ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Είμαστε αποφασισμένοι να ανατρέψουμε τη ζοφερή εικόνα του Δήμου μας, η δέσμευση του Γιώργου Πετρίδη

fonirodopis.gr

Πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας (20/12) στο Πολυλειτουργικό Κέντρο Κομοτηνής η ορκωμοσία της νέας Δημοτικής Αρχής Κομοτηνής με τον Γιώργο Πετρίδη να γίνεται και επίσημα πλέον Δήμαρχος για τα επόμενα 3,5 χρόνια.

Μετά την ορκωμοσία ο Γιώργος Πετρίδης ευχήθηκε η σημερινή μέρα να αποτελέσει ορόσημο για έναν κοινό αγώνα όλων των συναδέλφων του και όλων των παρατάξεων απέναντι στη σκληρή συγκυρία που αντιμετωπίζει ο Δήμος Κομοτηνής.

Ο νέος Δήμαρχος τονισε, επίσης, την αποφασιστικότητα του να δουλέψει σκληρά προκειμένου να τιμήσει την εμπιστοσύνη των πολιτών και να ανατρέψει την ζοφερή παρούσα εικόνα του Δήμου ενώ εξέφρασε την πεποίθηση του ότι οι Κομοτηναίοι θα σταθούν στο πλευρό της νέας Δημοτικής Αρχής σε αυτόν τον αγώνα.

Αναλυτικά, ο κ. Πετρίδης σημείωσε πως : «Με αφορμή τη σημερινή μας ορκομωσία, θέλω να πιστεύω ότι για όλους μας αυτή, δεν αποτέλεσε απλά μια τυπική διαδικασία. Η σημερινή μέρα, εύχομαι να αποτελέσει το ορόσημο για έναν κοινό αγώνα όλων των συναδέλφων, όλων των παρατάξεων, απέναντι στη σκληρή συγκυρία που αντιμετωπίζει ο Δήμος μας. Ο καθένας από τη δική του θέση και τη δική του σκοπιά βεβαίως.

Σε ότι με αφορά προσωπικά αλλά και τους συμβούλους της Κοινωνίας Πολιτών, διαβεβαιώνω τους συνδημότες μας  ότι έχουμε πλήρη συναίσθηση της ευθύνης αλλά και των προβλημάτων που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε.

Είμαστε αποφασισμένοι, να δουλέψουμε σκληρά για να τιμήσουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών και να ανατρέψουμε στη διάρκεια της θητείας μας, την ζοφερή παρούσα εικόνα του Δήμου μας.

Στην προσπάθεια αυτή, είμαι βέβαιος ότι οι συμπολίτες μας θα είναι δίπλα μας, σε έναν αγώνα που θα δώσουμε με αποφασιστικότητα, πείσμα και κυρίως με αισιοδοξία και προοπτική».

Ο απερχόμενος Δήμαρχος, Δημήτρης Κοτσάκης, σημείωσε πως «Ξεκινάει μία νέα θητεία για τη δημοτική αρχή, η οποία είναι αρκετά δύσκολη. Μία θητεία μέσα σε μία έντονη οικονομική κρίση, ένα απροσδιόριστο περιβάλλον λόγω του «Καλλικράτη». Ακόμη δεν ξέρω και εγώ που ήμουν 4 χρόνια δήμαρχος και έχω όλες τις εγκυκλίους στα χέρια, για το πως στις 3 Ιανουαρίου 2011 θα μαζευτούνε τα σκουπίδια από το Νέο Σιδηροχώρι και την Αίγειρο.

Δυστυχώς ο προγραμματισμός του «Καλλικράτη» είναι πολύ άσχημος και το κυριότερο δεν υπάρχουν χρήματα γι΄ αυτή τη δουλειά. Να φανταστείτε ότι στο δήμο Κομοτηνής, από όλη την τοπική αυτοδιοίκηση, φέτος μας έχουν κόψει πάνω από το 30% των πιστώσεων. Αυτό καθιστά απαγορευτική τη λειτουργία του δήμου. Εκ των πραγμάτων ορισμένα πράγματα πρέπει να αλλάξουν. Δεν υπάρχει δυνατότητα να λειτουργήσει αναπτυξιακά ο δήμος, ο «Καλλικράτης» τα απαγορεύει όλα αυτά και το κυριότερο είναι ότι επιμένει στο να αυξήσουμε τα δημοτικά τέλη για να εισπράξουμε τα ανύσπαρκτα χρέη. Νομίζω ότι η κατάσταση είναι πάρα πολύ δύσκολη. Εμείς παραδίνουμε ένα «νοικοκυρεμένο» δήμο, αλλά σε μία πολύ «άρρωστη» τοπική αυτοδιοίκηση».

Ο Νίκος Φακιρίδης, επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» τόνισε ότι «Υπάρχει μία συγκίνηση από τη συμμετοχή στο δημοτικό συμβούλιο ξανά μετά από κάποια χρόνια απουσίας. Φυσικά αυτό το δημοτικό συμβούλιο είναι εντελώς διαφορετικό από εκείνο που συμμετείχα, ένα δημοτικό συμβούλιο με 45 δημοτικούς συμβούλους, άλλους τόσους κοινοτικούς συμβούλους, με σύνορα πάρα πολύ μεγάλα, έτσι αποφάσισε αυτή η κυβέρνηση και η ΝΔ πιο μπροστά, υλοποιώντας τον «Καλλικράτη». Σε μία συγκυρία δύσκολη εμείς το έχουμε εξηγήσει ότι ο «Καλλικράτης» έρχεται για να βοηθήσει το σχέδιο του μνημονίου, οπότε ο ρόλος μας μέσα στο δημοτικό συμβούλιο θα είναι δύσκολος γιατί θα έχουμε να «παλέψουμε» με πολλούς μέσα στο δημοτικό συμβούλιο και το λέω αυτό με την έννοια ότι οι απόψεις μας διίστανται από όλους τους συναδέλφους του δημοτικού συμβουλίου.

Θα δώσουμε τη μάχη μέσα και έξω από το δημοτικό συμβούλιο για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα του λαού, τα οικονομικά, τα κοινωνικά, τα πολιτιστικά, τις θέσεις εργασίας, τους μισθούς και την ποιότητα ζωής. Πιστεύω ότι θα βοηθηθούμε από τον κόσμο, ο κόσμος πιστεύω ότι θα μας στηρίξει και έτσι η φωνή μας θα είναι πολύ ισχυρή γιατί θα έχει τη στήριξη από το λαό».

Ο Νεκτάριος Δαπέργολας, επικεφαλής του «Σπάρτακου» δήλωσε ότι «Είναι το πρώτο βήμα σήμερα, πριν αναλάβουμε και επίσημα από τις 1 Ιανουαρίου. Έχουμε ένα πάρα πολύ δύσκολο έργο που είναι να ασκήσουμε έλεγχο στα δημοτικό δρώμενα, αλλά και να συμβάλλουμε με τις δημιουργικές μας συμβάσεις. Θα προσπαθήσουμε να φανούμε συνεπείς σε αυτό το έργο και να φανούμε και αντάξιοι απέναντι σε όσους ψήφισαν το «Σπάρτακο» στις εκλογές. Είναι πάρα πολύ δύσκολο το έργο μας, το γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά, προετοιμαζόμαστε καθημερινά γι΄ αυτό, υπάρχουν τεράστια προβλήματα στο δήμο, οικονομικά, διοικητικά, οργανωτικά λόγω του «Καλλικράτη». Θα προσπαθήσουμε να φανούμε συνεπείς όσο μπορέσουμε, γι΄ αυτό οι Κομοτηναίοι να είναι ήσυχοι».

Τέλος, η Σιμπέλ Μουσταφάογλου, επικεφαλής του ανεξάρτητου συνδυασμού «Πρώτο βήμα για την ισότητα» σημείωσε πως «Βρισκόμαστε στην ορκωμοσία του δημοτικού συμβουλίου, εύχομαι σε όλους τους δημοτικούς συμβούλους καλή επιτυχία. Το έργο μας θα είναι δύσκολο, γιατί οι καιροί είναι δύσκολοι, βρισκόμαστε σε περίοδο οικονομικής κρίσης. Θα δουλέψουμε όλοι μαζί για το καλό όλων των πολιτών του δήμου Κομοτηνής».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ