ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

OΙΚΟΝΟΜΙΑ

Διατηρείται η αναλογία μία πρόσληψη για κάθε πέντε αποχωρήσεις στο Δημόσιο

fonirodopis.gr

Στη διατήρηση της αναλογίας της μίας πρόσληψης για κάθε πέντε αποχωρήσεις από το Δημόσιο, συμφώνησαν ο υπουργός Εσωτερικών και οι εκπρόσωποι της τρόικας, ενώ επισπεύδεται η εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου στο δημόσιο τομέα.

Ο κ. Ραγκούσης διέψευσε τις φήμες που ήθελαν την τρόικα να απαιτεί η μια πρόσληψη για πέντε αποχωρήσεις να μετατραπεί σε μία πρόσληψη ανά επτά αποχωρήσεις.

Τόνισε ότι ούτε τέθηκε τέτοιο θέμα, ούτε υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο και το ίδιο ισχύει και για όσα έχουν ακουστεί για περαιτέρω μείωση της μισθολογικής δαπάνης του Δημοσίου.

Όπως τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών, μετά την αποχώρηση των 53.335 υπαλλήλων το 2011 θα προσληφθούν περί τους 10.500 νέους υπαλλήλους, στις οποίες προσμετρούνται οι 2.800 μετατάξεις από τον ΟΣΕ, που βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη.

Επισήμανε ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν υπερβολικά αιτήματα για προσλήψεις από τους φορείς του δημοσίου, έτσι ώστε να δημιουργηθεί πρόβλημα, ενώ σημείωσε ότι θα διασφαλιστεί η ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία των υπηρεσιών.

Πρόσθεσε δε ότι ανάμεσα σε αυτούς που θα προσληφθούν θα είναι και οι επιτυχόντες στους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ και οι τελειόφοιτοι της Σχολής Δημόσιας Διοίκησης – Αυτοδιοίκησης.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που παρουσίασε ο κ. Ραγκούσης στην τρόικα, μέχρι το τέλος του 2013 θα έχουν αποχωρήσει συνολικά, και με τις συντηρητικότερες εκτιμήσεις, 200.000 δημόσιοι υπάλληλοι.

Ο υπουργός ενημέρωσε την τρόικα για το νέο ενιαίο μισθολόγιο του οποίου η επεξεργασία προχωρεί κανονικά, τόνισε ότι δεν ζήτησαν επιτάχυνση της εφαρμογής του, αλλά πρόσθεσε ότι θα εφαρμοστεί το συντομότερο, χωρίς να υπάρξει μεταβατική περίοδος.

Επανέλαβε δε ότι το ενιαίο μισθολόγιο θα είναι σύγχρονο, δίκαιο και θα άρει τις αδικίες που υπάρχουν σήμερα, αφήνοντας ταυτόχρονα να εννοηθεί ότι θα κοπούν τα εξωφρενικά επιδόματα και πως οι υπάλληλοι με τα ίδια προσόντα και την ίδια θέση θα λαμβάνουν τον ίδιο μισθό, ανεξαρτήτως των υπηρεσιών που υπηρετούν.

Τέλος, ο κ. Ραγκούσης ενημέρωσε την τρόικα για τη βάση δεδομένων που θα μπει σε εφαρμογή τις επόμενες ημέρες, για την καταγραφή των οικονομικών στοιχείων των δήμων, των περιφερειών και των νομικών προσώπων και επιχειρήσεων που κατέχουν, αλλά και για την πρότασή του προς την ΑΔΕΔΥ για αύξηση του ωραρίου των υπαλλήλων από 37,5 ώρες εβδομαδιαίως σε 40, όπως και για τη λειτουργία ορισμένων υπηρεσιών αιχμής και απογευματινές ώρες, υπενθυμίζοντας ότι αποκλείεται να εφαρμοστεί με διακεκομμένο ωράριο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ