ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ερώτηση Στυλιανίδη στη Βουλή για την κατάργηση της Δ.Ο.Υ. Σαπών

fonirodopis.gr

Ερώτηση στη Βουλή και τον Υπουργό Οικονομικών κατέθεσε την προηγούμενη εβδομάδα ο βουλευτής Ροδόπης, Ευριπίδης Στυλιανίδης, σχετική με τις φήμες που κυκλοφορούν το τελευταίο διάστημα και οι οποίες κάνουν λόγο για κατάργηση της Δ.Ο.Υ. Σαπών.

Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης στο κείμενο του σημειώνει πως : «Το τελευταίο διάστημα εντείνονται οι φήμες ότι το Υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζει την κατάργηση  της Δ.Ο.Υ. Σαπών Ν. Ροδόπης. Η κατάργηση του παραρτήματος, προφανώς, κινείται στη αντιαναπτυξιακή λογική που διέπει την Κυβέρνηση η οποία έχει οδηγήσει σε οικονομικό μαρασμό την αγορά της Ροδόπης εκτοξεύοντας την ανεργία, σύμφωνα με στοιχεία του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής, στο 33%. Η συγκεκριμένη υπηρεσία, η οποία σημειωτέον στεγάζεται σε δημόσιο κτίριο χωρίς ενοίκιο, επιτελεί σημαντικό έργο είσπραξης οφειλών, το οποίο έχει επαινεθεί δημόσια, καθώς επίσης συμβάλει στην καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού. Παράλληλα η λειτουργία της στις Σάπες ενισχύει τον τοπικό Δήμο ως περιφερειακό κέντρο της περιοχής.

Η ενδεχόμενη κατάργηση της υπηρεσίας, θα δημιουργούσε σοβαρότατα προβλήματα καθώς το παράρτημα εξυπηρετεί τους καλλικρατικούς δήμους Μαρώνειας-Σαπών και Αρριανών με πληθυσμό άνω των 35.000 κατοίκων. Εξάλλου, πολλές από τις περιοχές αυτές είναι ορεινές και δύσβατες και απέχουν πολύ από την Κομοτηνή, όπου είναι η έδρα της Δ.Ο.Υ.

Σε σύσκεψη μάλιστα που πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Μαρώνειας-Σαπών και στην οποία παρευρέθησαν σύσσωμοι οι τοπικοί φορείς τις περιοχής αποφασίστηκε ομόφωνα η τοπική κοινωνία να αντιταχθεί σε κάθε προσπάθεια περαιτέρω διοικητικής υποβάθμισης, ερημοποίησης και δημογραφικής απογύμνωσης της περιοχής.  Ερωτάται ο Υπουργός :

1. Προτίθεται το Υπουργείο Οικονομικών να καταργήσει την Δ.Ο.Υ. Σαπών;

2. Τι πρωτοβουλίες θα αναπτύξει η Κυβέρνηση για να ενισχύει αντί να υποβαθμίζει τους νέους καλλικρατικούς δήμους;».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ