ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΡΟΔΟΠΗ

Πέντε σκυλιά θανατώθηκαν τις τελευταίες 10 μέρες στην Κομοτηνή

fonirodopis.gr

Συνάντηση των μελών της ζωοφιλικής Κομοτηνής πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή (4/2), στο Πολύκεντρο του Δήμου Κομοτηνής, με σκοπό την ενημέρωση των μελών τους για διάφορα θέματα προστασίας των ζώων, ύστερα από τα τελευταία κρούσματα θανάτων αδέσποτων και μη σκύλων στην πόλη της Κομοτηνής.

Στη συνέχεια λήφθηκαν κάποιες αποφάσεις και προγραμματίστηκαν κάποιες καμπάνιες και ενημερωτικές εκδηλώσεις πάνω σε θέματα που αφορούν την προστασία και την φροντίδα των ζώων.

Ο πρόεδρος της ζωοφιλικής Κομοτηνής Αντώνης Παπαχαραλάμπους εξέφρασε την αγανάκτησή του για τα αποτρόπαια γεγονότα με τον δηλητηριασμό σκυλιών το τελευταίο χρονικό διάστημα, καθώς βρέθηκαν δηλητηριασμένα σκυλιά στην παλαιά οδό Ξάνθης και σε εκείνη την περιοχή εστιάζουν τις κινήσεις τους τα μέλη της ζωοφιλικής, καθώς πιστεύουν ότι ο δράστης είναι κάτοικος εκείνης της περιοχής.

Ο κ. Παπαχαραλάμπους χαρακτήρισε τον δράστη ως φονιά και πρόσθεσε ότι έχουν γίνει μηνύσεις κατά αγνώστων για τον δηλητηριασμό 5 σκυλιών σε διάφορες περιοχές της Κομοτηνής. Η ζωοφιλική εταιρεία το τελευταίο διάστημα πραγματοποιεί στειρώσεις στα αδέσποτα σκυλιά, για να μειώσουν την αύξηση αδέσποτων σκύλων και σταδιακά μειώνεται ο αριθμός των αδέσποτων σκυλιών και στόχος της ζωοφιλικής είναι από το καλοκαίρι και μετά να μειωθεί αρκετά ο αριθμός των αδέσποτων σκύλων και να μην υπάρχουν άλλα κρούσματα δηλητηριασμών.

Το μέλος του ΔΣ της ζωοφιλικής Δημοσθένους Έλενα εξέφρασε και αυτή με τη σειρά της την απογοήτευση για το θάνατο 5 σκυλιών, μέσα σε 10 ημέρες, στην πόλη της Κομοτηνής και χαρακτήρισε ως ανεγκέφαλους τους δράστες οι οποίοι έκαναν αυτήν την αποτρόπαια πράξη. Σε ότι αφορά τις δράσεις της ζωοφιλικής Κομοτηνής η κ. Δημοσθένους ανέφερε πως σκοπός είναι να ενημερώνει τον κόσμο για την προστασία των ζώων τους από τις φόλες και τρόπος που θα χειρίζονται τις εξόδους των οικόσιτων σκύλων ώστε να μειωθεί δραστικά ο αριθμός των θανάτων χωρίς λόγο και αιτία.

Όπως τόνισε η κ. Δημοσθένους κάποια από τα 5 σκυλιά που βρέθηκαν νεκρά, είχαν και ιδιοκτήτες, καθώς βρέθηκαν με λουρί στο λαιμό τους και θέλουν να γίνουν προσπάθειες ώστε να βρεθούν και αυτό είναι ότι χειρότερο. Ένας ακόμη σκοπός της ζωοφιλικής είναι να γίνει ενημέρωση, αρχής γενομένης από τα σχολεία, με ενημερωτικά για τον τρόπο αντιμετώπισης των τρόπων εξόντωσης των σκυλιών και στη συνέχεια οι ίδιες ενημερώσεις θα γίνονται και σε κεντρικά σημεία της πόλης.

Επίσης έχει προγραμματιστεί να γίνει μία καμπάνια στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής με μοίρασμα ενημερωτικών φυλλαδίων που θα αναφέρουν τους τρόπους προφύλαξης που θα πρέπει να παίρνουν οι ιδιοκτήτες ζώων για να αποφύγουν δυσάρεστες καταστάσεις που μπορεί να οδηγήσουν στο θάνατο των αγαπημένων τους ζώων.

Στέφανος Κούκλαρης

Σχολιάστε
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2021 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x