ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΠΑΙΔΕΙΑ

Διαδήλωσαν οι φοιτητές στην Κομοτηνή στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου

FoniRodopis

Κοινή γραμμή των φοιτητικών παρατάξεων υπέρ της δωρεάν σίτισης, στέγασης και μεταφοράς των μαθητών

Εξακολουθούν να παραμένουν υπό κατάληψη το ΤΕΦΑΑ, η Νομική, το ΔΟΣΑ και το Τμήμα Φιλολογίας

Συνέλευση πραγματοποίησαν οι φοιτητές τη Δευτέρα

Συλλαλητήριο στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου με αφορμή την επέτειο δύο χρόνων από τη δολοφονία του, πραγματοποίησαν τη Δευτέρα (6/12) φοιτητικές παρατάξεις στην Κομοτηνή με πορεία που ξεκίνησε από την κεντρική πλατεία της πόλης και προορισμό το Αστυνομικό Μέγαρο Κομοτηνής.

Στη διάρκεια της πορείας οι φοιτητές φώναζαν διαρκώς συνθήματα εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας, η παρουσία των οποίων ήταν άκρως διακριτική ενώ φτάνοντας οι φοιτητές στο Αστυνομικό Μέγαρο Κομοτηνής φώναξαν συνθήματα υπό το διακριτικό βλέμμα μιας διμοιρίας των ΜΑΤ και αποχώρησαν ειρηνικά με τελικό προορισμό το κτίριο της Περιφέρειας ΑΜ-Θ και το αμφιθέατρο της παλιάς Νομικής όπου πραγματοποιήθηκε η Συνέλευση του Συντονιστικού Κατάληψης της Νομικής.

Η Δήμητρα Τσιτσέλλη, από τη Νεολαία Συνασπισμού, σημείωσε πως «Δεν ξεχνάμε την Κωνσταντίνα Κούνεβα, το θύμα της εργοδοτικής τρομοκρατίας, μία γυναίκα μετανάστρια που της έριξαν βιτριόλι στο πρόσωπο. Δύο χρόνια μετά όμως ο Δεκέμβρης είναι πιο επίκαιρος από ποτέ. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ σήμερα προσπαθεί να κάνει τα ίδια και χειρότερα με τη ΝΔ, ετοιμάζει μία γενιά, τη δική μας, τη γενιά των 592 ευρώ που θα δουλεύει ανασφάλιστη σύμφωνα με το Σύμφωνο πρώτης απασχόλησης, καταστρέφει τη δημόσια και δωρεάν παιδεία με το νομοσχέδιο της κ. Διαμαντοπούλου.

Ειδικά, εδώ στην Κομοτηνή έχουμε ένα κίνημα για τη δωρεάν σίτιση αυτή τη στιγμή αφού καταργεί η κ. Διαμαντοπούλου και τη φοιτητική μέριμνα μεταξύ άλλων. Παρ’ όλα αυτά αξίζει να θυμηθούμε, αφού βρισκόμαστε και στην Κομοτηνή, τα γεγονότα του 2008 στην παλιά Νομική όπου το παρακράτος μας είχε κλείσει μέσα, το Συντονιστικό της κατάληψης της Νομικής επί 4 ώρες τρομοκρατώντας μας. Η τρομοκρατία όμως ούτε τότε ούτε τώρα θα μας σταματήσει. Στο δρόμο του αγώνα βαδίζουμε ξανά».

Ο Ξενοφώντας Ζιώγας, από την Αριστερή Ενότητα, τόνισε με τη σειρά του ότι «Δύο χρόνια μετά από το Δεκέμβρη του 2008, δύο χρόνια μετά από την κρατική δολοφονία ενός 16χρονου μικρού παιδιού από τις δυνάμεις της καταστολής που όλος ο κόσμος, η νεολαία, οι εργαζόμενες τάξεις και όλα τα στρώματα της ελληνικής κοινωνίας τότε βρήκαν αφορμή για να εξεγερθούν απέναντι σε όλη την καταπίεση που δεχόντουσαν και ενάντια στην κυβερνητική πολιτική που τους καταπίεζε και τους έκλεβε το μέλλον, δεν ξεχνάμε τι έγινε.

Δεν ξεχνάμε τι έγινε στην Κομοτηνή όταν κλειστήκαμε μέσα από παρακρατικές δυνάμεις που προσπαθούσαν να μας τρομοκρατήσουν. Είμαστε εμείς εδώ για να δηλώσουμε ότι δεν θα αφήσουμε κανέναν να μας τρομοκρατεί, κάνουμε μία μαζική πορεία δύο χρόνια μετά. Σήμερα δεχόμαστε μια ολομέτωπη επίθεση σε όλα τα επίπεδα, στο ασφαλιστικό, στο εργασιακό, στους μισθούς, στις συντάξεις ακόμη και στον χώρο της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης όπου η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και η Άννα Διαμαντοπούλου έχει βάλει μπροστά την ολική απορύθμιση του δημόσιου δωρεάν χαρακτήρα της.

Ειδικά εδώ στην Κομοτηνή μας αγγίζει όλους τους φοιτητές και τις φοιτήτριες ανεξαιρέτως καθώς πάνε να μας στερήσουν το δικαίωμα μας στη δημόσια και δωρεάν σίτιση, στέγαση και μεταφορά.

Είμαστε εδώ πέρα για να αγωνιστούμε, για να επικαιροποιήσουμε στο σήμερα τους αγώνες που δόθηκαν όλες τις προηγούμενες δεκαετίες από το φοιτητικό κίνημα και είμαστε εδώ για να υπερασπιστούμε την εξεγερμένη νεολαία του 2008 και θα συνεχίσουμε στον δρόμο του αγώνα και της αντίστασης για να διεκδικήσουμε και να διευρύνουμε τα κεκτημένα δικαιώματα μας.

Ο Θωμάς Πολίτης, Μέλος ΠΑΣΠ Κομοτηνής, δήλωσε ότι «Η σημερινή πορεία γίνεται έτσι ώστε ολόκληρο το φοιτητικό κίνημα να τιμήσει τη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, ένα παιδί μόλις 15 χρονών το οποίο χάθηκε μέσα από τη βίαιη καταστολή των δυνάμεων ασφαλείας.

Μια καταστολή, η οποία έρχεται σήμερα να μας υπενθυμίσει ότι στην παρούσα δύσκολη οικονομική και πολιτική κατάσταση την οποία βιώνει η χώρα πρέπει το φοιτητικό κίνημα για άλλη μια φορά να δώσει ένα δυναμικό παρόν σε όλα τα μέτωπα που πλήττουν τόσο το ίδιο, όσο και την ελληνική οικογένεια και τον απλό Έλληνα φορολογούμενο.

Δυστυχώς, σήμερα στην Κομοτηνή, βιώνουμε μια κατάσταση όπου πλήττονται τα δικαιώματα μας, δικαιώματα για τα οποία έχουμε δώσει αγώνες από το 2006 έως και σήμερα, και τα οποία είναι συνταγματικά κατοχυρωμένα βάσει του άρθρου 16.

Όταν μιλάμε για δημόσια και δωρεάν Παιδεία μιλάμε για δημόσια και δωρεάν σίτιση, στέγαση και μεταφορά. Σήμερα στην Κομοτηνή, δυστυχώς, ο πρόεδρος του Εθνικού Ινστιτούτου Νεολαίας και οι Πρυτανικές Αρχές αποφάσισαν εντελώς αυθαίρετα να περικόψουν τις μερίδες από όλους τους φοιτητές στη Λέσχη Πανεπιστημιούπολης και να σιτίζονται μόνο οι οικότροφοι.

Ως φοιτητικό κίνημα είμαστε κάθετα αντίθετοι και κάνουμε καταλήψεις έχοντας ήδη κλείσει τη Σχολή των ΤΕΦΑΑ, της Νομικής, του ΔΟΣΑ και της Φιλολογίας και συνεχίζοντας δυναμικά μέσα από παραστάσεις διαμαρτυρίας, μέσα από πορείες, μέσα από καταλήψεις και αγώνες που δίνουμε στους δρόμους έτσι ώστε να δώσουμε όλοι από τη δική μας πλευρά τη δυναμική φωνή ώστε να μην επιτρέψουμε σε κανέναν να υποβαθμίσει το Πανεπιστήμιο, το οποίο εμείς οραματιζόμαστε. Ένα Πανεπιστήμιο δημόσιο και δωρεάν μακριά από κάθε μικροπολιτικό παιχνίδι, μακριά από κάθε σφετερισμό».

Τέλος, να σημειώσουμε ότι την Τρίτη (7/12) αναμένεται να συνεδριάσει και το Συντονιστικό των Τμημάτων της Φιλολογίας και του ΔΟΣΑ προκειμένου να αποφασιστεί αν θα συνεχιστεί η κατάληψη των σχολών ή όχι.

Σχολιάστε

ΓΡΑΨΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

FAST FOOD22 ώρες πριν

FaceFood

Αν έχεις όρεξη για φαγητό εδώ έχει γύρο πάντα φρέσκο και ποιοτικό

COFFEE22 ώρες πριν

Coffee Nuts

Διάφορες ποικιλίες espresso και καφέ φίλτρου

ΚΑΘΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΡΟΥΧΩΝ23 ώρες πριν

Στεγνοκαθαριστήριο «Ηλιαχτίδα»

Στεγνό καθάρισμα – Μειωμένες τιμές – Παραλαβή παράδοση κατ’ οίκον

ΕΚΤΥΠΩΣΕΙΣ - ΦΩΤΟΤΥΠΙΚΑ3 ημέρες πριν

Φωτοτυπικό Κέντρο «Ο Πόντος»

Οτιδήποτε χρειάζεστε στο χώρο των φωτοτυπιών και φωτοαντιγράφων, άμεσα και αποτελεσματικά, πάντα στις πιο φιλικές τιμές

ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΑ3 ημέρες πριν

«Ο Φούρνος του Παππού»

24 ώρες ανοιχτά – Απολαύστε καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας υπέροχο παραδοσιακό ψωμί και πλούσια ποικιλία σφολιατοειδών

ΚΑΘΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΡΟΥΧΩΝ2 εβδομάδες πριν

Στεγνοκαθαριστήριο 5min

Άμεση εξυπηρέτηση – Απόλυτη καθαριότητα – Οικονομικές τιμές – Σεβασμό στον πελάτη

ΙΧΘΥΟΠΩΛΕΙΑ4 εβδομάδες πριν

Ιχθυοπωλείο – Ψητοπωλείο Ελευθερίου

Ολόφρεσκα ψάρια στις καλύτερες τιμές. Αναλαμβάνουμε το ψήσιμο και την παράδοση των ψαριών σας

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2019 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ