ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΕΛΛΑΔΑ

Αποζημίωση για την υπόθεση Siemens ζητά μέσω της Κομισιόν ο Γ. Καρατζαφέρης

fonirodopis.gr

Τη συνδρομή της Κομισιόν προκειμένου το ελληνικό Δημόσιο να αποζημιωθεί για την οικονομική ζημία που υπέστη από την υπόθεση της Siemens ζητά ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης με επιστολή που απέστειλε προς τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μπαρόζο.

Στην επιστολή του, ο κ. Καρατζαφέρης αναφέρει ότι στην υπόθεση της Siemens, στην οποία «εμπλέκονται τα δύο μεγάλα κόμματα ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, οι πρακτικές ‘λαδώματος’ που εφάρμοζε η εταιρεία αυτή, έχουν οδηγήσει σε μεγάλη οικονομική βλάβη του ελληνικού Δημοσίου και σε αυτονόητη νόθευση του ανταγωνισμού».

Ο Γ. Καρατζαφέρης ζητά από τις αρμόδιες Γενικές Διευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να ασχοληθούν με τις πρακτικές της Siemens στην Ελλάδα, ώστε να αποζημιωθεί το ελληνικό Δημόσιο για την τεράστια οικονομική ζημία την οποία έχει υποστεί.

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ και μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής που διερεύνησε την υπόθεση δήλωσε:

«Η κοινωνική απαξία που έχει αναπτυχθεί στην κοινωνία σχετικά με την βάση των πορισμάτων των μεγάλων κομμάτων αυξάνει την ευθύνη μας να πούμε τα ουσιαστικά και πραγματικά περιστατικά, σε αντιδιαστολή με αυτά που περιγράφονται στο πολυσέλιδο -και ως εκ τούτου δυσανάγνωστο- πόρισμα της πλειοψηφίας. Ο ΛΑΟΣ, με βαθύ αίσθημα ευθύνης απέναντι στον ελληνικό λαό, εξηγεί πώς μια προσδοκία μετετράπη -με την ευθύνη των εγκλωβισμένων στην υπόθεση Siemens- σε παρωδία».

Υπενθυμίζεται πως ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός έχει ταχθεί υπέρ της σύστασης Προανακριτικής Επιτροπής που θα διερευνήσει περαιτέρω για τυχόν ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων στην υπόθεση της Siemens. Όπως έχει δηλώσει ο κ. Αϊβαλιώτης, ο ίδιος πρότεινε περαιτέρω έρευνα για τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, τον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ Αναστάσιο Μαντέλη, την ανεξάρτητη βουλευτή Ντόρα Μπακογιάννη και τον βουλευτή της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ