ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΡΟΔΟΠΗ

Το χριστουγεννιάτικο παζάρι του πραγματοποιεί ο Σύλλογος Γυναικών Μικρού Κρανοβουνίου

FoniRodopis

Στο χριστουγεννιάτικο παζάρι του Δήμου Κομοτηνής συμμετέχει και ο Σύλλογος Γυναικών μικρού Κρανοβουνίου αυτές τις ημέρες στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής, όπου σε περίπτερο που του έχει παραχωρηθεί, τα μέλη του Συλλόγου πουλάνε στον κόσμο γλυκά του κουταλιού αλλά και χειροποίητες κατασκευές.

Όπως δήλωσε στη «Φωνή» η αντιπρόεδρος του Συλλόγου, Μάρθα Κωστοπούλου, «διαθέτουμε στον κόσμο Γλυκά του κουταλιού. Ήταν μια ιδέα της κ. Δήμητρας Γκατζαλίδου και της κ. Ευδοκία Πέτρογλου να τα ξεκινήσουμε».

Εκτός από το χριστουγεννιάτικο παζάρι, όμως, η κ. Κωστοπούλου μας μίλησε και για τις υπόλοιπες δραστηριότητες του Συλλόγου Γυναικών Μικρού Κρανοβουνίου.

«Κάναμε μια πρώτη δραστηριότητα το Πάσχα με αβγά και τσουρέκια που μοιράσαμε στο χωριό, μετά κάναμε το πανηγύρι μας. Έχουμε επίσης δημιουργήσει χορευτικό με παιδιά, και θέλω να πω πως κάθε εβδομάδα έχουμε ξεχωριστά μαθήματα χορού. Τη μία Κυριακή θα έρθει ένας δάσκαλος λάτιν χορού, την άλλη Κυριακή έρχεται δάσκαλος παραδοσιακών χορών, δηλαδή κάθε εβδομάδα διδάσκουμε στα παιδιά και διαφορετικούς χορούς. Τα μαθήματα γίνονται στην αίθουσα του δημοτικού σχολείου του Μικρού Κρανοβουνίου.

Επιπλέον για να απασχολούνται και οι γονείς την ώρα που τα παιδιά τους κάνουν μαθήματα χορού διοργανώσαμε εργαστήρια στο δημοτικό σχολείο, π.χ. φτιάχνουν χειροποίητα κεριά».

Όσον αφορά τα έσοδα του bazaar, αυτά θα πάνε στην ανέγερση του κτιρίου που θα γίνει στους Αγίους Θεοδώρους για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες ενώ ένα μέρος των εσόδων θα χρησιμοποιηθεί για την οικονομική ενίσχυση του Συλλόγου.

Τέλος, να σημειώσουμε ότι ο Σύλλογος 71 εγγεγραμμένα μέλη και δραστηριοποιείται από το 1991.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2019 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ