ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΡΟΔΟΠΗ

Την ελληνική ιθαγένεια απέκτησαν 37 ομογενείς ύστερα από ορκωμοσία στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ

Την Eλληνική Ιθαγένεια απέκτησαν 37 ομογενείς, κάτοικοι των πέντε νομών της ΠΑΜ-Θ, οι οποίοι ορκίστηκαν ενώπιον της Γενικής Γραμματέως της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης κ. Θεοδώρας Κόκλα, την Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου  στις 11.00 το πρωί στην Κομοτηνή, στο κτίριο της Περιφέρειας.

Οι ομογενείς που ορκίστηκαν ήταν  δύο από τη Ροδόπη, έξι από τον Έβρο, 12 από τον νομό Ξάνθης, τέσσερις από τον Νομό Καβάλας και 13 από τον Νομό Δράμας και απέκτησαν την Ελληνική Ιθαγένεια σύμφωνα με το άρθρο 15 του Ν.3284/2004.

Η Γενική Γραμματέας, κ. Κόκλα, αφού επεσήμανε πως με την ορκωμοσία τους έκλεισε ένας κύκλος τυπικών διαδικασιών, οι άνθρωποι αυτοί αποκτούν πλέον έναν επίσημο και ουσιαστικό δεσμό με το Ελληνικό Κράτος ως ισότιμοι Έλληνες πολίτες, αναφέρθηκε στη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλει η  Ελληνική Πολιτεία, δεδομένων των ιδιαίτερων οικονομικών και κοινωνικών συνθηκών που αντιμετωπίζει, ώστε να βελτιωθούν όσο γίνεται περισσότερο οι συνθήκες διαβίωσης των ομογενών.

Αναλυτικότερα, η κ. Κόκλα αναφέρθηκε στις πιο σημαντικές δράσεις της Περιφέρειας ΑΜ-Θ μέσα στο 2010, που αφορούν στους ομογενείς.

Δράσεις της Περιφέρειας ΑΜ-Θ για τους ομογενείς

Συγκεκριμένα, μέσα στο έτος 2010 και μέχρι σήμερα:

1. Έχουν χορηγηθεί 353 ιθαγένειες από τα Τμήματα Αστικής Κατάστασης και Αλλοδαπών και Μετανάστευσης των πέντε νομών.

2. Έχουν εκδοθεί 95 τίτλοι κυριότητας ακινήτων σε ομογενείς που τους είχαν παραχωρηθεί μόνο κατά χρήση.

3. Έχουν κληθεί οι δικαιούχοι ακινήτων κατά χρήση στους Ν. Ροδόπης και      Έβρου να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους ώστε να εκδοθούν και γι’ αυτούς οι τίτλοι κυριότητας. Οι προσκλήσεις αφορούν συγκεκριμένα στις περιοχές  Αμφιτρίτη, Άνθεια, Γιαννούλη, Συκοράχη,  Ελληνοχώρι, Κοτρωνιά, Σαγήνη, Ορεστιάδα, Λαγός, Λάβαρα, Κισσάριο, Σουφλί και Λύκειο Σαπών.

Επιδότηση ενοικίου (στεγαστικά επιδόματα – ενοίκια)

Από τις αρχές του έτους και μέχρι τον Οκτώβριο έχει καταβληθεί συνολικά το ποσό των 766.160,97 ευρώ για στεγαστικά επιδόματα και ενοίκια των μηνών Μαΐου μέχρι και Δεκεμβρίου του έτους 2009. Σήμερα καταβάλλονται από το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης τα στεγαστικά επιδόματα και ενοίκια των μηνών Ιανουαρίου, Φεβρουαρίου και Μαρτίου του 2010, και άμεσα θα καταβληθούν τα στεγαστικά επιδόματα και ενοίκια μέχρι και τον Απρίλιο του 2010.

Να σημειωθεί ότι υπάρχει βούληση του αρμόδιου Υπουργείου για παράταση του στεγαστικού προγράμματος και για το έτος  2011.

Κρατικές αρωγές

Από τις αρχές του 2010 έχει καταβληθεί το ποσό των 10.458.000 ευρώ σε 498 δικαιούχους ομογενείς. Σε συνέχεια του αριθμ. 66041/18-11-2010  εγγράφου του υπουργείου Εσωτερικών, με το οποίο έγινε μεταβίβαση του ανωτέρω ποσού στον αντίστοιχο λογαριασμό (με αριθμ. έργου 2001ΣΕ05500000) χορηγούνται ακόμη 52 κρατικές αρωγές σε δικαιούχους ομογενείς.

Εκκρεμούν για την ολοκλήρωση του προγράμματος, από την 1η Μαϊου 2007 μέχρι και σήμερα, 55 αιτήσεις και απαιτείται το συνολικό ποσό των 1.155.000 ευρώ περίπου  για την ολοκλήρωση του προγράμματος.

Οικισμός Νέου Ζυγού Νομού Καβάλας

Η Διεύθυνση Αλλοδαπών της ΠΑΜ-Θ στις αρχές του 2010 είχε προβεί σε απογραφή του οικισμού Νέου Ζυγού Νομού Καβάλας, προκειμένου να απομακρυνθούν όσοι κάτοικοι δεν ήταν ενταγμένοι στο πρόγραμμα του πρώην Ε.Ι.Υ.Α.Α.Π.Ο.Ε.

Σε συνεννόηση με τον Δήμο Φιλίππων, τον οικείο Σύλλογο Ομογενών και τη Δ.Ε.Η. Καβάλας έγιναν από τον Μάιο του 2010 διακοπές ρεύματος σε οικίσκους (λυόμενα) που είχαν παράνομα καταληφθεί και μετεγκατάσταση των ομογενών, ώστε να δοθεί η δυνατότητα στην ΠΑΜ-Θ στο μέλλον να διανείμει τα οικόπεδα όπου βρίσκονται τα λυόμενα. Για το ίδιο θέμα απέστειλε αλληλογραφία στο αρμόδιο υπουργείο και ήρθε σε συνεννόηση με τους αρμόδιους νομικούς, προκειμένου ν’ αποκατασταθούν στεγαστικές εκκρεμότητες.

Τα διαμερίσματα της Οδού Μπότσαρη στην Κομοτηνή

Το ακίνητο επί της οδού Μάρκου Μπότσαρη 68, στην Κομοτηνή, το οποίο περιλαμβάνει 75 διαμερίσματα, παραδόθηκε από την «Μ.Κ.Ο. Αλληλεγγύη» στην ΠΑΜ-Θ στις 30 Απριλίου 2010. Αφού οι υπηρεσίες της Περιφέρειας προέβησαν σε απογραφή τόσο των οικογενειών που κατοικούν όσο και της κινητής περιουσίας, η οποία παραδόθηκε από την «ΜΚΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ», ορίστηκε διαχειριστής  ο οποίος έχει την εποπτεία του ακινήτου και έχουν ικανοποιηθεί περί τα 10 αιτήματα ομογενών για μετεγκατάσταση σε μεγαλύτερο ή δεύτερο διαμέρισμα για την καλύτερη διαμονή τους στην πολυκατοικία. Παράλληλα, μεταφέρθηκαν περίπου δέκα οικογένειες που αντιμετώπιζαν έντονο οικονομικό πρόβλημα στο κτίριο αυτό, προκειμένου να καλυφθούν τα κενά διαμερίσματα που υπήρχαν.

Τέλος, έχουν ολοκληρωθεί και ταυτοποιηθεί κατόπιν αυτοψιών από τους αρμόδιους μηχανικούς τα ακίνητα στους Νομούς Ροδόπης και Ξάνθης, και συνεχίζεται η διαδικασία για τον Ν. Έβρου, που αφορά στις περιοχές Άβαντα, Αγνάντια, Άνθεια, Αρδάνιο, Βυρίνη, Δορίσκο, Ελληνοχώρι, Ευγενικό, Ιτέα, Καβησσό, Κοτρωνιά, Λουτρά, Μοναστηράκι, Νέα Βύσσα, Πόρο, Σιταριά, Σπήλαιο, Φυλακτό, Μαυροκκλήσι, Γιαννούλη, Λαγό και Λάβαρα, προκειμένου να γίνει πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για διανομή τους σε ομογενείς, με απόλυτα διαφανείς διαδικασίες.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την Κυριακή 24 Οκτωβρίου οι εσωκομματικές εκλογές στη Νέα Δημοκρατία

Το επόμενο διάστημα θα δημοσιοποιηθούν οι προθεσμίες υποβολής υποψηφιοτήτων

Δημοσιεύθηκε

στις

Την Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2021 θα διενεργηθούν οι «γαλάζιες» εσωκομματικές εκλογές, στις οποίες τα μέλη θα ψηφίσουν μέσω του υπολογιστή τους.

Οι επιμέρους λεπτομέρειες για την διεξαγωγή των εκλογών όσο και για τις προθεσμίες υποβολής υποψηφιοτήτων θα καθοριστούν σε εγκύκλιο που θα ακολουθήσει στο επόμενο διάστημα.

Τον Μάιο του 2018 ανακηρύχθηκαν τα μέλη της τοπικής Διοικούσας Επιτροπής Εκλογικής Περιφέρειας (ΔΕΕΠ) πρώην ΝΟΔΕ και οι εκλογές, βάσει καταστατικού αναμένονταν για τον Μάιο του 2020, μετά δηλαδή από θητεία 2 ετών, όμως αναβλήθηκαν λόγω κορωνοϊού.

Η ΔΕΕΠ Ροδόπης στην ανακοίνωση της αναφέρει:

«Οι εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη των μελών των νέων αιρετών διοικήσεων των οργανώσεων Δ.Ε.Ε.Π και ΔΗΜ.Τ.Ο θα διεξαχθούν την Κυριακή 24 Οκτωβρίου.

Με δελτίου τύπου που θα εκδοθεί άμεσα θα δημοσιοποιηθούν οι χρόνοι, οι τόποι, οι προθεσμίες των προβλεπόμενων ενεργειών, καθώς και οι αναγκαίες οργανωτικές και άλλες λεπτομέρειες για την διενέργεια των εκλογικών διαδικασιών».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το Σάββατο 18 Σεπτέμβρη στην Κομοτηνή το 47ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή»

Στον χώρο της παλιάς Νομικής – Δείτε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Δημοσιεύθηκε

στις

Το Σάββατο 18 Σεπτέμβρη θα πραγματοποιηθούν οι κεντρικές εκδηλώσεις του 47ου Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή» στην Κομοτηνή, στην παλιά Νομική.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

  • 7.30 μ.μ. έναρξη συζητήσεων στα στέκια.
  • 8.30 μ.μ. hip-hop συναυλία με τους Dejavou crew.
  • 9.15 μ.μ. χαιρετισμός από τον Νικόλα Καλομοίρη, γραμματέα του Τομεακού Συμβουλίου Ροδόπης της ΚΝΕ.
  • 9.30 μ.μ. πολιτική ομιλία από την Βιβή Δάγκα, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ.
  • 10.15 μ.μ. συναυλία με τους Αλέξανδρο Κεβόπουλο και Αφρόκρεμα.
  • 11.00 μ.μ. συναυλία με την Ιουλία Καραπατάκη.

Οι καλλιτέχνες που θα συμμετάσχουν στο Φεστιβάλ έχουν εντάξει στο μουσικό τους πρόγραμμα τραγούδια του μεγάλου μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη που έφυγε πρόσφατα απ’ τη ζωή, αλλά τα τραγούδια του θα μας συντροφεύουν στους αγώνες του μέλλοντος.

Στο χώρο του Φεστιβάλ θα υπάρχουν:

  • Μαθητικό στέκι με έκθεση για τους αγώνες των μαθητών και το σχολείο που έχουν ανάγκη. Εκεί, στις 7.30 μ.μ., θα γίνει πρωτότυπο παιχνίδι «Σημάδεψε σωστά και ρίξε!» και στις 8 μ.μ. συζήτηση (small talk) «Για το σχολείο που έχουμε ανάγκη σήμερα!».
  • Φοιτητικό στέκι με έκθεση για τους αγώνες των φοιτητών και το Πανεπιστήμιο των σύγχρονων αναγκών και δυνατοτήτων.
  • Παιδότοπος και γωνιά του περιοδικού «Κόκκινο Αερόστατο».

Ακόμη, στον χώρο του φεστιβάλ στην Κομοτηνή θα συγκεντρώνεται υλική βοήθεια για τους πυρόπληκτους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΔΗΜΟΣ ΙΑΣΜΟΥ

Κράτηση εισιτηρίων για τις συναυλίες του Φεστιβάλ Ειρήνης Δήμου Ιάσμου

Το εισιτήριο είναι δωρεάν και η κράτηση γίνεται ηλεκτρονικά μέσα από την πλατφόρμα του ticketservices.gr ή τηλεφωνικά στο γραφείο Δημάρχου

Δημοσιεύθηκε

στις

Τη δυνατότητα να εκδώσουν το δικό τους δωρεάν εισιτήριο για τις συναυλίες του Φεστιβάλ Ειρήνης Δήμου Ιάσμου έχουν οι δημότες του Ιάσμου αλλά και οι πολίτες και επισκέπτες της ευρύτερης περιοχής.

Η κράτηση θέσης είναι υποχρεωτική από τον νόμο στο πλαίσιο των μέτρων Covid-19 και γίνεται με δυο τρόπους:

Με την είσοδο στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Ιάσμου iasmos.gr όπου «πατώντας» πάνω στην εικόνα του Φεστιβάλ Ειρήνης οδηγείται κανείς στο σύστημα κράτησης θέσης μέσω της δωρεάν έκδοσης εισιτηρίου μέσα από το σύστημα της Ticketservices.

Με τηλεφώνημα στο Γραφείο Δημάρχου στο 2534-350100, το οποίο θα συνδράμει όποιον πολίτη δεν έχει γενικότερα τη δυνατότητα κράτησης θέσης από το ίντερνετ, καταχωρώντας τα στοιχεία του και εκδίδοντας το δωρεάν ηλεκτρονικό εισιτήριό του.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα του Φεστιβάλ Ειρήνης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΩΝΕΙΑΣ - ΣΑΠΩΝ

Δήμος Μαρωνείας – Σαπών: Διαδικτυακές εκδηλώσεις για την εργασιακή ένταξη και την επιχειρηματικότητα

Την Παρασκευή 17 και την Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου – Θα συζητηθούν θέματα ανεργίας και απασχόλησης

Δημοσιεύθηκε

στις

Στο πλαίσιο της υλοποίησης του έργου Σχεδίου Δημοσιότητας για το 2020 του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Μαρωνείας – Σαπών,  έχουν προγραμματιστεί τρείς διαδικτυακές συναντήσεις με θέμα την εργασιακή ένταξη και την επιχειρηματική δραστηριότητα.

Η πρώτη πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 10/09/2021, η  δεύτερη θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου στις 11:00 π.μ. και η τρίτη την Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου στις 11:00 π.μ.

Ειδικότερα, θα συζητηθούν θέματα ανεργίας και απασχόλησης, νέων μορφών εργασίας, νέων προγραμμάτων του ΟΑΕΔ, καθώς και σύνταξης βιογραφικού.

Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου στις 11:00 π.μ., μπορούν να συνδεθούν στον παρακάτω σύνδεσμο:  us06web.zoom.us/j/88658094125?pwd=ODJYSXZqSFBYR2pTZ0x0NWVycGg5Zz09

Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν την Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου στις 11:00 π.μ., μπορούν να συνδεθούν στον παρακάτω σύνδεσμο: us06web.zoom.us/j/87844619994?pwd=Z2RGRUVod1ZZRDk2WGZRTFZEWkpTQT09

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ12 ώρες πριν

Την Κυριακή 24 Οκτωβρίου οι εσωκομματικές εκλογές στη Νέα Δημοκρατία

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ13 ώρες πριν

Το Σάββατο 18 Σεπτέμβρη στην Κομοτηνή το 47ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή»

ΔΗΜΟΣ ΙΑΣΜΟΥ13 ώρες πριν

Κράτηση εισιτηρίων για τις συναυλίες του Φεστιβάλ Ειρήνης Δήμου Ιάσμου

ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΩΝΕΙΑΣ - ΣΑΠΩΝ13 ώρες πριν

Δήμος Μαρωνείας – Σαπών: Διαδικτυακές εκδηλώσεις για την εργασιακή ένταξη και την επιχειρηματικότητα

ΡΟΔΟΠΗ13 ώρες πριν

Παρεμβάσεις σε κοινότητες Ρομά της Θράκης για την ενίσχυση της πρόσβασης στην εκπαίδευση

ΕΛΛΑΔΑ14 ώρες πριν

Κορωνοϊός: Lockdown σε Καβάλα, Ημαθία, Πιερία και Πέλλα

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ14 ώρες πριν

Ροδόπη: Διακινητές μετέφεραν έξι παράνομους μετανάστες

YΓΕΙΑ15 ώρες πριν

Κορωνοϊός: 25 κρούσματα στη Ροδόπη

ΠΟΛΙΤΙΚΗ15 ώρες πριν

Εισαγγελική έρευνα για τη δημοσίευση της λίστας με ονόματα παιδιών από τον Μπογδάνο

ΔΗΜΟΣ ΙΑΣΜΟΥ18 ώρες πριν

Οντέρ Μουμίν: «Εκτός πραγματικότητας ο Αμούτζας, νόμιμο το Φεστιβάλ»

ΕΛΛΑΔΑ2 ημέρες πριν

Νέο επεισόδιο μεταξύ Έλληνα και Τούρκου ψαρά στους Φούρνους Ικαρίας

ΕΛΛΑΔΑ2 ημέρες πριν

Επίθεση με βιτριόλι: «Προσπάθησε να με σκοτώσει, απέδειξε πόσο δειλή είναι»

ΕΛΛΑΔΑ2 ημέρες πριν

Κατερίνη – Γονείς: «Σατανικά τα τεστ και οι μάσκες, δεν άφησαν την κόρη μας να μπει στο σχολείο»

ΕΒΡΟΣ3 ημέρες πριν

Διακινητές επιχείρησαν να περάσουν στην Ελλάδα πάνω από 60 μετανάστες

TΟΥΡΚΙΑ3 ημέρες πριν

Προκλητικό ντελίριο Ερντογάν: «Πριν 100 χρόνια πετάξαμε τον εχθρό στη θάλασσα της Σμύρνης»

ΔΗΜΟΣ ΙΑΣΜΟΥ4 ημέρες πριν

Οντέρ Μουμίν: «Να καταστήσουμε τον Δήμο Ιάσμου ως τόπο ειρήνης»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ4 ημέρες πριν

Δημήτρης Χαρίτου: «Είναι ανάγκη τα σχολεία να μείνουν ανοιχτά»

ΠΑΙΔΕΙΑ4 ημέρες πριν

Σχολεία: «Πρώτο κουδούνι» με μάσκες, πιστοποιητικά εμβολιασμού και self test

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ5 ημέρες πριν

Νεκρός 45χρονος σε τροχαίο στη δυτική είσοδο της Κομοτηνής

ΕΛΛΑΔΑ6 ημέρες πριν

Γερμανία: Ζευγάρι Ελλήνων τσακώνεται και η γυναίκα εμβολίζει το αυτοκίνητο του άνδρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2021 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x