ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Χρυσούς μισθούς για τους συνεργάτες του» εξασφάλισε ο Πεταλωτής

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία» φέρεται να εξασφάλισε 6.430€ μηνιαίο μισθό για τους συνεργάτες του

Για μεθόδους γκαιμπελισμού και κιτρινισμού κάνει λόγο ο Γιώργος Πεταλωτής που χαρακτηρίζει το δημοσίευμα «συκοφαντικό»

6.430€ μηνιαίο μισθό εξασφάλισε για έξι (6) συνεργάτες του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και βουλευτής Ροδόπης, Γιώργος Πεταλωτής, σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα της αθηναϊκής εφημερίδας «Δημοκρατία» τη Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, «με απόφαση του πρωθυπουργού για το γραφείο του κυβερνητικού εκπροσώπου απαιτείται σε ετήσια βάση η άντληση από τον κρατικό προϋπολογισμό του ποσού των 463.000 ευρώ για την εύρυθμη λειτουργία των γραμματέων και των ειδικών συμβούλων του κ. Πεταλωτή».

Σε άλλο σημείο του δημοσιεύματος αναφέρεται χαρακτηριστικά πως «από την απόφαση αναβάθμισης του κ. Πεταλωτή σε Υφυπουργό Εσωτερικών προκαλείται δαπάνη ύψους 85.000 ευρώ για το τρέχον οικονομικό έτος 2010» ενώ «…η προκαλούμενη δαπάνη που ανέρχεται ετησίως στο ποσό των 463.000 ευρώ θα καλύπτεται από τις πιστώσεις που θα εγγράφονται κατ’ έτος για τον σκοπό αυτό στον προϋπολογισμό του Υπουργείου Εσωτερικών. Από τα παραπάνω προκύπτει ότι ο κ. Πεταλωτής για έξι άτομα που εργάζονται στο γραφείο του διασφάλισε συνολικές αποδοχές 77.000 ευρώ ανά εργαζόμενο. Αυτό σημαίνει ότι σε μηνιαία βάση ο κάθε εργαζόμενος αποκομίζει 6.430 ευρώ.

Πρόκειται για μισθούς που σε περιόδους ύφεσης και τη στιγμή που η κυβέρνηση κόβει επιδόματα και δώρα προκαλούν το περί δικαίου αίσθημα. Το ποσό των 463.000 ευρώ δεν είναι μάλιστα το τελικό λειτουργικό κόστος του γραφείου του κ. Πεταλωτή, αφού σ’ αυτό δεν συμπεριλαμβάνονται τα υπόλοιπα έξοδα που απαιτούνται για τη λειτουργία του πολιτικού του γραφείου».

Για μεθόδους «γκαιμπελισμού» και «κιτρινισμού» κάνει λόγο ο Γιώργος Πεταλωτής

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου στην καθιερωμένη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών χαρακτήρισε το συγκεκριμένο δημοσίευμα ως «αναληθές» και «συκοφαντικό». Μάλιστα, σημείωσε ότι δεν περίμενε από μία νέα εφημερίδα να χρησιμοποιεί τόσο παλιές μεθόδους «γκαιμπελισμού» και «κιτρινισμού». Στην απάντηση του ο κ. Πεταλωτής ανέφερε χαρακτηριστικά πως :

«Διάβασα την εφημερίδα που κατονομάσατε, όπου μάλιστα στο μισό πρωτοσέλιδο, με έναν συκοφαντικό κύριο τίτλο, αναφέρει ότι συνεργάτες μου, στελέχη του γραφείου μου μισθοδοτούνται με 6.500 ευρώ περίπου.

Θα περίμενα μία νέα εφημερίδα να μην χρησιμοποιεί τόσο παλιές μεθόδους γκαιμπελισμού και κιτρινισμού.  Νέα εφημερίδα με παλιές και πολύ καταδικασμένες μεθόδους.  Επειδή, όμως, όλα έχουν ένα όριο και το κοινό όριο είναι η κοινή λογική, κάτι που η συγκεκριμένη εφημερίδα φαίνεται ότι απαξιώνει, δίνει λάθος εξετάσεις σε ανθρώπους που υποτίθεται ότι προσεγγίζει ιδεολογικά. Όμως, ο κιτρινισμός και η κατασυκοφάντηση έχουν και τα όριά τους.  Και φυσικά, είναι θλιβερό μία καινούργια εφημερίδα να ξεκινά έτσι.

Για να εξηγήσω όμως και την ουσία, η συγκεκριμένη εφημερίδα πήρε τον προϋπολογισμό του γραφείου μου -ένα μέρος του οποίου αφορά στη μισθοδοσία- που αναφέρεται στο σύνολο των δαπανών του πολιτικού γραφείου μου (μηχανολογικό εξοπλισμό, μετακινήσεις, μισθοδοσία, υπερωριακή απασχόληση, αμοιβές νομικών προσώπων, τηλέφωνα).  Και μιλάμε ακριβώς για προϋπολογισμό, όχι για δαπάνη που έχει γίνει. ΄Εχουμε, δε, κατ’ επανάληψη αποδείξει ότι δεν εξαντλούμε ποτέ το σύνολο των πόρων που προβλέπονται από τους προϋπολογισμούς.

Και η εφημερίδα τί έκανε;  Διαίρεσε το συνολικό ποσό του προϋπολογισμού διά του 6, όσα δηλαδή είναι τα στελέχη του πολιτικού μου γραφείου, εξάγοντας συνειδητά το συμπέρασμα ότι αμείβονται με 6.500 ευρώ μηνιαίως.  Να ενημερώσω, λοιπόν, την εφημερίδα και τον καθένα που διαθέτει κοινή λογική, ότι οι ειδικοί συνεργάτες και οι μετακλητοί υπάλληλοι του γραφείου μου είναι διορισμένοι στα κατώτατα μισθολογικά κλιμάκια όταν θα μπορούσαν να είναι και σε ανώτερα που προβλέπονται ανά κατηγορία και ότι οι καθαρές αποδοχές τους κυμαίνονται από 900 έως 1.200 ευρώ το μήνα.

Με αυτά τα δεδομένα και με δεδομένο, επίσης, ότι η Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, της οποίας έχω την ευθύνη της εποπτείας που μου έχει αναθέσει ο Πρωθυπουργός, έχει τη μεγαλύτερη εξοικονόμηση δαπανών, καθώς μέσα στο 2010 εξοικονόμησε περίπου το 40% σε σχέση με το 2009 πληρώνοντας και πάρα πολλά από τα «σπασμένα» του 2009, έπρεπε η εφημερίδα να είναι λίγο πιο προσεκτική και να μην δίνει εξετάσεις κιτρινισμού από τις πρώτες κιόλας μέρες της κυκλοφορίας της.

Με αυτά τα στοιχεία, λοιπόν, τα οποία σας εξέθεσα, περιμένω από την εφημερίδα τουλάχιστον το στοιχειώδες: Να αποκαταστήσει την αλήθεια, προκειμένου, έστω και τώρα, να αποδείξει ότι αντιλαμβάνεται το μεγάλο λάθος της».

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την Κυριακή 24 Οκτωβρίου οι εσωκομματικές εκλογές στη Νέα Δημοκρατία

Το επόμενο διάστημα θα δημοσιοποιηθούν οι προθεσμίες υποβολής υποψηφιοτήτων

Δημοσιεύθηκε

στις

Την Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2021 θα διενεργηθούν οι «γαλάζιες» εσωκομματικές εκλογές, στις οποίες τα μέλη θα ψηφίσουν μέσω του υπολογιστή τους.

Οι επιμέρους λεπτομέρειες για την διεξαγωγή των εκλογών όσο και για τις προθεσμίες υποβολής υποψηφιοτήτων θα καθοριστούν σε εγκύκλιο που θα ακολουθήσει στο επόμενο διάστημα.

Τον Μάιο του 2018 ανακηρύχθηκαν τα μέλη της τοπικής Διοικούσας Επιτροπής Εκλογικής Περιφέρειας (ΔΕΕΠ) πρώην ΝΟΔΕ και οι εκλογές, βάσει καταστατικού αναμένονταν για τον Μάιο του 2020, μετά δηλαδή από θητεία 2 ετών, όμως αναβλήθηκαν λόγω κορωνοϊού.

Η ΔΕΕΠ Ροδόπης στην ανακοίνωση της αναφέρει:

«Οι εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη των μελών των νέων αιρετών διοικήσεων των οργανώσεων Δ.Ε.Ε.Π και ΔΗΜ.Τ.Ο θα διεξαχθούν την Κυριακή 24 Οκτωβρίου.

Με δελτίου τύπου που θα εκδοθεί άμεσα θα δημοσιοποιηθούν οι χρόνοι, οι τόποι, οι προθεσμίες των προβλεπόμενων ενεργειών, καθώς και οι αναγκαίες οργανωτικές και άλλες λεπτομέρειες για την διενέργεια των εκλογικών διαδικασιών».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εισαγγελική έρευνα για τη δημοσίευση της λίστας με ονόματα παιδιών από τον Μπογδάνο

Η εισαγγελία παρενέβη άμεσα και ζήτησε τη διενέργεια ποινικής έρευνας που θα στρέφεται προς πάσα κατεύθυνση

Δημοσιεύθηκε

στις

Την παρέμβαση της εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, προκάλεσε το θέμα της δημοσίευσης αλλά και της αναδημοσίευσης από τον βουλευτή της ΝΔ, Κωνσταντίνο Μπογδάνο, της λίστας με ονόματα παιδιών σε νηπιαγωγείο της Αθήνας.

Ειδικότερα, τη λίστα αναδημοσίευσε ο κ. Μπογδάνος σχολιάζοντας ότι τα ονόματα των αλλοδαπών παιδιών στο συγκεκριμένο νηπιαγωγείο είναι η συντριπτική πλειοψηφία.

Η εισαγγελία παρενέβη άμεσα και ζήτησε τη διενέργεια ποινικής έρευνας που θα στρέφεται προς πάσα κατεύθυνση.

Μάλιστα, στο πλαίσιο της έρευνας που διατάχθηκε, αναμένεται να ζητηθεί συνδρομή του ηλεκτρονικού εγκλήματος προκειμένου να διαπιστωθεί ποιος έκανε τη διαρροή της λίστας.

Ακολούθως, τα όποια στοιχεία συγκεντρωθούν θα αποσταλούν στον εισαγγελέα που θα ερευνήσει αν εμπλέκονται και άλλα πρόσωπα στη διαχείριση της επίμαχης λίστας.

Να σημειωθεί, τέλος, ότι την έρευνα θα διενργήσει ο εισαγγελέας Αντώνης Ελευθεριάνος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΔΗΜΟΣ ΙΑΣΜΟΥ

Οντέρ Μουμίν: «Εκτός πραγματικότητας ο Αμούτζας, νόμιμο το Φεστιβάλ»

«Η εκδήλωση του Φεστιβάλ Ειρήνης τέλει υπό την αιγίδα και συγχρηματοδοτείται από το Υπουργείο Πολιτισμού, την ΠΑΜ-Θ και την ΠΕΔ ΑΜ-Θ», απαντά ο Δήμαρχος Ιάσμου

Δημοσιεύθηκε

στις

Θέμα νομιμότητας για τις εκδηλώσεις του 1ου Φεστιβάλ Ειρήνης, το οποίο θα διοργανώσει στις 25-26 Σεπτεμβρίου ο Δήμος Ιάσμου, έθεσε νωρίτερα η παράταξη του Κυριάκου Αμούτζα.

Στην ανακοίνωση της, η παράταξη «Όραμα Αναγέννησης» ανέφερε χαρακτηριστικά ότι οι εκδηλώσεις προγραμματίστηκαν «χωρίς προϋπολογισμό και χωρίς καμία απόφαση εγγράφως αποτυπωμένη, νόμιμα δημοσιευμένη».

Απαντώντας στα παραπάνω, ο Δήμαρχος Ιάσμου Οντέρ Μουμίν σημειώνει:

«Ο Πρωθυπουργός της Βουλγαρίας από 12 Μαΐου 2021 είναι ο Στέφαν Γιάνεφ. Κι όχι ο Μπορίσοφ όπως αναφέρει ο κ. Αμούτζας στην ανακοίνωση του. Ο Δήμαρχος Ιάσμου απαξιεί να απαντήσει σε όσους βρίσκονται εκτός πραγματικότητας και εποχής.

Σημειώνει απλά και εμφατικά ότι η εκδήλωση του Φεστιβάλ Ειρήνης τέλει υπό την αιγίδα και συγχρηματοδοτείται από το Υπουργείο Πολιτισμού, την ΠΑΜ-Θ και την ΠΕΔ ΑΜ-Θ, εξ ου και τηρούνται όλες οι νόμιμες προϋποθέσεις, διατυπώσεις, με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα κατά της πανδημίας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΔΗΜΟΣ ΙΑΣΜΟΥ

Θέμα νομιμότητας για το Φεστιβάλ Ειρήνης θέτει η παράταξη Αμούτζα

«Άλλα… ήθη κι αυτά. Να μαθαίνουμε από τις… συνεντεύξεις εκδηλώσεις που δεν έχουν προϋπολογιστεί, δεν έχουν κοστολογηθεί, δεν έχουν εγκριθεί»

Δημοσιεύθηκε

στις

Θέμα νομιμότητας για τις εκδηλώσεις του 1ου Φεστιβάλ Ειρήνης που θα διοργανώσει ο Δήμος Ιάσμου στις 25-26 Σεπτεμβρίου θέτει η παράταξη «Όραμα Αναγέννησης».

Στην ανακοίνωση της, η παράταξη Αμούτζα, αναφέρει χαρακτηριστικά ότι οι εκδηλώσεις προγραμματίστηκαν «χωρίς προϋπολογισμό και χωρίς καμία απόφαση εγγράφως αποτυπωμένη, νόμιμα δημοσιευμένη».

Αναλυτικά, αναφέρει:

«Φεστιβάλ στον… αέρα!

Κι εκεί που ετοιμαζόμασταν να υποδεχτούμε τους Μητσοτάκη, Ερντογάν και Μπορίσοφ, ή έστω τους Υπουργούς των Εξωτερικών, πιστεύοντας πως… ακούστηκαν και πέραν του Ιάσμου τα «ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα» του Οντέρ, τελικά αρκούμαστε σε ένα φεστιβάλ περιορισμένο στο… μπόι του δημάρχου της μειοψηφίας, με την συμμετοχή του Δήμου Yildirim Προύσας (στον οποίο έταξε “αδελφοποίηση” κατά την περυσινή επεισοδιακή εκδήλωση) και του Δήμου Smolyan, συνεργάτη στο πρόγραμμα Interreg.   

Κι όλα είναι στον αέρα. Χωρίς εγκριτικές αποφάσεις συλλογικών οργάνων. Χωρίς προϋπολογισμό. Χωρίς καμία απόφαση εγγράφως αποτυπωμένη, νόμιμα δημοσιευμένη. Άλλα… ήθη κι αυτά. Να μαθαίνουμε από τις… συνεντεύξεις εκδηλώσεις που δεν έχουν προϋπολογιστεί, δεν έχουν κοστολογηθεί, δεν έχουν εγκριθεί. Λες και περνούν όλα από το μυαλό και ΚΥΡΙΩΣ από την τσέπη του δημάρχου της μειοψηφίας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ13 ώρες πριν

Την Κυριακή 24 Οκτωβρίου οι εσωκομματικές εκλογές στη Νέα Δημοκρατία

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ13 ώρες πριν

Το Σάββατο 18 Σεπτέμβρη στην Κομοτηνή το 47ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή»

ΔΗΜΟΣ ΙΑΣΜΟΥ14 ώρες πριν

Κράτηση εισιτηρίων για τις συναυλίες του Φεστιβάλ Ειρήνης Δήμου Ιάσμου

ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΩΝΕΙΑΣ - ΣΑΠΩΝ14 ώρες πριν

Δήμος Μαρωνείας – Σαπών: Διαδικτυακές εκδηλώσεις για την εργασιακή ένταξη και την επιχειρηματικότητα

ΡΟΔΟΠΗ14 ώρες πριν

Παρεμβάσεις σε κοινότητες Ρομά της Θράκης για την ενίσχυση της πρόσβασης στην εκπαίδευση

ΕΛΛΑΔΑ15 ώρες πριν

Κορωνοϊός: Lockdown σε Καβάλα, Ημαθία, Πιερία και Πέλλα

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ15 ώρες πριν

Ροδόπη: Διακινητές μετέφεραν έξι παράνομους μετανάστες

YΓΕΙΑ15 ώρες πριν

Κορωνοϊός: 25 κρούσματα στη Ροδόπη

ΠΟΛΙΤΙΚΗ16 ώρες πριν

Εισαγγελική έρευνα για τη δημοσίευση της λίστας με ονόματα παιδιών από τον Μπογδάνο

ΔΗΜΟΣ ΙΑΣΜΟΥ18 ώρες πριν

Οντέρ Μουμίν: «Εκτός πραγματικότητας ο Αμούτζας, νόμιμο το Φεστιβάλ»

ΕΛΛΑΔΑ2 ημέρες πριν

Νέο επεισόδιο μεταξύ Έλληνα και Τούρκου ψαρά στους Φούρνους Ικαρίας

ΕΛΛΑΔΑ2 ημέρες πριν

Επίθεση με βιτριόλι: «Προσπάθησε να με σκοτώσει, απέδειξε πόσο δειλή είναι»

ΕΛΛΑΔΑ2 ημέρες πριν

Κατερίνη – Γονείς: «Σατανικά τα τεστ και οι μάσκες, δεν άφησαν την κόρη μας να μπει στο σχολείο»

ΕΒΡΟΣ3 ημέρες πριν

Διακινητές επιχείρησαν να περάσουν στην Ελλάδα πάνω από 60 μετανάστες

TΟΥΡΚΙΑ3 ημέρες πριν

Προκλητικό ντελίριο Ερντογάν: «Πριν 100 χρόνια πετάξαμε τον εχθρό στη θάλασσα της Σμύρνης»

ΔΗΜΟΣ ΙΑΣΜΟΥ4 ημέρες πριν

Οντέρ Μουμίν: «Να καταστήσουμε τον Δήμο Ιάσμου ως τόπο ειρήνης»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ4 ημέρες πριν

Δημήτρης Χαρίτου: «Είναι ανάγκη τα σχολεία να μείνουν ανοιχτά»

ΠΑΙΔΕΙΑ4 ημέρες πριν

Σχολεία: «Πρώτο κουδούνι» με μάσκες, πιστοποιητικά εμβολιασμού και self test

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ5 ημέρες πριν

Νεκρός 45χρονος σε τροχαίο στη δυτική είσοδο της Κομοτηνής

ΕΛΛΑΔΑ6 ημέρες πριν

Γερμανία: Ζευγάρι Ελλήνων τσακώνεται και η γυναίκα εμβολίζει το αυτοκίνητο του άνδρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2021 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x