ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΡΟΔΟΠΗ

Οι γονείς οφείλουν να προσέχουν τι βλέπουν τα παιδιά τους στο ίντερνετ

fonirodopis.gr

Ημερίδα με θέμα για τους ανήλικους που γίνονται θύματα ενδοοικογενεικαής βίας, εκφοβισμού και ηλεκτρονικού εκφοβισμού και για το ρόλο τις θέσεις των εκπαιδευτικών και της Αστυνομίας, συνδιοργάνωσαν η ΕΛΜΕ Ροδόπης και η Σχολή Αστυφυλάκων Κομοτηνής, τη Δευτέρα (3/20, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Αντιπεριφέρειας Ροδόπης. Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλάμβανε ομιλίες από ειδικούς που ασχολούνται με το επίκαιρο αυτό θέμα ενώ την ημερίδα παρακολούθησαν πλήθος κόσμου που αποτελούνταν από μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς και αστυνομικούς.

Ηλίας Λιάκος : «Οι γονείς να προσέχουν τι παρακολουθούνε τα παιδιά τους στο διαδίκτυο»

Ο Ταξίαρχος Ηλίας Λιάκος, Διοικητής της Σχολής Αστυφυλάκων Κομοτηνής, δήλωσε πως «Μαζί με την ΕΛΜΕ Ροδόπης αποφασίσαμε να διοργανώσουμε μία ενημερωτική ημερίδα που αφορά τα ανήλικα άτομα που πέφτουν θύματα ενδοοικογενειακής βία και ηλεκτρονικού εκφοβισμού και ο ρόλος που θα πρέπει να έχει ο εκπαιδευτικός και η Αστυνομία. Η προσέλευση είναι αρκετά μεγάλη, έχουν έρθει μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς, αστυνομικοί και θα είναι προς όφελος των παιδιών μας που κινδυνεύουν από το διαδίκτυο.

Σε ότι αφορά τον ηλεκτρονικό εκφοβισμό θα πρέπει οι γονείς να προσέχουν και να παρακολουθούνε τα παιδιά τους, να μπορούν να κρίνουν αυτά που βλέπουν τα παιδιά στο διαδίκτυο και να γνωρίζουν τι κίνδυνοι υπάρχουν μέσα σε αυτό. Επίσης οι καθηγητές, που είναι οι πρώτοι ψυχολόγοι των παιδιών, θα πρέπει να βλέπουν αν κάποιοι μαθητές επιδεικνύουν μία συμπεριφορά τέτοια που ενδεχομένως να οφείλεται από τις επαφές του μέσα στο διαδίκτυο. Η αστυνομία από την πλευρά της και η αρμόδια υπηρεσία έχει σώσει πάρα πολλές φορές παιδιά από τα πρόθυρα αυτοκτονίας. Σκοπός μας είναι να φέρουμε την αστυνομία πιο κοντά στα γεγονότα, αλλά και τα παιδιά να έρθουν κοντά στην αστυνομία».

Μιχάλης Βασιλειάδης : «Ζητάμε από το υπουργείο Παιδείας επιμόρφωση για αυτό το είδος βίας και εκφοβισμού»

Ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ροδόπης, Μιχάλης Βασιλειάδης, τόνισε ότι «Η εξωστρεφή παρουσία της ΕΛΜΕ Ροδόπης στα τοπικά γεγονότα και γίγνεσθαι είναι σημαντική. Συνεχίζουμε τις ενημερώσεις μας προς τους συναδέλφους και τους γονείς των μαθητών. Θα συνεχίσουμε σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις γιατί θεωρούμε ότι αυτή η εκδήλωσή μας είναι πάρα πολύ σημαντική. Βεβαίως μπορεί στην περιοχή μας να μην έχουμε δει πάρα πολλά φαινόμενα ηλεκτρονικών εκφοβισμών, αλλά εμείς είμαστε πάντα υπέρ του προλαμβάνειν, παρά του θεραπεύειν, γι΄ αυτό υποσχόμαστε ότι θα συνεχίσουμε προς αυτές τις κατευθύνσεις, μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα συναντηθούμε με τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, να τους θέσουμε τα εκπαιδευτικά θέματα τα όποια απασχολούν εμάς και τους γονείς των μαθητών.

Το θέμα αυτό θέλει μια καλή εξειδίκευση από τον εκπαιδευτικό η οποία σαφέστατα δεν υπάρχει, γι΄ αυτό ζητάμε από το υπουργείο Παιδείας επιμόρφωση, ειδικό γνωμικό καθεστώς για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε αυτού του είδους βίας και εκφοβισμού, διότι ενώ η τεχνολογία αυξάνει και αλλάζει διαρκώς, ταυτόχρονα αλλάζει και αυξάνεται διαρκώς και ο εκφοβισμός».

Στέφανος Κούκλαρης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2021 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x