ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

YΓΕΙΑ

Πυροτέχνημα το νομοσχέδιο για την Υγεία, λένε οι γιατροί της Ροδόπης που συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους

FoniRodopis

Ως πυροτέχνημα χαρακτηρίζουν το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την Υγεία οι γιατροί της Ροδόπης, οι οποίοι την Κυριακή (6/2) έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα τους σε γνωστό ξενοδοχείο της Κομοτηνής.

Ο Κώστας Τσεπελίδης, πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ροδόπης, αναφερόμενος στην ταραχή που επικρατεί στο χώρο της Υγείας και στις απεργιακές κινητοποιήσεις των γιατρών εξέφρασε την άποψη πως σύντομα στο «παιχνίδι» των κινητοποιήσεων θα μπούνε και άλλες ομάδες γιατρών, εκτός των νοσοκομειακών γιατρών και των γιατρών του ΙΚΑ.

«Το νομοσχέδιο έτσι όπως κατεβαίνει στη Βουλή αφορά τους πάντες. Δεν αφορά μόνο τους Έλληνες γιατρούς, αφορά και τους Έλληνες ασθενείς» σημείωσε χαρακτηριστικά για να προσθέσει πως «το πυροτέχνημα της δήθεν ελεύθερης επιλογής γιατρού που βγαίνει εκβιαστικά από το Υπουργείο, δεν νομίζω ότι θα δουλέψει.

Μας συμφέρει οι ασθενείς να πηγαίνουν σε όποιον γιατρό επιθυμούν γιατί οι ουρές στο ΙΚΑ δημιουργούν εκνευρισμό και κακή ιατρική. Μας ενδιαφέρει να μην υπάρχουν ουρές στο ΙΚΑ αλλά δεν είμαστε εμείς υπεύθυνοι γι’ αυτό καθώς 7.500 γιατροί καλούνται να αντιμετωπίσουν 5,5 εκ. ασφαλισμένους. Ένας παθολόγος ανά 5.500 ασφαλισμένους, ένας καρδιολόγος ανά 10.000 ασθενείς.

Το ότι ο ασθενής θα έχει ελεύθερη πρόσβαση στον γιατρό της αρεσκείας του δεν μας βρίσκει καθόλου αντίθετος. Αυτό που μας βρίσκει αντίθετους είναι ότι η αμοιβή αυτού του γιατρού θα είναι 10 ευρώ».

Σύμφωνα με τον κ. Τσεπελίδη, αυτό που ζητάνε οι γιατροί είναι να γίνει ένας ουσιαστικός διάλογος με το Υπουργείο Υγείας. «Αυτή τη στιγμή θεωρούμε ότι ο διάλογος είναι προσχηματικός. Πήγανε οι Σύλλογοι, είπαν τις προτάσεις τους, μας είπαν ότι θα τις λάβουν υπόψη αλλά δεν έλαβαν τίποτα υπόψη τους.

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος θεσμικά είναι ο σύμβουλος του Υπουργού. Κατέθεσε προτάσεις, οι οποίες αντικατοπτρίζουν τις απόψεις της ιατρικής κοινότητας» τόνισε ο κ. Τσεπελίδης για να αναρωτηθεί «τι σύμβουλος είναι αυτός, του οποίου καμία πρόταση δεν λαμβάνεται υπόψη;».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Ροδόπης αυτή τη στιγμή στο ΙΚΑ Κομοτηνής υπάρχει μεγάλη έλλειψη γιατρών. Χαρακτηριστικά, υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι περιμένουν να δουν ορθοπεδικό δύο μήνες, ενώ ο μέσος όρος αναμονής για επίσκεψη σε καρδιολόγο είναι 1,5 μήνας καθώς υπάρχει μόνο μία γιατρός.

Νίκος Σωτηρακόπουλος : «Η κυβέρνηση να βάλει φρένο στις υπερτιμολογήσεις των υλικών»

Φρένο στις υπερτιμολογήσεις των υλικών και των φαρμάκων ζητάει να βάλει η κυβέρνηση ο Νίκος Σωτηρακόπουλος, εκπρόσωπος των νοσοκομειακών γιατρών του Νοσοκομείου Κομοτηνής και γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου Ροδόπης.

«Αυτό που θέλουμε εμείς είναι να μειωθούν οι υπερτιμολογήσεις που γίνονται σε όλα τα υλικά και από την άλλη μεριά, να πληρώνονται και οι εταιρείες σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα καθώς χρεώνονται με δάνεια, τόκους κλπ με αποτέλεσμα όλη αυτή η αλυσίδα να δημιουργηθεί αλόγιστες σπατάλες» τόνισε ο κ. Σωτηρακόπουλος.

Ο γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου Ροδόπης εξέφρασε παράλληλα την αντίθεση του με το νέο νομοσχέδιο, πρώτον για το γεγονός ότι η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας δεν συμβουλεύτηκε την ιατρική κοινότητα και δεύτερον, γιατί επί της ουσίας δεν λύνει κανένα πρόβλημα.

Όσον αφορά τον τομέα της πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας ο κ. Σωτηρακόπουλος πρόσθεσε πως με τη συγχώνευση των Νοσοκομείων με τα Κέντρα Υγείας και τα Αγροτικά Ιατρεία και τη δημιουργία ενός Οργανισμού αυτό που θα επιτύχει τελικά η κυβέρνηση είναι η αύξηση στη λίστα αναμονής. «Μακάρι να βγω ψεύτης αλλά θα δούμε τις ουρές στα ιατρεία να αυξάνονται» τόνισε ο Νίκος Σωτηρακόπουλος.

Παράλληλα, ο γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου Ροδόπης ζητάει από την κυβέρνηση να βάλει σε προτεραιότητα την εξυπηρέτηση του πολίτη χωρίς αυτός να χρειάζεται να βάζει το χέρι στην τσέπη για οποιαδήποτε υπηρεσία Υγείας.

Τέλος, ο Νίκος Σωτηρακόπουλος αναφέρθηκε και στις δράσεις που προτίθεται να κάνει ο Δήμος Κομοτηνής όντας δημοτικός σύμβουλος αλλά και εκπρόσωπος του Δημάρχου, Γιώργου Πετρίδη, στην κοπή πίτας του Ιατρικού Συλλόγου Ροδόπης. «Δε θα αφήσουμε τους συνδημότες μας να ταλαιπωρούνται μέσα από αυτά τα συστήματα υγείας που υπάρχουν σήμερα. Θα εφαρμόσουμε την προληπτική ιατρική. Υπάρχει ένα όχημα στη διάθεση του Δήμου, σαν ασθενοφόρο, δεν έχει χρησιμοποιηθεί ακόμα και δεν ξέρω το γιατί, πάντως εμείς είμαστε σε θέση να το χρησιμοποιήσουμε.

Μακάρι να είχαμε και την οικονομική δυνατότητα ώστε να προσλάβουμε και 3-4 γιατρούς και να οργώσουμε όλες τις συνοικίες και τα χωριά ώστε να προσφέρουμε βοήθεια στους συνδημότες μας» τόνισε καταλήγοντας ο κ. Σωτηρακόπουλος.

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

FAST FOOD1 ημέρα πριν

FaceFood

Αν έχεις όρεξη για φαγητό εδώ έχει γύρο πάντα φρέσκο και ποιοτικό

COFFEE1 ημέρα πριν

Coffee Nuts

Διάφορες ποικιλίες espresso και καφέ φίλτρου

ΚΑΘΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΡΟΥΧΩΝ1 ημέρα πριν

Στεγνοκαθαριστήριο «Ηλιαχτίδα»

Στεγνό καθάρισμα – Μειωμένες τιμές – Παραλαβή παράδοση κατ’ οίκον

ΕΚΤΥΠΩΣΕΙΣ - ΦΩΤΟΤΥΠΙΚΑ3 ημέρες πριν

Φωτοτυπικό Κέντρο «Ο Πόντος»

Οτιδήποτε χρειάζεστε στο χώρο των φωτοτυπιών και φωτοαντιγράφων, άμεσα και αποτελεσματικά, πάντα στις πιο φιλικές τιμές

ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΑ3 ημέρες πριν

«Ο Φούρνος του Παππού»

24 ώρες ανοιχτά – Απολαύστε καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας υπέροχο παραδοσιακό ψωμί και πλούσια ποικιλία σφολιατοειδών

ΚΑΘΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΡΟΥΧΩΝ2 εβδομάδες πριν

Στεγνοκαθαριστήριο 5min

Άμεση εξυπηρέτηση – Απόλυτη καθαριότητα – Οικονομικές τιμές – Σεβασμό στον πελάτη

ΙΧΘΥΟΠΩΛΕΙΑ4 εβδομάδες πριν

Ιχθυοπωλείο – Ψητοπωλείο Ελευθερίου

Ολόφρεσκα ψάρια στις καλύτερες τιμές. Αναλαμβάνουμε το ψήσιμο και την παράδοση των ψαριών σας

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2019 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ