ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΕΛΛΑΔΑ

Αύξηση ωρών εργασίας και απογευματινή λειτουργία δημοσίων υπηρεσιών ετοιμάζει η κυβέρνηση

FoniRodopis

Αύξηση του ωραρίου εργασίας κατά 2,5 ώρες την εβδομάδα και λειτουργία ορισμένων δημοσίων υπηρεσιών αιχμής και το απόγευμα προανήγγειλε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης στη συνάντηση που είχε την Πέμπτη με το προεδρείο της ΑΔΕΔΥ.

Η πρώτη πρόταση του υπουργείου Εσωτερικών προβλέπει αύξηση από 37,5 σε 40 ώρες εργασίας την εβδομάδα, όπως ισχύει και στον ιδιωτικό τομέα. Σχετικά με τη δεύτερη πρόταση, ο κ. Ραγκούσης δήλωσε κατηγορηματικά ότι «δεν μιλάμε για διακεκομμένο ωράριο, αλλά για συνεχές». Συμπλήρωσε ότι η εφαρμογή του νέου ωραρίου για όσες υπηρεσίες λειτουργούν το απόγευμα, θα ξεκινήσει τον ερχόμενο Οκτώβριο, προκειμένου οι εργαζόμενοι να προγραμματίσουν τη ζωή τους και τις υποχρεώσεις τους.

Ο κ. Ραγκούσης τόνισε ότι με αυτές τις δύο προτάσεις προς τους δημοσίους υπαλλήλους τούς καλεί να συμβάλλουν και αυτοί στην εθνική προσπάθεια που καταβάλλεται από όλους τους Έλληνες για να βγει η χώρα από την κρίση, ενώ επισήμανε ότι όλα όσα συζητήθηκαν με το προεδρείο της ΑΔΕΔΥ δεν έχουν καμία σχέση με το Μνημόνιο και την τρόικα, η οποία θα ενημερωθεί από τον Τύπο.

Τα νέα ωράρια θα ισχύσουν από τον ερχόμενο Οκτώβριο. Η επέκταση του ωραρίου, από 37,5 ώρες σε 40 ώρες εβδομαδιαίως, όπως ισχύει και στον ιδιωτικό τομέα (από το 1980) αποτελεί μία πρόταση που αν εφαρμοστεί, τα κρατικά ταμεία θα κερδίσουν μισθούς περίπου 40.000 επιπλέον υπαλλήλων, όπως εκτίμησαν στελέχη του υπουργείου.

Για το ενιαίο μισθολόγιο

Ο υπουργός είπε ότι στη συνάντηση με την ΑΔΕΔΥ τέθηκε και το θέμα του νέου ενιαίου μισθολογίου, διαβεβαιώνοντας ότι αυτό δεν θα γίνει για να κατεβάσει το μισθολογικό κόστος, αλλά για να αποκτήσει το Δημόσιο ένα σύγχρονο και δίκαιο μισθολόγιο που θα άρει τις μισθολογικές αδικίες.

Ωστόσο, όλα αυτά θα πρέπει να γίνουν δεκτά από την ηγεσία της ΑΔΕΔΥ και τους δημόσιους υπαλλήλους, μέσα σε ένα βαρύ οικονομικά περιβάλλον, μία περίοδο κρίσης, ύφεσης και συνεχούς απώλειας εισοδήματος για τους εργαζόμενους.

Ήδη, όπως τόνισε και ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, αλλά και ο γενικός γραμματέας Ηλίας Βρεττάκος, οι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν χάσει σημαντικό μέρος του εισοδήματός τους, ενώ συνεχώς και από διάφορες πολιτικές πλευρές απαξιώνονται και κατηγορούνται για ότι στραβό συμβαίνει στο ελληνικό κράτος. Επιπροσθέτως, ο κ. Βρεττάκος χαρακτήρισε την πολιτική του υπουργείου ως νέα επίθεση στους εργαζόμενους, με νέες περικοπές στο εισόδημά τους, αλλά και στα δικαιώματά τους, καλώντας τους εργαζόμενους σε αγώνες.

Ο κ. Παπασπύρος χαρακτήρισε θετική την ειλικρινή διάθεση της ηγεσίας του υπουργείου Εσωτερικών, αλλά εξέφρασε την επιφύλαξή του, αν και εφόσον όλα αυτά υποταχθούν στη θέληση της τρόικας και στο πνεύμα του μνημονίου.

Επίσης, δήλωσε επιφυλακτικός και για την σύνταξη νέου πειθαρχικού Δίκαιου, υποστηρίζοντας ότι δεν χρειάζεται νέο πειθαρχικό Δίκαιο, αλλά εφαρμογή αυτού που υπάρχει και πως αυτό που χρειάζεται είναι να επιταχυνθεί η εκδίκαση των υποθέσεων διαφθοράς.

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

ΕΚΤΥΠΩΣΕΙΣ - ΦΩΤΟΤΥΠΙΚΑ5 ώρες πριν

Φωτοτυπικό Κέντρο «Ο Πόντος»

Οτιδήποτε χρειάζεστε στο χώρο των φωτοτυπιών και φωτοαντιγράφων, άμεσα και αποτελεσματικά, πάντα στις πιο φιλικές τιμές

ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΑ6 ώρες πριν

«Ο Φούρνος του Παππού»

24 ώρες ανοιχτά – Απολαύστε καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας υπέροχο παραδοσιακό ψωμί και πλούσια ποικιλία σφολιατοειδών

ΚΑΘΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΡΟΥΧΩΝ2 εβδομάδες πριν

Στεγνοκαθαριστήριο 5min

Άμεση εξυπηρέτηση – Απόλυτη καθαριότητα – Οικονομικές τιμές – Σεβασμό στον πελάτη

ΙΧΘΥΟΠΩΛΕΙΑ3 εβδομάδες πριν

Ιχθυοπωλείο – Ψητοπωλείο Ελευθερίου

Ολόφρεσκα ψάρια στις καλύτερες τιμές. Αναλαμβάνουμε το ψήσιμο και την παράδοση των ψαριών σας

ΓΡΑΦΕΙΑ ΣΥΝΟΙΚΕΣΙΩΝ3 εβδομάδες πριν

Γραφείο συνοικεσίων «Ouzoun Group»

Γραφείο συνοικεσίων και γνωριμιών για γάμο. Αρχές μας, η εμπιστοσύνη και η εχεμύθεια

ΜΙΝΙ ΜΑΡΚΕΤ3 εβδομάδες πριν

Nefeli market

Εσύ αξίζεις το καλύτερο - Άμεση εξυπηρέτηση κατ' οίκον

ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΚΗΠΟΥ1 μήνα πριν

STIHL – Αθανάσιος Παρμάκης

Επιλέξτε την δύναμη που σας ταιριάζει! Βενζινοκίνητο, ηλεκτρικό ή επαναφορτιζόμενο, η STIHL διαθέτει δεκάδες επιλογές σε κάθε κατηγορία προϊόντος που...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2019 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ