ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

MEDIA

Η ΕΡΤ3 μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο σύμφωνα με τον Γιώργο Πεταλωτή

fonirodopis.gr

O Υφυπουργός Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης-Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ροδόπης ,Γιώργος Πεταλωτής, στην επίσκεψη του, την Παρασκευή (21/1), στα γραφεία του τρίτου καναλιού της Δημόσιας Ελληνικής Τηλεόρασης, συναντήθηκε με τη νέα Διοίκηση του καναλιού καθώς και με εκπροσώπους των εργαζομένων.

Ο κ. Πεταλωτής μετά την ολοκλήρωση των συναντήσεων τόνισε πως στόχος είναι η ενίσχυση του δυναμικού του καναλιού προκειμένου, με πλήρη ανεξαρτησία και λειτουργικότητα, να αποκτήσει άλλους ορίζοντες ώστε να καταστεί πρότυπο μιας διαφορετικής  μορφής λειτουργίας ενός τηλεοπτικού καναλιού.

«Η ΕΤ3 με πλήρη ανεξαρτησία και λειτουργικότητα, που θα ενισχύεται από το κράτος, μπορεί να αποκτήσει νέους ορίζοντες. Δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα από άλλα κανάλια αλλά έχει να δημιουργήσει πρότυπα και να είναι μοντέλο μιας διαφορετικής μορφής λειτουργίας ενός  τηλεοπτικού καναλιού». Παράλληλα εξέφρασε την πεποίθηση του ότι η ΕΤ3 μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο.

«Συμφωνήσαμε ότι η ΕΤ3 θα πρέπει να γίνει, ακόμη περισσότερο, το κέντρο της τηλεοπτικής κάλυψης της Βαλκανικής ενδοχώρας. Η Θεσσαλονίκη έχει όλα τα προνόμια, τα προσόντα και τα εφόδια να καταστεί κέντρο του βαλκανικού χώρου. Ιδιαίτερα σε θέματα τηλεοπτικής κάλυψης και εκπομπών μπορεί να γίνει όαση ενημέρωσης και πολιτισμού, στο χώρο των Βαλκανίων».

Ο κ. Πεταλωτής τόνισε ότι αρωγός αυτής της προσπάθειας, για την αναβάθμιση της ΕΤ3,  είναι τόσο ο ίδιος όσο και η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας όπως και τα Γραφεία Τύπου Εξωτερικού, που εμπίπτουν στην αρμοδιότητά του. Στη συνέχεια τόνισε πως στόχος είναι η βελτίωση στις υποδομές του τηλεοπτικού καναλιού.

«Η ΕΤ3 είναι ένα κανάλι που μπορεί να ελίσσεται, έχει έντονο δημόσιο χαρακτήρα τον οποίο και αναδεικνύει, έχει ένα δυναμικό, που θα εμπλουτιστεί και θα ισχυροποιηθεί, ακόμη περισσότερο, αρκεί να υπάρχει πολιτική βούληση και αυτή τη στιγμή υπάρχει ισχυρότατη πολιτική βούληση».

Στη διάρκεια της συζήτησης ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ενημερώθηκε από τη διοίκηση του καναλιού για το πρόγραμμα που ετοιμάζει η ΕΤ3 για τον εορτασμό των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης.

1 Σχόλιο

1 Σχόλιο

 1. Avatar

  i

  23 Αυγούστου 2011 at 02:07

  ΕΡΤ3 έχει ανεξαρτησία, πράγμα που δεν αρέσει σε πολλούς ,πρέπει να περάσει ο έλεγχος στον κεντρικό μηχανισμό των Αθηνών. Την επιδίωξη αυτή τη γνωρίζουν καλά οι περισσότεροι άνθρωποι ,που ασχολήθηκαν λίγο ή πολύ με το Βορειοελλαδίτικο κανάλι . Αλώστε ανέκαθεν υπήρχαν κύκλοι και από το ΠΑΣΟΚ και από τη ΝΔ με πρόθεση να κλείσει η ΕΤ3 προκειμένου να διασωθεί η ΕΤ1 (πρώην ΥΕΝΕΔ).
  Οι Θεσσαλονικείς όμως , έχοντας να διαχειριστούν ένα μικρό και ευέλικτο σχήμα, κατάφεραν να διατηρείται σε υψηλό επίπεδο η απήχηση της ΕΤ3 στην κοινωνία .
  Χωρίς να θυσιάζουν απαραίτητα την ποιότητα ,πετυχαίνουν σχετικά υψηλή τηλεθέαση και εκτίμηση του κοινού ως προς την ΕΤ1 και άλλα ιδιωτικά κανάλια των Αθηνών . Πρωτοπορούν -και για πολύ καιρό οι μόνοι στην Ελλάδα -εκπέμποντας προγράμματα 16:9 Pal plus ,, κάνουν στούντιο και εκπομπές στην επαρχία ,παράγουν ντοκιμαντέρ , κλπ ,κλπ . Παράλληλα προσπαθούν να περάσουν σε tapeless περιβάλλον , αγοράζουν εδώ και μερικά χρόνια μηχανήματα High Definition για να ανανεώσουν εξοπλισμό που μεγάλο μέρος του λειτουργεί από το 1996. Επιδιώκουν να είναι μέσα στο παιχνίδι δίνοντας στον σταθμό τους δυναμική .Και όλα αυτά με ελάχιστο συγκριτικά κόστος. Γύρω στο 10% ίσως και λιγότερο του συνόλου των εσόδων της ΕΡΤ ΑΕ (90% ΝΕΤ και ΕΤ1)
  Αφού η ΕΤ3 πρέπει λόγο των ανωτέρω να παραμείνει δεν μένει πάρα το κλείσιμο της ΕΤ1 .
  Με στόχο την αναβάθμιση της ΕΤ3 ανακοινώνουμε την ανανέωση του προγράμματος και του εξοπλισμού της . Θεσσαλονικείς μην κουράζεστε , σπάζοντας το κεφάλι σας πώς θα τα καταφέρετε. Σύντομα θα εντάξουμε την ΕΡΤ3 σαν γενική διεύθυνση στην ΕΡΤ Α.Ε καταργώντας την τωρινή μορφή διοίκησης.
  Αλλά προσοχή ! Θα πρέπει να γίνει κάποια μεταφορά των προγραμμάτων της ΕΤ1 στην ΕΤ3 .
  Και τι θα έχουμε τώρα;
  Θα έχουμε μια αποκεφαλισμένη ΕΡΤ3 , καταργήσαμε την διοικητική οργάνωση της και την αυτονομία της . Τώρα ο έλεγχος θα ασκείτε από το κέντρο. Το πρόγραμμα, η τεχνική υποδομή κλπ κλπ θα αποφασίζονται στα κεντρικά γραφεία της ΕΡΤ. Όπως ακριβώς γινόταν με την ΕΤ1 .
  Έχουμε στην ουσία μια αναβαθμισμένη ΕΤ1 συγκαλυμμένη- μεταλλαγμένη να λειτουργεί στις εγκαταστάσεις και με την ονομασία ΕΤ3.
  Λογικό συμπέρασμα ; Να το πολυπόθητο κλείσιμο της ΕΤ3, που λειτουργούσε τόσο ανεξέλεγκτα δίνοντας βήμα , φωνή και δύναμη σε κοινωνικούς και πολιτικούς φορείς εκτός Αθηνών.
  Αναβάθμιση Τώρα …..

  Υ.Γ Εάν θέλουν πραγματικά Δημόσια και όχι κυβερνητική – κρατική Μια
  Αποκομματικοποιημένη, Ανεξάρτητη ΕΡΤ ας δώσουν την διαχειρηση και τον έλεγχο της στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

ΓΡΑΨΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ