ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το πρόγραμμα της Πολιτιστικής Κίνησης για τον Φεβρουάριο

fonirodopis.gr

Το πρόγραμμα της για τον Φεβρουάριο ανακοίνωσε η Πολιτιστική Κίνηση Ροδόπης. Το πρόγραμμα μεταξύ άλλων περιλαμβάνει παρουσιάσεις βιβλίων, θεατρική παράσταση, disco latin party αλλά και λαϊκό γλέντι.

Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής :

Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011: ώρα: 8.00 μ.μ.

Παρουσίαση του βιβλίου «Ληξιπρόθεσμα Δάνεια» του Πέτρου Μάρκαρη (εκδόσεις Γαβριηλίδης) από τον Σπύρο Κιοσσέ, φιλόλογο Μουσικού Γυμνασίου – Λυκείου Κομοτηνής, μέλος Δ.Σ. του Σ.Φ.Ρ.. Στη βιβλιοπαρουσίαση θα είναι παρών ο συγγραφέας Πέτρος Μάρκαρης. Συνδιοργάνωση : Πολιτιστική Κίνηση και Σύνδεσμος Φιλολόγων Ν. Ροδόπης

Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011 : ώρα: 8.30 μ.μ.

Παρουσίαση του βιβλίου «Άπαντα πεζά του Μπόρχες» του Jorge Luis Borges. Εισηγητής: Ανδρέας Λύκος Συνδιοργάνωση : Λέσχη Ανάγνωσης Κομοτηνής Θαλής + Φίλοι και Πολιτιστική Κίνηση Ν. Ροδόπης. Θα ακολουθήσει Live με το rock συγκρότημα Ηysteria.

Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011: ώρα: 9.30 μ.μ.

Disco Latin Party με DJ, για να θυμηθούν τα νιάτα τους οι παλιοί και να διασκεδάσουν όπως ξέρουν οι νέοι.

Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011: ώρα: 9.00 μ.μ. – Τσικνοπέμπτη

Λαϊκό γλέντι με ορχήστρα από τους φίλους της Πολιτιστικής Κίνησης : Μαργαρίτη Σγουρή, Βερβερίδη Νίκο, Σολ Χασάν, Βέγο Νίκο.

Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011: ώρα: 8.00 μ.μ.

Θεατρική Παράσταση Capoeira και παραδοσιακή τελετή αλλαγής ζώνης από το Σύλλογο «Capoeira» της πόλης μας με πολλές εκπλήξεις.

Η Capoeira είναι μια βραζιλιάνικη πολιτιστική έκφραση που εμπεριέχει χορό, πολεμική τέχνη, φιλοσοφία, άθληση και εκπαίδευση. Εξελίχτηκε στη Βραζιλία από μαύρους σκλάβους, κυρίως από την περιοχή της Ανγκόλα, οι οποίοι αρχικά μεταφέρθηκαν από την Αφρική για να χρησιμεύσουν ως εργατικά χέρια στην παραγωγή ζαχαροκάλαμου. Οι σκλάβοι έφεραν ζωντανή την κουλτούρα τους και οι διάφορες εκφράσεις της αποτέλεσαν βασικά στοιχεία για τη δημιουργία και την εξέλιξη της Capoeira.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2021 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x