ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ορκωμοσία με αιχμές Αμούτζα εναντίον Γιαννακίδη, Πεταλωτή στο Δήμο Ιάσμου

fonirodopis.gr

Χωρίς εκπροσώπηση θα είναι οι 5.000 χριστιανοί κάτοικοι στη νέα Δημοτική Αρχή, που αποτελείται μόνο από μειονοτικούς συμβούλους

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη (30/12) η ορκωμοσία του νέου Δημοτικού Συμβουλίου και της Δημοτικής Αρχής Ιάσμου στο Πνευματικό Κέντρο της περιοχής με αιχμές του πρώην Δημάρχου, Κυριάκου Αμούτζα, εναντίον του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γιώργου Πεταλωτή, και του Περιφερειάρχη, Άρη Γιαννακίδη, τους οποίους φωτογράφησε στις δηλώσεις του.

Ο κ. Αμούτζας σε δηλώσεις του μετά την ορκωμοσία σημείωσε χαρακτηριστικά πως «Είδατε ότι υπάρχει ένα κλίμα πολύ σκληρό. Είναι μία αίθουσα από ένα στοιχείο (εννοώντας το μουσουλμανικό) γεμάτη. Εμείς παραδίδουμε έναν Δήμο, πιστεύω υγιή, οικονομικά εύρωστο, δεν χρωστάμε τίποτα. Δυστυχώς ή ευτυχώς τα πράγματα ήρθαν έτσι που ο «Καλλικράτης» άφησε 5.000 ανθρώπους έξω από το παιχνίδι της εξουσίας, δηλαδή όλοι οι σύμβουλοι του συνδυασμού μου που έχουν 1.000 σταυρούς είναι όλοι στην αντιπολίτευση, δεν εκλέχθηκε κανένας χριστιανός στη Δημοτική Αρχή.

Δεν θέλω να βγάλω σήμερα πίκρα αλλά θα ήθελα να ήταν εδώ ο εκπρόσωπος του ελληνικού κράτους, ο εκπρόσωπος της Νομαρχίας, θα ήθελα να ήταν και ο κ. Πρόξενος με εκείνο το χαρακτηριστικό «Τούρκος ψηφίζει Τούρκο» για να δει πως είναι τα πράγματα εδώ πέρα» σημείωσε ο πρώην Δήμαρχος Ιάσμου.

Παρά ταύτα όμως, ο Κυριάκος Αμούτζας δεσμεύθηκε για ακόμα μια φορά ότι τόσο αυτός όσο και οι συνεργάτες του θα είναι δίπλα στη νέα Δημοτική Αρχή. Εγώ υποσχέθηκα και θα κρατήσω το λόγο μου, να είμαστε συνεργάτες και να είμαστε στο πλευρό του νέου Δημάρχου γιατί θέλει πάρα πολλή δουλειά και τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. Θα παλέψουμε για το καλό όλων των δημοτών γιατί εκτιμούμε ότι εμάς δεν μας χωρίζει τίποτα και το λέγαμε και προεκλογικά αυτό. Θα στηρίξουμε με νύχια και με δόντια ότι καλό είναι για τον δημότη, τον οποίο εμείς δεν τον διακρίνουμε ούτε σε χριστιανό ούτε σε μουσουλμάνο» τόνισε καταλήγοντας ο κ. Αμούτζας.

Καδή Ισμέτ : «Να καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για το καλό του τόπου»

Σε χαιρετισμό του, πριν την ορκωμοσία των νέων αιρετών εκπροσώπων του Δήμου, ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος κ. Καδή Ισμέτ, εστίασε στις αλλαγές που επιφέρει η διοικητική μεταρρύθμιση, στην αυτοδιοίκηση κι ειδικότερα στη διοίκηση και τη λειτουργία των Δήμων. Ανέφερε χαρακτηριστικά «ανοίγουμε μια καινούρια σελίδα, εάν αυτή είναι δύσκολη, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι οι δυσκολίες ξεπερνιούνται με σκληρή και σοβαρή δουλειά».

Ο κ. Ισμέτ, ευχήθηκε στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο και στο σύνολο των συμβούλων των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων του νέου Δήμου, «καλή δύναμη», επισημαίνοντας ταυτόχρονα «αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να καταβάλλουμε ο καθένας μας κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να πάμε πιο μπροστά αυτό τον τόπο».

Εκλογή Προεδρείου και μελών Επιτροπών

Σε ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιάσμου την Κυριακή (2/1), πραγματοποιήθηκε η εκλογή των μελών του Προεδρείου του Δ.Σ καθώς επίσης των μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.

Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ιάσμου εξελέγη ο κ. Αράπ Σεδάτ, στη θέση του Αντιπροέδρου ο κ. Αγγελίδης Άγγελος ενώ Γραμματέας εξελέγη ο κ. Αρήφ Ρεμζή.

Τακτικά μέλη της Οικονομικής Επιτροπής εξελέγησαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ Μεμέτ Οζτζιάν, Μαντρατζή Χασάν,Χαφούζ Οσμάν Μουσταφά,Τοπτσή Ραμαδάν, Αμούτζας Κυριάκος και Θεοχαρίδης Στέργιος.

Με αναπληρωτές τους Δημοτικούς Συμβούλους κ.Ιδρύς Ναδήρ, κ.Μουμίν Οντέρ, κ.Δελή Ιλμπαή, κ. Κούτρα Παναγιώτα και κ.Φερχάτ Μπιλγκέ.

Η Οικονομική Επιτροπή είναι όργανο παρακολούθησης και ελέγχου της οικονομικής λειτουργίας του Δήμου.

Τακτικά μέλη της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής αναδείχθηκαν ύστερα από ψηφοφορία οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, κ. Μουμίν Μουμίν, κ.Δεμήρ Ριτβάν,

κ. Χουσεϊν Χουσεϊν, κ.Ομέρ Σαμπρή,κ.Ρόϊδος Αντώνιος, κ. Μπάτζιος Γεώργιος, με αναπληρωτές, τους Δημοτικούς Συμβούλους κ.κ Μεμέτ Οζτζιάν, Δελή Ιλμπαή, Τοπτσή Ραμαδάν, Ζάρα Αθανάσιο και Χασάν Ικρέμ.

Σημειώνεται ότι η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής αποτελεί αποφασιστικό και εισηγητικό όργανο των σχετικών με την ποιότητα ζωής, τη χωροταξία, την πολεοδομία και την προστασία του περιβάλλοντος αρμοδιοτήτων του Δήμου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ