ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΡΟΔΟΠΗ

Να σταματήσει η διαχείριση και να τεθούν οράματα και στόχοι, το μήνυμα του Γιώργου Κυμπαρίδη

fonirodopis.gr

Πρόβλημα υπερπληθώρας αντιμετωπίζει ο Δικηγορικός Σύλλογος Ροδόπης καθώς 1 δικηγόρος αντιστοιχεί σε 220 πολίτες στη Ροδόπη

Να μην γίνεται απονομή δικαιοσύνης με οικονομικούς όρους αλλά με βασικό κριτήριο το περί δικαίου αίσθημα, λέει ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου

Να σταματήσει η διαχείριση της κρίσης και να δώσει η κυβέρνηση οράματα και στόχους, οι οποίοι θα δημιουργήσουν προοπτικές ανάπτυξης για όλους ήταν το μήνυμα του Γιώργου Κυμπαρίδη για το 2011 στην κοπή πίτας του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή (14/1) στο Δικαστικό Μέγαρο Κομοτηνής.

Ο Γιώργος Κυμπαρίδης τόνισε ότι η νέα χρονιά βρίσκει μαζί με όλες τις άλλες κοινωνικές ομάδες, και τους δικηγόρους σε ένα μεγάλο σκεπτικισμό ενώ εξέφρασε την απαισιοδοξία του για το 2011.

«Σε ένα περιβάλλον όπου υπάρχει μέγιστη αβεβαιότητα στα ζητήματα της εργασίας και της προοπτικής η οποία υπάρχει σε κάθε επαγγελματική κατηγορία, ο Δικηγορικός Σύλλογος είναι αυτός που με τις προτάσεις του, οι οποίες έχουν τεθεί στην Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας θα προσπαθήσει να δώσει όσο το δυνατόν πιο εφικτές λύσεις έτσι ώστε η δικαιοσύνη να είναι αυτή που θα ωφεληθεί ουσιαστικά και θα μπορέσει να έχει την ταυτότητα αυτή, η οποία την αντιπροσωπεύει και δεν την αδικεί σύμφωνα και με όσα γίνονται τον τελευταίο καιρό» σημείωσε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης.

Στη συνέχεια, ο Γιώργος Κυμπαρίδης κάλεσε την κυβέρνηση να στηρίξει το σύστημα δικαιοσύνης και να δημιουργήσει τα σωστά εχέγγυα απονομής της. «Να μην γίνεται η απονομή της δικαιοσύνης με όρους οικονομικούς αλλά με όρους ποιοτικούς, με όρους επιστήμης και με βασικό κριτήριο το περί δικαίου αίσθημα» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κυμπαρίδης αναφερόμενος εμμέσως στην υπερβολική αύξηση της τιμής των παραβόλων που απαιτούνται για την κατάθεση μιας αγωγής και την οποία αποφάσισε πρόσφατα το οικονομικό επιτελείο, σε μια προσπάθεια να αποφορτίσει τα δικαστήρια από την πληθώρα των αγωγών αλλά και να επωφεληθεί παράλληλα οικονομικές εισφορές.

Παράλληλα, ο κ. Κυμπαρίδης κάλεσε την κυβέρνηση να δώσει επιτέλους όραμα στον κόσμο και να σταματήσει την απλή διαχείριση της κρίσης. «Θα πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσει το κομμάτι της διαχείρισης και να τεθούν οράματα και στόχοι οι οποίοι μπορούν να δημιουργήσουν προοπτικές ανάπτυξης για όλους μας» τόνισε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης.

1 δικηγόρος για 220 πολίτες

Πρόβλημα υπερπληθώρας αντιμετωπίζει ο Δικηγορικός Σύλλογος Ροδόπης καθώς σύμφωνα με τον πρόεδρο του, και με βάση στατιστικά δεδομένα, ένας δικηγόρος στη Ροδόπη αντιστοιχεί σήμερα με 220 πολίτες.
Ο χώρος των δικηγόρων αντιμετωπίζει ένα σοβαρό πρόβλημα υπερπληθώρας μια και με στατιστικά δεδομένα αυτό που ισχύει σήμερα είναι ότι κάθε δικηγόρος αντιστοιχεί σε 220 συμπολίτες μας. Αυτό καταδεικνύει με τον πιο σαφή τρόπο το πόσο μεγάλο πρόβλημα υπάρχει και πόσο μεγάλες είναι οι προσδοκίες όλων αυτών των νέων ανθρώπων που εισέρχονται τώρα στο χώρο, να μπορέσουν να ορθοποδήσουν και να ασκήσουν μία δικηγορία με αξιοπρέπεια και με όλα αυτά τα στοιχεία τα οποία ελπίζει ο κόσμος όταν προσφεύγει στη δικαιοσύνη και σε ένα δικηγόρο.

Αυτό το ζήτημα έρχεται να τεθεί με την είσοδο δικηγορικών εταιρειών, των οποίων η λειτουργία θα ρυθμίζεται από τις νέες νομοθετικές ρυθμίσεις και τις τροποποιήσεις του Κώδικα Δικηγόρων» σημείωσε ο Γιώργος Κυμπαρίδης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ