ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΕΛΛΑΔΑ

Ανεπίτρεπτη η παρέμβαση της τρόικας στα εσωτερικά της χώρας, λέει ο Γ. Ραγκούσης

FoniRodopis

Ανεπίτρεπτη χαρακτηρίζει ο υπουργός Εσωτερικών Γ.Ραγκούσης την παρέμβαση της τρόικας στην εσωτερική πολιτική ζωή της χώρας, αναφερόμενος στις συστάσεις των ξένων αξιωματούχων στα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Σε συνέντευξή του στην Ελευθεροτυπία, ο υπουργός αναγνωρίζει μεν την «καλή προαίρεση» των εκπροσώπων της τρόικας στα σχόλια και τις συστάσεις τους στα κόμματα της αντιπολίτευσης, υπογραμμίζει όμως πως η πολιτική κριτική είναι «δουλειά μόνο δική μας».

«Η πολιτική αντιπαράθεση όμως των κομμάτων είναι αποκλειστική υπόθεση των εκπροσώπων του ελληνικού λαού. Για αυτό κριτική ή σχόλια στα κόμματα της αντιπολίτευσης είναι δική μας και μόνο δική μας δουλειά και αντίστροφα. Αρα όταν υπάρχουν ακόμη και καλοπροαίρετα από τρίτους και μπορούν να θεωρηθούν παρέμβαση στην πολιτική ζωή της χώρας, δεν μας βρίσκουν σύμφωνους και προσωπικά τα θεωρώ ανεπίτρεπτα» δηλώνει.

Ο ίδιος απέκλεισε εκ νέου το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, εκτός εάν υπάρξουν «ανώμαλες εξελίξεις», λέγοντας πως το αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών επικύρωσε την νομιμοποίηση της κυβέρνησης.

«Μόνο ανώμαλες εξελίξεις μπορούν να διακόψουν τον ομαλό δημοκρατικό βίο που χάραξαν οι εκλογές του Οκτωβρίου του 2009 και επιβεβαίωσαν οι εκλογές του Νοεμβρίου του 2010. Αυτό οφείλουν να το αντιληφθούν όλοι όσοι φαντάζονται ότι υπάρχουν περιθώρια πολιτικής αποσταθεροποίησης» επισημαίνει χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς για το πολιτικό κόστος των επιλογών της κυβέρνησης, ο υπουργός απαντά πως η κυβέρνηση «προτιμά να θυσιάσει το δικό της πολιτικό μέλλον αντί το μέλλον της χώρας». Σε καιρό «πολέμου οικονομικής επιβίωσης» υπάρχει μόνο το δημόσιο συμφέρον, λέει ο Γ.Ραγκούσης.

Ο Γ.Ραγκούσης επανέλαβε πως οι αλλαγές στο Δημόσιο θα προχωρήσουν χωρίς απολύσεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2019 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ