ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Να γαλουχήσουμε τη νέα γενιά με ευαισθησίες για το μέλλον» λέει η Θεοδώρα Κόκλα

FoniRodopis

Δώρα σε μαθητές του 9ου Νηπιαγωγείου και 9ου Δημοτικού Σχολείου Κομοτηνής μοίρασε η Γενική Γραμματέας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης κ. Θεοδώρα Κόκλα την Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου.

Η κ. Κόκλα συνομίλησε με το εκπαιδευτικό προσωπικό και τους μαθητές στους οποίους ευχήθηκε να έχουν υγεία, μια πετυχημένη σχολική χρονιά καθώς και επίτευξη των στόχων που έχουν θέσει.

Τα παιδιά του 9ου Δημοτικού Σχολείου ευχαρίστησαν τη Γενική Γραμματέα για τα δώρα που τους προσέφερε και στη μικρή γιορτή που είχαν ετοιμάσει τραγούδησαν χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Ο Διευθυντής του Σχολείου κ. Γιώργος Γούλας, απευθυνόμενος στην κ. Κόκλα, επεσήμανε πως «ήταν μεγάλη τιμή για εμάς η επίσκεψή σας στο σχολείο μας. Είναι σημαντικό τις άγιες αυτές ημέρες οι θεσμικοί φορείς να αναλαμβάνουν παρόμοιες πρωτοβουλίες, με σκοπό να δίνουν χαρά στα παιδιά. Η ενέργειά σας είναι πολύ σημαντική καθώς αποδεικνύει το έμπρακτο ενδιαφέρον σας για τους μικρούς μαθητές και σ’ εμάς δίνει θάρρος για να συνεχίσουμε το έργο μας».

Από την πλευρά της η κ. Κόκλα τόνισε πως είναι τιμή να επισκέπτεται ένα σχολείο το οποίο έχει αποδείξει έμπρακτα ότι είναι ένα απ’ τα πιο δραστήρια, αναλαμβάνοντας διαρκώς πληθώρα πρωτοβουλιών.

«Βρισκόμαστε σήμερα εδώ όχι μόνο για να προσφέρουμε δώρα στους μικρούς μαθητές, αλλά και να τους δώσουμε τα εύσημα για τις ενέργειες που αναλαμβάνουν σε σχέση με το περιβάλλον, καθώς γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια για την εκπαίδευσή τους σε ζητήματα ανακύκλωσης αλλά και κομποστοποίησης.

Παράλληλα, στο 9ο Δημοτικό Σχολείο, μαθητές και δάσκαλοι, πραγματοποιούν δράσεις που αφορούν στη διάσωση και διάδοση των ντόπιων ποικιλιών και τη βιοποικιλότητα της περιοχής. Αυτό που παρέχουν καθημερινά οι δάσκαλοι του 9ου είναι πολύ σημαντικό για τη νέα γενιά, ώστε να τη γαλουχήσουμε με ευαισθησίες για το μέλλον».

Δώρα κι ευχές στους μαθητές του 12ου Δημοτικού και του 14ου Νηπιαγωγείου Κομοτηνής

Μια μέρα νωρίτερα, την Τετάρτη (22/12), η Γ.Γ. της Περιφέρειας πραγματοποίησε εθιμοτυπικές επισκέψεις στο 12ο Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής, το 14ο Νηπιαγωγείο Κομοτηνής και το 24ο Νηπιαγωγείο Αλεξανδρούπολης, όπου μοίρασε δώρα στα μικρά παιδιά και τους ευχήθηκε για τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, οι μικροί μαθητές έψαλλαν τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα στη Γενική Γραμματέα, της έδειξαν τα χειροτεχνήματα και τις ζωγραφιές τους, φωτογραφήθηκαν μαζί της και δέχθηκαν με μεγάλη ευχαρίστηση τα δώρα, ενώ σε γιορτινό κλίμα έγινε η ανταλλαγή ευχών με τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου.

Σε δηλώσεις της η κ. Κόκλα, εξήρε το δύσκολο ρόλο των εκπαιδευτικών, έδωσε τα εύσημα στους μικρούς μαθητές και διευκρίνησε τα κριτήρια για την επιλογή των συγκεκριμένων σχολείων. «Με αφορμή τις γιορτινές μέρες των Χριστουγέννων, η Περιφέρεια ΑΜ-Θ αποφάσισε να μοιράσει δώρα στους μικρούς μαθητές. Είμαστε εδώ σήμερα για να δώσουμε λίγη χαρά στα παιδιά. Τα παιδιά ελπίζω να απολαύσανε τη διαδικασία και να είναι ευχαριστημένα. Επιλέξαμε τα συγκεκριμένα σχολεία, με κριτήριο ότι ανήκουν σ’ αυτά που παρουσιάζουν τις μεγαλύτερες ανάγκες».

Από την πλευρά του, ο διευθυντής του 12ου Δημοτικού Σχολείου κ. Πασχάλης Αποστολίδης, ευχαρίστησε για την όμορφη αυτή χειρονομία όπως τόνισε, την Γενική Γραμματέα και επεσήμανε πως «η πράξη αυτή αποτελεί ένα κίνητρο γι’ αυτά τα παιδιά να συνεχίσουν την προσπάθεια που κάνουν».

Παρών στην επίσκεψη στα σχολεία του Νομού Ροδόπης, ήταν και ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Ν. Ροδόπης κ. Ηλίας Χατζής, ο οποίος ευχαρίστησε με τη σειρά του την κ. Κόκλα, καθώς αυτές τις μέρες χαράς απέδειξε το ενδιαφέρον της για τα παιδιά, με την αξιέπαινη αυτή πρωτοβουλία.

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

ΕΚΤΥΠΩΣΕΙΣ - ΦΩΤΟΤΥΠΙΚΑ5 ώρες πριν

Φωτοτυπικό Κέντρο «Ο Πόντος»

Οτιδήποτε χρειάζεστε στο χώρο των φωτοτυπιών και φωτοαντιγράφων, άμεσα και αποτελεσματικά, πάντα στις πιο φιλικές τιμές

ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΑ6 ώρες πριν

«Ο Φούρνος του Παππού»

24 ώρες ανοιχτά – Απολαύστε καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας υπέροχο παραδοσιακό ψωμί και πλούσια ποικιλία σφολιατοειδών

ΚΑΘΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΡΟΥΧΩΝ2 εβδομάδες πριν

Στεγνοκαθαριστήριο 5min

Άμεση εξυπηρέτηση – Απόλυτη καθαριότητα – Οικονομικές τιμές – Σεβασμό στον πελάτη

ΙΧΘΥΟΠΩΛΕΙΑ3 εβδομάδες πριν

Ιχθυοπωλείο – Ψητοπωλείο Ελευθερίου

Ολόφρεσκα ψάρια στις καλύτερες τιμές. Αναλαμβάνουμε το ψήσιμο και την παράδοση των ψαριών σας

ΓΡΑΦΕΙΑ ΣΥΝΟΙΚΕΣΙΩΝ3 εβδομάδες πριν

Γραφείο συνοικεσίων «Ouzoun Group»

Γραφείο συνοικεσίων και γνωριμιών για γάμο. Αρχές μας, η εμπιστοσύνη και η εχεμύθεια

ΜΙΝΙ ΜΑΡΚΕΤ3 εβδομάδες πριν

Nefeli market

Εσύ αξίζεις το καλύτερο - Άμεση εξυπηρέτηση κατ' οίκον

ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΚΗΠΟΥ1 μήνα πριν

STIHL – Αθανάσιος Παρμάκης

Επιλέξτε την δύναμη που σας ταιριάζει! Βενζινοκίνητο, ηλεκτρικό ή επαναφορτιζόμενο, η STIHL διαθέτει δεκάδες επιλογές σε κάθε κατηγορία προϊόντος που...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2019 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ