προβάλετε αντιστάσεις.

Αναρωτιόμαστε λοιπόν πως παλιότερα  επί διοικήσεως Λαναρά, δίνατε τα χρήματα με ένα απλό τηλεφώνημα; Χωρίς κανένα νόμο και  χωρίς καμιά εγγύηση δώσατε 36 εκ ευρώ !!!

Ενώ τώρα και ενώ όλα είναι σύννομα και αποδεκτά από το Ελληνικό κράτος προβάλετε συνεχως δικαιολογίες. Έρχεστε δηλαδή και απαξιώνετε μια ολόκληρη κυβέρνηση και αγνοείται νόμο του κράτους ενώ τον ψηφίσατε; Ενώ παράλληλα δέχεστε και απαιτείται ΣΥΝΕΧΩΣ από το κράτος χρήματα τα οποία ανήκουν στον Ελληνικό λαό!!!

Όσο για το θέμα της εγγύησης γνωρίζετε πολύ καλά ότι δεν αποτελεί πρόβλημα, αλλά εσείς με τις καθυστερήσεις σας φροντίσατε να μην ολοκληρωθεί το θέμα. Ενημερωθήκαμε ότι υπάρχει υπαναχώρηση μόνο εκ μέρους των ιδρυμάτων Alpha και Emporiki, διότι δεν θέλουν να γίνει η εκταμίευση. Αν πράγματι ισχύει το αμέσως παραπάνω, τότε εγείρονται πολλά ερωτήματα ως προς τον τρόπο διευθέτησης των χρεών, δεδομένου ότι η ακίνητη περιουσία του ομίλου είναι ιδιαίτερα μεγάλης αξίας, κάτι που δεν αποτυπώνεται ξεκάθαρα στους ισολογισμούς και αφήνονται υπονοούμενα πως δεν είναι λίγοι εκείνοι που εποφθαλμιούν τα οικόπεδα-φιλέτα της ΕΝΚΛΩ».

Απαιτούμε να ριχθεί άπλετο φως στη σταση σας αύτη, και επιτέλους να μάθουμε τι υπάρχει στο παρασκήνιο.

Διαβάστε επίσης :

Το πρόβλημα της ΕΝΚΛΩ δεν είναι πρόβλημα της κυβέρνησης, είπε ο Ξυνίδης !!!

Διαφήμιση
1 Σχόλιο
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Νεότερα
Παλαιότερα Δημοφιλή
Inline Feedbacks
View all comments
ΝΙΚΟΣ
ΝΙΚΟΣ
10 έτη πριν

Η ΕΝΚΛΩ ΕΧΕΙ ΤΑ 2 ΒΑΣΙΚΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ. Η ΘΡΑΚΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ. Η ΑΝΕΡΓΕΙΑ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ ΕΙΝΑΙ 35 %.ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΑΛΩΝΙΖΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ. ΓΙΑ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΕΝΚΛΩ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ ΟΙ ΕΓΑΤΕΣ . ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ( ΒΑΜΒΑΚΙ ) ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ. Η ΘΡΑΚΗ ΑΝ ΔΕΝ ΑΝΑΠΤΥΧΘΕΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΔΕΥΤΕΡΗ ΚΥΠΟΡΣ. ΝΤΡΟΠΗ.

ΡΟΔΟΠΗ

Εορτάστηκε στην Κομοτηνή η επέτειος της Εθνικής Αντίστασης κατά του φασισμού

Πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων το πρωί της Κυριακής στο Μνημείο Υπέρ της Εθνικής Αντίστασης

Δημοσιεύθηκε

στις

Η επέτειος της Εθνικής Αντίστασης εναντίον των στρατευμάτων κατοχής το 1941-1944, εορτάστηκε στην πόλη της Κομοτηνής το πρωί της Κυριακής 28 Νοεμβρίου.

Στις 8 το πρωί πραγματοποιήθηκε επίσημη έπαρση της σημαίας στο χώρο του Ηρώου της πόλης, με απόδοση τιμών, ενώ αργότερα τελέστηκε δοξολογία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονος.

Ακολούθως, στις 11:30, πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Υπέρ της Εθνικής Αντίστασης από τον Βουλευτή Ροδόπης Δημήτρη Χαρίτου, τον Αντιδήμαρχο Κομοτηνής Δημήτρη Πολιτειάδη, τον Ανώτερο Διοικητή Φρουράς Κομοτηνής, τον Αστυνομικό Διευθυντή Ροδόπης, τον Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών ΑΜ-Θ κα.

Ο βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δημήτρης Χαρίτου αμέσως μετά την κατάθεση στεφάνων, ανέφερε σε δήλωση του:

«Σήμερα είναι ημέρα μνήμης για τους αγώνες του λαού μας στην Εθνική Αντίσταση ενάντια στο φασισμό και το ναζισμό και τιμής για όσους έδωσαν τη ζωή τους για να είναι σήμερα ελεύθερη η πατρίδα μας και να μπορούμε να προσδοκούμε και να διεκδικούμε μία καλύτερη ζωή.

Στις μέρες μας η ανθρωπότητα και η χώρα βρίσκονται αντιμέτωποι με έναν γνωστό μεν αλλά αόρατο εχθρό. Χρειάζεται και σήμερα με την ίδια ομόθυμη στάση ο λαός μας να αντιμετωπίσει την πανδημία μακριά από τις ωραιοποιήσεις της δύσκολης κατάστασης που επιχειρεί η σημερινή κυβέρνηση και να κινηθούμε με αποφασιστικότητα ώστε να προστατευτεί η υγεία του λαού μας, θωρακίζοντας πρώτα από όλα το δημόσιο σύστημα υγείας και αυτούς που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΔΟΠΗ

Νέος πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης ο Δημήτρης Ερελιάδης

Υπερψηφίστηκε από 142 συναδέλφους του έναντι 134 ψήφων που έλαβε η απερχόμενη πρόεδρος κ. Ιωάννα Χατζηαντωνίου

Δημοσιεύθηκε

στις

Νέος πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης εκλέχθηκε ο Δημήτρης Ερελιάδης κατά τις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 28 Νοεμβρίου στο Δικαστικό Μέγαρο Κομοτηνής.

Ο κ. Ερελιάδης, ο οποίος αναλαμβάνει τα καθήκοντα του από 1ης Ιανουαρίου και για τα επόμενα 4 χρόνια, υπερψηφίστηκε από 142 συναδέλφους του δικηγόρους έναντι 134 ψήφων που έλαβε η απερχόμενη πρόεδρος κ. Ιωάννα Χατζηαντωνίου ενώ υπήρξαν επίσης 11 λευκά ψηφοδέλτια. Αξιοσημείωτο των φετινών εκλογών ήταν η μεγάλη συμμετοχή των δικηγόρων της Ροδόπης καθώς ψήφισαν συνολικά 287 εκ των 329 εγγεγραμμένων μελών του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης.

«Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα όλους αυτούς που πίστεψαν στο πρόσωπο μου και με τίμησαν με τη ψήφο τους. Θέλω να συγχαρώ την κ. Χατζηαντωνίου για τον προεκλογικό της αγώνα και πιστεύω ότι θα την έχουμε πολύτιμο συνεργάτη στη νέα μας θητεία. Θέλω να ευχαριστήσω επίσης τα παιδιά μου που στάθηκαν δίπλα μου.

Τα προβλήματα είναι πάρα πολλά και πανελλαδικά αλλά και τοπικά. Αυτά μπορούμε να τα πούμε κάποια στιγμή, από τον Ιανουάριο που αναλαμβάνω θα μπορέσω να σας πω πιο αναλυτικά τις σκέψεις και τις απόψεις μου. Όλοι μαζί θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο», τόνισε στις πρώτες του δηλώσεις μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων ο νεοεκλεγείς πρόεδρος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Ροδόπη: Τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων την επόμενη εβδομάδα

Από τη Δευτέρα 29 Νοεμβρίου μέχρι και το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου

Δημοσιεύθηκε

στις

Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα, από 29 Νοεμβρίου έως και 5 Δεκεμβρίου, τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων στην Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης θα είναι τα ακόλουθα:

ΗΜΕΡΑΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟΩΡΑΡΙΟ
ΔΕΥΤΕΡΑ 29/11Μοναχοί, Ιππικό, Τρίκορφο, Μελίταινα, Κρυστάλη, Πόα, Κερασιά08:00–15:00
ΤΡΙΤΗ 30/11Δρύμη, Κάτω Δροσινή, Οργάνη,  Σμιγάδα, Μυρτίσκη, Βυρσίνη, Δρανιά, Κύμη, Κάρδαμος, Σαρακινή08:00–15:00
ΤΕΤΑΡΤΗ 01/12Κάμπος, Χαράδρα, Μικρός Κέχρος, Κέχρος, Χαμηλό, Άνω και Κάτω Καμπή,  Χλόη, Καλύβια, Βούρλα, Τσούκα,  Κερασιά, Μοναστήρι15:00–21:00
ΠΕΜΠΤΗ 02/12Κάμπος, Χαράδρα, Μικρός Κέχρος, Κέχρος, Χαμηλό, Άνω και Κάτω Καμπή, Χλόη, Καλύβια, Βούρλα, Τσούκα, Κερασιά, Μοναστήρι15:00–21:00
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03/12Ιάμπολη, Πάτερμα, Δαρμένη, Ραγάδα, Εσοχή, Πλαγιά, Στροφή, Νέδα, Αγιοχώρι, Ήπιο08:00–15:00
ΣΑΒΒΑΤΟ 04/12Μεσούνη, Αίγειρος, Καλλίστη, Γλυφάδα,  Παραλιακή ζώνη Φαναρίου – Αρωγής – Μέσης, Παραλιακή ζώνη Ξυλαγανής –Μαρώνειας – Άγιος Χαράλαμπος –Προσκυνητές – Προφήτης Ηλίας08:00–15:00
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Ροδόπη: Αλλοδαποί διακινητές μετέφεραν 12 παράνομους μετανάστες

Συνελήφθησαν σε επαρχιακή οδό της Ροδόπης τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου

Δημοσιεύθηκε

στις

Συνελήφθησαν τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου (27/11) σε Επαρχιακή Οδό της Ροδόπης, αστυνομικοί της Ειδικής Επιχειρησιακής Ομάδας Επέμβασης του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης συνέλαβαν τους δύο αλλοδαπούς διακινητές, διότι τους εντόπισαν να οδηγούν δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και να μεταφέρουν από κοινού παράνομα στην ενδοχώρα δώδεκα (12) συνολικά μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο ένας οδηγός – διακινητής μετά την ακινητοποίηση του οχήματος του επιχείρησε να διαφύγει πεζός, πλην όμως συνελήφθη από τους αστυνομικούς.

Σε μια άλλη περίπτωση, το μεσημέρι της Παρασκευής (26/11) στην Εγνατία Οδό Κήπων – Αλεξανδρούπολης αστυνομικοί της Ειδικής Επιχειρησιακής Ομάδας Επέμβασης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης συνέλαβαν την ημεδαπή δράστιδα, διότι την εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα τρείς (3) μη νόμιμους μετανάστες.

Επισημαίνεται ότι και οι τρεις διακινητές στερούνται άδειας ικανότητας οδήγησης. Κατασχέθηκαν τρία (3) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα.  

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την  προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενεργούν η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης και το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών Ροδόπης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΡΟΔΟΠΗ45 λεπτά πριν

Εορτάστηκε στην Κομοτηνή η επέτειος της Εθνικής Αντίστασης κατά του φασισμού

ΡΟΔΟΠΗ1 ώρα πριν

Νέος πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης ο Δημήτρης Ερελιάδης

YΓΕΙΑ3 ώρες πριν

Κορωνοϊός: 57 κρούσματα στη Ροδόπη

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ2 ημέρες πριν

Ροδόπη: Τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων την επόμενη εβδομάδα

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ2 ημέρες πριν

Ροδόπη: Αλλοδαποί διακινητές μετέφεραν 12 παράνομους μετανάστες

ΠΑΙΔΕΙΑ2 ημέρες πριν

Η Τσικνοπέμπτη έγινε… Chikno Thursday σε βιβλίο αγγλικών της Γ’ Γυμνασίου

ΠΟΛΙΤΙΚΗ2 ημέρες πριν

Γιώργος Μανανάς: «Πάμε μαζί μπροστά με τον Νίκο Ανδρουλάκη»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ2 ημέρες πριν

Τις ελλείψεις στο ΕΚΑΒ Ροδόπης κατέγραψε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης

YΓΕΙΑ2 ημέρες πριν

Κορωνοϊός: 32 κρούσματα στη Ροδόπη

ΠΟΛΙΤΙΚΗ3 ημέρες πριν

Λοβέρδος: «Είναι η τελευταία μας ευκαιρία, αν ο ΣΥΡΙΖΑ καθιερωθεί τελειώσαμε»

ΡΟΔΟΠΗ45 λεπτά πριν

Εορτάστηκε στην Κομοτηνή η επέτειος της Εθνικής Αντίστασης κατά του φασισμού

ΡΟΔΟΠΗ1 ώρα πριν

Νέος πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης ο Δημήτρης Ερελιάδης

ΠΟΛΙΤΙΚΗ3 ημέρες πριν

Λοβέρδος: «Είναι η τελευταία μας ευκαιρία, αν ο ΣΥΡΙΖΑ καθιερωθεί τελειώσαμε»

YΓΕΙΑ3 ημέρες πριν

Κορωνοϊός: Σκέψεις για επαναφορά της χρήσης μάσκας παντού

ΕΒΡΟΣ3 ημέρες πριν

Αφίχθησαν στην Αλεξανδρούπολη 375 Αμερικανοί στρατιώτες

ΕΛΛΑΔΑ3 ημέρες πριν

Απογραφή 2021: Παράταση έως τις 13 Δεκεμβρίου για την αυτοαπογραφή

ΕΒΡΟΣ3 ημέρες πριν

Έβρος: Αίθουσες ρομποτικής σε σχολεία από την Ένωση «Μαζί για το Παιδί» και τη Skroutz

ΒΟΥΛΗ3 ημέρες πριν

Φίλης: «Ο φράχτης στον Έβρο διαχωρίζει τη Θράκη από την υπόλοιπη χώρα»

ΒΟΥΛΗ5 ημέρες πριν

Χαρίτου: «Το πόρισμα του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να δώσει την ελπίδα στη Θράκη»

ΒΟΥΛΗ6 ημέρες πριν

Στυλιανίδης: «Τραγικός ο ισχυρισμός Ζεϊμπέκ ότι η Ελλάδα δεν είναι κοσμικό κράτος»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2021 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x