ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε «εποχές Βαβατσικλή» αρχές 2007 ξαναγύρισε ο Δήμος Κομοτηνής !

FoniRodopis

Μαζική και «ύποπτη» απομάκρυνση εγγράφων από τη Δημαρχεία Κομοτηνής καταγγέλλει ο «Σπάρτακος»

Κοτσάκης – Βαβατσικλής : Τελικά, είναι ίδιοι !

Τη μαζική και «ύποπτη» απομάκρυνση υπηρεσιακών εγγράφων καταγγέλλει ο δημοτικός συνδυασμός, «Σπάρτακος», τα μέλη του οποίου εξέφρασαν την έντονη απορία αλλά και τον προβληματισμό τους για το γεγονός αυτό.

Σύμφωνα με τα μέλη του «Σπάρτακου», μέλη της απελθούσας Δημοτικής Αρχής σε εργάσιμες αλλά και μη εργάσιμες ώρες απομάκρυναν υπηρεσιακά έγγραφα από το κτίριο της Δημαρχείας, γεγονός το οποίο όμως κυκλοφόρησε σαν φήμη τόσο μεταξύ των δημοτικών υπαλλήλων όσο και μέσα στην πόλη της Κομοτηνής.

Η «Φωνή» επικοινώνησε με μέλη της νέας Δημοτικής Αρχής προκειμένου να εξακριβώσει κατά πόσο ισχύουν οι καταγγελίες αυτές των μελών του «Σπάρτακου». Χαρακτηριστικά σύμβουλος της Δημοτικής Αρχής μας είπε πως «έχουν εξαφανίσει τα πάντα κυρίως από τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Έχουν αδειάσει όλους τους σκληρούς δίσκους ενώ δεν βρήκαμε ούτε τους τηλεφωνικούς καταλόγους που έπρεπε να υπάρχουν μέσα σε αυτούς».

Αν μη τι άλλο, η κίνηση αυτή των μελών της Δημοτικής Αρχής Κοτσάκη θυμίζει έντονα εποχές Ιανουαρίου 2007 τότε που μέλη της απερχόμενης Διοίκησης Βαβατσικλή εξαφάνιζαν οτιδήποτε στοιχείο μπορούσαν από ηλεκτρονικούς υπολογιστές καθώς και υπηρεσιακά έγγραφα.

Τότε, ο κ. Κοτσάκης και οι σύμβουλοι του είχαν αντιδράσει έντονα και κατήγγειλαν το γεγονός αυτό σαν απαράδεκτο. Σήμερα όμως, πράττουν ακριβώς τα ίδια και οφείλει κάποιος να δώσει κάποια πειστική εξήγηση.

Εμείς, σε ανύποπτο χρόνο και κατά τη διάρκεια της θητείας Κοτσάκη είχαμε γράψει πως «Τελικά ίδιοι είναι» και όπως φαίνεται για ακόμα μια φορά επιβεβαιωθήκαμε.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση του «Σπάρτακου» σημειώνεται πως :

«Ο «Σπάρτακος» εκφράζει την έντονη απορία του σε σχέση με ορισμένες παράξενες εξελίξεις που λέγεται ότι συνέβησαν κατά την προηγούμενη εβδομάδα μέσα στο Δημαρχείο. Αναφερόμαστε σε κάποιες έντονες φήμες που κυκλοφόρησαν μεταξύ των δημοτικών υπαλλήλων, αλλά και ευρύτερα στην πόλη, σχετικά με τη μαζική απομάκρυνση εγγράφων μέσα από το κτίριο από μέλη της απελθούσας δημοτικής Αρχής, τόσο σε μη εργάσιμες ώρες, όσο και σε εργάσιμες, αλλά και πάλι με τρόπο που αντιβαίνει πλήρως σε όσα σχετικά ορίζει ο νόμος.

Πέραν βέβαια του προβληματισμού μας σε σχέση με τις φήμες αυτές (σύμφωνα μάλιστα με κάποιες εκ των οποίων ο πάνω όροφος του δημοτικού μεγάρου θύμιζε το πρωί της Πρωτοχρονιάς τόπο άρτι… ερημωθέντα από βαρβαρική επιδρομή), εμείς δηλώνουμε ότι περαιτέρω σαφέστερη θέση δεν μπορούμε να λάβουμε, γιατί δεν είμαστε ούτε εισαγγελείς, αλλά ούτε και αυτόπτεις μάρτυρες για ό, τι θρυλείται πως συνέβη. Γι’ αυτό και επί του παρόντος θα αρκεστούμε στο να εκφράσουμε απλώς την ελπίδα ότι από εδώ και πέρα τουλάχιστον η διαφάνεια θα είναι ο πρώτιστος κανόνας λειτουργίας της νέας διοίκησης του Δήμου. Ο ενδελεχής έλεγχος σε όλα τα πεπραγμένα της – και ιδιαίτερα σε σχέση με τυχόν συνεργασίες της με ιδιωτικούς φορείς, π.χ. ΜΚΟ – είναι η εγγύηση και για τον τρόπο που θα λειτουργήσει η νεοεκλεγμένη Αρχή.

Με την ευκαιρία πάντως, βρίσκουμε  επίκαιρο το να δηλώσουμε και την έκπληξή μας για το περιθώριο των 2 μηνών (και πλέον!) που αφήνει ο νομοθέτης μεταξύ των εκλογών και της ανάληψης καθηκόντων των νέων Αρχών. Και ακόμη πιο ακατανόητο μας είναι το τρίμηνο που καθιερώνει ο Καλλικράτης, τη στιγμή που ολόκληρη Κυβέρνηση αναλαμβάνει την επομένη των βουλευτικών εκλογών!

Ποιος ο λόγος να μεσολαβεί ένα τέτοιο διάστημα που προσφέρεται για… μύρια όσα, μα και αφήνει έναν δήμο συχνά ακυβέρνητο, λόγω της απογοήτευσης των απερχομένων και της απουσίας των νεοεκλεγμένων; Ποιόν εξυπηρετεί τελικά αυτό το κενό εξουσίας;».

ΗΡΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2019 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ