ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πεταλωτής : «Με το νέο αναπτυξιακό νόμο δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για να βγούμε από την κρίση»

fonirodopis.gr

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, στις δηλώσεις του αναφέρθηκε στο νέο αναπτυξιακό νόμο που προωθεί η κυβέρνηση και σύμφωνα με τον οποίο «θα δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις ώστε να βγούμε από την κρίση».

Ο κ. Πεταλωτής σημείωσε ότι «πραγματικά δίνουμε βάρος στην ανάπτυξη των επαγγελμάτων, των περιοχών και των συμπολιτών μας. Αλλά έχουμε πει πολλές φορές ότι η ανάπτυξη δεν είναι κάτι το αυτόματο. Δεν πατάμε ένα κουμπί για να έρθει η ανάπτυξη. Αυτό που κάνουμε είναι να συνεχίζουμε να βάζουμε τάξη στα δημοσιονομικά μας, να δώσουμε μέσα από ένα συγκεκριμένο νομοθετικό πλαίσιο αναπτυξιακή προοπτική.

Ο αναπτυξιακός νόμος είναι κάτι τελείως διαφορετικό και κάτι που έλειπε εδώ και πολλές δεκαετίες, με άλλες στοχεύσεις, με άλλους προσανατολισμούς και συγχρόνως προσπαθούμε να διατηρήσουμε την κοινωνική συνοχή. Μόνο έτσι μέσα στο 2011 δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για να βγούμε από την κρίση, για να μπορέσει ξανά η αγορά να ανασάνει, μέσα όμως από άλλες σχέσεις, εμπιστοσύνης με το Κράτος, μέσα από διαφορετικούς θεσμούς οι οποίοι θα εγγυώνται τη διαφάνεια, την παραγωγικότητα, τον ελεύθερο και σωστό ανταγωνισμό, την υγιή επιχειρηματικότητα, έτσι ώστε να μπορέσουμε να πάμε σε ένα ανταγωνιστικό μοντέλο.

Αποδείχθηκε ότι το μοντέλο ανάπτυξης που είχαμε μέχρι τώρα δεν μπορεί να πάει παραπέρα και με την κακοποίηση που υπέστη από συγκεκριμένες πολιτικές φθάσαμε σε αυτό το σημείο. Το μοντέλο ανάπτυξης που προτείνουμε έστω και μέσα από συνθήκες έκτακτης ανάγκης είναι ένα μοντέλο που εγγυάται τη βιωσιμότητα, την προσιτότητα στον πολίτη, την παροχή υπηρεσιών σε προσιτές τιμές.

Έχουμε σχέδιο και αυτό το σχέδιο υλοποιούμε».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ