ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΡΟΔΟΠΗ

Υπάρχουν ακόμα ταμπού στην κοινωνία μας, λέει η πρόεδρος του Συλλόγου «Ενόραση»

Άτομα με προβλήματα όρασης δεν συμμετέχουν στις δραστηριότητες του Συλλόγου για να μη γίνει γνωστό το πρόβλημα τους στην κοινωνία

Κάλεσμα σε όλα τα άτομα που έχουν προβλήματα όρασης να εγγραφούν και να συμμετάσχουν στις δραστηριότητες του Συλλόγου «Ενόραση» απηύθυνε μέσω της «Φωνής» η πρόεδρος του Συλλόγου, Σουλτάνα Κανακάρη.

Σύμφωνα με την ίδια, πολλά άτομα, ιδίως νεαρής ηλικίας δεν έρχονται σε άμεση επαφή με τον Σύλλογο καθώς δεν επιθυμούν να γίνει γνωστό το πρόβλημα τους στην κοινωνία.

«Δεν μπορώ να φανταστώ άλλο λόγο» μας είπε η κ. Κανακάρη για να προσθέσει πως «Θέλω να ξεσηκώσω τον κόσμο, να ξέρουν ότι υπάρχει αυτός ο Σύλλογος στο Νομό. Τα άτομα που έχουν προβλήματα όρασης, με αναπηρία δηλ. πάνω από 67%, να έρχονται να γράφονται στο Σύλλογο. Παρέχουμε σε αυτούς εκτός όσων δίνονται από την Πολιτεία, μια συντροφιά, μια βοήθεια από κοινωνικό λειτουργό, ψυχολογική υποστήριξη.

Υπάρχουν ακόμα τα ταμπού στη δική μας κοινωνία. Έχουμε μέλη που είναι γραμμένα αλλά δεν έρχονται ούτε καν να μας δούνε. Ειδικά, τα νεαρής ηλικίας άτομα που έχουν πρόβλημα όρασης, οι γονείς τους δεν τα φέρνουν σε άμεση επαφή μαζί μας γιατί δεν θέλουν να γίνει γνωστό το πρόβλημα τους στην κοινωνία.

Πρέπει όμως ένας άνθρωπος που έχει παρόμοιο πρόβλημα, να βρεθεί σε παρέα με τα ίδια άτομα, να «ανοίξει», να περάσει ευχάριστα την ώρα του, αλλά και να μάθει και κάτι.

Στα μέλη μας μαθαίνουμε μουσική, έχουμε μουσικούς οι οποίοι έρχονται αφιλοκερδώς και τα δείχνουν. Μπορούμε να βοηθήσουμε νεαρά μέλη που δεν έχουν πάει σχολείο, να πάνε σχολείο στην Ξάνθη όπου γίνονται ειδικά μαθήματα, στη Γενησέα συγκεκριμένα, όπου μαθαίνουν τα παιδιά τέχνες έτσι ώστε να μπορέσουν να σταθούν μόνα τους στα πόδια και δέχονται εκεί άτομα μέχρι 30 ετών.

Μέσω του Συλλόγου μας τα παιδιά αλλά και όλοι μπορούν να κάνουν πολλά πράγματα. Άμα κάποιος αντιθέτως είναι απομονωμένος δεν μπορεί να κάνει τίποτα».

Ο Σύλλογος «Ενόραση» συμμετέχει και φέτος στο χριστουγεννιάτικο παζάρι του Δήμου Κομοτηνής με δικό του περίπτερο στην κεντρική πλατεία της πόλης, όπου διατίθενται στο κοινό χειροποίητες κατασκευές.

«Συμμετάσχουμε και φέτος στο παζάρι που κάνει η Δημαρχία κάθε χρόνο ενόψει των χριστουγεννιάτικων εορτών και του νέου έτους. Τα καλλιτεχνήματα που βάζουμε είναι έργα που έχουν κάνει άτομα του Συλλόγου, συνήθως έργα που γίνονται με τα χέρια γιατί τα περισσότερα άτομα του Συλλόγου μας είναι τυφλά ή έχουν προβλήματα όρασης.

Ο σκοπός που τα πουλάμε είναι για να έχουμε κάποια χρήματα για να καλύψουμε τις ανάγκες λειτουργίας του Συλλόγου γιατί δεν έχουμε κάποιους πόρους» δήλωσε η Σουλτάνα Κανακάρη.

Όσον αφορά τη πίτα του Συλλόγου, η κ. Κανακάρη μας είπε ότι μέχρι και πέρσι η κοπή της πίτας γινόταν στο ξενοδοχείο «Ξενία» με όλα τα έξοδα της εκδήλωσης να είναι καλυμμένα από τη διεύθυνση του ξενοδοχείου. «Τα τελευταία χρόνια την εκδήλωση μας για την κοπή της πίτας μας την προσέφερε δωρεάν το ξενοδοχείο «Ξενία», το οποίο μας είχε και γεύμα, αλλά φέτος δεν το συζητήσαμε καθόλου, δεν πήγαμε καν να το προτείνουμε. Πιστεύουμε ότι είναι δύσκολο να μας πούνε το όχι αλλά και να δύσκολο να μας απαντήσουν καταφατικά και επειδή έχουμε γνώση της οικονομικής κρίσης που επικρατεί στην κοινωνία, αποφασίσαμε να μην ζητήσουμε κάτι» σημείωσε στη «Φωνή» η κ. Κανακάρη.

Σήμερα, ο Σύλλογος «Ενόραση» απαριθμεί περίπου 100 μέλη, στεγάζεται στον πρώτο όροφο του Πολυλειτουργικού Κέντρου Κομοτηνής ενώ αξίζει να σημειώσουμε ότι τις υπηρεσίες τους εθελοντικά προσφέρουν σε αυτόν μια κοινωνιολόγος, καθημερινά από 09:00-12:00 αλλά και φοιτητές του Τμήματος Κοινωνικής Διοίκησης του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου που κάνουν την πρακτική τους.

Διαφήμιση
Σχολιάστε
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την Κυριακή 24 Οκτωβρίου οι εσωκομματικές εκλογές στη Νέα Δημοκρατία

Το επόμενο διάστημα θα δημοσιοποιηθούν οι προθεσμίες υποβολής υποψηφιοτήτων

Δημοσιεύθηκε

στις

Την Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2021 θα διενεργηθούν οι «γαλάζιες» εσωκομματικές εκλογές, στις οποίες τα μέλη θα ψηφίσουν μέσω του υπολογιστή τους.

Οι επιμέρους λεπτομέρειες για την διεξαγωγή των εκλογών όσο και για τις προθεσμίες υποβολής υποψηφιοτήτων θα καθοριστούν σε εγκύκλιο που θα ακολουθήσει στο επόμενο διάστημα.

Τον Μάιο του 2018 ανακηρύχθηκαν τα μέλη της τοπικής Διοικούσας Επιτροπής Εκλογικής Περιφέρειας (ΔΕΕΠ) πρώην ΝΟΔΕ και οι εκλογές, βάσει καταστατικού αναμένονταν για τον Μάιο του 2020, μετά δηλαδή από θητεία 2 ετών, όμως αναβλήθηκαν λόγω κορωνοϊού.

Η ΔΕΕΠ Ροδόπης στην ανακοίνωση της αναφέρει:

«Οι εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη των μελών των νέων αιρετών διοικήσεων των οργανώσεων Δ.Ε.Ε.Π και ΔΗΜ.Τ.Ο θα διεξαχθούν την Κυριακή 24 Οκτωβρίου.

Με δελτίου τύπου που θα εκδοθεί άμεσα θα δημοσιοποιηθούν οι χρόνοι, οι τόποι, οι προθεσμίες των προβλεπόμενων ενεργειών, καθώς και οι αναγκαίες οργανωτικές και άλλες λεπτομέρειες για την διενέργεια των εκλογικών διαδικασιών».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το Σάββατο 18 Σεπτέμβρη στην Κομοτηνή το 47ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή»

Στον χώρο της παλιάς Νομικής – Δείτε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Δημοσιεύθηκε

στις

Το Σάββατο 18 Σεπτέμβρη θα πραγματοποιηθούν οι κεντρικές εκδηλώσεις του 47ου Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή» στην Κομοτηνή, στην παλιά Νομική.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

  • 7.30 μ.μ. έναρξη συζητήσεων στα στέκια.
  • 8.30 μ.μ. hip-hop συναυλία με τους Dejavou crew.
  • 9.15 μ.μ. χαιρετισμός από τον Νικόλα Καλομοίρη, γραμματέα του Τομεακού Συμβουλίου Ροδόπης της ΚΝΕ.
  • 9.30 μ.μ. πολιτική ομιλία από την Βιβή Δάγκα, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ.
  • 10.15 μ.μ. συναυλία με τους Αλέξανδρο Κεβόπουλο και Αφρόκρεμα.
  • 11.00 μ.μ. συναυλία με την Ιουλία Καραπατάκη.

Οι καλλιτέχνες που θα συμμετάσχουν στο Φεστιβάλ έχουν εντάξει στο μουσικό τους πρόγραμμα τραγούδια του μεγάλου μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη που έφυγε πρόσφατα απ’ τη ζωή, αλλά τα τραγούδια του θα μας συντροφεύουν στους αγώνες του μέλλοντος.

Στο χώρο του Φεστιβάλ θα υπάρχουν:

  • Μαθητικό στέκι με έκθεση για τους αγώνες των μαθητών και το σχολείο που έχουν ανάγκη. Εκεί, στις 7.30 μ.μ., θα γίνει πρωτότυπο παιχνίδι «Σημάδεψε σωστά και ρίξε!» και στις 8 μ.μ. συζήτηση (small talk) «Για το σχολείο που έχουμε ανάγκη σήμερα!».
  • Φοιτητικό στέκι με έκθεση για τους αγώνες των φοιτητών και το Πανεπιστήμιο των σύγχρονων αναγκών και δυνατοτήτων.
  • Παιδότοπος και γωνιά του περιοδικού «Κόκκινο Αερόστατο».

Ακόμη, στον χώρο του φεστιβάλ στην Κομοτηνή θα συγκεντρώνεται υλική βοήθεια για τους πυρόπληκτους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΔΗΜΟΣ ΙΑΣΜΟΥ

Κράτηση εισιτηρίων για τις συναυλίες του Φεστιβάλ Ειρήνης Δήμου Ιάσμου

Το εισιτήριο είναι δωρεάν και η κράτηση γίνεται ηλεκτρονικά μέσα από την πλατφόρμα του ticketservices.gr ή τηλεφωνικά στο γραφείο Δημάρχου

Δημοσιεύθηκε

στις

Τη δυνατότητα να εκδώσουν το δικό τους δωρεάν εισιτήριο για τις συναυλίες του Φεστιβάλ Ειρήνης Δήμου Ιάσμου έχουν οι δημότες του Ιάσμου αλλά και οι πολίτες και επισκέπτες της ευρύτερης περιοχής.

Η κράτηση θέσης είναι υποχρεωτική από τον νόμο στο πλαίσιο των μέτρων Covid-19 και γίνεται με δυο τρόπους:

Με την είσοδο στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Ιάσμου iasmos.gr όπου «πατώντας» πάνω στην εικόνα του Φεστιβάλ Ειρήνης οδηγείται κανείς στο σύστημα κράτησης θέσης μέσω της δωρεάν έκδοσης εισιτηρίου μέσα από το σύστημα της Ticketservices.

Με τηλεφώνημα στο Γραφείο Δημάρχου στο 2534-350100, το οποίο θα συνδράμει όποιον πολίτη δεν έχει γενικότερα τη δυνατότητα κράτησης θέσης από το ίντερνετ, καταχωρώντας τα στοιχεία του και εκδίδοντας το δωρεάν ηλεκτρονικό εισιτήριό του.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα του Φεστιβάλ Ειρήνης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΩΝΕΙΑΣ - ΣΑΠΩΝ

Δήμος Μαρωνείας – Σαπών: Διαδικτυακές εκδηλώσεις για την εργασιακή ένταξη και την επιχειρηματικότητα

Την Παρασκευή 17 και την Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου – Θα συζητηθούν θέματα ανεργίας και απασχόλησης

Δημοσιεύθηκε

στις

Στο πλαίσιο της υλοποίησης του έργου Σχεδίου Δημοσιότητας για το 2020 του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Μαρωνείας – Σαπών,  έχουν προγραμματιστεί τρείς διαδικτυακές συναντήσεις με θέμα την εργασιακή ένταξη και την επιχειρηματική δραστηριότητα.

Η πρώτη πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 10/09/2021, η  δεύτερη θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου στις 11:00 π.μ. και η τρίτη την Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου στις 11:00 π.μ.

Ειδικότερα, θα συζητηθούν θέματα ανεργίας και απασχόλησης, νέων μορφών εργασίας, νέων προγραμμάτων του ΟΑΕΔ, καθώς και σύνταξης βιογραφικού.

Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου στις 11:00 π.μ., μπορούν να συνδεθούν στον παρακάτω σύνδεσμο:  us06web.zoom.us/j/88658094125?pwd=ODJYSXZqSFBYR2pTZ0x0NWVycGg5Zz09

Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν την Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου στις 11:00 π.μ., μπορούν να συνδεθούν στον παρακάτω σύνδεσμο: us06web.zoom.us/j/87844619994?pwd=Z2RGRUVod1ZZRDk2WGZRTFZEWkpTQT09

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ13 ώρες πριν

Την Κυριακή 24 Οκτωβρίου οι εσωκομματικές εκλογές στη Νέα Δημοκρατία

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ13 ώρες πριν

Το Σάββατο 18 Σεπτέμβρη στην Κομοτηνή το 47ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή»

ΔΗΜΟΣ ΙΑΣΜΟΥ13 ώρες πριν

Κράτηση εισιτηρίων για τις συναυλίες του Φεστιβάλ Ειρήνης Δήμου Ιάσμου

ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΩΝΕΙΑΣ - ΣΑΠΩΝ14 ώρες πριν

Δήμος Μαρωνείας – Σαπών: Διαδικτυακές εκδηλώσεις για την εργασιακή ένταξη και την επιχειρηματικότητα

ΡΟΔΟΠΗ14 ώρες πριν

Παρεμβάσεις σε κοινότητες Ρομά της Θράκης για την ενίσχυση της πρόσβασης στην εκπαίδευση

ΕΛΛΑΔΑ14 ώρες πριν

Κορωνοϊός: Lockdown σε Καβάλα, Ημαθία, Πιερία και Πέλλα

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ15 ώρες πριν

Ροδόπη: Διακινητές μετέφεραν έξι παράνομους μετανάστες

YΓΕΙΑ15 ώρες πριν

Κορωνοϊός: 25 κρούσματα στη Ροδόπη

ΠΟΛΙΤΙΚΗ15 ώρες πριν

Εισαγγελική έρευνα για τη δημοσίευση της λίστας με ονόματα παιδιών από τον Μπογδάνο

ΔΗΜΟΣ ΙΑΣΜΟΥ18 ώρες πριν

Οντέρ Μουμίν: «Εκτός πραγματικότητας ο Αμούτζας, νόμιμο το Φεστιβάλ»

ΕΛΛΑΔΑ2 ημέρες πριν

Νέο επεισόδιο μεταξύ Έλληνα και Τούρκου ψαρά στους Φούρνους Ικαρίας

ΕΛΛΑΔΑ2 ημέρες πριν

Επίθεση με βιτριόλι: «Προσπάθησε να με σκοτώσει, απέδειξε πόσο δειλή είναι»

ΕΛΛΑΔΑ2 ημέρες πριν

Κατερίνη – Γονείς: «Σατανικά τα τεστ και οι μάσκες, δεν άφησαν την κόρη μας να μπει στο σχολείο»

ΕΒΡΟΣ3 ημέρες πριν

Διακινητές επιχείρησαν να περάσουν στην Ελλάδα πάνω από 60 μετανάστες

TΟΥΡΚΙΑ3 ημέρες πριν

Προκλητικό ντελίριο Ερντογάν: «Πριν 100 χρόνια πετάξαμε τον εχθρό στη θάλασσα της Σμύρνης»

ΔΗΜΟΣ ΙΑΣΜΟΥ4 ημέρες πριν

Οντέρ Μουμίν: «Να καταστήσουμε τον Δήμο Ιάσμου ως τόπο ειρήνης»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ4 ημέρες πριν

Δημήτρης Χαρίτου: «Είναι ανάγκη τα σχολεία να μείνουν ανοιχτά»

ΠΑΙΔΕΙΑ4 ημέρες πριν

Σχολεία: «Πρώτο κουδούνι» με μάσκες, πιστοποιητικά εμβολιασμού και self test

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ5 ημέρες πριν

Νεκρός 45χρονος σε τροχαίο στη δυτική είσοδο της Κομοτηνής

ΕΛΛΑΔΑ6 ημέρες πριν

Γερμανία: Ζευγάρι Ελλήνων τσακώνεται και η γυναίκα εμβολίζει το αυτοκίνητο του άνδρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2021 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x