ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΕΛΛΑΔΑ

Νέο απεργιακό μπαράζ στο χώρο της Υγείας, την Πέμπτη ψηφίζεται το πολυνομοσχέδιο

FoniRodopis

Άλλη μία εβδομάδα κινητοποιήσεων στο χώρο της Υγείας ξεκινά τη Δευτέρα, εν όψει της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου την Πέμπτη. Λόγω των απεργιών, οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ θα εξυπηρετούνται από τους γιατρούς που είναι συμβεβλημένοι με τα ταμεία ΟΑΕΕ και ΟΠΑΔ. Κατάλογοι με τα ονόματα των γιατρών αναρτώνται από τη Δευτέρα στα ιατρεία του ΙΚΑ.

Συγκεκριμένα:

  • Οι γιατροί του ΙΚΑ συνεχίζουν την απεργία διαρκείας, τουλάχιστον έως την Παρασκευή.
  • Οι νοσοκομειακοί γιατροί Αθήνας και Πειραιά απεργούν έως τις 10 Φεβρουαρίου (ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου).
  • Από την Τρίτη έως την Πέμπτη απεργούν οι νοσοκομειακοί γιατροί όλης της χώρας, μετά την κινητοποίηση που προκήρυξε η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας.
  • Οι γιατροί που πραγματοποιούν την κατάληψη καλούν σε συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας την Τετάρτη στις 11:00 και πορεία στη Βουλή.

Όσον αφορά στους φαρμακοποιούς, την Κυριακή έλαβαν απόφαση να παραμείνουν τα φαρμακεία όλης της χώρας κλειστά έως την Τετάρτη. Κλειστά μέχρι την Πέμπτη θα είναι τα φαρμακεία του Πειραιά. Οι φαρμακοποιοί του Πειραιά θα συμμετέχουν σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που θα καθορίσει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος και ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Πειραιά.

Επίσης, οι φαρμακοποιοί της Αττικής σταματούν από την 1η Μαρτίου τη χορήγηση φαρμάκων με πίστωση στους ασφαλισμένους των Ταμείων που δεν καλύπτουν τις οικονομικές τους υποχρεώσεις.

Αποφάσεις για τη συνέχιση και την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, θα ληφθούν από τον Πανελλήνιο φαρμακευτικό Σύλλογο την Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου.

Συνταγογράφηση από άλλα ταμεία

Όπως ανακοινώθηκε από τα συναρμόδια υπουργεία (Υγείας και Εργασίας) από τη Δευτέρα αρχίζει η διανομή στους ασφαλισμένους του ΙΚΑ των ατομικών συνταγολογίων, προκειμένου να εξυπηρετηθούν από άλλα Ταμεία, καθώς τα ακυρωμένα ραντεβού φτάνουν τις 300.000.

Οι λίστες με τα ονόματα των γιατρών που θα βρίσκονται σε επιφυλακή για την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων του ΙΚΑ αναρτώνται από τη Δευτέρα στα ιατρεία του ΙΚΑ. Από την Τρίτη, οι ασφαλισμένοι θα μπορούν να ενημερώνονται για τους γιατρούς και τηλεφωνικά στο 184.

Οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ θα έχουν την ευκαιρία να εξυπηρετούνται επιλέγοντας τους 15.000 -16.000 συμβεβλημένους με τα ταμεία ΟΑΕΕ και ΟΠΑΔ γιατρούς.

Οι γιατροί θα πληρώνονται από το ΙΚΑ για τις επιπλέον υπηρεσίες που θα παρέχουν. Όποιοι γιατροί δεν επιθυμούν να δέχονται ασφαλισμένους του ΙΚΑ θα πρέπει να ενημερώσουν εγγράφως το ΙΚΑ.

Πάντως, όπως ανακοίνωσε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, θα κινήσει πειθαρχικές διαδικασίες σε βάρος ιατρών μελών του που δε θα τηρήσουν την ιατρική δεοντολογία, αν συμμετάσχουν στον «απεργοσπαστικό μηχανισμό του υπουργείου Υγείας» και δέχονται προς εξέταση και συνταγογράφηση ασφαλισμένους του ΙΚΑ.

Οι γιατροί που πραγματοποιούν την κατάληψη στο υπουργείο Υγείας επισημαίνουν, δε, πως θα δέχονται στο ισόγειο του υπουργείου όποιον ασφαλισμένο χρειάζεται εκτάκτως εξέταση ή συνταγογράφηση φαρμάκων.

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΚΗΠΟΥ2 εβδομάδες πριν

STIHL – Αθανάσιος Παρμάκης

Επιλέξτε την δύναμη που σας ταιριάζει! Βενζινοκίνητο, ηλεκτρικό ή επαναφορτιζόμενο, η STIHL διαθέτει δεκάδες επιλογές σε κάθε κατηγορία προϊόντος που...

ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΕΣ - ΠΟΔΗΛΑΤΑ2 εβδομάδες πριν

ΑΪΧΑΝ bikes

Ποδήλατα – Service – Ανταλλακτικά

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΑ2 εβδομάδες πριν

Bonsai Mekkos Flowers

Ελάτε να δημιουργήσουμε μαζί οποιαδήποτε σύνθεση λουλουδιών για κάθε μοναδική περίσταση

PIZZA2 εβδομάδες πριν

Pizza King

Όλες οι πίτσες ψήνονται σε ξυλόφουρνο, με παραδοσιακή ζύμη και πάντα με τα πιο φρέσκα και αγνά υλικά

ΙΧΘΥΟΠΩΛΕΙΑ3 εβδομάδες πριν

Ιχθυοπωλείο «Ο Αιγύπτιος»

Φρέσκα ψάρια θάλασσας του Θρακικού πελάγους

ΕΚΤΥΠΩΣΕΙΣ - ΦΩΤΟΤΥΠΙΚΑ4 εβδομάδες πριν

Ψηφιακό Φωτοτυπικό Κέντρο «Copy Center»

Θέλετε εκτυπώσεις ποιότητας, γρήγορα και σε ανταγωνιστικές τιμές;

ΚΑΘΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΡΟΥΧΩΝ1 μήνα πριν

Στεγνοκαθαριστήρια «Ήλιος»

Σας τα επιστρέφουμε σαν καινούρια… πάντα σε πολύ καλές τιμές

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2019 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ