ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΡΟΔΟΠΗ

Κάθετος άξονας Κομοτηνής – Νυμφαίας : Το σύγχρονο γεφύρι της Άρτας

fonirodopis.gr

Προσωπικές επιλογές και συμφέροντα πολιτικών της περιοχής  τορπιλίζουν την εκτέλεση του έργου που οδηγείται στις καλένδες

Σοβαρό πρόβλημα στην αποπεράτωση του έργου φαίνεται πως θα δημιουργήσει η επιχειρούμενη προσπάθεια αλλαγής της πορείας του κάθετου άξονα Κομοτηνής – Νυμφαίας που επρόκειτο σύμφωνα με τις εξαγγελίες κάποιων πολιτικών  παραγόντων να τελειώσει μέχρι το τέλος του 2010.

Η υπόθεση λίγο ή πολύ είναι γνωστή όπως γνωστές είναι και οι  αντιδράσεις και οι πιέσεις κάποιων ιδιοκτητών πολυτελών σπιτιών να μην περάσει ο δρόμος μπροστά από τις κατοικίες τους. Αφού χρησιμοποιήθηκαν διάφορες δικαιολογίες, ότι τάχα με την κατασκευή του δρόμου κινδυνεύει το οικοσύστημα και το περιβάλλον της κοιλάδας Καρυδιάς – Πανδρόσου, αφού προσέφυγαν στα αρμόδια δικαστήρια για την ακύρωση του έργου μετά την απόρριψη των αιτημάτων τους και την έναρξη των εργασιών αποφάσισαν να κινηθούν με πολλή εξυπνάδα βάζοντας στο παιχνίδι πολιτικούς παράγοντες της περιοχής που   ενδιαφέρονται και οι ίδιοι για την αλλαγή της πορείας του δρόμου.

Βλέποντας ότι η  πορεία των εργασιών άρχισε από την περιοχή των συνόρων ξεκίνησαν στην αρχή  δειλά αλλά στη συνέχεια με πιο πιεστικό τρόπο την προσπάθεια να αλλάξει ο δρόμος και αντί για την περιοχή της Καρυδιάς να περάσει  απο τα χώρια  Τυχηρού και Κικιδιού.

Οι εξελίξεις δρομολογούν νέες αντιδράσεις αφού είναι γνωστή  η διαμαρτυρία των κατοίκων να μην περάσει ο δρόμος μέσα από τα χωράφια τους, ενώ ήδη ξεκίνησε και ο δικαστικός αγώνας για την απαγόρευση χάραξης νέου δρόμου. Η υπόθεση απασχόλησε  και το Νομαρχιακό Συμβούλιο Ροδόπης στην τελευταία του συνεδρίαση στις 20 Δεκεμβρίου, αλλά κατά παράξενο τρόπο η συζήτηση του θέματος αναβλήθηκε για  το απώτερο μέλλον.

Οι κίνδυνοι που υπάρχουν για την αποπεράτωση του έργου είναι από τη  μια πλευρά να καθυστερήσει η έναρξη των εργασιών λόγω δικαστικής διένεξης, η αναστολή των εργασιών  λόγω προσφυγής στο Συμβούλιο της Επικρατείας, το χάσιμο κάποιων χρημάτων για τις αποζημιώσεις των νέων ιδιοκτητών  και ενδεχομένως η απώλεια κονδυλιών για την καθυστέρηση του έργου .

Η «ΕΓΝΑΤΙΑ ΑΕ» δεν εμπλέκεται στη διαμάχη των διάφορων ομάδων αλλά στελέχη της δηλώνουν ότι  τα κονδύλια για την αποπεράτωση του έργου είναι εξασφαλισμένα, ο δρόμος ήδη κατασκευάσθηκε από τα σύνορα μέχρι το μοναστήρι της Πανδρόσου και περιμένει την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων για τη συνέχιση των εργασιών οπότε και όταν αποφασιστεί η οριστική πορεία του δρόμου.

Πάντως ακόμη μια φορά φαίνεται η αναξιοπιστία των πολιτικών παραγόντων που για λόγους συμφερόντων αλλάζουν τις αποφάσεις κατά το δοκούν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2021 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x