ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ξεκίνησαν οι πρώτες αιτήσεις για κατασχέσεις από τη Ziraat Bank

fonirodopis.gr

Ο αντίκτυπος των χαμηλότοκων δανείων και ο «στόχος» της δημιουργίας περιοχών τύπου «γκρίζας ζώνης» στη Θράκη

Σε αιτήματα για τρεις κατασχέσεις στο Υποθηκοφυλακείο Κομοτηνής έχει προχωρήσει ήδη η τουρκική τράπεζα Ziraat Bank, σύμφωνα με δημοσίευμα του «Πρώτου Θέματος» την Κυριακή (9/1).

Τα αιτήματα για κατασχέσεις αφορούν περιουσιακά στοιχεία (κυρίως ακίνητα) χριστιανών συμπολιτών μας που προσέφυγαν στην τουρκική τράπεζα προκειμένου να δανειοδοτηθούν και οι οποίοι, όπως φαίνεται δεν μπόρεσαν να εξοφλήσουν τις υποχρεώσεις τους.

Άρχισε, λοιπόν, να έχει αποτελέσματα η στρατηγική της τουρκικής τράπεζας στην περιοχή. Να παρέχει δηλαδή σε χριστιανούς και μουσουλμάνους δάνεια με χαμηλά επιτόκια με σκοπό να προσελκύσει όσο το δυνατόν περισσότερο πελάτες εκμεταλλευόμενη την κακή οικονομική κατάσταση που βρίσκεται η χώρα μας.

Τρεις Έλληνες πολίτες «έπεσαν» ήδη στην παγίδα της τουρκικής τράπεζας. Πήραν δάνειο με χαμηλό επιτόκιο υποθηκεύοντας παράλληλα την ακίνητη περιουσία τους. Μάλιστα, σύμφωνα με την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», με την οποία η «Φωνή της Ροδόπης» διατηρεί αποκλειστική συνεργασία, αιτήσεις για παροχή δανείων από την τουρκική τράπεζα υπάρχουν από Έλληνες από διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Οι υπεύθυνοι όμως της τράπεζας δεν παρέχουν δάνειο σε κάποιον εύκολα, εκτός βέβαια αν αυτός κατοικεί στη Δυτική Θράκη ή σε νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, καθώς σκοπός τους είναι η υποθήκευση γαιών σε αυτές τις περιοχές και η δημιουργία στο απώτερο μέλλον περιοχών τύπου «γκρίζας ζώνης».

Να υπενθυμίσουμε ότι περίπου 250 Έλληνες χριστιανοί έχουν ήδη δανειοδοτηθεί από τη Ziraat Bank.

Σχολιάστε

ΓΡΑΨΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ