ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΡΟΔΟΠΗ

Χριστουγεννιάτικο παζάρι διοργάνωσαν τα παιδιά του 4ου Δημοτικού Σχολείου Κομοτηνής

FoniRodopis

Χριστουγεννιάτικο bazaar διοργάνωσα τα παιδιά του 4ου Δημοτικού Σχολείου Κομοτηνής το Σάββατο (18/12) στην κεντρική πλατείας της πόλης από τις 09:00 το πρωί έως και τις 15:00 το μεσημέρι.

Τα μικρά παιδιά δημιούργησαν όμορφες χειροποίητες κατασκευές, μεταξύ των οποίων διακοσμημένα μπουκάλια τα οποία γεμίσανε με κρασί, αγαλματάκια, αγγελάκια, τις οποίες και διέθεσαν στους Κομοτηναίους προκειμένου να συγκεντρώσουν χρήματα για να ενισχύσουν το Ογκολογικό Νοσοκομείο Παίδων «Ελπίδα».

Η Σταματία Βουνίδου, μουσικός στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής, δήλωσε στη «Φωνή» πως «Τα παιδιά διακοσμήσανε κάποια μπουκάλια τα οποία γεμίσανε με κρασί, φτιάξανε κάποια αγαλματάκια, έπλασαν μπισκότα και τα πουλάμε και αυτά. Θα βγούμε και την Τρίτη να πούμε τα κάλαντα και όσα έσοδα συγκεντρώσουμε θα τα δώσουμε στο Ογκολογικό Νοσοκομείο Παίδων «Ελπίδα».

Τα υλικά τα πήραμε όλα από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο, το ζαχαροπλαστείο «Μπουκιές» μας παραχώρησε τα εργαστήρια του προκειμένου τα παιδιά να μπορέσουν να ζυμώσουν και να φτιάξουν τα μπισκότα τους, η ΕΑΣ μας έδωσε κάποια σαπούνια, η Ποτοποιία Θράκης μας διέθεσε 70 λίτρα ημίγλυκο κρασί».

Η μικρή Λία, μαθήτρια του 4ου Δημοτικού, τόνισε ότι χρειάστηκε πολλή δουλειά για να γίνουν αυτές οι χειροτεχνίες ενώ προσωπικά η ίδια έφτιαξε κάποια αγγελάκια και ελαφάκια από πηλό αλλά και κάποια καρτελάκια για τα μπουκάλια.

Εκτός του χριστουγεννιάτικου παζαριού, τα παιδιά του 4ου Δημοτικού ενημέρωσαν τους Κομοτηναίους και για τη δωρεά του μυελού των οστών με τη διανομή σχετικών φυλλαδίων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2019 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ