ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ

Η τράπεζα της ΜΙΤ και του Κεμάλ χρηματοδοτεί τον εκτουρκισμό της Θράκης

fonirodopis.gr

Στο επίσημο site της, η Ziraat Bank μιλά για «ανάσχεση των δραστηριοτήτων μας λόγω της ελληνικής εισβολής το 1920». Γνωστή ήταν επίσης η στήριξη που παρείχε στον Κεμάλ Ατατούρκ και τα στρατεύματά του όταν μάχονταν κατά του ελληνικού στρατού.

Παράλληλα, η αντίστοιχη στην Τουρκία Αγροτική Τράπεζα βοήθησε τα μέγιστα στην ανοικοδόμηση μετά το διωγμό των Ελλήνων της Τουρκίας, ενώ διαχειρίστηκε ακίνητα εκδιωχθέντων συμπατριωτών μας στη Σμύρνη και τον Πόντο.

Η Ziraat Bank γνωστή για τους δεσμούς της με τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες, τις αγαστές σχέσεις με το τουρκικό βαθύ κράτος αλλά και τις άριστες συνεργασίες με τους Τούρκους στρατηγούς, ανακοίνωσε τη διάθεση της για επέκταση των επιχειρηματικών της δραστηριοτήτων και στο Νομό Ξάνθης.

Η τράπεζα αυτή ενεργεί μέσα στα γενικότερα πλαίσια εκτουρκισμού της ελληνικής Θράκης, αλλά και άλλων περιοχών στο περίφημο πλέον δόγμα του νέο-οθωμανισμού.

Κάπως έτσι, οι δραστηριότητες της τουρκικής Αγροτικής Τράπεζας επεκτείνονται εκτός από τη Θράκη και στη Νότια Βουλγαρία, στην πόλη Κίρτζαλι, αλλά και στις περιοχές του Κοσσόβου, στα Σκόπια και στη Βοσνία – Ερζεγοβίνη, που θεωρείται κράτος υπό τουρκική προστασία.

Η τράπεζα, επίσης, απλώθηκε και σε άλλες περιοχές που στο βιβλίο του ο Νταβούτογλου «Το στρατηγικό βάθος», θεωρεί ζωτικό χώρο της οικονομικής αυτοκρατορίας που ο ίδιος στήνει. Περιοχές όπως η Γεωργία, το Ουζμπεκιστάν, το Καζακστάν, την κατεχόμενη Κύπρο, το Ιράκ, το Τουρκμενιστάν και το Αζερμπαϊτζάν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ