ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

YΓΕΙΑ

Πεταμένο στα σκουπίδια το βιβλίο με το ιατρικό ιστορικό των ασθενών του ΙΚΑ

fonirodopis.gr

Σε κάδο απορριμμάτων έξω από το ΙΚΑ Κομοτηνής εντόπισε βιβλίο, όπου υπάρχει καταγεγραμμένο το ιατρικό ιστορικό ασθενών που προσήλθαν στο Ίδρυμα για εξετάσεις κατά τη χρονική περίοδο 2001-2003, μέλος της Κίνησης Πολιτών Ροδόπης «Υγεία και Περιβάλλον».

Το μέλος της Κίνησης Πολιτών Ροδόπης μας κατήγγειλε το γεγονός και μας έφερε το βιβλίο, το οποίο και σας παρουσιάζουμε στις φωτογραφίες και σε αυτό καταγράφονται αναλυτικά τα ονοματεπώνυμα των ασθενών και τα αποτελέσματα των εξετάσεων τους.

Πρόκειται σαφώς για προχειρότητα αλλά και αμέλεια των υπαλλήλων του ΙΚΑ, καθώς ανάλογα βιβλία παρελθόντων ετών θα έπρεπε ή να καταστρέφονται ή να αρχειοθετούνται ή τουλάχιστον να πηγαίνουν σε ειδικούς κάδους όπου δεν μπορεί να έχει πρόσβαση ο καθένας. Χαρακτηριστικά, αναφέρουμε ότι μπροστά από το ΙΚΑ Κομοτηνής υπάρχει κάδος ανακύκλωσης, ο οποίος είναι κλειστός.

Τέλος, να σημειώσουμε ότι το ιατρικό απόρρητο είναι νομικά κατοχυρωμένο και προστατεύεται από το Νόμο Προσωπικών Δεδομένων κάτι που σημαίνει ότι η αμέλεια αυτή των υπαλλήλων του ΙΚΑ μπορεί να διωχθεί και ποινικά από τον εισαγγελέα.

Οι αρμόδιοι του ΙΚΑ Κομοτηνής θα πρέπει σίγουρα να κάνουν τις ανάλογες συστάσεις στους υπαλλήλους ώστε να αποφευχθούν στο μέλλον παρόμοια περιστατικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2021 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x