ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ερώτηση Στυλιανίδη για την κατάργηση του παραρτήματος του ΙΚΑ στις Σάπες

fonirodopis.gr

Ερώτηση στη Βουλή και στην Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Λούκα Κατσέλη, κατέθεσε ο βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ, Ευριπίδης Στυλιανίδης, σχετικά με τη φημολογούμενη κατάργηση του παραρτήματος του ΙΚΑ στις Σάπες. Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής :

«Το τελευταίο διάστημα εντείνονται οι φήμες ότι το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης σχεδιάζει την  κατάργηση του παραρτήματος του ΙΚΑ Σαπών Ν. Ροδόπης. Η συγκεκριμένη υπηρεσία έχει να επιδείξει σημαντικότατο έργο καλύπτοντας διοικητικά μία περιοχή με πληθυσμό άνω των 35.000 κατοίκων, συμβάλλοντας στην καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών αλλά και στην αναπτυξιακή προοπτική της περιοχής. Τα λειτουργικά έξοδα της υπηρεσίας είναι ελάχιστα ενώ παράλληλα εξασφαλίζει την είσπραξη σημαντικών πόρων, αποτελώντας κομβικό σημείο εξυπηρέτησης δημόσιων και ιδιωτικών έργων και μεγάλου αριθμού ασφαλισμένων.  Παράλληλα η λειτουργία του ΙΚΑ στις Σάπες ενισχύει τον τοπικό Δήμο ως περιφερειακό κέντρο της περιοχής.

Σε σύσκεψη μάλιστα που πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Μαρώνειας-Σαπών και στην οποία παρευρέθησαν σύσσωμοι οι τοπικοί φορείς τις περιοχής αποφασίστηκε ομόφωνα η τοπική κοινωνία να αντιταχθεί σε κάθε προσπάθεια περαιτέρω διοικητικής υποβάθμισης, ερημοποίησης και δημογραφικής απογύμνωσης της περιοχής.  Ερωτάται η Υπουργός :

1. Προτίθεται το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης να καταργήσει το παράρτημα του ΙΚΑ Σαπών;

2. Τι πρωτοβουλίες θα αναπτύξει η Κυβέρνηση για να ενισχύει αντί να υποβαθμίζει τους νέους καλλικρατικούς δήμους;».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ