ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΜ-Θ

Τίτλοι τέλους για την Ενωμένη Κλωστοϋφαντουργία

fonirodopis.gr

Διαμαρτυρία αντιπροσωπείας των εργαζομένων και συνάντηση με τον Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ

Κλείνουν τα σύνορα με την Τουρκία την Πέμπτη ενώ θα ακολουθήσει και το αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης

«Όλοι οι πολιτικοί είναι πλέον ανεπιθύμητοι στη Θράκη» δηλώνουν

Ανένδοτες οι τράπεζες να χρηματοδοτήσουν το επιχειρησιακό σχέδιο, οι οποίες λειτουργούν όμως σαν άλλοθι της κυβέρνησης που δεν θέλει να δώσει λύση

Τουλάχιστον σταματάει ο εμπαιγμός και η κοροϊδία 600 οικογενειών

Για πρώτη φορά ο Γιαννακίδης στάθηκε ειλικρινής και στράφηκε κατά της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ : «Γίναμε κι εμείς μέρος μιας αφερέγγυας συμπεριφοράς»

Οι τίτλοι τέλους φαίνεται πως έπεσαν οριστικά τη Δευτέρα (31/1) στο θέατρο του παραλόγου που στήθηκε από τον Αύγουστο του 2008 με πρωταγωνιστές τους 600 περίπου εργαζομένους στα εργοστάσια της Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας και της εκάστοτε κυβέρνησης, αρχικά της ΝΔ και τώρα του ΠΑΣΟΚ.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ μεταξύ αντιπροσωπείας των εργαζομένων και του Περιφερειάρχη, ο τελευταίος δεν άφησε πολλά περιθώρια ελπίδας στους εργαζομένους και ένιψε τας χείρας του καθώς όπως δήλωσε «πέσαμε και εμείς θύματα μιας αφερέγγυας κυβέρνησης».

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, παρά τις διαβεβαιώσεις του ίδιου του πρωθυπουργού για εξεύρεση λύσης, δεν έδωσε μέχρι σήμερα καμία λύση στο πρόβλημα. Μάλιστα, πηγές της «Φωνής» αναφέρουν πως «οι τράπεζες αποτέλεσαν το τέλειο άλλοθι για την κυβέρνηση. Έλεγαν στους εργαζομένους ότι θα βρουν λύση και μετά πήγαιναν στις τράπεζες και ζητούσαν από αυτές να αρνηθούν τη χρηματοδότηση προκειμένου να έχουν την εύκολη δικαιολογία αλλά και να μην έχουν κάποιο πολιτικό κόστος. Απλά, θα έλεγαν μετά στους εργαζομένους πως αυτοί κάνανε ότι μπορούσαν».

Το επιχείρημα τους αυτό μάλιστα το στηρίζουν και με τις αυστηρές πλέον οδηγίες της Ε.Ε. προς τη χώρα μας, η οποία από την αρχή ήταν κάθετα αντίθετη στο ενδεχόμενο μιας τέτοιας χρηματοδότησης των τραπεζών με την εγγύηση του δημοσίου, καθώς κάτι τέτοιο θα ενίσχυε τον αθέμιτο ανταγωνισμό.

Δυναμικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων, κλείνουν τα σύνορα με την Τουρκία την Πέμπτη

Οι εργαζόμενοι, ύστερα και από τις τελευταίες εξελίξεις και τη δυσάρεστη τροπή που πήραν τα πράγματα καθώς εκτός της Εμπορικής ακόμα μία τράπεζα αρνήθηκε να χρηματοδοτήσει το επιχειρησιακό σχέδιο, αποφάσισαν να προβούν σε δυναμικές κινητοποιήσεις αρχής γενομένης από την Πέμπτη (3/2) όποτε στις 10:00 το πρωί θα προβούν σε κλείσιμο του Τελωνείου των Κήπων και των συνόρων με την Τουρκία ενώ τις επόμενες ημέρες θα προβούν και σε κλείσιμο του αεροδρομίου της Αλεξανδρούπολης.

«Πλέον όλοι οι πολιτικοί είναι ανεπιθύμητοι στη Θράκη. Τέλος στον εμπαιγμό και την ανέχεια. Εδώ και τώρα λύσεις αλλιώς θα μας βρίσκουν συνέχεια μπροστά μας» έλεγαν χαρακτηριστικά.

Στο δελτίο Τύπου που εξέδωσαν τα Σωματεία Εργαζομένων της Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας και το οποίο κοινοποίησαν προς τον πρωθυπουργό, τον Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης, Σωκράτη Ξυνίδη, και τον Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ, Άρη Γιαννακίδη, σημειώνεται πως «Εμείς οι εργαζόμενοι της Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας που ζούμε εδώ και 32 μήνες σε ένα καθεστώς πλήρους ανασφάλειας, αβεβαιότητας και δυστυχώς εξακολουθούμε μέχρι και σήμερα να βρισκόμαστε στο σημείο μηδέν.

Ο εμπαιγμός που βιώνουμε όλους αυτούς τους μήνες γεμίζει με απόγνωση και αγανάκτηση τόσο εμάς όσο και τις οικογένειές μας, μιας και είμαστε απλήρωτοι τους τελευταίους 24 μήνες.

Και επανερχόμαστε και πάλι σήμερα αβέβαιοι και πάλι απογοητευμένοι, διότι η κυβέρνηση για μια ακόμη φορά μας έχει αφήσει με πολλές υποσχέσεις και τα προβλήματά μας άλυτα!

Είμαστε όμως υποχρεωμένοι να θυμίσουμε ότι στις 29 Μαΐου 2010 προσωπικά ο ίδιος ο πρωθυπουργός μας ανακοίνωσε την οριστική λύση του προβλήματός μας.

Να θυμίσουμε ότι στις 30 Ιουνίου 2010 υπάρχει απόφαση τριών υπουργών και ΦΕΚ για την χρηματοδότηση της ΕΝ.ΚΛΩ.

Να θυμίσουμε τις διαβεβαιώσεις των αρμοδίων υπουργών διαχρονικά τόσο της κ. Κατσέλη όσο και του κ.Χρυσοχοΐδη και κ. Ξυνίδη σήμερα ότι το πρόβλημά μας θα λυθεί.

Και μετά από όλες αυτές τις υπενθυμίσεις που καταγράφουμε στην διάρκεια πολλών μηνών καθυστερήσεως, ανέχειας και συναντήσεων επί των συναντήσεων υπουργείων, τραπεζών και εταιρείας πληροφορούμαστε ότι παραμένουμε και πάλι στο ΣΗΜΕΙΟ ΜΗΔΕΝ. Όλα αυτά ποιους αφήνουν αδιάφορους;

Πως είναι δυνατόν οι τράπεζες να αγνοούν προκλητικά αποφάσεις της Ελληνικής κυβέρνησης και του ίδιου του Πρωθυπουργού της χώρας;

Πως περιμένετε να αγωνιστούμε και να επιβιώσουμε κόντρα στην κρίση όταν βλέπουμε προκλητικά να μας περιφρονεί η ίδια η πολιτεία;

Ποιος είναι ό λόγος που επιτρέπετε να συρόμαστε μέσα στην αβεβαιότητα και στη συνέχεια και δεν βγαίνετε ξεκάθαρα να μας δηλώσετε πως οι υποσχέσεις και οι δεσμεύσεις του Πρωθυπουργού δεν μπορούν να υλοποιηθούν διότι το ελληνικό τραπεζικό σύστημα δεν τις εγκρίνει;

Επειδή η υπομονή μας και η αντοχή μας έχει εξαντληθεί ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ξεκάθαρα και τελεσίδικα να μάθουμε εάν έχουμε δουλειά αύριο όπως μας υποσχέθηκε ο ίδιος ο πρωθυπουργός προσωπικά, εάν θα πληρωθούν τα δεδουλευμένα μας για να πληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας και το ψωμί του σπιτιού μας και ΤΕΛΟΣ για να μάθουμε εάν τελικά τις τύχες τις αποφασίζουν αποκλειστικά οι εκλεγμένοι εκπρόσωποί μας! Έτσι απλά για να ξέρουμε τι μας ξημερώνει».

Άρης Γιαννακίδης : «Γίναμε θύματα μιας αφερέγγυας κυβέρνησης»

Κατά της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ στράφηκε για πρώτη φορά και ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ, Άρης Γιαννακίδης, ο οποίος σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση σημείωσε ότι και ο ίδιος έγινε θύμα μιας αφερέγγυας κυβέρνησης.

«Είναι το ανθρώπινο δράμα το οποίο βιώνουμε εδώ και πολύ καιρό και επαναλαμβάνεται σε χειρότερη μορφή. Δεν έχω να πω κάτι το αξιόπιστο, θεωρώ ότι και εμείς μερικές φορές γινόμαστε μέρος μίας αφερέγγυας συμπεριφοράς από την κυβέρνηση. Αυτό που έχω να πω με πολύ σαφήνεια είναι ότι θέμα της Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας φαίνεται να εμφανίζει μία δραματική στασιμότητα και αυτή είναι η αλήθεια.

Θα πρέπει επιτέλους η κυβέρνηση να υλοποιήσει τη δέσμευση του πρωθυπουργού της χώρας, όταν είχαν έρθει στην Κομοτηνή και πραγματοποιήθηκε ένα μίνι συμβούλιο, ότι θα πρέπει να επαναλειτουργήσουν  τα εργοστάσια και μάλιστα σε μία περιοχή όπου ανακάμπτει η Κλωστοϋφαντουργία και η προστιθέμενη αξία που δίνει αυτό το εργοστάσιο στην περιοχή μας, είναι γιατί έχουμε ένα εξαιρετικά δυνατό εργατικό δυναμικό και ποιότητα στα προϊόντα.

Φαίνεται ότι τα επενδυτικά σχέδια, όπως τα παρουσιάσανε και στις εταιρείες και στην κυβέρνηση, δείχνουν ότι πράγματι υπάρχει βιωσιμότητα και εφόσον υπάρχει βιωσιμότητα είναι θέμα τεχνητό να βρεθεί λύση ούτως ώστε οι τράπεζες να εκταμιεύσουν τις απαραίτητες χρηματοδοτήσεις για να ξαναγυρίσουνε οι εργαζόμενοι στις δουλειές τους, αλλά κυρίως να δουλέψουν τα εργοστάσια σε μία πολύ δύσκολη εποχή που βιώνουμε τη φτώχια και την αποδυνάμωση» σημείωσε ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ