ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Pharmathen έλαβε το βραβείο επιχειρηματικότητας «Κούρος 2010»

fonirodopis.gr

Το βραβείο επιχειρηματικότητας Κούρος 2010 «Επίδοση στον Διεθνή Οικονομικό Στίβο» απενεμήθη στον κο Βασίλειο Κάτσο, Πρόεδρο ΔΣ, και στην κα Νέλλη Κάτσου, Αντιπρόεδρο και Διευθύνουσα Σύμβουλο της Pharmathen. Η τιμητική αυτή βράβευση έρχεται ως επακόλουθο της εξαιρετικής αναπτυξιακής πορείας της εταιρείας και στον έντονα εξαγωγικό προσανατολισμό της.

Η Pharmathen εξάγει ελληνικό φάρμακο και τεχνογνωσία σε περισσότερες από 85 χώρες διεθνώς. Με επενδύσεις άνω των €20 εκ. ετησίως σε έρευνα φαρμακευτικών προϊόντων, η εταιρεία είναι ο μεγαλύτερος ιδιωτικός φορέας έρευνας της χώρας μας και από τους μεγαλύτερους της Ευρώπης.

Η επίσημη απονομή του βραβείου έγινε την Τρίτη 23 Νοεμβρίου από τον Υπουργό Οικονομίας κο Γ. Παπακωνσταντίνου, παρουσία κορυφαίων εκπροσώπων της πολιτικής ηγεσίας και του επιχειρηματικού κόσμου. Ο Βασίλης Κάτσος δήλωσε μεταξύ άλλων: «Η απονομή του βραβείου Κούρος 2010 αποτελεί μεγάλη ικανοποίηση, όχι μόνο και εμένα, και την κα Κάτσου, αλλά και για όλους τους 700 ανθρώπους της Pharmathen.

Το βραβείο αυτό όμως είναι ένα βραβείο στην ελληνική επιχειρηματικότητα μέσα από ένα θεσμό ο οποίος στέλνει ένα αισιόδοξο μήνυμα ανάπτυξης. Εμείς στην Pharmathen εξάγουμε ελληνική τεχνογνωσία και ελληνικό φάρμακο στις γειτονιές του κόσμου και σε 85 χώρες, και συγχρόνως σηκώνουμε την σημαία της Ελλάδας, κάθε μέρα, ολοένα και ψηλότερα. Χαράξαμε μια διαδρομή η οποία ξέφυγε από τα στενά όρια της χώρας μας και βασίστηκε στο τρίπτυχο Επενδύσεις – Έρευνα – Εξαγωγές.

Το βραβείο αυτό όμως έχει και μια ξεχωριστή σημασία, γιατί είναι πραγματικά απόδειξη ότι οι ελληνικές επιχειρήσεις αν τολμήσουν, έχουν αφοσίωση και συνοχή στην προσπάθεια τους, μπορούν να κάνουν τα θαύματα τους και να χαράξουν με επιτυχία την πορεία τους στην διεθνή επιχειρηματική αρένα. Διότι όλοι εδώ γνωρίζουμε ότι η εξωστρέφεια η οποία βασίζεται σε επενδύσεις στην έρευνα, αποτελεί ίσως τον μονόδρομο  ιδιαιτέρα μέσα στο σημερινό, δύσκολο, οικονομικό περιβάλλον.»

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1969 από το Νικόλαο Κάτσο και μετά το θάνατο του το 1993, η διοίκηση της εταιρείας πέρασε στα παιδία του Βασίλη και Νέλλη Κάτσου. Η Pharmathen έχοντας σήμερα στο δυναμικό της 3 υπερσύγχρονα ερευνητικά κέντρα σε Ελλάδα και εξωτερικό και 2 παραγωγικές μονάδες, αναπτύσσει φαρμακευτικά προϊόντα και τεχνογνωσία, τα οποία κυρίως εξάγονται στο σύνολο της  Ευρωπαϊκής Ένωσης, στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και στον Καναδά.

Μέσω σημαντικότατων επενδύσεων η εταιρεία είναι σήμερα από τους μεγαλύτερους ερευνητικούς φορείς στην Ε.Ε., και κατατάσσεται βάσει πρόσφατης μελέτης της Ευρωπαϊκής επιτροπής ανάμεσα στις 1000 μεγαλύτερες ερευνητικές εταιρείες ανεξαρτήτου κλάδου της Ε.Ε., ενώ στην ίδια μελέτη η Pharmathen κατατάσσεται στην 32η θέση, βάσει των επενδύσεων σε έρευνα, ανάμεσα στις 4577 φαρμακευτικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Ε.Ε..

Το γεγονός αυτό καταδεικνύεται και από τα 30 Διεθνή διπλώματα ευρεσιτεχνίας που κατέχει, καθώς και από τις αρκετές καινοτομίες και στρατηγικές συμμαχίες, στον ελληνικό και διεθνή χώρο, εξάγοντας ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑ διεθνώς. Επιπλέον, η εταιρεία πάντα πιστή στο δόγμα της «Ερευνούμε για τον κόσμο, επενδύουμε στην Ελλάδα», ολοκλήρωσε και εγκαινίασε πρόσφατα την νέα της παραγωγική μονάδα στις Σάπες, Ροδόπης. H επένδυση στις Σάπες ύψους 40 εκ. Ευρώ αποτελεί μια από τις σημαντικότερες επί ελληνικού εδάφους τα τελευταία 30 χρόνια και την μεγαλύτερη που έχει υλοποιηθεί στον κλάδο.

Τέλος, η Pharmathen δημιούργησε μόνο τη τελευταία διετία πάνω από 300 νέες θέσεις εργασίας διπλασιάζοντας το δυναμικό της στους 700 εργαζόμενους στον Όμιλο. Το επενδυτικό πλάνο της Pharmathen για την περίοδο 2010-2015 αναμένεται να αγγίξει τα €110 εκ. ενώ η εταιρεία εκτιμά ότι επίσης θα δημιουργήσει πάνω από 100 νέες θέσεις εργασίας προκειμένου να υποστηρίξει την αναπτυξιακή της πορεία.

Σχολιάστε

ΓΡΑΨΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ