ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δώρα στους μαθητές του Ηφαίστου και των Σαπών μοίρασε ο Γιώργος Πεταλωτής

FoniRodopis

Στις εκδηλώσεις του Συλλόγου Εργαζομένων της Βουλής που πραγματοποιήθηκαν με αφορμή τις εορταστικές ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς και απευθυνόταν σε μαθητές απομακρυσμένων περιοχών της Ελληνικής Επικράτειας, παραβρέθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, την Παρασκευή (23/12), ο οποίος και μοίρασε δώρα στους μαθητές του οικισμού Ηφαίστου και του Δημοτικού Σχολείου Σαπών.

Συγκεκριμένα στις 11:00, ο κ. Πεταλωτής παρευρέθηκε στην εορταστική εκδήλωση των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Σαπών.

Με την επισήμανση, ότι τα παιδιά αποτελούν το λαμπρό μέλλον της χωράς μας, δίνουν ιδιαίτερη χαρά και μας γεμίζουν αισιοδοξία, ο κ. Πεταλωτής ευχήθηκε καλές γιορτές σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς. Στη συνέχεια μοιράστηκαν τα δώρα του συλλόγου εργαζομένων της Βουλής στους μαθητές.

«Είναι αξιέπαινη η πρωτοβουλία του Συλλόγου των Εργαζομένων της Βουλής, για δεύτερη χρόνια φέτος, να στέλνουν δώρα γιορτής και αγάπης στους μαθητές Διαπολιτισμικών Σχολείων περιοχών απομακρυσμένων από το κέντρο. Πέρυσι έγινε η αρχή στον Ίασμο. Φέτος βρισκόμαστε στις Σάπες, γεγονός που δείχνει ότι το κέντρο είναι κοντά στην περιφέρεια. Στο Διαπολιτισμικό Σχολείο Σαπών φιλοξενούνται μαθητές από διαφορετικές πολιτισμικές ομάδες, οι οποίες εμπλουτίζουν την τοπική κοινωνία, δίνοντας παράλληλα και άλλες δυνατότητες μέσα από τον Καλλικράτη».

Ακολούθως ο κ. Πεταλωτής επισκέφτηκε το 4ο Μειονοτικό Σχολείο Κομοτηνής στον οικισμό του Ηφαίστου. Ο κ. Πεταλωτής ξεναγήθηκε από τους εκπαιδευτικούς στους χώρους του σχολείου και ενημερώθηκε για τις συνθήκες λειτουργίας του. Στη  συνέχεια μοιράστηκαν τα δώρα στους μαθητές.

Στις δηλώσεις του  ο κ. Πεταλωτής ανέφερε: «Κάποτε η περιοχή του Ηφαίστου, όπου βρίσκεται το σχολείο, ήταν σχεδόν  αποκλεισμένη κοινωνικά. Τα τελευταία χρόνια η Ελληνική Πολιτεία έχει δώσει μεγάλο βάρος κατά του κοινωνικού αποκλεισμού, με όπλο τη μόρφωση. Προσπαθούμε, ως εκπρόσωποι της Πολιτείας να βρισκόμαστε δίπλα σε αυτούς τους ανθρώπους, οι οποίοι το έχουν ιδιαίτερη ανάγκη. Άνθρωποι που είναι πολύ πιο ευάλωτοι από όλους εμάς.

Κάποτε, το να φοιτούν αυτά τα παιδιά σε σχολείο ήταν πολυτέλεια, πλέον, σχεδόν όλα τα παιδιά συνεχίζουν στο Γυμνάσιο και το Λύκειο. Είναι παιδιά που προέρχονται από διαφορετικές συνθήκες, συνεπώς, η πολιτεία έχει ακόμη περισσότερες υποχρεώσεις σε αυτούς. Βλέποντας τα προβλήματα, χτυπώντας τον αποκλεισμό σε επίπεδο πολιτείας και κοινωνίας, μπορούμε να πάμε μπροστά. Έγιναν πολύ μεγάλα βήματα. Έχουμε να κάνουμε ακόμη μεγαλύτερα. Πρέπει να κερδίσουμε το χαμένο έδαφος.

Στη συνέχεια, ο κ. Πεταλωτής άκουσε τα κάλαντα και αντάλλαξε ευχές ,στο γραφείο του, με μαθητές του 1ου Γυμνασίου Κομοτηνής οι οποίοι με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, συγκεντρώνουν χρήματα από τα κάλαντα ώστε να δοθούν στο Σύλλογο Μέριμνας  ΑμεΑ Νοητικής Υστέρησης «Αγ. Θεόδωροι».

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

FAST FOOD22 ώρες πριν

FaceFood

Αν έχεις όρεξη για φαγητό εδώ έχει γύρο πάντα φρέσκο και ποιοτικό

COFFEE22 ώρες πριν

Coffee Nuts

Διάφορες ποικιλίες espresso και καφέ φίλτρου

ΚΑΘΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΡΟΥΧΩΝ23 ώρες πριν

Στεγνοκαθαριστήριο «Ηλιαχτίδα»

Στεγνό καθάρισμα – Μειωμένες τιμές – Παραλαβή παράδοση κατ’ οίκον

ΕΚΤΥΠΩΣΕΙΣ - ΦΩΤΟΤΥΠΙΚΑ3 ημέρες πριν

Φωτοτυπικό Κέντρο «Ο Πόντος»

Οτιδήποτε χρειάζεστε στο χώρο των φωτοτυπιών και φωτοαντιγράφων, άμεσα και αποτελεσματικά, πάντα στις πιο φιλικές τιμές

ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΑ3 ημέρες πριν

«Ο Φούρνος του Παππού»

24 ώρες ανοιχτά – Απολαύστε καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας υπέροχο παραδοσιακό ψωμί και πλούσια ποικιλία σφολιατοειδών

ΚΑΘΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΡΟΥΧΩΝ2 εβδομάδες πριν

Στεγνοκαθαριστήριο 5min

Άμεση εξυπηρέτηση – Απόλυτη καθαριότητα – Οικονομικές τιμές – Σεβασμό στον πελάτη

ΙΧΘΥΟΠΩΛΕΙΑ4 εβδομάδες πριν

Ιχθυοπωλείο – Ψητοπωλείο Ελευθερίου

Ολόφρεσκα ψάρια στις καλύτερες τιμές. Αναλαμβάνουμε το ψήσιμο και την παράδοση των ψαριών σας

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2019 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ