ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΡΟΔΟΠΗ

Δυνατή δικαιοσύνη και όχι δικαιοσύνη για τους δυνατούς, ζητάνε οι δικηγόροι της Ροδόπης

fonirodopis.gr

Σε συμβολική κατάληψη του Δικαστικού Μεγάρου προχώρησαν την Τετάρτη (16/2) οι δικηγόροι της Ροδόπης ύστερα από απόφαση της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας.

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης, Γιώργος Κυμπαρίδης, σημείωσε πως «οι δικηγόροι της Ελλάδας αγωνιζόμαστε για τη διατήρηση της ελευθερίας του λειτουργήματός μας, που είναι σε άμεση συνάρτηση με τη διασφάλιση της σχέσης εμπιστοσύνης του οποιουδήποτε Έλληνα πολίτη, άσχετα από την οικονομική του τάξη με τον δικηγόρο του.

Το προτεινόμενο νομοσχέδιο κατ’ άρθρο, αλλά και σε όλη την κατεύθυνσή του, ένα σκοπό έχει. Την εξαφάνιση του δικηγόρου – λειτουργού, ελεύθερου και μαχόμενου, την τόνωση και ίδρυση νέων μορφών δικηγορικών εταιρειών για τη διασφάλιση και μόνο του κεφαλαίου. Και βέβαια τον αποκλεισμό του κάθε απλού Έλληνα πολίτη από την προσφυγή του στη δικαιοσύνη.

Ήδη έχουν νομοθετηθεί οικονομικές επιβαρύνσεις στις ποινικές και διοικητικές δίκες με αύξηση παραβόλων από 500 έως 1000% και έρχονται και άλλα χειρότερα με τη θέσπιση της διαμεσολάβησης».

Οι δικηγόροι με τα αιτήματα τους λένε :

Όχι στην κατάργηση των ελαχίστων αμοιβών, που προστατεύουν την αξιοπρέπεια και ελευθερία, αμφίδρομα του πολίτη και του δικηγόρου.

Όχι στις εταιρείες, που θα υπαλληλοποιήσουν τον λειτουργό – δικηγόρο, για τον πλήρη έλεγχο του από τον εργοδότη του (τράπεζα, μελαοεκδότη, μεγαλοεργολάβο κλπ), καταργώντας στην πράξη το απόρρητο και τη σχέση εμπιστοσύνης του πολίτη στον δικηγόρο του.

Διαβάστε επίσης :

Συνεχίζεται η αποχή των δικηγορών μέχρι τις 21 Φεβρουαρίου

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ