ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Στα λευκά η Ροδόπη, κλειστά τα σχολεία την Παρασκευή, αποκλεισμένα τα χωριά του ορεινού όγκου

FoniRodopis

Στα λευκά ντύθηκε ολόκληρος ο Νομός Ροδόπης καθώς από τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης (16/12) το χιόνι έπεφτε ακατάπαυστα σε όλη την επικράτεια του Νομού με αποτέλεσμα πολλές περιοχές και κυρίως όλα τα χωριά του ορεινού όγκου να αποκλειστούν.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή Νομάρχη Ροδόπης, Κώστα Κατσιμίγα, η πρόσβαση στο ορεινό δίκτυο γίνεται μόνο με μεγάλου κυβισμού αυτοκίνητα και με αλυσίδες ενώ η αλατιέρα που είχε στη διάθεσή της η Νομαρχία Ροδόπης έριχνε αλάτι καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας στο επαρχιακό δίκτυο προκειμένου να παραμείνει ανοιχτό.

Ο κ. Κατσιμίγας μιλώντας στη «Φωνή» τόνισε πως «δεν υπάρχει κάποιο απρόοπτο πέραν από τα αναμενόμενα. Η Νομαρχία Ροδόπης είναι επί ποδός και είναι σε άμεση επαφή με τις δυνάμεις της ΕΜΑΚ, της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας έτσι ώστε να αντιμετωπίσουμε οποιοδήποτε απρόοπτο χρειαστεί».

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή Νομάρχη δόθηκε μεγάλη βαρύτητα στο να παραμείνει ανοιχτή η Εγνατία Οδός καθώς όπως είπε ο ίδιος «είναι σημαντικό να κρατήσουμε ανοιχτή την Εγνατία σε περίπτωση που χρειαστεί κάποιος να μεταβεί στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης» ενώ παράλληλα, με την Εγνατία Οδό, ανοιχτό παρέμεινε και το Εθνικό δίκτυο με ευθύνη της ΔΕΚΕ αλλά και το μεγαλύτερο μέρος των 730 χλμ του οδικού δικτύου του Νομού Ροδόπης.

Το μοναδικό απρόοπτο που παρατηρήθηκε μέχρι στιγμής ήταν η ανατροπή ενός φορτηγού στο Κοπτερό με αποτέλεσμα να παραμείνει κλειστός ο δρόμος για κάποιες ώρες ενώ από τις απογευματινές ώρες οι προσπάθειες της Νομαρχίας Ροδόπης να παραμείνει ανοιχτό το δίκτυο ενισχύθηκαν και με μια ακόμα αλατιέρα, που μισθώθηκε από ιδιώτη.

Κλειστά τα σχολεία την Παρασκευή

Το πρωί της Πέμπτης, πάρθηκε η απόφαση από τη Νομαρχία Ροδόπης να παραμείνουν κλειστά όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε όλο το Νομό εκτός της Κομοτηνής.

Όμως, τις πρώτες πρωινές και ενώ παρατηρήθηκε επιδείνωση του καιρού πολλοί μαθητές από χωριά δεν μπόρεσαν να μεταβούν στην Κομοτηνή ενώ άλλα που ήρθαν αποχώρησαν νωρίς από τα σχολεία τους προκειμένου να μπορέσουν να μεταβούν στο σπίτι τους και για να μην αποκλειστούν στην πόλη της Κομοτηνής. Αποτέλεσμα, πολλά Γυμνάσια και Λύκεια της Κομοτηνής να υπολειτουργούν με λίγα παιδιά στις τάξεις. Τελικά, ύστερα από απόφαση της Νομαρχίας Ροδόπης τα Γυμνάσια και τα Λύκεια έκλεισαν.

Όσον αφορά την Παρασκευή (17/12), όλα τα σχολεία τόσο της Πρωτοβάθμιας όσο και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα παραμείνουν κλειστά.

Σχολιάστε

ΓΡΑΨΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

ΕΚΤΥΠΩΣΕΙΣ - ΦΩΤΟΤΥΠΙΚΑ5 ώρες πριν

Φωτοτυπικό Κέντρο «Ο Πόντος»

Οτιδήποτε χρειάζεστε στο χώρο των φωτοτυπιών και φωτοαντιγράφων, άμεσα και αποτελεσματικά, πάντα στις πιο φιλικές τιμές

ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΑ6 ώρες πριν

«Ο Φούρνος του Παππού»

24 ώρες ανοιχτά – Απολαύστε καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας υπέροχο παραδοσιακό ψωμί και πλούσια ποικιλία σφολιατοειδών

ΚΑΘΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΡΟΥΧΩΝ2 εβδομάδες πριν

Στεγνοκαθαριστήριο 5min

Άμεση εξυπηρέτηση – Απόλυτη καθαριότητα – Οικονομικές τιμές – Σεβασμό στον πελάτη

ΙΧΘΥΟΠΩΛΕΙΑ3 εβδομάδες πριν

Ιχθυοπωλείο – Ψητοπωλείο Ελευθερίου

Ολόφρεσκα ψάρια στις καλύτερες τιμές. Αναλαμβάνουμε το ψήσιμο και την παράδοση των ψαριών σας

ΓΡΑΦΕΙΑ ΣΥΝΟΙΚΕΣΙΩΝ3 εβδομάδες πριν

Γραφείο συνοικεσίων «Ouzoun Group»

Γραφείο συνοικεσίων και γνωριμιών για γάμο. Αρχές μας, η εμπιστοσύνη και η εχεμύθεια

ΜΙΝΙ ΜΑΡΚΕΤ3 εβδομάδες πριν

Nefeli market

Εσύ αξίζεις το καλύτερο - Άμεση εξυπηρέτηση κατ' οίκον

ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΚΗΠΟΥ1 μήνα πριν

STIHL – Αθανάσιος Παρμάκης

Επιλέξτε την δύναμη που σας ταιριάζει! Βενζινοκίνητο, ηλεκτρικό ή επαναφορτιζόμενο, η STIHL διαθέτει δεκάδες επιλογές σε κάθε κατηγορία προϊόντος που...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2019 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ