ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΡΟΔΟΠΗ

Ευαισθητοποίηση της ηγεσίας της Δικαιοσύνης σε παράπονα πολιτών

fonirodopis.gr

Δεν ηταν λίγες οι περιπτώσεις που δικηγόροι και πολίτες που συμμετείχαν σε διάφορες δίκες να αισθάνονται αδικημένοι από  αποφάσεις των δικαστών. Πίστευαν ότι υπήρχε κακοδικία και μεροληπτική απονομή της Δικαιοσύνης εκ μέρους κάποιων δικαστών.

Οι δικηγόροι για ευνόητους λόγους δεν μπορούσαν να αντιδράσουν ενώ στην ίδια θέση βρίσκονταν και οι πολίτες. Κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι ένας αγανακτισμένος πολίτης θα εύρισκε κάποιον στο χώρο της Δικαιοσύνης που θα άκουγε την αγανακτισμένη φωνή του.

Σήμερα όμως τα πράγματα έχουν αλλάξει και ευτυχώς μπορεί κάποιος που αισθάνεται αδικημένος να βρει συμπαράσταση από  ανθρώπους που υπηρετούν με αξιοπρέπεια και ευαισθησία την αμερόληπτη Δικαιοσύνη.

Αφορμή για το σχόλιο αυτό μας έδωσε η ενέργεια συμπολίτη μας που αισθάνθηκε ότι αδικήθηκε κατάφωρα από ενέργειες δικαστών που εξέδωσαν κατά την άποψη του μεροληπτικές αποφάσεις σε βάρος του, παρά την ύπαρξη τελεσίδικων αποφάσεων παραβλέποντας αδιάσειστα στοιχεία.

Με ενυπόγραφη αίτηση του προς την ηγεσία του Αρείου Πάγου (Πρόεδρο και Εισαγγελέα), την Επιθεώρηση Δικαστηρίων, τον Πρόεδρο Εφετών Θράκης και τους αρμοδίους Εισαγγελείς ζήτησε την παρέμβαση τους προκειμένου να λάμψει η αλήθεια.

Για πρώτη φορά ίσως η  ανταπόκριση σε αίτημα πολίτη ηταν τόσο άμεση από όλους τους φορείς της Δικαιοσύνης. Με έγγραφο του ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου διέταξε  αναψηλαφήσει δυο δικών για να διαπιστωθεί ή όχι η μεροληπτική διάθεση δυο δικαστικών λειτουργών.

Η Επιθεώρηση Δικαστηρίων με τη σειρά της προχώρησε σε νέα έρευνα για κάποιες δικαστικές υποθέσεις. Το Συμβούλιο Εφετών Θράκης με σχετικό βούλευμα παρέπεμψε την υπόθεση σε Εισαγγελέα της Αλεξανδρούπολης προκειμένου να διαπιστωθεί η μεροληπτική συμπεριφορά τριών δικαστών και ενός αντιεισαγγελέα.

Όλα τα παραπάνω δείχνουν ότι υπάρχει  νέο πνεύμα στη δομή και λειτουργία των δικαστηρίων, ότι επιχειρείται να απομονωθούν κάποιοι επίορκοι δικαστικοί που με την συμπεριφορά τους μείωναν το θεσμό της Δικαιοσύνης.

Συμπερασματικά μπορούμε να πούμε σ’ όλους τους πολίτες  όταν αισθάνονται ότι αδικήθηκαν να μην διστάζουν να απευθύνονται στον Πρόεδρο και Εισαγγελείς Εφετών Θράκης καθώς και στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κομοτηνής. Είναι σίγουρο ότι θα υπάρξει  κάποιος που θα ακούσει με ευαισθησία το πρόβλημα τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ