ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

YΓΕΙΑ

Σε εφαρμογή πρόγραμμα ευαισθητοποίησης των μαθητών για την υγιεινή διατροφή

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πληροφόρησης Κομοτηνής για το ξεκίνημα ενός προγράμματος στα δημοτικά σχολεία της Κομοτηνής σε ότι αφορά την ευαισθητοποίηση των μαθητών για την υγιεινή διατροφή.

Στο πρόγραμμα που θα διαρκέσει έως τη λήξη της φετινής σχολικής περιόδου συμμετέχουν το Τμήμα Αγωγής και Υγείας Ροδόπης, το Εθνολογικό Μουσείο Θράκης και το Κέντρο Πρόληψης «Ορφέας». Η πρώτη δράση του προγράμματος θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη (22/12) στο 5ο δημοτικό σχολείο Κομοτηνής, στις 11 το πρωί, όπου θα υπάρξει μία θεατρική παράσταση και ένα εργαστήρι υγιεινής διατροφής.

Η Λουίζα Σαλτσίδου, πρόεδρος του Europe Direct Κομοτηνής, δήλωσε ότι «Θα ξεκινήσω με ένα αρνητικό δεδομένο, ότι στην Ευρωπαϊκή Ένωση αυτή τη στιγμή τα ποσοστά των παχύσαρκων ατόμων και των υπέρβαρων έχουν αυξηθεί δραματικά και κυρίως στις παιδικές ηλικίες το ποσοστό φτάνει το 30% και αν λάβουμε υπ’ όψιν ότι αυτό συνδέεται με προβλήματα υγείας καταλαβαίνουμε πόσο σοβαρό είναι αυτό το θέμα και πόσο σημαντικό είναι η πρόληψη και η εκπαίδευση η οποία θα πρέπει να ξεκινάει από το σχολείο, έτσι λοιπόν σχεδιάσαμε μία δράση η οποία αφορά τους μαθητές των δημοτικών σχολείων και θα έχει διάρκεια μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς του 2011.

Σε ότι αφορά τη δράση που σχεδιάσαμε σκοπός μας είναι να το πρόγραμμα να ανταποκρίνεται σε όλους τους τομείς δηλαδή θα ξεκινήσουμε μία συλλογή ερευνητικών δεδομένων που αφορούν τους δείκτες παχυσαρκίας, το βασικό μεταβολισμό και τις διατροφικές συνήθειες των μαθητών. Θα γίνει ένα εκπαιδευτικό σεμινάριο που θα απευθύνεται στους δασκάλους οι οποίοι έχουν επιλέξει να ενημερωθούν γι΄ αυτό το πρόγραμμα που υπεύθυνη ενημέρωσης θα είναι η θεατροπαραγωγός Μυρσίνη Λαντζουράκη.

Θα γίνουν εργαστήρια διατροφής. Θα εκδοθεί κάποιο ενημερωτικό φυλλάδιο με θέμα την υγιεινή διατροφή και γενικότερα θα προσπαθήσουμε να είναι μία δράση διαρκείας με σκοπό να ευαισθητοποιηθούνε οι μαθητές στα θέματα υγιεινής διατροφής και να περάσει το μήνυμα ότι με την υγιεινή διατροφή και την άθληση η υγεία γίνεται διασκέδαση. Η πρώτη δράση αυτού του προγράμματος ξεκινάει την Τετάρτη 22/12, όπου στο 5ο δημοτικό σχολείο Κομοτηνής στις 11 το πρωί με μία θεατρική παράσταση με μαθητές από το 1ο, 2ο, 3ο, 5ο και 13ο δημοτικό σχολεία Κομοτηνής και ένα εργαστήρι διατροφής σε συνεργασία με το εθνολογικό μουσείο Θράκης».

Ο Γιώργος Ιωαννίδης, Υπεύθυνος Αγωγής και Υγείας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης, τόνισε ότι «Θέλω να ευχαριστήσω για την μακροχρόνια συνεργασία που έχουμε και με το κέντρο πρόληψης «ΟΡΦΕΑΣ», όπου έχουμε μας στηρίζει συνέχεια σε κάθε μας κίνηση εδώ και 8 χρόνια, όπου πέρα από την δουλειά που γίνεται για την πρόληψη στα σχολεία υπάρχει η διάθεση και γίνονται και επιτροπές γονέων βγαίνοντας έτσι ωφελημένοι και οι γονείς και οι δάσκαλοι.

Η συνεργασία μας με το ευρωπαϊκό κέντρο πληροφόρησης είναι και αυτή και καλό επίπεδο όπου μας στηρίζει και μας βοηθάει συνέχεια με προτάσεις, με δράσεις οι οποίες προσελκύουν το ενδιαφέρον των μαθητών και των δασκάλων. Για φέτος ξεκινήσαμε ατή την προσπάθεια για την διατροφή και εδώ μας βοηθάει το εθνολογικό μουσείο Θράκης. Εκείνο που κάνουμε εδώ και τόσα χρόνια είναι η ζωντανή διατροφή κυρίως το πρωινό που παίρνουν οι μαθητές μέσα στα σχολεία, το υγιεινό πρωινό, όπου εμπλέκονται και οι γονείς, δηλαδή έτοιμα από το σπίτι από έναν παραγωγό τυριού, μελιού, γιαούρτι, οτιδήποτε υγιεινό που έχει μία νοικοκυρά στο σπίτι.

Έτσι πετυχαίνουμε ότι οι μαθητές μαθαίνουν, μιμούμενοι ο ένας τον άλλον, γιατί βλέπουν τους συμμαθητές τους να τρώνε τροφές που οι ίδιοι μέχρι στιγμής δεν έχουν φάει και αρχίζουν να τα δοκιμάζουν. Έτσι μας ξαφνιάζουν θετικά οι ίδιες οι μητέρες όταν έρχονται στο σχολείο και ρωτάνε τους δασκάλους στους δασκάλους με ποιο τρόπο τους άλλαξαν τον τρόπο διατροφής. Μέσα από αυτά τα προγράμματα το τρίπτυχο γονέας – δάσκαλος – μαθητής λειτουργεί σωστά και δια μέσω των μαθητών αλλάζουν διατροφικές συνήθειες και οι οικογένειες. Διατροφικές αρνητικές συνήθειες διότι κατέχουμε μία αρνητική πρωτιά στην παχυσαρκία στην Ευρώπη. Θέλουμε μέσα από την συντονισμένη προσπάθεια που κάνουμε να βοηθήσουμε στην προσπάθεια που κάνουν και οι εκπαιδευτικοί να αλλάξουνε τις διατροφικές συνήθειες των μαθητών.

Η κ. Γιαννακίδου, Πρόεδρος του Εθνολογικού Μουσείου Θράκης, σημείωσε πως «Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους φορείς που εμπλέκονται σε ατή τη δράση για την συνεργασία. Πιστεύω ότι αυτή η συνεργασία θα βγάλει ένα καλό αποτέλεσμα, άλλωστε τέτοιου είδους δράσεις μεγιστοποιούν το αποτέλεσμα όταν υπάρχουν πολλές συνεργασίες. Το εθνολογικό μουσείο Θράκης συμμετέχει γιατί ασχολείται από την πρώτη ημέρα της ίδρυσής του με την διατροφή, αυτό είναι ένα βασικό πολιτισμικό στοιχείο, μέσα από πολλές προσεγγίσεις.

Είναι το μόνο μουσείο που έχει τμήμα διατροφής και έχει πολλά εκπαιδευτικά προγράμματα. Στο τρίπτυχο μαθητής – γονέας – δάσκαλος έρχεται το μουσείο και λειτουργεί συμπληρωματικά και προσπαθεί να συμβάλλει στο κομμάτι της διατροφής. Πρώτον γιατί είναι θέμα υγείας και επιβίωσης και δεύτερον για περιέχει πολλά πολιτιστικά στοιχεία. Είναι πολλαπλά τα οφέλη όταν συνειδητοποιήσουμε τον πλούτο της παραδοσιακής διατροφής.

Δεν είναι μόνο το πως, που, πότε και γιατί φτιάχτηκε το προϊόν που έχει να κάνει με τον τόπο και τον πολιτισμό, αλλά έχει να κάνει με την γεύση και την υγιεινή διατροφή που σύναψε ο άνθρωπος στην περιπέτεια της ζωής του και έχει αποτυπωθεί σε ένα πιάτο. Τα παιδιά έχουν αποκοπεί σχεδόν από αυτά τα υλικά τα οποία θεωρούν και υποτιμημένα, που παράγει ο τόπος, που είναι όμως υγιεινά και εμείς προσπαθούμε να βάλουμε στη διαδικασία τα παιδιά».

Ο Βόλτσης Κωνσταντίνος, ψυχολόγος στο Κέντρο Πρόληψης «ΟΡΦΕΑΣ», δήλωσε με τη σειρά του ότι «Θα ήθελα και εγώ να ευχαριστήσω όλους τους εμπλεκόμενους φορείς σε αυτό το πρόγραμμα. Με μεγάλη μας χαρά δεχτήκαμε να συμμετέχουμε σε αυτό το πρόγραμμα, ήδη από πέρυσι είχαμε μία παρόμοια συνεργασία με την δευτεροβάθμια εκπαίδευση Ροδόπης για αυτό το κομμάτι. Το κέντρο πρόληψης δεν θα ασχοληθεί με τη σωματική υγιεινή των παιδιών, αλλά θα ασχοληθεί με τη ψυχική τους υγεία.

Πολλές έρευνες έχουνε δείξει ότι η ανάπτυξη διαταραχών διατροφής, στην οποίες συγκαταλέγεται και η παχυσαρκία και νευρική ανορεξία η οποία παρουσιάζεται κυρίως στα κορίτσια. Διότι τα κορίτσια είναι περισσότερα επικριτικά με τον εαυτό τους και την εμφάνισή τους. Οι διαταραχές διατροφής συνδέονται σε πολύ μεγάλο βαθμό με τη χαμηλή αυτοεκτίμηση που έχει κάποιος, όπως και με την αρνητική εικόνα που έχει κάποιος με το σώμα του. Ο τρόπος που θα συμμετέχουμε εμείς σε αυτό το πρόγραμμα είναι μέσω κάποιον παιχνιδιών και ασκήσεις ώστε να υπάρχει ζωντανή συμμετοχή από τα παιδιά και θα προσπαθήσουμε να μάθουμε στους δασκάλους τρόπους αυτοεκτίμησης των παιδιών και στα παιδιά να τονώσουμε μέσα από τις ασκήσεις την αυτοεκτίμησή τους».

Τέλος, ο Χατζής Ηλίας, Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης, πρόσθεσε πως «Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για αυτήν την εκδήλωση η οποία αφορά την παχυσαρκία. Η παχυσαρκία είναι ένα θέμα το οποίο παρατηρείται στις δυτικές κοινωνίες και σχετίζεται άμεσα με την αλλαγή του τρόπου της ζωής μας. Οι παράγοντες που δημιουργούνε αυτό το πρόβλημα είναι η αλλαγή στη διατροφή, το fast food και η ακινησία.

Αυτά τα πράγματα, μέσα από αυτές τις δράσεις, πρέπει να τα βάλουμε στη ζωή μας. Η σχολική ηλικία είναι ένα πρώτο βήμα για να κάνουμε αυτήν τη μεγάλη αλλαγή και μεγάλη ρήση. Να μάθουμε και να κινούμαστε, αλλά και τρεφόμαστε σωστά. Έχουμε ξεχάσει την αξία της μεσογειακής διατροφής και σήμερα είναι μία ευκαιρία να την ξαναθυμηθούμε και την βάλουμε στο σπίτι μας και στην καθημερινότητά μας. Αυτές οι δράσεις λοιπόν θα μπούνε στα σχολεία».

Στέφανος Κούκλαρης

YΓΕΙΑ

Κορωνοϊός: 25 κρούσματα στη Ροδόπη

58 κρούσματα στην Καβάλα, 46 στην Ξάνθη και 40 στον Έβρο – Συνολικά, 2.322 σε όλη τη χώρα

Δημοσιεύθηκε

στις

25 νέα κρούσματα στη Ροδόπη και 211 συνολικά στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη ανακοίνωσε σήμερα Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου ο ΕΟΔΥ.

Σε όλη τη χώρα, τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.322, εκ των οποίων 11 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 625.083 (ημερήσια μεταβολή +0.4%), εκ των οποίων 51.0% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 139 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.775 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 42, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 14.354 θάνατοι. Το 95.4% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 359 (65.7% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 64 έτη. To 79.9% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 329 (91.64%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 30 (8.36%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.077 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 206 (ημερήσια μεταβολή -8.04%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 207 ασθενείς.Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 39 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Τα κρούσματα στην ΑΜΘ:

Δράμα 37
Έβρος 40
Θάσος 5
Καβάλα 58
Ξάνθη 46
Ροδόπη 25

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

YΓΕΙΑ

Δράση ενημέρωσης για το λέμφωμα από τον Σύλλογο Καρκινοπαθών «Δύναμη Ψυχής»

Την Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου στις 20:00, στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής

Δημοσιεύθηκε

στις

Με αφορμή τη Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για το Λέμφωμα, την Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2021, οι εθελοντές και τα μέλη του Συλλόγου Καρκινοπαθών και Φίλων Ν. Ροδόπης θα βρίσκονται στην κεντρική πλατεία στις 8 μμ με στόχο την ενημέρωση των πολιτών σχετικά με το λέμφωμα.

Ως μία συμβολική κίνηση σε συνεργασία με το Δήμο Κομοτηνής, το σιντριβάνι θα φωτιστεί πράσινο όπου είναι το χρώμα που συμβολίζει την Παγκόσμια Ημέρα.

Επίσης, το τρίτο Σάββατο του Σεπτεμβρίου έχει καθιερωθεί η Παγκόσμια Ημέρα Δότη μυελού των οστών. Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών σε συνεργασία με το Όραμα Ελπίδας έχει γίνει αρωγός όλα αυτά τα χρόνια ώστε να ενημερωθούν και να εγγραφούν πολλοί συμπολίτες μας.

Για εγγραφές ή για ενημέρωση σχετικά με εγγραφή δοτών μυελού των οστών μπορείτε να τηλεφωνήσετε στο 2531031061 ή να επισκεφτείτε τον Σύλλογο στα γραφεία του (Μαρασλή 1, Πολυλειτουργικό Δήμου Κομοτηνής 3ος όροφος).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

YΓΕΙΑ

Κορωνοϊός: 29 κρούσματα στη Ροδόπη

Συνολικά, 266 κρούσματα στην ΑΜΘ και 2.919 σε όλη τη χώρα – 31 νέοι θάνατοι και 369 διασωληνωμένοι

Δημοσιεύθηκε

στις

29 κρούσματα στη Ροδόπη και 266 συνολικά στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη ανακοίνωσε σήμερα Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου ο ΕΟΔΥ.

Σε όλη τη χώρα, τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.919, εκ των οποίων 10 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 620.355 (ημερήσια μεταβολή +0.6%), εκ των οποίων 51.0% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 141 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.537 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 31, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 14.268 θάνατοι. Το 95.4% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 369 (63.7% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 64 έτη. To 80.8% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 332 (89.97%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 37 (10.03%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.061 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 205 (ημερήσια μεταβολή +12.02%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 205 ασθενείς.Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 39 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Τα κρούσματα στην ΑΜΘ:

Δράμα 57
Έβρος 35
Θάσος 1
Καβάλα 80
Ξάνθη 64
Ροδόπη 29

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

YΓΕΙΑ

Κορωνοϊός: 14 κρούσματα στη Ροδόπη

Συνολικά, 154 κρούσματα στην ΑΜΘ και 2.197 σε όλη τη χώρα – 39 νέοι θάνατοι και 375 διασωληνωμένοι

Δημοσιεύθηκε

στις

14 κρούσματα στη Ροδόπη και 154 συνολικά στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη ανακοίνωσε σήμερα Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου ο ΕΟΔΥ.

Σε όλη τη χώρα, τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.197 , εκ των οποίων 15 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 613.838 (ημερήσια μεταβολή +0.4%), εκ των οποίων 51.0% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 186 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.801 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 39, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 14.141 θάνατοι. Το 95.4% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 375 (62.1% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 64 έτη. To 81.6% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 337 (89.87%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 38 (10.13%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.041 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 229 (ημερήσια μεταβολή +26.52%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 215 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 39 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Τα κρούσματα στην ΑΜΘ:

Δράμα 39
Έβρος 30
Καβάλα 46
Ξάνθη 25
Ροδόπη 14

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ12 ώρες πριν

Την Κυριακή 24 Οκτωβρίου οι εσωκομματικές εκλογές στη Νέα Δημοκρατία

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ12 ώρες πριν

Το Σάββατο 18 Σεπτέμβρη στην Κομοτηνή το 47ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή»

ΔΗΜΟΣ ΙΑΣΜΟΥ12 ώρες πριν

Κράτηση εισιτηρίων για τις συναυλίες του Φεστιβάλ Ειρήνης Δήμου Ιάσμου

ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΩΝΕΙΑΣ - ΣΑΠΩΝ13 ώρες πριν

Δήμος Μαρωνείας – Σαπών: Διαδικτυακές εκδηλώσεις για την εργασιακή ένταξη και την επιχειρηματικότητα

ΡΟΔΟΠΗ13 ώρες πριν

Παρεμβάσεις σε κοινότητες Ρομά της Θράκης για την ενίσχυση της πρόσβασης στην εκπαίδευση

ΕΛΛΑΔΑ13 ώρες πριν

Κορωνοϊός: Lockdown σε Καβάλα, Ημαθία, Πιερία και Πέλλα

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ14 ώρες πριν

Ροδόπη: Διακινητές μετέφεραν έξι παράνομους μετανάστες

YΓΕΙΑ14 ώρες πριν

Κορωνοϊός: 25 κρούσματα στη Ροδόπη

ΠΟΛΙΤΙΚΗ14 ώρες πριν

Εισαγγελική έρευνα για τη δημοσίευση της λίστας με ονόματα παιδιών από τον Μπογδάνο

ΔΗΜΟΣ ΙΑΣΜΟΥ17 ώρες πριν

Οντέρ Μουμίν: «Εκτός πραγματικότητας ο Αμούτζας, νόμιμο το Φεστιβάλ»

ΕΛΛΑΔΑ2 ημέρες πριν

Νέο επεισόδιο μεταξύ Έλληνα και Τούρκου ψαρά στους Φούρνους Ικαρίας

ΕΛΛΑΔΑ2 ημέρες πριν

Επίθεση με βιτριόλι: «Προσπάθησε να με σκοτώσει, απέδειξε πόσο δειλή είναι»

ΕΛΛΑΔΑ2 ημέρες πριν

Κατερίνη – Γονείς: «Σατανικά τα τεστ και οι μάσκες, δεν άφησαν την κόρη μας να μπει στο σχολείο»

ΕΒΡΟΣ3 ημέρες πριν

Διακινητές επιχείρησαν να περάσουν στην Ελλάδα πάνω από 60 μετανάστες

TΟΥΡΚΙΑ3 ημέρες πριν

Προκλητικό ντελίριο Ερντογάν: «Πριν 100 χρόνια πετάξαμε τον εχθρό στη θάλασσα της Σμύρνης»

ΔΗΜΟΣ ΙΑΣΜΟΥ4 ημέρες πριν

Οντέρ Μουμίν: «Να καταστήσουμε τον Δήμο Ιάσμου ως τόπο ειρήνης»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ4 ημέρες πριν

Δημήτρης Χαρίτου: «Είναι ανάγκη τα σχολεία να μείνουν ανοιχτά»

ΠΑΙΔΕΙΑ4 ημέρες πριν

Σχολεία: «Πρώτο κουδούνι» με μάσκες, πιστοποιητικά εμβολιασμού και self test

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ5 ημέρες πριν

Νεκρός 45χρονος σε τροχαίο στη δυτική είσοδο της Κομοτηνής

ΕΛΛΑΔΑ6 ημέρες πριν

Γερμανία: Ζευγάρι Ελλήνων τσακώνεται και η γυναίκα εμβολίζει το αυτοκίνητο του άνδρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2021 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x