ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΜ-Θ

Υπέρ του φράχτη στον Έβρο ο Γιώργος Παυλίδης αλλά… με προϋποθέσεις

fonirodopis.gr

Υπέρ του φράχτη στον Έβρο τάχθηκε τη Δευτέρα (10/1) ο επικεφαλής της «Περιφερειακής Αναγέννησης» και της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜ-Θ, Γιώργος Παυλίδης, με ανακοίνωση του στον τοπικό Τύπο.

Ο κ. Παυλίδης σημειώνει πως αυτό που ενδιαφέρει τόσο τον ίδιο όσον και τον συνδυασμό του είναι η ασφάλεια των κατοίκων της περιοχής και δηλώνει πως υποστηρίζει ανάλογες προτάσεις, συμπεριλαμβανομένου και του τείχους, με την προϋπόθεση όμως αυτές να είναι αποτελεσματικές αλλά και συνοδευόμενες από αντίστοιχες πολιτικές.

Στην ανακοίνωση του ο κ. Παυλίδης σημειώνει αναλυτικά : «Προεκλογικά είχαμε καταγγείλει δημόσια ότι τα εξωτερικά  μας σύνορα στον Έβρο, ως προς την  είσοδο των παράνομων μεταναστών, ήταν «ξέφραγο αμπέλι».  Η συζήτηση για το φράχτη  του Έβρου  έχει πλέον κορυφωθεί.

Παρά τους ύμνους για την παρουσία της Frontex, το πρόβλημα παραμένει έντονο. Μας ενδιαφέρει η ασφάλεια των κατοίκων της περιοχής, όπως και όλης της Περιφέρειας. Υποστηρίζουμε προτάσεις άμεσα εφαρμόσιμες, καλά μελετημένες, συμπεριλαμβανομένου και του τείχους, με την προϋπόθεση να είναι ικανές να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά το πρόβλημα, συνοδευόμενες από αντίστοιχες πολιτικές. Η Περιφέρειά μας και ο Έβρος δεν αντέχουν άλλα πλήγματα στα επίπεδα ζωής, ανάπτυξης και  δημόσιας ασφάλειας .  Στην πράξη θα δούμε τον σχεδιασμό  και την αποτελεσματικότητα των  μέτρων , που πρέπει να επιλύουν και όχι να μεταθέτουν αλλού το πρόβλημα. Διαφωνούμε κάθετα η περιοχή να μετατραπεί σε χώρο συγκέντρωσης μεταναστών».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ